عمومیکسب و کار ایرانی

معرفی نهال گلابی

نهال گلابی بومی آسیای شرقی و به خصوص چین می باشد. اما به دلیل میوه خوش طعم و خوش عطری که دارد، کاشت آن در سراسر دنیا گسترش یافت. به طوریکه امروزه گلابی پنجمین نهال پرکشت در دنیا می باشد. در ایران نیز کاشت این نهال بسیار رونق دارد. زیرا این نهال از انواع نهال تجاری و پر سود برای باغداران می باشد. در صورتی که تصمیم به خرید نهال دارید پیشنهاد می شود، ادامه مطالب را مطالعه نمایید.

نهال گلابی دارای ارقام متفاوتی است که اندازه، طعم، بافت و کاربرد آن ها بسیار متنوع است. برای مثال گلابی قرمز آنجو با داشتن رنگ قرمز کاملا منحصر به فرد است. گلابی سیبی ظاهری گرد و کاملا شبیه به سیب و با طعم گلابی دارد. برخی از ارقام گلابی زرد و برخی دیگر سبز هستند. همچنین برخی از گونه های برای مصرف تازه خوری مناسب است اما برخی برای تهیه کمپوت مناسب تر می باشد.

میزان بازدهی انواع نهال گلابی نیز با یکدیگر تفاوت دارد. هر یک از این نهال ها برای اینکه محصول مرغوبی را تولید کند و به حداکثر بازدهی خود برسد نیازهایی دارد. تنها در صورتی که نیازهای نهال تامین شود می توان از آن انتظار بازده مطلوب را داشت. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.

نکات کاشت نهال گلابی

نهال گلابی معمولا آب و هوای معتدل، نیمه سردسیر و سردسیر را می پسندد. اما همان گونه که ذکر شد ارقام گلابی با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال گونه هایی از گلابی به دلیل اینکه نیاز سرمایی بیشتری دارند، باید ساعت های بیشتری دمای بسیار سرد را در زمستان دریافت کنند. این نهال ها باید حتما در مناطق سردسیر با زمستان های بسیار سرد کاشته شوند. این نهال ها دیرگل هستند، بنابراین مشکلی برای جوانه ها در سرمای بهاره پیش نمی آید.

ارقام نهال گلابی که نیاز سرمایی کمی دارند و زودگل می باشند، در مناطق نیمه سردسیر و معتدل بهترین عملکرد را خواهند داشت. از کاشت این نهال در مناطق سردسیر باید خودداری کرد. زیرا شکوفه این نهال ها در مناطق سردسیر در اولین سرمای بهاره از بین خواهد رفت و در نتیجه محصولی نمی دهد.

نحوه کاشت

نهال گلابی برای عملیات فتوسنتز خود نیاز دارد که روزانه 6 الی 8 ساعت به طور مستقیم نور خورشید را دریافت کند. نور خورشید در میزان رشد نهال، کیفیت محصول و میزان بازده نهال ها بسیار تاثیر گذار است. از آنجا که این نهال دارای رشد عرضی بسیار است و گاهی به 12 متر نیز می رسد، باید فاصله مناسب و بسیاری بین نهال ها در نظر گرفت.

این فاصله در ارقام مختلف نهال گلابی با توجه به گستردگی شاخ و برگ آن ها متفاوت است. اما به طور متوسط می توان گفت فاصله 6 الی 8 متر برای کاشت این نهال می تواند مناسب باشد. فاصله مناسب بین نهال ها موجب می شود که ریشه نهال ها نیز در خاک به طور مناسب گسترش یافته و درخت قوی تر شود.

پس از تعیین محل کاشت نهال گلابی، باید گودال هایی با ابعاد مناسب برای کاشت حفر گردد. ابعاد گودال یا به اصطلاح چالکود باید بر اساس ابعاد ریشه نهال و همچنین خاک منطقه مشخص شود. عرض این گودال باید تقریبا دو برابر عرض ریشه باشد، تا نهال بدون هیچ فشاری و به راحتی در آن قرار بگیرد.

عمق گودال به بافت خاک منطقه کاشت بستگی دارد. در صورتی که بافت خاک متوسط است، عمق گودال باید کمی بزرگ تر از طول ریشه نهال گلابی باشد. در خاک هایی با بافت سفت باید عمق گودال بیشتر باشد. زیرا به این صورت فضای اطراف ریشه نرم تر شده و ریشه نهال جوان می تواند به راحتی در آن نفوذ کند.

اندازه دقیق گودال برای نهال گلابی بسیار اهمیت دارد. زیرا اگر ابعاد گودال بیش از نیاز باشد، ممکن است پس از آبیاری نشست کرده و طوقه آن در خاک فرو رود. در این صورت نهال ممکن است دچار پوسیدگی یا بیماری قارچی شود.

نیاز آبی نهال

میزان آبیاری نهال گلابی در نژادهای مختلف گلابی کاملا متفاوت است. میزان آبیاری نهال به سن نهال، شرایط اقلیمی منطقه، میزان بارندگی و رطوبت هوا، نوع خاک و زمان آبیاری بستگی دارد. برای مثال نهال ها پس از کاشت باید با فاصله کمتری آبیاری شوند. پس از بلوغ نهال فاصله میان دوره های آبیاری افزایش می یابد. همچنین در مناطقی که میزان بارندگی بسیار است، بخش زیادی از نیاز آبی نهال توسط باران تامین می شود.

به طور کلی می توان گفت نهال گلابی 10000 الی 12000 مترمکعب در هکتار نیاز آبی سالانه دارد. بهترین روش آبیاری این نهال، آبیاری قطره ای است. زیرا این نهال تحمل رطوبت بیش از حد خاک را ندارد و غرقابی شدن به درخت آسیب می زند.

خرید نهال گلابی از نهالستان معتبر

خرید نهال گلابی مانند هر نهال دیگر بسیار مهم و حساس هست و باید با دانش و تجربه قبلی صورت گیرد. هیچ گاه از افراد و مراکزی که بدون هیچ تخصصی اقدام به تولید نهال می کنند، خرید نکنید. زیرا که پرورش نهال نیاز به هزینه، زمان و تلاش بسیاری دارد. اگر نهال خریداری شده کیفیت لازم را نداشته باشد تمام هزینه و زمانی که صرف خرید نهال، کاشت آن و همچنین آبیاری، سمپاشی و کوددهی و … کرده اید، از بین می رود. بنابراین نهال ها باید از مراکز معتبر خریداری شوند.

نهال گلابی انواع بسیار متنوعی دارد. شما می توانید از نهالستان اکین نهال انواع نهال گلابی را خریداری نمایید. نهال هایی که این نهالستان ارائه می دهد عبارتند از: گلابی قرمز آنجو، نهال گلابی دوشیزه، گلابی بیروتی، گلابی پرتقالی، گلابی سیبری، گلابی اسپادانا، گلابی شاه میوه، گلابی درگزی. شما می توانید با مراجعه با سایت اکین نهال علاوه بر استعلام قیمت نهال با مشخصات هریک از این نهال ها به صورت کامل آشنا شوید و یک انتخاب آگاهانه تر داشته باشید.

 این نهالستان که دارای مجوز جهاد کشاورزی است انواع نهال گلابی و همچنین انواع نهال گردو را در باغ مادر خود تولید می کند. این نهالستان با حذف واسطه میان تولید کننده و باغدار موجب اطمینان خاطر بیشتر از کیفیت و سلامت نهال شده است. نهال ها دارای شناسنامه سلامت از جهاد کشاورزی هستند که اطلاعاتی مانند شماره شناسه، سن نهال، نوع و نام پیوند و پیوندک و … در آن ذکر شده است.