قارچی که جایگزین گوشت خواهد شد
به گزارش شفاف و به نقل از IO، صنعت دام مسئول 15 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی و 80 درصد استفاده از زمین در جهان است. قارچ ها سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند حداقل بخشی از گوشت را جایگزین کنند. در حال حاضر تعداد کشاورزان و کارآفرینانی که تمایل به پرورش قارچ دارند کم نیست. اما بسیاری از آنها ساختار مناسبی ندارند و برخی دیگر که ساختار مناسبی ندارند به فکر ساخت یک سازه هوشمند هستند. این امر استارت آپ های ATTA را بر آن داشته است تا دانش خود را در زمینه ایجاد مکان های مناسب برای پرورش گیاهان و توسعه یک سیستم هوشمند پرورش قارچ به روز کنند. اولین نمونه اولیه در حال حاضر راه اندازی شده است و آنقدر ساده است که هر سوپرمارکتی می تواند از آن برای پرورش قارچ استفاده کند. در ادامه داستان یکی از بنیانگذاران این استارت آپ به نام “سباستین مدل” (سباستین مدل) است که یک پرورش دهنده قارچ است.
نام ATTA از کجا آمده است؟
ATTA نام لاتین مورچه های برگ است که بیش از 30 میلیون سال است که در پرورش قارچ نقش داشته اند. آنها الگوهای بزرگ ما هستند. این حشرات رژیم غذایی خود را در طول تکامل تغییر دادند و آن را به قارچ تبدیل کردند و آن را در لانه خود روی برگ های برداشت شده رشد دادند. این رژیم غذایی بسیار سالم است و مورچه های ATTA در حال حاضر یکی از بزرگترین و قوی ترین کلونی مورچه ها هستند.
مرکز پرورش قارچ چگونه است؟
مرکز پرورش قارچ ما یک سیستم مدولار است و می توان آن را هم در سوله های بزرگ و هم در فضای باز قرار داد. برای اطمینان از عملیات جمع آوری، ما یک پلت فرم نظارت از راه دور را راه اندازی کرده ایم. ضروری است که این تسهیلات امکان تولید غیرمتمرکز را فراهم کند و نیاز به مسیرهای حمل و نقل طولانی را از بین ببرد. این امر حمل و نقل در شهرهای بزرگ را نیز آسان می کند. طراحی ماژولار یا مدولار بودن در طراحی، یک اصل طراحی است که یک سیستم را به قطعات کوچکتر به نام ماژول تقسیم می کند. ماژول ها را می توان به طور مستقل ایجاد کرد، تغییر داد، جایگزین کرد یا با ماژول های دیگر یا بین سیستم های مختلف منتقل کرد.
انگیزه شما چیست؟
قارچ یک جایگزین عالی برای گوشت است. ما قارچ های زیادی را آزمایش کردیم تا اینکه بهترین نوع آن را یافتیم و آن یال شیر است. این قارچ دارای خواص متعددی مانند گوشت است که انتشار دی اکسید کربن و مصرف منابع بسیار کمتری دارد. در آسیا، این قارچ به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می شود و اغلب با گوشت مرغ یا خرچنگ مقایسه می شود. همچنین به عنوان یک تقویت کننده واقعی مغز شناخته می شود.
آینده شرکت خود را در پنج سال آینده چگونه می بینید؟
تا دو هفته دیگر اولین برداشت خود را خواهیم داشت که آن را به رستوران ها و فرآوری ها می فروشیم. اگر به عنوان تولیدکننده کار کنیم و جریان نقدی مثبتی داشته باشیم، سرمایه گذاری در ساخت سیستم را ادامه خواهیم داد. طی پنج سال آینده، ما میخواهیم تجهیزات خود را در سراسر اروپا بفروشیم تا بسیاری از مردم بتوانند قارچها را به صورت حرفهای و اقتصادی پرورش دهند و همچنین رژیم غذایی خود را سالمتر و پایدارتر کنیم.
چه چیزی نوآوری شما را بهتر یا متفاوت می کند؟
سیستم مدولار ما این مزیت را دارد که مشتریان می توانند با سیستم های کوچک شروع کنند و آنها را به سرمایه گذاری های افزایشی گسترش دهند. در عین حال، سیستم ما بسیار کارآمد است زیرا می تواند دما، رطوبت، دی اکسید کربن و نور را کنترل کند و قارچ ها شرایط رشد ایده آلی خواهند داشت.