نوازش شرطی کودک ممنوع! – گیلونا
گیلونا / بوشهر یک روانشناس معتقد است که گاهی لازم است بدون قید و شرط به کودک خود بگویید “دوستت دارم” ، او را در آغوش بگیرید و بغل کنید ، با او بازی کنید یا برای او هدیه بخرید و در نتیجه عزت نفس او را افزایش دهید.
سیده فاطمه موسوی ، روانشناس کودک و نوجوان در گفت وگو با گیلونا ، در مورد لزوم نوازش و نوازش انسان به روش های مختلف گفت: این می تواند نوع منفی آن را نیز بدست آورد.
و ادامه می دهد: “خود را یک جنایتکار بدانید که به طور منظم در زندان جنگ می کند ، حتی اگر می داند که پایان کار مجازات و انزوا است ، اما مجازات خودش نوعی نوازش برای آن زندانی است ، البته از نوع منفی.”
این روانشناس مقصر دانستن کودک را به منظور جلب توجه والدین و تأثیر واکنش آنها در تکرار چنین عملی نسبت می دهد و می افزاید: “کودکی را در نظر بگیرید که والدین او را زیاد بغل نمی کنند ، از این رو نیاز به لمس است. کودک او را مجبور می کند “او در حال انجام کاری است که باعث ضرب و شتم وی می شود و سرانجام والدین با شکایت از لجبازی فرزند خود به مراکز مشاوره مراجعه می کنند.”
موسوی نوازش را فقط لمس نمی داند و معتقد است که “در تئوری تجزیه و تحلیل رفتار متقابل ، نوازش دارای انواع مثبت یا منفی است ، کلامی یا غیرکلامی ، مشروط یا بدون قید و شرط”.
وی خاطرنشان می کند: هر نوع نوازشی که باعث احساس خوب و رضایت کودک شود نوازش مثبت و هر نوع نوازشی که کودک را بد احساس کند نوازش منفی نامیده می شود.
روانشناس کودک و نوجوان با تأکید بر اینکه نوازش می تواند مثبت یا منفی باشد ، می افزاید: “در روانشناسی سه نوع نوازش کلامی مثبت وجود دارد ، اول ، جمله انگیزشی نشان دهنده تلاش کودک است ، به عنوان مثال ،” بن انجام شد ، شما تمام تلاش خود را انجام دادید ، تلاش موفقیت آمیز است ، تلاش قابل ستایش است و … “نوع دوم تشویق اطمینان ، به عنوان مثال ، گفتن به کودک است:” من شرط می بندم که می توانی ، به تو ایمان دارم ، اعتماد دارم از شما ، آن را دیده اید و. .. “و فرم سوم عبارت تشویقی که نشان دهنده همکاری کودک و مشارکت کودک است ، به عنوان مثال ، برای گفتن به کودک:” از شما برای انجام این کار متشکرم ، به من بیاموزید و … “.
سیده فاطمه موسوی نوازش های کلامی منفی را انواع تحقیرها ، تهدیدها ، گناه ها و تقابل ها برشمرده و معتقد است که این موارد عزت نفس کودک و در نتیجه اعتماد به نفس کودک را خرد می کند.
سکته های غیر کلامی مثبتی مانند لمس ، لرزش دست ، تکان دادن سر ، در آغوش گرفتن و … را در نظر بگیرید. و او می گوید: “ضرب و شتم و تنبیه بدنی از جمله سکته های غیر کلامی منفی است که به طور مستقیم بر عزت نفس تأثیر می گذارد.” فرزند شما موثر است و باعث می شود احساس بی ارزشی کند.
او مثال می زند که وقتی والدین به فرزندان خود می گویند ، “اگر کار بدی انجام دهید ، من شما را دوست ندارم یا دیگر مادر / پدر شما نیستم” ، وی خاطرنشان کرد: “در حقیقت ، آنها به طور منفی کودک خود را نوازش می کنند.”
موسوی افزود: اگر من همیشه شما را به خاطر بغل کردن ، بوسیدن ، خریدن هدیه یا خداحافظی دوست دارم ، اما اگر هستید و روی آن شرط می بندید ، باز هم به فرزندتان نوازش مشروط دهید و فقط به خاطر کارهای خوبی كه انجام می دهید به او بیاموزید. او دوست داشتنی و قابل احترام است ، نه به دلیل شخصیت او ، اما وقتی فقط کار او را خوب یا بد توصیف می کنید بدون اینکه شخصیت او را مشخص کنید ، در واقع شخصیت و عزت نفس کودک خود را ارزیابی می کنید. “
“گاهی اوقات بدون قید و شرط و بدون هیچ گونه تردیدی لازم است و اگر به کودک خود بگویید” دوستت دارم “، او را در آغوش بگیرید و بغل کنید ، با او بازی کنید یا برای او هدیه بخرید و به او بگویید که او ثمره عشق شما است و وجود او لذت بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد زندگی و در نتیجه عزت نفس شما را افزایش می دهد.
این روانشناس کودک توصیه می کند: “داشتن نوازش های کلامی و غیرکلامی در کنار هم به صورت متعادل ، نوازش های منفی را به طور کامل از بین می برد ، گاهی اوقات نوازش های مشروط و بیشتر اوقات نوازش های بی قید و شرط را انجام می دهید”.
انتهای پیام