علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

مصرف قرص های تقویت مو بعد از کاشت مو

معرفی بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو برای رشد بهتر موها

طبق نظر اکثر متخصصان مرکز زیبایی شادمهر، روش کاشت مو یکی از مؤثرترین روش‌های درمان ریزش مو و استفاده از داروهای تقویتی پس از کاشت مو از ارکان این درمان ایت. است. افرادی که ریزش مو شدید دارند بهترین نتیجه را از کاشت مو می‌گیرند، اما بسیاری از افراد پس از انجام این عمل، همچنان با مشکل ریزش مو مواجه هستند.

در واقع، تارهای جدید مو تا مدتی پس از کاشت، ریزش خواهند داشت. به همین خاطر پزشک متخصص در صورت صلاح‌دید، داروهای تقویتی تجویز می‌کند. پس از جراحی کاشت مو داروهای دیگری نیز جهت بهبودی سریع‌تر زخم‌ها و تسریع روند نقاهت، مورد استفاده قرار می‌گیرند که آشنایی با هر یک از آنها می‌تواند برای افرادی که قصد عمل کاشت مو را دارند مفید باشد. در این مطلب قصد داریم راجع به استفاده از داروهای بعد از کاشت مو صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

در عمل کاشت مو از چه داروهایی استفاده می‌شود؟

به طور کلی جراحی کاشت مو به استفاده از داروی خاصی احتیاج ندارد اما معمولاً آنتی‌بیوتیک، مسکن و ویتامین سی در دوره نقاهت تجویز می‌شوند. با استفاده از این داروها، زخم‌ها تسکین پیدا می‌کنند و زودتر بهبود می‌یابند. از آنجایی که ممکن است بعد از کاشت مو، هنوز تارهای قدیمی مو در فاز ریزش باشند، استفاده از بعضی داروهای ضدهورمونی توسط پزشک توصیه می‌شود. این داروها عموماً به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک دسته، داروهایی هستند که پس از هر نوع عمل جراحی برای جلوگیری از عفونت و همچنین بهبود سریع‌تر زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. دسته دیگر داروهایی هستند که به منظور جلوگیری از ریزش موهای غیرپیوندی توسط پزشک تجویز می‌شوند.

چرا باید داروهای بعد از کاشت مو مصرف کرد؟

اصولا برای کم کردن درد و عوارض عمل و کوتاه کردن دوران نقاهت دارو تجویز می‌شود. همچنین برای افزایش موفقیت عمل نیز داروهای تقویتی تجویز می‌شود که فرد باید بعد از عمل به دقت همانطور که دکتر تجویز کرده داروها را مصرف کند. بعد از عمل موها دچار ریزش می‌شوند. برخی داروها به کاهش ریزش موها کمک می‌کنند. برخی داروها نیز به افزایش رشد موها کمک می‌کنند. برخی داروها از عفونت زخم‌های ایجاد شده در عمل جلوگیری کرده و برخی دیگر از دردهایی که ممکن است بعد از عمل پیش آید جلوگیری می‌کنند.

بعد از کاشت مو چه داروهایی باید مصرف کرد؟

اینکه هر فرد چه داروهایی باید مصرف کند بستگی به نظر پزشک معالج دارد. اصولا پزشک با توجه به روش کاشت و سوابق پزشکی فرد، یا داروهای دیگری که بیمار مجبور است بعد از عمل به دلیل سایر بیماری‌ها مصرف کند داروهایی خاص و مناسب خود شخص تجویز می‌کند. با این حال گروه‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم رایجترین داروهای بعد از کاشت مو هستند.

داروهای ضد درد

بعد از کاشت مو داشتن درد طبیعی است. درد ممکن است هم درد قسمت کاشت شده و هم در قسمت اهدا کننده به وجود آید و فرد مجبور باشد دارو برای کاهش درد مصرف کند. اصولا دکتر بهترین دارو را تجویز خواهد کرد با این حال اگر پزشک نیز دارویی تجویز نکرده باشد بهترین قرص استاموفین کدئین است. داروهای دیگر مثل ژلوفن و پروفن خون را رقیق کرده و می‌توانند باعث افزایش خونریزی شوند و زخم‌ها دیرتر بهبود پیدا کنند به همین دلیل باید از مصرف آنها اجتناب کرد.

داروهای آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت

بعد از هر عمل جراحی امکان ایجاد عفونت وجود دارد. در کاشت مو نیز همینطور است. به همین دلیل پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده تا از بروز عفونت جلوگیری کند. برای جلوگیری از عفونت هم پماد تجویز می‌شود که باید در در محل‌های تعیین شده استفاده شود و هم قرص تجویز می‌شود که باید طبق دستور مصرف کرد.

داروهای برای جلوگیری از تورم و التهاب

بعد از کاشت مو نه تنها پوست سر بلکه صورت نیز ممکن است نیز دچار تورم و التهاب شود. به همین دلیل دکتر داروهایی را برای کاهش تورم تجویز خواهد کرد. یکی از رایجترین داروها هیدروکورتیزون است البته مصرف این دارو برای افرادی که دیابت دارند ممنوع است. استفاده از کمپرس یخ برای صورت نیز موثر است اما برای سر نمی‌توان از کمپرس یخ استفاده کرد.

داروهای خواب آور

ممکن است برخی افراد پس از انجام کاشت مو به مشکلات خواب دچار شوند. شاید دلیل این اتفاق استرس یا درد باشد. در هر صورت پزشک داروهای خواب آور نیز تجویز خواهد کرد تا در صورت بدخوابی فرد در روزهای اول بعد از عمل مصرف کند. اصولا بعد از چند روز خواب فرد به روال عادی برمی‌گردد. رایجترین قرص خوابی که بعد از کاشت مو تجویز می‌شود از خانواده دیازپام است.

شامپوی مخصوص شستشوی مو

بعد از عمل بیمار نمی‌تواند تا چند روز حمام کند. ولی بعد از چند روز تا دو هفته باید هر روز حمام کند. به علت وجود زخم‌هایی که در سر به وجود می‌آید نمی‌توان از هر شامپویی استفاده کرد. به همین دلیل پزشک شامپویی مخصوص تجویز می‌کند.

سرم مو

بعد از عمل زخم‌های روی سر ایجاد شده و دلمه می‌بندد. برای بهبود سریعتر این زخم‌ها و عدم عفونت آنها پزشک سرمی تجویز خواهد کرد که هم زخم‌ها را ضدعفونی کرده و هم در بهبود سریعتر آنها کمک خواهد کرد.

فیناستراید بعد از کاشت مو

این دارو برای جلوگیری از ریزش مو عالی است. فیناستراید از تبدیل هورمون تستسترون به دی هیدروسترون جلوگیری می‌کند. به همین دلیل پزشک بعد از عمل کاشت مو این دارو را برای بیمار تجویز می‌کند تا ریزش موها به حداقل رسیده و بهترین نتیجه حاصل شود. این دارو در دو نوع موضعی و خوراکی وجود دارد.

در مقاله‌ای معتبر درباره این دارو می‌خوانیم: از زمان تصویب استفاده از فیناستراید برای درمان آلوپسی آندروژنتیک با الگوی مردانه توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده در سال ۱۹۹۷ همچنان بحث های بسیاری در مورد عوارض جانبی آن وجود دارد. اگرچه عوارض جانبی جنسی برای این دارو وجود داشت، اما در ابتدا توجه کمی به حذف کلمه “همه” در مونوگرافی دارو در مورد وقایع جانبی جنسی شد.

با این حال ، شواهد مستند ، مانند گزارشات موردی و نظرسنجی های کوچک ، باعث اضافه شدن واکنش جانبی “اختلال عملکرد جنسی که پس از قطع درمان نیز ادامه یافت ، از جمله اختلال نعوظ ، اختلالات میل جنسی ، اختلالات انزال و اختلالات ارگاسم” در سال ۲۰۱۲ تحت تجربه بازاریابی پس از فروش بخش از تک نگاری دارو اگرچه یک رابطه علیت قطعی هنوز برقرار نشده بود  توجه فوری رسانه ها را جلب کرد.

ماینوکسیدیل

یکی دیگر از داروهای تقویتی پس از کاشت مو، ماینوکسیدیل نام دارد. شاید بتوان گفت این دارو مشهورترین داروی مورد استفاده برای تقویت موها پس از عمل کاشت مو است. ماینوکسیدیل برخلاف فیناستراید که به صورت قرص مصرف می‌شود، دارویی به شکل محلول است. این محلول تقویتی به صورت موضعی استعمال می‌شود و در دو دوز مختلف در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد: ماینوکسیدیل ۲ درصد و ماینوکسیدیل ۵ درصد. عموما ماینوکسیدیل ۲ درصد برای خانم‌ها و ماینوکسیدیل ۵ درصد برای آقایان تجویز می‌شود.

روش استفاده از محلول ماینوکسیدیل

همانطور که گفتیم، روش استفاده از این محلول به صورت موضعی است. محلول ماینوکسیدیل می‌تواند روزانه دو مرتبه به میزان ۱ سی‌سی به منظور کمک به رشد مجدد موهای ریخته شده استعمال شود. این دارو یکی از موثرترین داروهای تقویتی پس از کاشت مو محسوب می‌شود و اکثر متخصصین استفاده از آن را به مراجعین خود توصیه می‌کنند.

اهمیت مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت مو

بعد از کاشت مو علاوه بر تغذیه مناسب مصرف مکمل‌های تقویتی نیز بسیار مهم است. اصولا پس از گذشت مدتی پزشک مکمل‌ها را شروع می‌کند این مکمل‌ها می‌توانند هم به صورت قرص و هم به صورت آمپول تجویز شوند در ادامه مهمترین ویتامین‌ها که بعد از عمل کاشت مو باید مصرف شود را معرفی می‌کنیم.

ویتامین A

ویتامین از به وجود آمدن شوره سر جلوگیری می‌کند. به علاوه ویتامین A با تولید سبوم باعث رشد بهتر موها می‌شود.

ویتامین C

ویتامین C در بهبود سریعتر زخم‌ها بعد از عمل بسیار موثر است به علاوه میزان کلاژن سازی را بالا می‌برد.

ویتامین E

اهمیت و نقش ویتامین E در سلامت پوست و مو بر کسی پوشیده نیست. این ویتامین باعث خون رسانی بهتر به موها می‌شود.

بیوتین بهترین قرص بعد از کاشت مو

ویتامین B یکی از ویتامین‌های ضروری برای رشد و سلامت موها است که باید استفاده شود.

روی

روی یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده مو است و در تغذیه و رشد مو تاثیر زیادی دارد به همین دلیل بعد از کاشت مو باید استفاده شود.

آهن

اگر فردی دچار کم خونی باشد مصرف قرص آهن برای او ضروری است تا خون رسانی برای رشد موها بهتر انجام شود.

زینک بهترین قرص بعد از کاشت مو

زینک برای سلامت پوست و سلامت و رشد بهتر موها و ناخن‌ها مکمل مهمی است. این مکمل را تا زمانی که پزشک تجویز کرده باید مصرف کرد.

کراتین

به گفته سایت cbi.nlm.nih.gov دو راه اصلی برای نفوذ فیبر به مو وجود دارد: انتشار بین سلولی و بین سلولی. استفاده از مواد کراتین دارد از راه های جذب کراتین و فیبر به مو است. البته کراتین موهای تازه کاشته شده یا استفاه از شامپوهای کراتین دار می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اما پس از مدتی می‌توانید از شامپوهایی که میزان اندکی کراتین دارند استفاده کرده یا از مواد غذایی که کراتین و فیبر بالا دارند استفاده کنید.

روغن‌های تقویتی

در ادامه همان مقاله بالا از اهمیت روغن‌های طبیعی در تقویت موها گفته شده است. پس از اینکه مدت زیادی از کاشت موی شما گذشت می‌توانید از روغن های طبیعی برای تقویت موهای خود استفاده کنید. با روغن ها می‌توانید موهای خود را ماساژ داده و باعث تقویت موها شوید. این روش از قدیم برای تقویت موهامورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن بادام و عصاره رزماری و عصاره گیاهی به نام خرگوش معروفترین مواد برای تقویت مو هستند.