عمومیکسب و کار ایرانی

انواع کاغذ در کارتن سازی کدامند؟

انواع کاغذ برای تولید کارتن, آشنایی با کاغذهای ایرانی و خارجی کارتن سازی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماده اولیه کارتن کاغذ است که اصلی ترین عنصر تاثیرگذار در کیفیت و قیمت کارتن است. در این مقاله شما با تاریخچه پیدایش کاغذ, انواغ کاغذ و در نهایت با کاغذ هایی که در کارتن سازی از آنها استفاده میشود آشنا می شوید.

پیدایش و اختراع کاغذ

مصریان باستان از نزدیک ۲ هزار سال پیش از میلاد، از گیاه پاپیروس، که گونه‌ای از نی است، نوعی کاغذ می‌ساختند که به همان نام پاپیروس شناخته ‌شد و امروزه به صورت واژه‌ی Paper در زبان انگلیسی ماندگار شده است. مصری‌ها ساقه‌های پاپیروس را به صورت نوارهای باریکی می‌بریدند و آن‌ها را به گونه‌ای کنار هم می‌گذاشتند که مانند رشته‌های پارچه در هم فرو می‌رفتند. سپس، پاپیروس را در آفتاب خشک می‌کردند. این کاغذ را در بسیاری از مآخذ قدیمی «قرطاس» خوانده‌اند.

تاریخچه کاغذ در ایران

در حدود ۱۵۰۰ سال پیش زمانی که کارگران چینی که در سال ۷۵۱ به دست ایرانیان اسیر شدند، این فن را با استفاده از کتان و شاهدانه، به مردم سمرقند آموختند و بعدها توسط مسلمانان در بغداد، دمشق و حتی مراکش و اسپانیا متداول شد. اولین کارخانه کاغذسازی، در سال ۱۱۵۴ در اسپانیا و اولین آسیاب تهیه پودر چوب، در سال ۱۱۹۰ در فرانسه تأسیس شده بود.

اولین حضور کاغذ در صنعت کاغذسازی، اولین بار با تأسیس کارخانه کارتن سازی و با استفاده از کاغذهای باطله درسال ۱۳۱۳ شمسی در کرج شروع شد . حدود طی دو دهه اخیر  با تأسیس دو کارخانه کاغذسازی پارس در هفت تپه خوزستان و کارخانه چوب و کاغذ ایران (چوکا) در گیلان، به صورت یک تکنولوژی مدرن و پیشرفته درآمده است.

اصول ساخت کاغذ

اصول ساخت کاغذ در مورد انواع کاغذ هایی که با ماشین تولید می شوند، یکسان است. در حالی که ویژگی های در نظر گرفته شده بر اساس نوع مصرف آن در هر موردی ممکن است متفاوت باشد، ویژگی هایی که در هر کاغذ وجود دارد، در مرحله ساخت به دست می آید. به طور کلی تمام کارخانه های کاغذسازی برای ساخت انواع خاصی از کاغذ طراحی می شوند. در یک کارخانه فقط ممکن است از خمیر مکانیکی استفاده شود و کارخانه دیگر ممکن است خمیر شیمیایی مصرف کند، بر همین اساس کاغذهای ساخته شده از خمیرهای مختلف در کارخانه های متفاوت تولید می شوند.

در طی قرن گذشته با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اهمیت پیدا کردن مسایل زیست محیطی تولیدکنندگان صنایع متفاوت، بسته‌بندی کاغذی و مقوایی را ترجیح می‌دهند. چراکه به دلایل متفاوتی مثل انعطاف‌پذیری، مقیمت پایین کارتن ، امنیت خوب و سازگاری با محسط زیست انتخاب کارتن و بسته بندی های بر پایه کاغذ انتخاب به مراتب مناسب تری به حساب می آید.

در  ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی , در مورد کاغذ محدودیت هایی وجود دارد و تنها تعداد خاصی از انواع کاغذهای موجود در بازار عرضه می شود که این کاغذها شامل انواع کاغذ ایرانی و خارجی با گراماژ مختلف است. در زیر انواع کاغذها به اختصار توضیح داده می شود. از طرفی دیگر برای انتخاب کردن کاغذ و مقوای مناسب برای بسته‌بندی محصولات، باید به موارد مختلفی توجه داشت، مواردی همچون نوع محصولات، استحکام و مقاومت بسته‌بندی، بهداشتی بودن بسته بندی، روش‌های تکمیلی در بسته‌بندی  مانند برجسته‌سازی، سلفون، طلاکوبی و …، میزان صرفه‌ی اقتصادی و نوع چاپ روی بسته‌بندی.

به همین دلیل برای دستیابی به یک بسته‌بندی بی‌نقص و کامل، شناخت انواع کاغذها و مقواها حائز اهمیت است. همچنین نوع کاغذ و مقوا بر هزینه‌های چاپ نیز بسیار تاثیرگذار می باشد .

مراحل ساخت کاغذ در کارخانه

به طور معمول کاغذ با کیفیت از چوب ساخته میشود .برای ساختن کاغذ، درختان را می‌برند و به کمک دستگاه‌‌های ویژه‌ای، تنه‌ی آن‌ها را ریز ریز می‌کنند. سپس، تکه‌های کوچک چوب را با مواد شیمیایی (از جمله سود، سولفات یا سولفیت) و مقدار زیادی آب داغ، مخلوط می‌کنند. به این ترتیب، خمیری از رشته‌های سلولزی به دست می‌آید. آن‌گاه، خمیر را روی یک توری فلزی می‌ریزند تا آب اضافی خود را از دست بدهد.

سپس خمیر از لابه‌لای چند غلطک می‌‌گذرد و آب خود را بیش‌تر از دست می‌دهد. پمپ‌های مکنده‌ی آب، به این کار کمک می‌کنند. سرانجام، خمیری که به صورت ورقه‌ی درازی درآمده است، با گذشتن از لابه‌لای غلطک‌های داغ، که در دستگاه‌های بزرگ بیش از ۱۰۰ عدد است، خشک می‌شود و به صورت کاغذ در می‌آید. در پایان کار، با استفاده از سنسورهای پیشرفته ضخامت کاغذ، اندازه‌ی آب و شمار سوراخ‌های احتمالی موجود در آن را بررسی می‌کند.

در صورتی که ضخامت کاغذ در همه‌جا یکسان باشد، اندازه‌ی آب مناسب باشد و تعداد سوراخ‌ها چندان زیاد نباشد، کاغذ برش می‌خورد و به بازار فرستاده می‌شود. گاهی با بهره‌گیری از مواد دیگری، کاغذهای بهتری ساخته می‌شود. برای مثال، برای این که کاغذ سطح صاف‌تری داشته باشد و آب زیادی به خود نگیرد، نشاسته یا رزین به دست آمده از درخت کاج را به آن می‌افزایند.

برای ساختن کاغذهای بسیار نرم و سفید نیز کاغذ را از لابه‌لای غلطک‌هایی می‌گذرانند که دمای بیش‌تری دارند و سطح آن کاغذ‌ها را با مخلوطی از خاک چینی و آب می‌پوشانند. هم‌چنین، برای این که کاغذ محکم‌تر شود، به آن پنبه می‌افزایند. اگر هم بخواهند از کاغذ، دستمال کاغذی درست کنند، به آن نرم‌کننده می‌افزایند و با کمک مواد شیمیایی، میکروب‌های آن را از بین می‌برند. بنابراین، با بهره‌گیری از مواد گوناگون می‌توانیم کاغذهای ویژه، مانند کاغذهای صافی، کاغذهای روغنی، کاغذهای خوش‌بو، کاغذ نقاشی، کاغذ خوش‌نویسی، کاغذهای صنعتی، کاغذ دست‌شویی و گونه‌های دیگر، بسازیم.

مواد اولیه تهیه کاغذ

مواد اولیه انواع کاغذ، بطور کلی، مواد سلولزی است که از منابع مختلف تهیه می‌شوند:

  • ساقه کتان، شاهدانه، پنبه که الیاف بلند (در حدود ۱٫۲ تا ۶ میلی متر) دارند.
  • ساقه گیاهانی مانند گندم، جو (کاه)، نی، کنف و غیره.
  • درختانی که برگ سوزنی دارند، مانند کاج (با الیاف بلند) و یا برگ پهن دارند مانند چنار (با الیاف کوتاه در حدود ۰٫۵ تا ۱٫۲ میلی متر)
  • انواع کاغذ‌های باطله و یا خرده‌ها و قطعات مقوای کهنه
  • الیاف تفاله نیشکر

هزینه تأمین مواد اولیه موردنیاز براى تولید یک تن خمیرکاغذ از تنه درختان در حدود ۱۰ برابر گرانتر از باگاس نیشکر  است(با توجه به تغییرات روزانه قیمت از درج مبلغ هزینه معذور هستیم). جالب اینکه آزاد کردن باگاس که زباله نیشکر است براى محیط زیست مضر بوده و تبدیل آن به کاغذ نوعى سود دو طرفه محسوب مى شود. این در حالى است که مصرف بى رویه درختان جنگلى به ویژه در مناطق شمالى کشور براى تهیه خمیر کاغذ، مى تواند اکوسیستم جنگلى این مناطق کشور را در معرض آسیب جدى و حتى نابودى قرار دهد.

انواع کاغذ

در ادامه شما با انواع کاغذ آشنا می شوید. البته تعداد زیادی از انواع کاغذ وجود دارند که خارج از حوصله این مطلب هستند و در این قسمت به پرکاربردترین نوع های کاغذ اشاره شده است.

·         کاغذ تحریر (Writing Paper)

نام بین المللی کاغذ تحریر Writing and printing paper می باشد که در ایران با نام کاغذ تحریر شناخته می‌شود. در دو نوع مختلف (گلاسه) coated اندود شده و uncoated اندود نشده، تولید می‌شود که نوع uncoated آن در ایران عرضه می شود که می توان روی هر دو طرف آن چاپ کرد و مرکب به طرف دیگر نفوذ نمی کند. در انواع سایزهای ۱۰۰ در ۷۰ و ۶۰ در ۹۰ و گراماژهای ۵۰-۵۵-۶۰-۶۵-۷۰-۷۵-۷۵-۸۰-۱۰۰ و ۱۲۰ ارائه می‌شود.

کاربرد این کاغذ همان طور که از نام آن پیداست در صنعت چاپ و تحریر است که بیشتر برای چاپ انواع مجله و سررسید به مصرف می رسد. این کاغذ بیشتر از کشورهای اندونزی، چین ، مالزی و کره جنوبی وارد می شود و برندهای معروف در ایران شامل موریم، شینهو و کرون است . این نوع از کاغذ که همگی ما با آن سروکار دارید، در جهان به دو صورت اندود نشده  و اندود شده تولید می‌گردد.

البته تنها نوع اندود نشده‌ی کاغذ تحریر در ایران عرضه می‌گردد. این کاغذ معمولا در چاپ کتاب، مجله، سررسید و ست اداری مورداستفاده قرار می‌گیرد. گرماژهای متفاوتی از کاغذ تحریر ( ۷۰تا۱۲۰ گرم) در بازار پیدا می شود اما انواع ۷۰ و ۸۰ گرمی‌ بیشترین کاربرد را دارند.

·         کاغذ تحریر رنگی یا الوان

گرماژهای متفاوتی از این نوع کاغذ تحریر در بازار وجود دارد (۶۰ تا ۸۰ گرم). کاغذ تحریر الوانِ گرماژ پایین در تولید نسخه‌های دوم و سوم فاکتور و انواع گرماژ بالای آن در تولید کاغذ کادو مصرف می‌گردد.

·         کاغذ خود کپی

کاغذ کاربن لس درواقع همان کاغذ تحریر سفید یا الوان است که در گرماژ پایین تولید می‌شود. کاغذهای کاربن لِس دارای یک پوشش شیمیایی هستند که به‌عنوان کاربن عمل می‌کند و بانام مخفف NCR نیز شناخته می‌شوند.

·         کاغذ و مقوای گلاسه ( کاغذ اندود شده) Coated Paper

کاغذ گلاسه یا coated paper، نوعی کاغذ دو رو با سطحی صاف و هموار و مقاومت زیاد است. این کاغذ به علت جذب یکنواخت جوهر در چاپ استفاده زیادی دارد. از نشاسته برای هموار شدن و جذب یکنواخت جوهر و پلاستیک برای ضد آب بودن آن در خمیر کاغذ استفاده می کنند. گلاسه مرغوب ترین نوع کاغذ است؛ هر چه گراماژ آن بالاتر باشد، کیفیت چاپ روی آنها بهتر است. در دو نوع مات و براق و به صورت یک رو و دو رو عرضه می شود.

بیشتر برای چاپ کارهای نفیس، جلد مجلات، روزنامه، چاپ کارت ویزیت و … به مصرف می‌رسد. کاغذ گلاسه در سایز های ۱۰۰ در ۷۰ و ۶۰ در ۹۰ و سایزهای خاص و همین طور گراماژ های ۷۰-۸۰-۹۰-۱۰۰-۱۱۳-۱۱۸-۱۳۵-۱۴۸-۱۷۰-۲۰۰-۲۵۰-۲۸۰-۳۰۰-۳۵۰ تولید می شود. برندهای معروف کاغذ گلاسه در ایران: هانسل، شینهو، موریم، نیوکرون و نویا می باشد.

کاغذ دارای پوشش گلاسه و صاف (Art paper) از بهترین نوع کاغذهای اندود شده می باشد. این نوع کاغذ از پوشش بسیار قوی برخوردار بوده و معمولا سطح آن بسیار براق و صاف است. بهترین نوع کاغذهای گلاسه با استفاده از دو توری و با دو نوبت اندود کردن با مواد معدنی و یا خاک چینی تهیه می شوند.

گلاسه مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین نوع کاغذ به شمار می‌رود. کاغذی با سطح صاف و هموار که از مقاومت بالایی برخوردار است. در خمیر کاغذ گلاسه از نشاسته (برای ایجاد سطح صیقلی و جذب یکنواخت جوهر) و پلاستیک (برای ضد آب شدن) استفاده می‌گردد. کاغذ گلاسه در گرماژهای متفاوتی (۹۰-۳۰۰ گرم) تولید می‌شود.

·         کاغذ گلاسه مات (Matt coated Paper)

کاغذ اندود شده مات ( گلاسه مات ) در سال های اخیر بسیار رایج شده است. در پوشش سطح این کاغذ از خاک چینی استفاده می کنند که باعث صافی سطح و بهبود جذب مرکب می شود، بر اساس نوع پرداخت و با مشخصاتی که توسط تولید کننده ارائه می شود، این کاغذ را با اسامی مات، ساتن، مخمل و یا ابریشم نام گذاری می کنند، که این اسامی در حقیقت اشاره به صاف بودن و نوع پوشش آن دارد.

کاغذ اندود شده مات با استفاده از مقدار زیادی خاک چینی با کربنات کلسیم، در مرحله کاغذسازی ساخته می شود. کیفیت چاپ و صافی این کاغذ بر اساس مقدار مواد پوششی مصرف شده در ساخت بدنه و سپس مرحله پرداخت آن ارزیابی می شود. کاغذ مات با وجود معروفیت آن می تواند مشکلاتی را در مرحله چاپ ایجاد کند که این مسأله در رابطه با ضعیف بودن قدرت آن در مقابل سایش است.

کاغذ مات به نظر صاف و نرم است ولی در حقیقت در مقایسه با کاغذ گلاسه بسیار خشن و زبر است. به همین علت، در موقع چاپ و با قرار گرفتن دو برگ از آن بر روی یکدیگر خاصیت سایش و سمباده ای پیدا می کند که پس از خشک شدن مرکب بر روی آن باعث سایش و پدید آمدن علائم ناخواسته و مالیده شدن مرکب بر روی کاغذ می شود.

·         کاغذ بالکی یا بالک

کاغذبالکی نوعی کاغذ مکانیکال حجیم شده است که با توجه به ویژگی‌های خاص خود می تواند در کاربردهای مختلف جایگزین کاغذ تحریر (UnCoatedWood- free Paper) و کاغذ گلاسه (Art Coated Paper) شود. در تولید این کاغذ کیفیت خمیر از اهمیت زیادی برخوردار است.

·         کاغذ و مقوای پشت طوسی و پشت سفید

مقوایی بازیافتی با گراماژ های متفاوت که یک طرف آن سفید است، مقوای پشت طوسی یا دوبلکس از ورقه های مقوا به صورت دو لایه و توسط یک لایه مرطوب دیگر به یکدیگر چسبانده می شود. از ویژگی های این نوع مقوا قابلیت چاپ بالا می باشد و بیشتر در صنایع شوینده و بهداشتی مانند انواع پودر، جعبه کفش، دستمال کاغذی جعبه شیرینی، جعبه کبریت، جعبه خمیر دندان، مورد استفاده قرار می گیرد این نوع مقوا در انواع سایزها و گراماژهای ۲۱۰-۲۳۰-۲۵۰-۲۸۰-۳۰۰-۳۵۰-۴۰۰ ارائه می شود. برندهای معروفی که در ایران مورد استفاده قرار می گیرند هانسول hansol، اژدها shinpoong ، ببری seha، اسبی White horse و پاندا می باشند.

·         کاغذ و مقوای کرافت (kraftpaper)

کاغذی با مقاومت بالا که از سولفات خمیر پالپ تهیه می شود، کاغذهای کرافت بسیار متنوعند مانند کاغذهای کرافتی که سفید نشده که برای بسته بندی استفاده می شوند تا کاغذهای کرافت سفید شده که برای تهیه کاغذهایی که پیوستگی بافت آن قوی است به کار می رود.

این نوع کاغذ معمولا با رنگ قهوه ای یا با رنگ سفید تولید می‌شود و با دوام می باشد و عموما برای بسته بندی، چاپ جعبه، چاپ کارتن، پاکت و ساک دستی کرافت) بکار می‌رود. گراماژ و وزن این کاغذ بسیار متنوع است بطوری که از ترکیب آنها در تولید ورق و کارتن امکان تولید بیش از یکصد نوع ترکیب در ورق های ۳ لایه و ۵ لایه میسر می گردد. این نوع کاغذ مورد استفاده کارخانجات تولید ورق کارتن، تولید کنندگان پاکت سیمان و همچنین تولید ساک‌های کاغذی است، برندهای معروف کرافت عبارتند از : لی اند من (Lee And Man)، دایهان (Daehan) و Asia Paper و … می باشد.

·         کاغذ روزنامه (News Print)

کاغذی ارزان قیمت که به شکل رول و ورق یافت می‌شود . قدرت جذب بالا داشته و معمولا برای چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس استفاده میشود. کاغذی است که از تفاله ی چوب (فیبرهای بازیافت شده) و بدون بکارگیری عملیات مکانیکی روی آن ساخته می شود و مقاومت آن در برابر نور پائین است.

کاغذ روزنامه برای کارهای هنری سریع و موقتی مناسب است. از این کاغذ برای طراحی‌های خام و اولیه ی بزرگ و طراحی های موقتی که با مداد ذغالی با مداد شمعی و مداد گچی انجام می شوند، استفاده می شود. کاغذ روزنامه بصورت دفترچه، ورقه و… در دسترس است. این نوع کاغذ به صورت رول هایی با عرض های از ۷۰ تا ۱۱۰ سانتی متر و گراماژ متنوع از ۶۰ تا ۲۵۰ گرم تولید می‌شود.

کاغذ روزنامه از خمیر مکانیکی، که مقداری خمیر شیمیایی نیز در آن وجود دارد، تهیه می شود. این نوع کاغذ برای چاپ روزنامه و مواد چاپی شبیه به کاغذ روزنامه استفاده می شود؛ مانند بعضی از ژورنال های خانگی.

·         کاغذ مکانیکی (Mechanical Printing)

نوع مرغوب تری از کاغذ روزنامه است که درصد خمیر شیمیایی آن نسبت به نوع اول بیشتر است. درصد خمیر شیمیایی بر اساس کیفیت مورد نیاز، کم یا زیاد می شود. در کاغذهای روزنامه با کیفیت خوب از درصد ناچیزی خمیر مکانیکی استفاده می شود که ظاهر آن پس از تولید به صورتی است که تقریبا شبیه به کاغذ با خمیر شیمیایی (Woodfree) به نظر می رسد.

مواد پرداخت کننده موجود در خمیر این کاغذ به میزان معمول است و از کاغذ آن برای چاپ تولیدات ارزان قیمت و کارهای شبیه به آن استفاده می شود. این نوع کاغذ را می توان با پرداخت بهتر نیز تهیه نمود که در آن صورت به عنوان کاغذ تحریر ارزان قیمت نیز مصرف می شود. وجود خمیر مکانیکی باعث تغییر رنگ این کاغذ شده و کارهای رنگی چاپ شده با آن اغلب از ظاهری غیر یکنواخت برخوردار است که به دلیل ضعف کاغذ در جذب یکنواخت مرکب و نامرغوب بودن مواد مخلوط شده در خمیر است. این نوع کاغذ به صورت رول و ورق عرضه می شود.

·         کاغذ انجیلی (Bible Paper)

کاغذ بسیار نازک، سفیدرنگ و دارای خاصیت پشت پوشانی است که برای چاپ کتاب هایی که از حجم زیادی از مطالب تایپ شده و تعداد صفحات زیاد برخوردار هستند، مانند (کتاب مقدس انجیل) استفاده می شود. به همین دلیل آن را کاغذ انجیلی می نامند. کاغذ انجیلی برای نوشتن مناسب نیست و در خمیر آن از مقدار زیادی مواد معدنی استفاده می شود، که به این ترتیب چاپ هافتون (ترامه) را به راحتی و با کیفیت خوب امکان پذیر می کند. اغلب کاغذهای انجیلی از خمیر شیمیایی ساخته می شوند، اما انواع بسیار مرغوب، آن با مواد پنبه و کتان تولید می شوند.

·         کاغذ افست Offset printings

کاغذ چاپ افست به طور مشخص برای چاپ لیتوگرافی ساخته شده و معمولا کمی سفیدتر از کاغذ کارتریج با ته رنگ کرمی است. عملیات پرداخت و پوشش کاغذ افست از نوع مرغوب است که معمولا بدون پرز تهیه می شود و به دلیل همین ویژگی برای چاپ افست مناسب بوده و به این اسم نامیده می شود، بهترین نوع کاغذهای افست را در ماشین کاغذ سازی مجهز به دو توری آبکش، تولید می کنند.

انواع کاغذ در صنایع کارتن سازی و بسته بندی

کاغذ یکی از کهن‌ترین متریال‌های بسته بندی و کارتن سازی قابل انعطاف می باشد. امروزه گستره‌ی وسیعی از بسته‌های تولیدات مختلف را به دلایل زیست محیطی، انعطاف پذیری، صرفه‌ی اقتصادی، محافظت و تبلیغات در برمی‌گیرد. بسته به نوع محصول مقوای مورد نظر خود را از نظر استحکام، صرفه ی اقتصادی داشتن، بهداشتی بودن، نوع عملیات تکمیلی، (طلاکوب، برجسته‌سازی، یووی و سلفون) و نوع چاپ انتخاب کرده تا محصول را با بسته بندی مناسب به بازار عرضه کنند.

حال به بررسی انواع مختلف مقواها به همراه ویژگی ها و کاربرد هایشان می پردازیم : رایج ترین کاغذ و مقوا مورد استفاده در صنعت چاپ بسته بندی عبارت است‌از: کاغذ تحریر، کاغذ و مقوای گلاسه، مقوای پشت طوسی و پشت سفید، کاغذ صنعتی کرافت، کاغذ روزنامه، مقوای ایندل برد. در بالا به پرکاربردترین نوع های کاغذ و کاربردهای آنها اشاره شد. اما در ادامه به کاغذهای کارتن سازی از آنها استفاده میشوند می پردازیم:

1.      کاغذ بازیافت ایرانی

همانطور که از نام این نوع کاغذ پیداست , این نوع کاغذ در نتیجه بازیافت انواع کاغذ و مقوا در کشور تولید میشود. در رنگهای مختلف برای تولید انواع کارتن بسته بندی و منقسم استفاده میشود .به دلیل قیمت نسبتا پایین کاغذ بازیافت ایرانی با استفاده از این کاغذ می توان کارتن های با قیمت مناسب تولید کرد.

2.      کاغذ مازندران

این نوع کاغذ ب طور خاص در لایه فلوت ورق کارتن های ۵ لایه و سه لایه استفاده میگردد که بر حسب میزان چوب مصرفی در تولید کاغذ در گراماژ متفاوت به شرکتهای ورق سازی و همینطور به کارخانه های کارتن سازی ارائه میگردد و از استحکام بالایی برخوردار میباشد.

3.      کاغذ لاینر

کاغذ لاینر یا همان کاغذ طلایی که در داخل کشور  تولید میشود در لایه رویه یا داخلی کارتن بنا به تناسب محصول بسته بندی شونده بکار میرود. کاغذ لاینر از استحکام متوسط بر خوردار میباشد. کاخانه هایی زیادی در داخل کشور این نوع کاغذ را تولید میکنند.

کاغذ داخلی با رنگ قهوه ای میباشد که از لحاظ کیفیت در رده بالایی قرار داشته و جهت بسته بندی انواع محصولات مناسب است. چوکا در حال حاضر تولید لاینر در دو گروه I و F تولید می کند که محصول I بیشتر مناسب لایه های روئی و زیرین ورق مقوا و محصول F بیشتر مناسب لایه میانی ورق مقوا می باشد. در مجموع محصول F تیره تر از محصول I است.

4.      کاغذ کرافت

این کاغذ در رنگهای قهوه ای روشن ، نخودی ، و قهوه ای تیره و با گراماژ ۱۲۵ تا۰۰ ۲ گرم و مقاومت بالا و نفوذ ناپذیری بالا در مقابل رطوبت ، یکی از بهترین کاغذهای وارداتی با برندها ی مختلف بوده که در اکثر موارد جهت بسته بندی محصولات سنگین وزن مانند آبمیوه و قطعات صنعتی در ترکیب با ۲ لایه کاغذ دیگر قرار میگیرد. کرافت روس در بین برندهای مختلف و چینی از کیفیت بالاتری برخوردار است .

5.      کاغذ سفید داخلی

این کاغذ از محصولات داخلی بوده و در گرماژ مختلف و عرضهای متنوع قابل عرضه به مصرف کننده میباشد و بسته به نوع ترکیب سه لایه برای انواع بسته بندی مناسب است .

6.      کاغذ تاپ وایت

کاغذ سفید رنگ با گراماژ ۱۲۵ ، ۱۲۶ ، ۱۳۰ ، ۱۴۰ گرم که در رسته کاغذهای وارداتی بوده و به دلیل استحکام مناسب در ترکیبات متفاوت برای بسته بندی محصولات متنوع مانند کیک و کلوچه ، پودر لباسشویی ، تخم مرغ و … مناسب میباشد. قیمت کارتن های ساخته شده با این کاغذ به دلیل کیفیت بالا گرانتر هستند.

انواع کاغذ کارتن بسته بندی

برای بسته بندی محصولات مختلف معمولا از انواع کاغذ کارتن سازی استفاده می شود که در اینجا به برخی از این کارتن ها اشاره می کنیم.

·         کاغذ کارتن تاشو

به این کاغذ کارتن، کارتن مقوایی می گویند و از جمله رایج ترین انواع کاغذ کارتن است که در خرده فروشی ها بسیار کاربرد دارد. این کارتن ها یک بسته کاغذی هستند که عمدتا به عنوان ظرف خارجی یک محصول یا کالا عمل می نمایند. این کارتن ها امکان بسته بندی ارزان را دارند و می توان وسایل را در یک کارتن به صورت برجسته نشان داد.

·         کاغذ کارتن تخم مرغ

این کارتن که به آن کارتن سینی هم گفته می شود کارش حفاظت از تخم مرغ ها در زمان نقل و انتقال است. برای ساخت این کارتن ها از خمیر قالب استفاده می شود و از روزنامه های بازیافت شده برای شکل گیری این کارتن استفاده می شود.

·         کارتن دایکاتی

به کارتنی گفته می شود که دارای شکل مشخص و عادی نیست و برای ساخت آن از دستگاه دایکات استفاده می کنند. یکی از مهمترین مزیت های استفاده از این نوع کاغذ کارتن این است که شما می توانید کارتن های مورد نظرتان را در هر شکل و اندازه ای که می خواهید بسازید. از این رو تنوع در کارتن دایکاتی بسیار زیاد است.  برای ساخت این نوع کارتن، ابتدا باید قالب آن کارتن یا تخته و تیغ های فلزی ساخته شوند.

تیترهای مطلب پنهان کردن تیترها