عمومیکسب و کار ایرانی

کابین دوش شیشه ای ریلی

آشنایی با انواع کابین دوش + معرفی جدیدترین مدل های آن

امروز معماران در طراحی دکوراسیون داخلی خانه‌های مسکونی علاوه بر حال و پذیرایی، به فضاهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی نیز توجه دارند که می‌تواند در زیبایی خانه شما تأثیر بسیاری داشته باشند. برای ایجاد این دکوراسیون متفاوت و زیبا می‌توان کارهای مختلفی را انجام داد. یکی از بهترین کارها، نصب یک کابین دوش شیشه ای جذاب توسط متخصصان شرکت شیشه ساختمانی زیما است که می‌تواند حس خوبی را در هنگام دوش گرفتن برای شما فراهم آورد. به طور کلی، شیشه یکی از بهترین متریال‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی است که باعث بزرگتر جلوه دادن فضا می‌شود.

کابین دوش با توجه به مزایایی که دارد، می‌تواند در فضاهایی مانند هتل‌ها، سالن‌های آرایشی و پیرایشی بزرگ، باشگاه‌های ورزشی بزرگ، استخرها و… نیز مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، در خانه‌های کوچک امروزی که تلفیق حمام و سرویس بهداشتی امری عادی است، بهترین راه برای جدا کردن حمام و سرویس بهداشتی از یکدیگر و برطرف کردن مشکلات ناشی از این تلفیق، استفاده از کابین دوش است. کابین دوش را می‌توان به دو نوع تقسیم و تعریف کرد:

1 ـ دور دوشی:

فضایی اتاق مانند است که معمولاً در اطراف دوش حمام نصب می‌شود تا اولاً مانع از خیس و کثیف شدن قسمت‌های دیگر فضای حمام شود و ثانیاً قسمت‌های دیگر فضای حمام را به رختکن تبدیل نماید. دور دوشی را می‌توان بر روی وان، جکوزی، زیر دوشی، سکو، لبه و کف حمام نصب نمود. البته ممکن است دوش در فضایی غیر از حمام ـ مثلاً در اتاق خواب یا استخر خصوصی ـ قرار گرفته باشد که در این صورت هم می‌توان از دور دوشی استفاده نمود. دوردوشی علاوه بر موارد گفته شده باعث گرم ماندن فضای اطراف دوش و جلوگیری از هدر رفتن انرژی گرمایی نیز می‌شود.

2 ـ اتاق دوش:

فضایی اتاق مانند است که دارای تجهیزاتی مانند دوش، وان، جکوزی، زیر دوشی و… بوده و در فضایی غیر از حمام نصب می‌شود تا مکانی را برای استحمام به وجود آورد.

کابین های دوش ساده، کابین های حمام بخار و سونا، کابین دوش های مجهز به سیستم جکوزی، کابین دوش های مجهز به سیستم جت‌های ماساژور و همچنین، کابین دوش هایی با طراحی منحصر به فرد و جذاب می‌توانند یک نقطه کانونی برای حمام محسوب شوند.

مزایای کابین دوش

کابین دوش دارای مزایای فراوانی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1 ـ نظافت آسان حمام

2 ـ ایمنی بالا

3 ـ عدم نفوذ آب و رطوبت به دیگر بخش‌های حمام

4 ـ جدا کردن فضای دوش از سایر قسمت‌های حمام

5 ـ جلوگیری از اتلاف انرژی

6 ـ گرم شدن سریع فضای دوش

7 ـ استفاده بهینه از فضاهای کوچک

8 ـ سر و لیز نشدن سایر قسمت‌های حمام

با توجه به مزایای فوق، امروزه در اغلب کشورهای اروپایی به جای وان و جکوزی که فضای زیادی را اشغال می‌کند، از دور دوشی استفاده می‌کنند که هم‌سطح با سایر قسمت‌های حمام است.

اجزای کابین دوش

کابین دوش از اجزای مختلفی تشکیل شده است:

1 ـ شیشه نشکن (معمولاً سکوریت) سوپر کلیر در طرح‌ها، رنگ‌ها و ضخامت‌های مختلف یا طلق پلکسی گلاس

2 ـ فریم (قاب) ضد آب و ضد زنگ از جنس بیلت نو آلومینیوم خالص تولید کارخانه اراک و آنادایز شده در رنگ‌های مختلف با دستگاه‌های ایتالیایی و با ضخامت 2/2 میلیمتر

3 ـ یراق آلات (چرخ، دستگیره، لولا، بست و…) ضد آب و ضد زنگ از جنس استیل 304 یا برنج یا پلاستیک فشرده در رنگ‌های مختلف

4 ـ درزگیرها و نوارهای آلومینیومی یا پلاستیکی

بر این اساس که اجزای کابین دوش دارای انواع مختلفی هستند، کابین دوش ها نیز در انواع مختلفی تولید می‌شوند.

کابین دوش های شیشه ای را می‌توان به دو صورت فریم دار و فریم لس (بدون قاب) طراحی، تولید و اجرا نمود. در کابین دوش های فریم دار از یک قاب آلومینیومی برای محافظت از شیشه و استحکام بیشتر کابین دوش استفاده می‌شود. اما در کابین دوش های فریم لس چنین قابی وجود ندارد و به جای آن از شیشه‌های ضخیم‌تر استفاده می‌شود تا استحکام مناسبی داشته باشد.

در مدل‌های مختلف کابین دوش می‌توان از شیشه‌های ساده، دودی، برنزی، مشکی و .. استفاده کرد. همچنین، برای جلوگیری از دیده شدن فضای داخل حمام و زیبایی بیشتر کابین دوش و هماهنگی بیشتر آن دکوراسیون داخلی حمام می‌توان به جای شیشه‌های شفاف از شیشه‌های ساتینا (مات کامل کارخانه‌ای) استفاده کرده و یا به وسیله سندبلات، طرح‌های مختلف مات کننده و دلخواه (مات کامل، راه مات، نیمه مات، شطرنجی، درخت و…) را بر روی شیشه‌ها ایجاد نمود. البته این نکته را باید گفت که شیشه‌های مات و رنگی تنها باعث می‌شوند فضای داخل کابین دوش به طور واضح دیده نشود؛ نه این که کاملاً مانع از دیده شدن فضای داخل کابین دوش شوند.

شیشه‌های سکوریت در ضخامت‌های مختلفی تولید و در کابین دوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. در کابین دوش های فریم دار از شیشه‌های سکوریت 6 میل و در کابین دوش های فریم لس از شیشه‌های سکوریت 10 میل استفاده می‌شود. در برخی موارد خاص ممکن است شیشه‌های سکوریت 4 میل، 5 میل یا 8 میل مورد استفاده قرار گیرند.

طلق‌های پلکسی گلاس نیز به دو صورت شفاف و مشجر در بازار وجود دارند. طلق‌های مشجر دارای طرح‌های متنوعی (مات کامل یک طرفه و دو طرفه، ابری، بادی، یخی، درخت و…) هستند که می‌توانند مشابه شیشه‌های مات عمل کنند. طلق‌های پلکسی گلاس زیبایی شیشه سکوریت را نداشته، مقاومت کمی در برابر ضربه داشته و در صورت آتش‌سوزی باعث ایجاد گازهای سمی می‌شوند. از طرفی صنعت شیشه روز به روز در حال پیشرفت است. به همین دلیل امروزه استفاده از کابین دوش های طلقی تقریباً منسوخ گشته است.

فریم‌های کابین دوش در جنس‌های مختلفی وجود دارند. بهترین نوع فریم‌ها، فریم‌هایی هستند که از جنس بیلت نو آلومنیوم خالص باشند. در بازار فریم‌هایی از جنس پلاستیک فشرده یا کامپوزیت آلومینیوم نیز وجود دارند که از نظر ظاهر با فریم‌های بیلت نو آلومینیوم تفاوتی ندارند؛ ولی مطمئناً به اندازه آن‌ها توانایی تحمل وزن زیاد شیشه‌های سکوریت را ندارند و به مرور زمان خم شده و باعث ایجاد مشکل در حرکت درب‌ها و حتی افتادن و شکستن شیشه‌ها می‌شوند و در اثر رطوبت نیز دچار زنگ‌زدگی شده و زیبایی و مقاومت خود را از دست می‌دهند. ضخامت فریم آلومینیومی نیز بسیار حائز اهمیت است. رنگ فریم‌ها نیز باید کاملاً ضد آب و ضد زنگ باشند. به این منظور باید از رنگ‌های کوره‌ای یا آنادایز الکترواستاتیک استفاده کرد.

فریم‌های آلومینیومی این شرکت در رنگ‌های سفید، نقره‌ای مات، نقره‌ای براق (کروم)، طلایی مات، طلایی براق، زیتونی براق و مشکی مات تولید می‌شوند که کاملاً با رنگ یراق آلات هماهنگ هستند. البته تولید فریم‌ها و یراق آلات در رنگ‌های دیگر نظیر رزگلد، بنفش، و… نیز امکان‌پذیر است؛ ولی در صورت استفاده از این رنگ‌ها مدت زمان تولید و قیمت کابین دوش افزایش می‌یابد. در کابین دوش های طلقی که تنها به صورت فریم دار قابل اجرا هستند، تنها می‌توان از فریم‌های سفید و یراق آلات نقره‌ای مات و سفید استفاده کرد.

درب‌های کابین دوش ها می‌توانند لولایی (بازشو ـ محوری)، ریلی (کشویی)، تاشو (سه لته) و اتوبوسی (آکاردئونی) باشند. کابین دوش های فریم دار با درب ریلی یا سه لته و کابین دوش های فریم لس با درب ریلی یا لولایی تولید و اجرا می‌شوند. درب‌های کشویی نسبت به درب‌های لولایی بیشتر مورد استقبال هستند و دلیل آن هم این است که این درب‌ها هیچ فضایی را برای باز و بسته شدن اشغال نمی‌کنند و برای استفاده در فضاهای کوچک بسیار مناسب هستند.

استفاده از درب‌های تاشو و اتوبوسی نسبت به درب‌های لولایی و ریلی رواج کمتری داشته و فقط در موارد خاص از آن‌ها استفاده می‌شود. در صورتی که فضای کافی برای باز و بسته شدن درب‌های لولایی وجود نداشته باشد و عرض قابل اجرا برای درب کابین دوش نیز بین 90 تا 120 سانتیمتر باشد، از درب‌های تاشو یا اتوبوسی استفاده می‌گردد.

کابین دوش ها را می‌توان در شکل‌های صاف، مربع مستطیلی، 135 درجه (زاویه دار)، تمام گرد (ربع دایره) و نیم گرد (جلو گرد) طراحی و نصب کرد. هر یک از این اشکال هندسی مزایا و معایب خود را دارند که شما باید با توجه به شرایط و بودجه خود به انتخاب آن‌ها بپردازید. به عنوان مثال، کابین دوش های 135 درجه تنها به صورت فریم لس با درب لولایی اجرا می‌شوند. همچنین در کابین دوش های تمام گرد و نیم گرد بهتر است از فریم‌های نقره‌ای مات استفاده گردد تا در هنگام خم کردن فریم، رنگ آن از بین نرود. کابین دوش ها معمولاً به صورت ال با دو درب کشویی در وسط اجرا می‌شوند.

یراق آلات مورد استفاده در کابین دوش

یراق آلات مورد استفاده در کابین دوش های شرکت زیما بسیار متنوع بوده و شامل ریل، بست، دستگیره، لولا، درپوش، دستگیره، چرخ‌های بالا و پایین درب‌های کشویی و… هستند که همگی در رنگ‌های متنوع و به صورت کاملاً ضد آب و ضد زنگ موجود می‌باشند. هر یک از مدل‌های کابین دوش یراق آلات مخصوص خود را دارند. دستگیره‌های کابین دوش دارای تنوع زیادی هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

1 ـ دستگیره تک سوراخ معمولی در رنگ‌های مختلف

2 ـ دستگیره تک سوراخ توکار

3 ـ دستگیره دو سوراخ معمولی خم یک طرفه

4 ـ دستگیره دو سوراخ معمولی خم دو طرفه

5 ـ دستگیره دو سوراخ معمولی صاف

6 ـ دستگیره دو سوراخ بزرگ در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف

از جاحوله‌ای می‌توان به طور همزمان به عنوان دستگیره نیز استفاده نمود.

درزگیرهای آب‌بندی نیز با توجه به محل کاربردشان به شکل‌های مختلفی موجود هستند. درزگیرهای آهنربایی (مگنتی) در بین دو درب کشویی که با هم برخورد می‌کنند، درزگیرهای پلاستیکی و آلومینیومی معمولی در رنگ‌های مختلف برای انتهای شیشه‌های ثابت و درب‌های کشویی تکی و درزگیرهای پفکی برای درب‌های لولایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع کابین دوش از نظر امکانات

1 ـ کابین دوش های ساده: کابین های حمام ساده با اشکال مختلف، هنوز هم از بهترین انواع کابین های حمام هستند. این کابین ها تنها دارای دوش، شیرآلات و در بعضی مواقع، زیردوشی هستند و امکانات دیگری ندارند. از این رو، برای استفاده بهینه از فضا بهتر است به جای این کابین دوش های ساده، گزینه‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر را انتخاب کنید تا با اشغال همان فضا امکانات بیشتری در اختیارتان قرار گیرد.

2 ـ کابین دوش های پیشرفته: کابین دوش های دوش پیشرفته و مجهز که امروزه در مدل‌های متنوع با طراحی‌های بسیار شکیل و جذاب در بازار موجود هستند، می‌توانند عنصری شگفتی‌آفرین در منزل شما محسوب شوند. این نوع از کابین دوش ها از لحاظ ساختاری نیز دارای انواع مختلف هستند. از این رو، می‌توان برای هر فضایی با هر ساختار و مقیاسی گزینه‌ای مناسب را از میان این نوع کابین های حمام پیدا کرد.

این کابین های حمام در عین حال که فضای چندان زیادی را نسبت به کابین های حمام ساده اشغال نمی‌کنند، مجهز به سیستم‌های جکوزی، جت‌های مختلف ماساژ، سونا و… هستند و با داشتن یکی از آن‌ها در حمام خود می‌توانید تجربه حمامی لذت‌بخش و مفرح را داشته باشید.

3 ـ کابین دوش های دست‌ساز: با نصب یک یا چند درب یا پانل مناسب بر روی وان، جکوزی، زیر دوشی، سکو، لبه و کف حمام، می‌توانید یک کابین حمام کامل به وجود آورید؛ به طوری که گرما و بخار و همچنین، آب از آن فضا خارج نشود و به بیرون نفوذ نکند. این نوع از کابین دوش ها «دور دوشی» نامیده شده و می‌توانند مزایای مهم یک کابین دوش را با هزینه‌ای اندک برای شما فراهم آورند. دوردوشی ها معمولاً در ابعاد 90 در 90 تا 120 در 120 سانتیمتر تولید می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مزایای دوردوشی ها نسبت به کابین دوش های پیشرفته این است که دور دوشی ها توسط کارگاه‌ها و کارخانه‌های ایرانی تولید می‌شوند و به همین دلیل، دارای خدمات پس از فروش هستند و در صورت نیاز به تعمیر به راحتی قابل تعمیر و تعویض هستند. این نکته را هم باید گفت که این دوردوشی های ایرانی از نظر کیفیت با نمونه‌های خارجی برابری می‌کنند و حتی در بسیاری از مواقع باکیفیت‌تر و مرغوب‌تر از کابین دوش های خارجی هستند. کابین دوش های خارجی که بیشتر با نام کابین دوش های ترک به فروش می‌رسند، در اصل چینی بوده و بعضاً دارای کیفیت خوبی هم نیستند.

درب شیشه ای حمام

درب شیشه ای حمام یکی از محصولاتی است که با استفاده از شیشه سکوریت تولید می‌شود و می‌تواند به زیبایی حمام و خانه شما کمک شایانی کند. درب شیشه‌ای حمام کاملاً مشابه با کابین دوش های صاف طراحی، تولید و اجرا می‌شود و به وسیله سندبلاست، با طرح‌های زیبا و جذاب مات می‌شود تا مانع از دیده شدن فضای داخل حمام شود. درب شیشه ای حمام در بیشتر مواقع به صورت فریم دار با درب کشویی طراحی می‌شود.

پارتیشن دوش شیشه ای | پارتیشن شیشه ای حمام

پارتیشن دوش شیشه ای یکی دیگر از محصولاتی است که با استفاده از شیشه سکوریت تولید شده و بسیاری از افراد آن را با کابین دوش (دور دوشی و اتاق دوش) یکی می‌دانند؛ اما پارتیشن دوش تنها شامل یک یا چند پانل شیشه ای سکوریت فریم لس است که وظیفه جدا کردن دوش از سایر قسمت‌های حمام را دارد. این پانل‌های شیشه ای معمولاً در عرض‌های 50 تا 80 سانتیمتر نصب می‌شوند. در صورتی که عرض پارتیشن دوش بیشتر از این مقدار باشد، باید از جک‌های نگهدارنده استفاده کرد تا مانع از لرزیدن پارتیشن حمام شود. این جک‌های نگهدارنده بسیار گران هستند.

حمام مستر | مستر شیشه ای

منظور از حمام مستر یا مستر شیشه ای که بعضاً به اشتباه همان «کابین دوش» نامیده می‌شود، این است که در اتاق مستر خانه‌ها از دیوارها و درب شیشه ای برای حمام استفاده شود. در واقع حمام مستر همان حمام معمولی است که به جای دیوارهای گچی و درب چوبی و از دیوارها و درب شیشه ای استفاده شده است و بقیه دیوارها به صورت کاشی‌کاری شده هستند. حمام مستر دقیقاً مانند یک حمام معمولی باید دارای کف‌سازی مناسب، لوله‌کشی‌های آب و فاضلاب، عایق کف و… باشد و می‌تواند شامل وان، جکوزی، روشویی، توالت فرنگی، رختکن، سکوی نشستن و… باشد. در حمام مستر از شیشه‌های سندبلاست شده استفاده می‌گردد.

کابین دوش اتاق خواب

کابین دوش اتاق خواب یکی دیگر از محصولاتی است که با استفاده از شیشه سکوریت یا طلق پلکسی تولید و در اتاق خواب نصب می‌گردد تا فضایی را برای دوش گرفتن در اتاق خواب فراهم آورد. کابین دوش اتاق خواب در واقع، یک اتاق دوش است و گاهی اوقات برای حمام مستر نیز از این نام استفاده می‌شود.

ابعاد کابین دوش

اگر شما هم برای خرید کابین دوش به مغازه‌ها؛ به خصوص در خیابان‌های شیراز و بنی هاشم تهران، سر زده باشید، حتماً با مغازه‌های فروشنده یا وارد کننده کابین دوش های خارجی مواجه شده‌اید. کابین دوش های شرکت‌ها و مغازه‌های فروشنده یا وارد کننده کابین دوش های خارجی، دارای ابعاد مشخص، ثابت و استانداردی هستند که ممکن است مناسب فضای شما یا به دلخواه و سلیقه شما نباشد.

بنابراین، بهتر است برای تهیه کابین دوش، به شرکت‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید کننده کابین دوش مراجعه کرده و کابین دوش مناسب فضای خود را سفارش دهید. البته برخی از مغازه‌ها هم ممکن است کابین دوش سفارشی شما را تولید کنند؛ اما کابین دوش سفارشی شما را به یک کارگاه تولید کننده کابین دوش در داخل کشور سفارش داده و سپس، آن را با قیمتی حدود 1/5 برابر به شما می‌فروشند.

شرکت زیما یکی از تولید کنندگان انواع کابین دوش است؛ نه فروشنده یا وارد کننده انواع کابین دوش. بنابراین، این شرکت می‌تواند با توجه به فضای شما و بر اساس سلیقه و خواسته شما، مدل‌های مختلف کابین دوش را در ابعاد مختلف کوچک و بزرگ با شکل‌های مختلف صاف، مربع مستطیلی، 135 درجه (زاویه دار)، تمام گرد (ربع دایره) و نیم گرد (جلو گرد) تولید نماید.

با این وجود توصیه می‌شود برای فضاهای کوچکتر از 90 در 90 سانتیمتر (در کابین دوش های مربع مستطیلی و 135 درجه)، 100 در 100 سانتیمتر (در کابین دوش های نیم گرد و تمام گرد) و عمق 90 سانتیمتر (در کابین دوش‌های صاف) از کابین دوش استفاده ننمایید؛ زیرا کابین دوش های کوچکتر از این ابعاد مانع از این می‌شوند که بتوانید به راحتی دوش بگیرید.

بنابراین ما پیشنهاد می‌کنیم که قبل از سفارش، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا از سرویس رایگان اندازه‌گیری و مشاوره استفاده نموده و کابین دوشی مناسب با فضای خود را انتخاب کنید. اندازه کابین دوش مناسب برای فضای شما به میزان زیادی به اندازه سرویس بهداشتی و فضای حمام شما بستگی دارد. ابعاد کابین دوش باید به گونه‌ای باشد که استفاده از سایر قسمت‌ها و تجهیزات داخل حمام را به راحتی برای شما فراهم کند.

یکی دیگر از مواردی که در مورد ابعاد کابین دوش حائز اهمیت است، ابعاد زیر دوشی مورد استفاده در داخل کابین دوش است. در صورتی که در داخل کابین دوش از زیر دوشی استفاده شود، ابعاد کابین دوش باید حتماً به اندازه ابعاد زیر دوشی باشد.