اجتماعی

نکاتی که هنگام حضوردر طبیعت باید رعایت کنیم

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به افزایش پوشش گیاهی جنگل‌ها و مراتع و خشک شدن آن‌ها پس از مدتی، توصیه‌هایی در زمینه پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی همچنین خودداری از قطع شاخ و برگ درختان ارایه کرد.

سرهنگ علی ملکی آهنگران در گفت وگو با گیلونا افزود: با توجه به اینکه امسال بارندگی نسبتا مناسبی در سطح کشور داشته‌ایم، پوشش گیاهی بیشتر شده است اما به‌زودی خشک و به ظرفیتی برای آتش سوزی تبدیل می‌شود البته مردم با رعایت برخی نکات می‌توانند از وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی مانند جنگل‌ها و مراتع پیشگیری کنند.

 وی اضافه کرد: در مکان‌هایی که پوشش گیاهی خشک شده است، آتش روشن نکنیم و در صورت نیاز به آتش برای گرم کردن غذا و آب جوش، گاز پیک نیکی‌های کوچک به همراه داشته باشند. در صورت روشن کردن آتش در عرصه‌های طبیعی از خاموش شدن آن با آب یا خاک اطمینان حاصل کنیم. علاوه بر آن به فرزندان خود بیاموزیم هنگام حضور در طبیعت از تخریب آن خودداری کنند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به شکستن شاخ و برگ درختان برای روشن کردن آتش در جنگل‌ها گفت: برخی اوقات افراد گمان می‌کنند، شاخ و برگ درختان خشک شده است و می‌توان  از آن برای روشن کردن آتش استفاده کرد، در حالی که اینگونه نیست و دوباره شاخ و برگ‌ها رشد می‌کنند.

ملکی آهنگرانی تاکید کرد: جنگل‌های ایران از جمله جنگل‌های هیرکانی و زاگرسی قدمت چندین هزار ساله دارند و آن‌ها به صورت خودکار به احیای خود می‌پردازند بنابراین نیازی به دستکاری به منظور هرس درختان آن‌ها وجود ندارد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه با اشاره به رهاسازی پسماند در عرصه‌های طبیعی گفت: از رها کردن بطری‌های شیشه‌ای یا فلزی براق که توانایی منعکس کردن نور خورشید را دارند، خودداری کنیم چراکه آن‌ها نقش ذره‌بین را ایفا می‌کنند و با متمرکز کردن نور ممکن است موجب وقوع آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع شوند.

 وی تاکید کرد: از رها کردن فیلتر سیگار روشن در حاشیه جاده‌های عرصه‌های طبیعی درخودداری کنیم چراکه ته سیگار روشن ممکن است موجب وقوع آتش‌سوزی شود.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برخی افراد در مجاورت عرصه‌های طبیعی زمین‌های کشاورزی شخصی دارند و پس از فصل برداشت امکان دارد به آتش زدن کاه و کلش بپردازند. این کار ممکن است موجب تسری پیدا کردن آتش به منابع طبیعی و وارد شدن خسارت‌های سنگین شود.

 ملکی آهنگرانی تاکید کرد: ساکنان در عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی خود را جزو نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی تلقی کنند و اگر دودی دیدند، به اطفای آتش بپردازند علاوه بر آن با سامانه‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا ماموران منابع طبیعی خود را به محل برسانند.
انتهای پیام