فرهنگ و هنر

دانشگاهیان نقش کلیدی در جبهه‌ها داشتند

رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه انقلاب ما انقلاب جوانان بود ، افزود: حفظ انقلاب عمدتا بر عهده جوانان بود و جوانان در جبهه ها کار می کردند و دانشگاهیان نقش اساسی داشتند و آنها بهترین مردم بودند. که می تواند به عنوان فرمانده یا مهندس عمل کند. ”

در مصاحبه با گیلونا ، دکتر احمد معتمدی در آستانه آغاز سال تحصیلی و همزمان شدن آن با هفته دفاع مقدس ، با ذکر منبع وی در مورد نقش ، یاد و خاطره شهدا در آموزش عالی دوران کنونی ، گفت: دانستن جایگاه ، نقش و تأثیر شهدا در تاریخ دانشگاه بسیار مهم است. دانستن این تاریخ به جوانان ما کمک می کند تا بدانند که علاوه بر وظیفه اصلی خود ، یعنی تحصیل و تبدیل شدن به یک فرد باسواد در زمینه دانشگاهی ، باید از مسائل سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی جامعه مطلع باشند و آشنا ترین آنها ، دانشگاهیان جوان می توانند نقش م moreثرتری در جامعه ایفا کنند.

دکتر معتمدی افزود: در دوران دفاع مقدس بسیاری از جوانان هم در جبهه بودند و هم درس می خواندند. در آن زمان از بین 1000-1200 دانشجو دانشگاه امیرکبیر ، این دانشگاه بیش از 90 شهید تقدیم انقلاب و جنگ کرد. البته سیستم آموزش عالی نیز با شرایط سازگار شده بود.

وی با اشاره به ضبط خاطرات دوران دفاع مقدس گفت: ثبت این خاطرات برای انتقال به نسل بعدی ضروری است و یک تیم تحقیقاتی باید درباره جسمی که از دانشگاه به جبهه رفته است تحقیق کند. ابعاد مختلف “

حجت الاسلام سید مهدی میراحمدی مسئول نماینده نهاد رهبری در دانشگاه امیرکبیر در گفت وگو با گیلونا وی در خصوص ویژگی های شهدایی که از دانشگاه وارد جبهه ها شدند ، گفت: نکته قابل تامل این است که انقلاب اسلامی در کشور ما انقلابی است با محوریت مردم در همه بخش ها. همچنین در زمینه دفاعی و امنیتی محبوب است. زیرا اگر مردم نبودند ، نمی توانستند در برابر ابرقدرتها و قدرتهای غرب و شرق زنده بمانند.

وی افزود: در طول 5 قرن گذشته ، مساحت کشور از 3 میلیون و 700 هزار کیلومتر مربع به یک میلیون و 700 هزار کیلومتر مربع افزایش یافته است و هریک از حاکمان با کوچکترین حمله به کشور قسمتی از کشور را از دست داده اند ، زیرا بنیاد آنها روی مردم متمرکز نبودند.

حجت الاسلام میراحمدی تاکید کرد: انقلاب ما مردمی بود و در حمله از شرق و غرب مردم به صحنه آمدند. در این 8 سال دفاع مقدس ، نزدیک به 226 هزار نفر شهید شده اند که برخی از آنها از جامعه دانشگاهی هستند و ما بیش از چند هزار شهید دانشگاه دادیم.

وی افزود: حدود 90 نفر از این شهدا متعلق به دانشگاه امیرکبیر بودند. این شهدا دانش آموزانی بودند که شرایط تحصیلی خوبی داشتند و اگر شهید نمی شدند معلم می شدند. البته این شهدا با توجه به مسئولیت هایی که داشتند به جبهه رفتند.

رئیس نماینده نهاد رهبری در دانشگاه امیرکبیر افزود: در دوران دفاع مقدس همه از اقشار مختلف جامعه بودند و این درهم تنیدگی باعث نشد که ذره ای از وطن در اختیار دشمن قرار گیرد. به لطف این شهدا ، امروز هیچ کس به حمله به ایران فکر نمی کند. اما جنگ تمام نشده است و دشمن در حال تغییر استراتژی است. اگر ما دشمنی برای حمله نداریم ، جنگ اقتصادی وجود دارد. امروزه برخی از دشمنان ما متفاوت هستند و نوع رزمندگان و نوع پشتیبانی نیز باید متفاوت باشد و همه افراد باید در مناطق مختلف مبارز و مدافع باشند. ما اساتید و دانشجویان جهاد علمی داریم که با همان دیدگاه کار می کنند و امروز محیط دانشگاه ما دفاع مقدس برای آرمان های برتر است.

انتهای پیام