قرص ملوکسیکام چیست ؟
قبل از شروع مصرف ملوکسیکام و هر بار که دوباره پر می کنید، راهنمای دارویی ارائه شده توسط داروساز خود را بخوانید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید. این دارو را طبق دستور پزشک، معمولاً یک بار در روز از طریق خوراکی مصرف کنید. اگر از قرص یا کپسول این دارو استفاده می کنید، یک لیوان کامل آب (8 اونس/240 میلی لیتر) همراه آن بنوشید، مگر اینکه پزشک خلاف آن را به شما بگوید. پس از مصرف قرص یا کپسول این دارو حداقل تا 10 دقیقه دراز نکشید.
اگر فرم مایع این دارو را مصرف می کنید، قبل از هر نوبت، بطری را به آرامی تکان دهید. دوز را با استفاده از یک دستگاه اندازه گیری/قاشق مخصوص اندازه گیری کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز مناسب را دریافت نکنید.
اگر قرص متلاشی کننده را مصرف می کنید، تا زمانی که آماده مصرف نشدید، آن را از بسته بندی خارج نکنید. با دست های خشک، فویل را جدا کنید تا قرص را با دقت جدا کنید. تبلت را از داخل فویل فشار ندهید زیرا انجام این کار می تواند به آن آسیب برساند. بلافاصله قرص را روی زبان خود قرار دهید و اجازه دهید تا حل شود. پس از ذوب شدن قرص، می توان آن را با یا بدون مایع بلعید.
اگر هنگام مصرف این دارو ناراحتی معده رخ داد، آن را با غذا، شیر یا یک آنتی اسید مصرف کنید. دوز بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان است. همیشه باید از کمترین دوز موثر و فقط برای مدت زمان تجویز شده استفاده شود. این دارو را بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید زیرا دوزهای بالاتر احتمال زخم معده/خونریزی را افزایش می دهد.
ملوکسیکام ممکن است به اشکال مختلف (مانند قرص، کپسول، مایع، قرص متلاشی کننده) باشد. بدون مشورت با پزشک خود بین اشکال مختلف جابجا نشوید.
ممکن است تا دو هفته طول بکشد تا از مزایای کامل این دارو بهره مند شوید. از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. به یاد داشته باشید که هر روز در زمان مشخصی از آن استفاده کنید. اگر وضعیت شما بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه مصرف قرص ملوکسیکام چگونه است ؟
قرص ملوکسیکام باید با یک لیوان آب به همراه یا بعد از غذا مصرف شود. نباید قرص را خوردن، خرد کردن یا شکستن کرد. همچنین، باید دارو را به موقع و به دقت مصرف کرده و در صورتی که دوزی را از دست دادهاید، آن را جبران نکنید و به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین، در صورتی که علائمی از عوارض جانبی دارو مانند درد شکم، تاری دید، خواب آلودگی و یا افت فشار خون تجربه کردید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین به بخش هشدار مراجعه کنید.
ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه یا اسهال ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار شد یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که این دارو به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.
این دارو ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد. فشار خون خود را به طور مرتب چک کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت داشتن هر گونه عوارض جانبی جدی، از جمله: سردردی که شدید است یا از بین نمی رود، کبودی/خونریزی آسان، تغییرات روحی/خلقتی، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار) فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. سفتی گردن بدون دلیل، علائم نارسایی قلبی (مانند تورم مچ پا/پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی/ ناگهانی).
این دارو به ندرت ممکن است باعث بیماری جدی (احتمالاً کشنده) کبدی شود. در صورت مشاهده علائم آسیب کبدی، از جمله: تهوع/استفراغی که متوقف نمی شود، بی اشتهایی، ادرار تیره، درد معده/شکم، زردی چشم/پوست، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله: تب، تورم غدد لنفاوی، بثورات پوستی، خارش/تورم (مخصوصاً در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، مشکل در تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
این لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه اثرات دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
منبع: https://salembemon.ir/5288/