عمومیکسب و کار ایرانی

بررسی علل بلندشدگی و بادافتادگی سرامیک

باد افتادگی سرامیک چیست؟

قبل از رفتن به سراغ جستجوی راه حل برای باد افتادگی جدیدترین مدل کاشی بین کابینتی منزل یا یاحیاطتان، بهتر است که ابتدا با مفهوم آن آشنا شوید. حتماً در حیاط یا داخل خانه خود یا در منزل دوستان و آشنایانتان به این موضوع برخورده اید و با تصویر برآمدگی کاشی ها مواجه شده اید. این برآمدگی که اصطلاحا به آن باد افتادگی سرامیک گفته می شود، باعث می شود که چند عدد سرامیک از دیگر سرامیک ها بالاتر قرار بگیرند.

 علت باد افتادگی سرامیک چیست؟

پس از بررسی مفهوم باد افتادگی سرامیک باید علت آن را جستجو کرد. باید گفت علت اصلی و مهم باد افتادگی سرامیک وجود اختلاف دما در روز و شب است. یعنی زمانی که ظهر هنگام آفتاب شدید به سرامیک های حیاط شما برخورد می‌کند، این کاشی ها با توجه به مولکول های مواد تشکیل دهنده خود انبساط می ‌یابند و شب‌ هنگام که هوا سرد می‌شود، این مولکول ها در کاشی ‌ها انقباض می یابند این گرما و سرمای هوا و در نهایت، انقباض و انبساط در مواد تشکیل دهنده کاشی، باعث می‌شود که کاشی ها حالت خاص خود را از دست داده و به حالتی برآمده و بادافتاده تبدیل شوند. اما علت اصلی باد افتادگی سرامیک می‌تواند بر اثر تابش بیش از حد آفتاب نیز باشد ، چون همان طور که می دانید، گرمای و حرارت باعث انبساط مواد و حجیم شدن آن ها می شود. برای اطلاع از در طرح ها و ابعاد مختلف می توانید به فروشگاه اینترنتی مارکت سرام مراجعه نمایید.

راه حل های مناسب برای رفع مشکل باد افتادگی سرامیک

یکی از راه حل های رفع مشکل باد افتادگی سرامیک، قرار دادن سرامیک ها با فاصله زیاد (در حدود 3 الی 5 میلی متر) از هم است تا کاشی ها هنگام منبسط شدن بر اثر عوامل طبیعی و محیطی، فضای کافی در اختیار داشته باشند. دومین راه حلی که می‌توان برای این معضل بیان کرد این است که از وسیله ای به نام ماستیک های درزبند که جنس آن ها بر پایه سیلیکون است، استفاده کنید تا بدین وسیله بتوانید فاصله بین سرامیک ها را رعایت کنید.

استفاده از ماستیک های درز بند به این دلیل می تواند مفید باشد که چون زمانی که شما فاصله مناسبی را بین کاشی ها برای افزایش حجم کاشی در نظر بگیرید، شاید بعد ها به دلیل عوامل فیزیکی و گرانشی، کاشی ها دوباره به هم نزدیک شوند و باد افتادگی سرامیک، مجددا برای سرامیک های شما اتفاق بیافتد، اما با استفاده از این ماستیک ها، شما دیگر مطمئن خواهید بود که کاشی ها در فاصله درست و متناسبی از هم قرار گرفته اند. در زیر تصویری از این ماستیک های درز بند را به عنوان نمونه و برای آشنایی هر چه بیشتر شما با آن ها قرار داده ایم .

 برای جلوگیری از باد افتادگی سرامیک چه تدابیری باید اندیشید؟

بعد از مطالعه متن بالا حتما برای اکثریت شما این سوال پیش آمده است که حال اگر تمایل پیدا کردیم که منزل خود را سرامیک کاری کنیم، برای جلوگیری از رخداد این معضل چه کنیم؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است که آن را در چند مورد بیان می کنیم

  1. به کار گیری استاد کار ماهر برای چیدن سرامیک های منزلتان.
  2. یادآوری های لازم به استاد کار جهت رعایت فاصله بین کاشی ها و هم چنین توصیه به ایشان جهت استفاده از ماستیک های درز بند، همان طور که در قسمت بالا شرح داده شد .
  3. قرار دادن شیروانی فلزی در قسمت بالای ساختمان جهت جلوگیری از تابش بیش از حد نور خورشید بر روی سرامیک ها

لب پر شدن سرامیک یعنی چه ؟

حتما برای بسیاری از افرادی که از اصول ساختمان سازی و کاشی‌کاری اطلاعاتی ندارند، این سوال پیش می آید که اصطلاح لب پر شدن کاشی و ترمیم سرامیک لب پرشده به چه معناست؟ در پاسخ باید گفت زمانی که به دلایل مختلف، برخی از قسمت های وسط یا اطراف کاشی ها دچار شکستگی یا ترک خوردگی می‌شوند، به اصطلاح، کاشی لب پر می شود. در ادامه با دلایلی که باعث لب پر شدن کاشی می شوند آشنا خواهید شد؛ هم چنین درباره راه حل های برخورد با این مشکل و رفع آن (یعنی ترمیم سرامیک لب پر شده) نیز در این متن اطلاعاتی کسب خواهید کرد.

 علل لب پر شدن سرامیک

بعد از بررسی مفهوم لب پر شدن اطراف یا کف، باید علل آن را جستجو کرد و دانست که چرا این اتفاق برای سرامیک ها می‌افتد. دلایل این مشکل عبارتند از :

افتادن ناگهانی ظرف و ظروف یا هرگونه وسیله آهنی و سنگین دیگر بر روی کاشی ها: این امر موجب می‌شود که به علت برخورد جسم سنگین، کاشی ترک بخورد یا به اصطلاح لب پر شود . همچنین استفاده از وسایل تیز مانند کاردک، برای جدا کردن مواد خوراکی یا دیگر اشیای چسبیده به سرامیک ممکن است باعث ایجاد خسارت به ظاهر کاشی گردد.

یکی دیگر از دلایلی که می‌توان برای لب پر شدن کاشی ها آورد و آن را رعایت کرد تا دچار زحمت ترمیم سرامیک لب پر شده نشد، خرید واستفاده از کاشی های با کیفیت است. زمانی که شما هنگام خرید کاشی در هزینه خرید صرفه جویی می کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است کاشی ها به دلیل کیفیت پایینی که دارند هر چه زودتر دچار شکستگی یا لب پر شدن شوند؛ پس در هنگام تهیه و خرید کاشی دقت کنید تا سرامیک هایی ضخیم و هم چنین با کیفیت مواد بالا خریداری کنید تا در آینده از ایجاد هزینه های اضافی و تعمیرات آن ها خلاص شوید .

دلیل دیگری که باعث می‌شود که کاشی ها لب پر شوند این است که زمانی که یک کاشی کار ناشی و تازه کار اقدام به انجام کاشی کاری منزل شما می کند، ممکن است در هنگام چیدن یا بریدن کاشی ها در اندازه های مختلف، اشتباه کند و باعث شود که قسمت هایی از سرامیک ها لب پر شوند.

 چگونگی ترمیم سرامیک لب پر شده

و اما راه حل های ترمیم سرامیک لب پر شده عبارتند از :

یکی از راه حل های ترمیم سرامیک لب پر شده ، چسباندن قطعه جدا شده به وسیله چسب کاشی به قسمت لب پر شده کاشی است . از دیگر راه های ترمیم سرامیک لب پر شده، خارج کردن کاشی لب پر شده یا ترک خورده از محل مورد نظر و جایگزینی سرامیک جدید است. زمانی که می خواهید کاشی لب پر شده را به طور کامل تعویض کنید، سعی کنید این کار را به وسیله یک کاشی کار ماهر انجام دهید، اما اگر می خواهید این کار را خودتان انجام دهید باید نکاتی را رعایت کنید که این نکات عبارتند از: استفاده از دستگاه های فرز مخصوص برای ایجاد حفره در قسمت هایی از کاشی برای خارج کردن آن از محل مورد نظر وجلوگیری از رسیدن آسیب به سایر کاشی ها حین انجام این کار، بتن کنی سیمان زیر کاشی لب پر شده، ریختن بتن جدید در همان محل، قرار دادن کاشی جدید و هماهنگ با دیگر کاشی ها در محل مورد نظر، سنجش هماهنگی ارتفاع کاشی جدید قرار گرفته با سایر کاشی ها و استفاده از دوغاب مناسب برای پر کردن فضای ما بین کاشی ها.

تعمیر باد افتادگی سرامیک

گاهی اوقات به دلیل کیفیت پایین سرامیک و یا نحوه نادرست نصب سرامیک، مشکلاتی از جمله باد افتادن در سرامیک برای ان پیش می آید. برای اینکه نخواهید همه سرامیک ها را تعویض کنید، نحوه تعمیر باد افتادگی سرامیک را توضیح می دهیم. برای این کار می بایست سرامیک نو و بدون مشکل را جایگزین سرامیک یا سرامیک هایی که دچار این مشکل شده اند کنید. فاصله بین سرامیک ها باید 3 الی 5 میلی متر باشد و این فواصل توسط دوغاب پر می شود. اگر این کار توسط افراد ماهر و تجربه دار انجام شود، دیگر مشکلی پیش نمی آید. همچنین برای نصب مادام العمر و محکم تر بهتر است از ملات درجه یک استفاده کنید.

منابع :

tilebar.com

tiles-direct.com