فرهنگ و هنر

نبود بازار فروش و بالارفتن قیمت مواد اولیه؛ چالش صنایع دستی در سمیرم

گیلونا / اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم گفت: نبود فضاهای مناسب برای ایجاد بازار فروش و افزایش قیمت مواد اولیه پارچه های دستباف از مشکلات عمده مردم است. بخش صنایع دستی

سعید سلیمیان در گفت وگو با گیلونا، اظهار کرد: با توجه به حضور عشایر قشقایی در شهرستان سمیرم، هنرمندان خلاق و توانمندی در زمینه صنایع دستی و بافندگی فعالیت می کنند به گونه ای که قالی بافی، جاجیم، گبه و مفرش است. محبوب. در این منطقه یک روستای ملی به نام روستای مهرگرد داریم که در صنعت بافندگی ثبت شده است.

او اضافه کرد: ما یکی از شهرهای مطرح در زمینه بافندگی در جنوب استان اصفهان هستیم. در دو سال شیوع کرونا نتوانستیم محصولات تولیدی خود را بفروشیم به گردشگران ارائه دهد. بنابراین در دو سال شیوع تاج در زمینه فروش صنایع دستی دچار مشکل شده ایم چرا که خریداران این محصولات باید از نزدیک مواد را ببینند و مشاهده کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم گفت: این مشکل همچنان وجود دارد و گردشگرانی که به سمیرم می روند از ابتدای اردیبهشت تا اوایل شهریور وارد این شهر می شوند اما در ماه های دیگر ما گردشگران کمتری داشته باشند. در زمینه بازار فروش کمتر تبلیغات کرده ایم و هنوز هم تولیدات کسانی که در حوزه صنایع دستی فعالیت می کنند به گونه ای نیست که بتوان به مراکز فروش صنایع دستی استان های دیگر متصل شد.یا در نمایشگاه های بزرگ شرکت کنید.

سلیمانیان گفت: البته در دو سال گذشته توانسته ایم محصولات برخی از هنرمندان صنعتگر سمیرم را در چندین نمایشگاه بزرگ به نمایش بگذاریم اما همه هنرمندان این بخش توانایی این کار را ندارند. البته قیمت مواد اولیه تولید صنایع دستی به دلیل تورم بالای بازار افزایش یافته و همین امر باعث شده تا هنرمندان قدرت خرید کمتری داشته باشند و در نتیجه تولید صنایع دستی کاهش یابد.

وی ادامه داد: از طرفی فروش صنایع دستی با توجه به مواد اولیه ای که خریداری می کنند ارزان نیست. جدول خرید متقاضیان صنایع دستی نیز کاهش یافته است، زیرا قیمت آن بالا رفته و درآمد خانواده ها برای خرید صنایع دستی مورد نظرشان کافی نیست. به همین دلیل بازار فروش هنرمندان کاهش یافته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم گفت: یکی دیگر از مشکلات هنرمندان صنعتگر، نداشتن بیمه است. هنرمندان سخت کار می کنند و باید بیمه شوند. مطمئناً تعدادی از این هنرمندان را بیمه کرده ایم و بیمه روستاییان و عشایر نیز در حال انجام است، اما همچنان در بیمه هنرمندان صنعتگر خلأ وجود دارد.

سلیمان افزود: در بخش ما توانسته ایم در کارهای خانه به آنها کمک کنیم اما کمکی که به این هنرمندان می کنیم کم است و نمی تواند پاسخگوی نیاز هنرمندان ما باشد. در روستاهایی که صنایع دستی زیادی داریم مانند بخش وردشت فضای کمتری برای راه اندازی مغازه یا کارگاه صنایع دستی وجود دارد. به همین دلیل هنرمندان نمی توانند محصولات خود را بفروشند.

وی بیان کرد: البته در وردشت و جاهایی که جاذبه های گردشگری وجود دارد تلاش می کنیم بازارچه ایجاد کنیم اما این موارد هنوز اجرایی نشده است. مکاتباتی انجام شده اما هنوز اجرایی نشده استاگر بتوانیم در فضای مجازی، جشنواره ها، همایش ها و نمایشگاه ها صنایع دستی بفروشیم یا بازار روز در شهر راه اندازی کنیم، می توانیم بیشتر مشکلات هنرمندان را حل کنیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا کمتر در مورد صنایع دستی بحث شده بود اما امسال این آموزش ها را آغاز کرده ایم و این صف بندی ها باید افزایش یابد تا جوانان بیشتری با تبدیل شدن به رشته های مختلف جذب شوند.

سلیمان افزود: در شهر سمیرم 20 مغازه صنایع دستی تقریباً در کنار هم داریم، اما در بیشتر روستاها هیچ مغازه ای وجود ندارد. این هنرمندان در رشته های قالی بافی، جاجیم، گبه، گلدوزی و نمد سنتی، میناکاری، نقاشی و سفال فعالیت دارند. اگر بازار فروش محصولات به طور جدی ایجاد شود و قیمت مواد اولیه تعدیل شود، بیشتر مشکلات هنرمندان حل می شود و می توانند خود را بهتر نشان دهند.

وی گفت: جایزه ملی نمد و فرش یونسکو داریم و هنرمندان سمیرمی در 3 سال گذشته 20 جایزه ملی کسب کرده اند. این نشان می دهد که سمیرم ظرفیت بالایی در زمینه صنایع دستی دارد.

انتهای پیام