یکی از اساتید حوزه علمیه با توجه به اهمیت وجود امام رضا (ع) در ترویج فرهنگ شیعی ایران اظهار داشت: بی شک یکی از دلایل واقعی گسترش فرهنگ شیعه در ایران وجود زائران زیاد است. از داخل و خارج از کشور تا حرم مطهر امام رضا (ع) و این آستان در ایران نقش موثری در ترویج فرهنگ تشیع و پیروی از مکتب اهل بیت (ع) دارد.
حجت الاسلام حاجی آبادی، استاد حوزه علمیه در گفت وگو با گیلونا، درباره ویژگی های زندگی فردی و اجتماعی امام رضا (ع) اظهار کرد: تردید یکی از دلایل بالفعل گسترش فرهنگ شیعه در ایران است. وجود زائران فراوان از داخل و خارج از کشور به حرم مطهر امام رضا (ع).
به گفته وی، حرم مطهر امام رضا(ع) در ایران بی شک نقش موثری در ترویج فرهنگ تشیع و پیروی از مکتب اهل بیت(ع) دارد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: سیره ائمه (ع) الگوی شیعیان است و یکی از این الگوها امام هشتم است که گفتار و کردار ایشان همواره آموزنده بوده است.
حجت الاسلام حاجی آبادی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های اصلی امام رئوف سیره نبوی ایشان است یعنی علم، صبر و مهربانی ایشان شامل طنز عام و خاص بوده است.
وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های امام رضا(ع) این است که با اعمال و گفتار خود کسی را آزار نمی داد، تا حرف مخاطبش تمام نشد حرف طرف مقابل را قطع نمی کرد و بی نیازی برنگشت.
این استاد حوزه بیان کرد: امام هشتم در حضور میزبان به جایی تکیه نمی کرد و پای خود را در برابر دیگران دراز نمی کرد و هرگز به غلام خود توهین نمی کرد و با آنها بر سفره اطعام نمی کرد.
حجت الاسلام حاجی آبادی با بیان اینکه امام رضا(ع) قاری بود و قرآن می خواند، گفت: هر سه روز یک بار قرآن می خواند و در آن تدبر می کرد.
وی اعلام کرد: امام با مردم به زبان خوش صحبت میکردند، بهداشت فردی را نیز رعایت میکردند و همیشه از عطر برای خوشبو شدن استفاده میکردند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امام باید سه روز در ماه را روزه گرفته باشد، گفت: امام رضا(ع) هر شب به نیازمندان سر می زد و از ایتام مراقبت می کرد و با پوشیدن لباس کهنه با لباس های فاخر در مراسم معاشقه حضور پیدا می کرد.
حجت الاسلام حاجی آبادی گفت: امام رئوف در خفا و شب به مردم کمک زیادی می کرد و صدقه می داد.
وی ادامه داد: امام به آداب غذا خوردن اهمیت زیادی می داد و غذا را آرام می کرد و سفره رنگارنگ نمی گذاشت، هرچند در برخورد با بندگان و کارگران خود ارزش های انسانی را نادیده نمی گرفت و از هیچ یک از حقوق آنان کوتاه نمی آمد. .
حجت الاسلام حاجی آبادی گفت: امام رضا (ع) هنگام نماز صبح تا سحر به سجده می رفت و سپس با مردم صحبت می کرد. امام از هر فرصتی برای آگاه ساختن مردم از وظایف متقابلشان استفاده می کرد.
وی افزود: امام رضا(ع) در حدیثی می فرمایند «هفت چیز بدون فرقه های دیگر اشکال دارد». دوم اینکه کسی از خدا موفقیت بخواهد ولی تلاشی نکند.
استاد اخلاق گفت: هر کس از خدا بهشت بخواهد اما منتظر سخن نباشد خود را مسخره کرده است و هر که از آتش جهنم به خدا پناه برد اما شهوات دنیا را ترک نکند خود را مسخره کرده است.
فرمود: هر که مرگ را به یاد آورد اما برای آن آماده نشود، خود را مسخره کرده است، همچنین هر که بر گناه اصرار کند و خداوند آمرزش بگوید، خود را مسخره کرده است.
حجت الاسلام حاجی آبادی در پایان گفت: هرکس مشتاق لقاء الله باشد اما در دیدار او عجله نداشته باشد، خود را مسخره می کند.
انتهای پیام