اجتماعیکسب و کار ایرانی

انواع جفت ارز فارکس | بررسی جفت ارز‌ها و نحوه انجام معاملات با آن‌ها

اهمیت انواع جفت ارزها در فارکس

شاید شما هم هنگام فعالیت در بازارهای مالی مختلف اصطلاح جفت ارزها را شنیده باشید. جفت ارزها که در زبان انگلیسی تحت عنوان (Currency Pair) شناخته می‌شود، از اصلی‌ترین مفاهیمی است که معامله‌گران باید قبل از انجام هرگونه فعالیت اقتصادی، اطلاعات کافی درباره آن داشته باشند.

جفت ارزها در واقع به معنای کنار هم قرار گرفتن دو نوع ارز مختلف بوده که هر یک از آن‌ها متعلق به یک کشور و یا یک سازمان می‌باشد. پیش از ادامه مقاله ، در نظر داشته باشید که بروکر فیبوگروپ یکی از بروکر هایی هست که به ایرانیان سرویس دهی میکند و امکان استفاده از انواع جفت ارز ها در این بروکر وجود دارد.

تاجران و فعالان اقتصادی که قصد فعالیت در انواع بازارهای مالی همانند بورس، ارزهای دیجیتال، صرافی‌ها و بروکرها را دارند برای ورود به این فضاها باید با جفت ارزها به عنوان یکی از اصول مهم و اساسی در این بازارها آشنایی کاملی داشته باشند. در این مطلب هر آنچه که فعالان و سرمایه‌گذاران باید درباره انواع جفت ارزها در فارکس بدانند بیان خواهد شد.

جفت ارز به چه معناست

جفت ارز در واقع دو ارز مختلف بوده که در مقابل یکدیگر معامله شده و با استفاده از آن ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگر مشخص می‌شود. جفت ارزها یکی از متداول‌ترین روش‌های انجام معاملات بوده که به‌وسیله ادغام دو ارز مثل یورو، پوند و یا ارزهای دیجیتالی انجام می‌شود. به عنوان نمونه در بازارهای دیجیتال که امروزه تحولی عظیم در معاملات اقتصادی ایجاد کرده‌اند، جفت ارز‌هایی مانند تتر و کوین به عنوان یکی از همین جفت ارزهای مشهور به شمار می‌روند.

Characteristics of the EMA

 در بازارهای ارزی ایران، جفت ارزهایی همچون ریال و دلار از مهم‌ترین و بارزترین نمونه‌ها هستند. در نتیجه اگر شما هم قصد انجام هر گونه فعالیت در بازارهای سرمایه‌گذاری داخلی و یا خارجی را دارید، لازم است که با کاربرد این مفاهیم و نحوه ارزش‌گذاری آن‌ها به صورت کامل آشنا شوید.

 از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که همه جفت ارزها دارای ارزش سرمایه‌گذاری و شرایط یکسان نبوده و هر یک از آن‌ها کارکردی منحصر به فرد دارند. جفت ارزها در واقع نوعی مقایسه و تعیین قیمت برای تبدیل ارزها به یکدیگر محسوب می‌شوند.

در بازاری همانند فارکس که یکی از معتبرترین بازارهای مالی است، جفت ارزها هنگام انجام معاملات از مبادی کشورهای مختلف به همدیگر  با استفاده از ارزهای مخصوص به کار می‌روند. اگر مفهومی تحت عنوان جفت ارزها را امروز در بازارهای مالی جهانی نداشتیم، هر فردی نرخ خود را برای انجام معاملات اعلام می‌کرد.

بررسی انواع جفت ارزها در فارکس

جفت ارزهای رایج در بازار فارکس را می‌توانیم در سه گروه عمده جفت ارزهای اصلی و فرعی طبقه‌بندی کنیم. جفت ارزهای اصلی به این علت که هر روز دارای بیشترین میزان خرید و فروش هستند، به این نام شناخته می‌شوند. در بین همه جفت ارزهای اصلی دلار آمریکا به چشم می‌خورد، زیرا این ارز برترین ذخیره جهانی محسوب شده و حجم معاملات آن از سایر ارزها بیشتر است. در ادامه مطلب قصد داریم انواع جفت ارزها را در بازار فارکس بررسی کنیم.

جفت ارزهای اصلی بازار فارکس

جفت ارزهای اصلی یا (Major) به ارزهایی گفته می‌شود که ارز پایه و یا دوم آن دلار است. به عبارت دیگر هر جفت ارزی که در آن دلار داشته باشیم یک جفت ارز اصلی به شمار می‌رود. این جفت ارزها به شدت طرفدار دارد و همیشه در بین معامله‌گران خرید و فروش می‌شود. در ادامه به بیان برخی از رایج‌ترین این جفت ارزهای اصلی می‌پردازیم:

  • EUR/USD (یورو/ دلار)
  • USD/JPY ( دلار/ ین ژاپن)
  • USD/CHF ( دلار آمریکا / فرانک سوئیس)
  • USD/CAD (دلار آمریکا/ دلار کانادا)
  • AUD/USD (دلار استرالیا/ دلار آمریکا)

 جفت ارزهای فرعی بازار فارکس

به جفت ارزهایی که در آن‌ها دلار آمریکا به کار نمی‌رود، جفت ارزهای فرعی گفته می‌شود. معاملات انجام شده در این زمینه ارزهایی مثل پوند کشور انگلیس، یورو و ین است. حجم معاملات این ارزها به اندازه ارزهای اصلی نبوده که در ادامه به دلیل تعداد بالای این نوع از ارزها  به توضیح برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • EUR/CHF )یورو/ فرانک سوئیس)
  • EUR/GBP (یورو/ پوند انگلیس)
  • EUR/CAD (یورو/ دلار کانادا)
  • CAD/JPY (دلار کانادا/ ین ژاپن)
  • AUD/JPY (دلار استرالیا/ ین ژاپن)
  • AUD/CHF ( دلار استرالیا/ فرانک سوئیس)

جفت ارزهای غیر معمول

 جفت ارزهای غیر معمول یا (Exotic) شامل یک ارز معتبر و اصلی بوده که به همراه واحد پولی کشورهایی که اقتصاد آن‌ها در حال پیشرفت می‌باشد مانند برزیل، ترکیه، شیلی و یا مجارستان معامله می‌شوند. میزان معاملات این نوع از ارزها به اندازه ارزهای اصلی و فرعی نبوده و به ندرت می‌توانید آن‌ها را حین تبادل در بازار فارکس ببینید. شایان ذکر است که جفت ارزهای غیرمعمول نقدینگی بسیار کمی دارند. در ادامه تعدادی از این جفت ارزها را بررسی می‌کنیم:

  • EUR/TRY (یورو/ لیر ترکیه)
  • USD/HKD (دلار آمریکا/ دلار هنگ کنگ)
  • JPY/NOK ( ین ژاپن/ کرون نروژ)
  • NZD/SGD ( دلار نیوزیلند/ دلار سنگاپور)

برترین انواع جفت ارز فارکس

بازار فارکس به عنوان یکی از پرنوسان‌ترین بازارهای اقتصادی شناخته شده و به طور روزانه هنگام معاملات، ممکن است که جفت ارزی پرسود‌تر به نظر برسد. تعدادی از این ارزها بسیار رایج بوده و کاربران زیادی آن‌ها را معامله می‌کنند.

 برای مثال  EUR/USD پرکاربردترین جفت ارز فارکس به شمار می‌رود که دارای بیشترین میزان نقدینگی نیز می‌باشد. پس از دلار و یورو، پوند استرلینگ از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و باعث ارتباط تجاری میان شهرهای لندن و نیویورک می‌شود. طبق آخرین آمارهای نشریات اقتصادی،  6/9 درصد از حجم کل معاملاتی که روزانه در بازار فارکس انجام می‌شود به خرید و فروش این ارز اختصاص دارد.

چگونگی معامله انواع جفت ارز فارکس

جفت ارزها از یک واحد جدا که از ارز پایه ( ارزی که در سمت چپ قرار دارد) و ارز متقابل ( ارزی که در سمت راست قرار دارد) تشکیل شده که می‌توان آن را خرید و فروش کرد. نرخ برابری نشان‌دهنده این است که چه میزان از ارز متقابل برای خرید یک واحد از ارز پایه مورد نیاز می‌باشد.

 به عنوان نمونه در جفت ارزی مثل EUR/USD، ارز EUR ارز پایه و USD ارز متقابل است. اگر پیش‌‌بینی شما افزایش قیمت یورو در مقابل قیمت دلار است، می‌توانید وارد موقعیت خرید این ارز شوید. در نتیجه شما جفت ارز EUR/USD را در قیمتی به میزان کمتر خریده و در قیمتی بالاتر به فروش می‌رسانید و سود قابل توجهی کسب می‌کنید.

تجربه و تخصص دو رکن اساسی ورود به معاملات انواع جفت ارز فارکس

بازاری مثل فارکس روزانه با بیش از 5/3 تریلیون دلار حجم معاملات خرید و فروش، بیشترین میزان معامله در بازارهای جهانی را در اختیار دارد. افراد باتجربه در این زمینه با استفاده از موقعیت‌هایی که در کوتاه مدت ایجاد می‌شوند، مسیر رشد و یا نزول ارزها را در آینده پیش‌بینی می‌کنند.

 سرمایه‌گذاری در جفت ارزهای غیر معمول و کمتر شناخته شده مانند جفت ارزهای اگزاتیک، می‌تواند پتانسیل بالایی برای کسب سود داشته باشد، اما طبیعتا از ریسک‌های بزرگی که به همراه دارند نمی‌توان به سادگی گذشت. اگر شما در ابتدای مسیر یادگیری و ورود به این بازارها هستید، توصیه می‌کنیم ارزهایی اینچنینی که ریسک بالایی دارند را انتخاب نکنید.

منبع :itsca-brokers.com

سعید محمدی

سعید محمدی یکی از مشاوران مالی و مدیران وبسایت ایتسکا است که همزمان به عوان مشاور با سازمان های غیر انتفاعی نیز فعالیت میکند. در حال حاضر، مدیریت وبسایت ایتسکا، حقیقت سنجی محتوا در وبسایت های مالی و همچنین آموزش های خصوصی در خصوص بازار های مالی، از فعالیت های اصلی سعید است.