انواع دکلهای مهاری و مخابراتی خود ایستا
امروزه از انواع و اقسام مدل های دکل در صنایع مختلف علی الخصوص مخابرات استفاده می شود و هر یک با توجه به شرایط منطقه و نیاز کارفرما از قابلیت هایی برخوردار هستند. دکلهای مهاری و خود ایستا از انواع دکل های مورد استفاده در صنایع محسوب می شوند که معمولا به صورت اجزا و قطعات از پیش ساخته با تعداد پایه متفاوت و ارتفاع متغیر طراحی و به بازار عرضه می شوند. معمولا به منظور نصب تجهیزات مخابراتی از و خود ایستا استفاده می شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی این دکل ها بپردازیم؛ بنابراین توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
به طور کلی دکل هایی که مورد استفاده قرار می گیرند به ۳ دسته ، دکل های خود ایستا و دکل های بازتابی تقسیم می شوند. این دکل ها در مشخصات و اجزای تشکیل دهنده با یکدیگر متفاوت هستند و به منظورهای مختلفی استفاده می شوند. فروش دکل مهاری g35 با توجه به نیازهای متنوع مشتریان ، به عنوان یک گزینه هوشمندانه جهت اجرای پروژههای مختلف در حوزه ارتباطات در دسترس قرار دارد. در واقع نوعی سازه مهندسی سبک محسوب می شوند که در انواع مدل ها طراحی و به بازار عرضه شده اند. از پرکاربردترین ، می توان به دکل سری G اشاره کرد که خود دارای انواع مختلفی چون G25 ، G35 ، G40 و … می باشد. اغلب از جنس فولاد ST37 بوده و شامل متعلقات بسیاری هستند. به وسیله سیم مهار فولادی یا تکیه گاه به زمین متصل می شود. قیمت این نوع دکل ها بسیار مقرون به صرفه بوده و نصب آن به سهولت انجام می شود.
دکل خود ایستا چیست؟
نوع دیگر از دکل ها به دکل های خود ایستا شهرت دارند که معمولا دارای ۳ یا ۴ پایه هستند و از قطعات و اجزای پیش ساخته تشکیل شده اند و در محل به راحتی مونتاژ می شوند. در ساخت این دکل ها از فولاد ST37 یا در برخی اجزا فولاد ST44 یا ST52 استفاده شده است تا مقاومت فیزیکی دکل افزایش یابد. به منظور نصب قطعات این نوع دکل از پیج های مقاوم گرید ۸٫۸ استفاده می شود. از انواع ، می توان به خود ایستا ۳ پایه لوله نبشی یا تمام نبشی، خود ایستا ۴ پایه، خود ایستا ICB، خود ایستا RDS و خود ایستا NB اشاره کرد
دکل های خود ایستا نیز مانند به منظور نصب تجهیزات مخابراتی استفاده می شوند و اجزای آنها با پوشش گالوانیزه گرم محافظت شده اند. دکلهای خودایستا اصطلاحاًْ به دکلهایی گفته میشود که دارای ۳ یا ۴ پایه بوده و پایهها با اعضای خرپائی به هم متصل میشوند. دکلهای خودایستا چهارپایه دکل چهارپایه خودایستا در منطقه سیاهبیشه آمل. این نوع دکلها به صورت چهار پایه بوده که معمولاًَ تمام قطعات دکل مهاری سه وجهی از نبشی ساخته میشود که بوسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل م یشوند. این دکلها برای بارهای زیاد و معمولاً برای ارتفاعهای بلند تر از ۲۴ متر استفاده میشود.
دکلهای خودایستا سه پایه دکلهایی هستند که به صورت مشبک بوده و دارای سه پایه میباشد. پایهها اکثراًَ از لوله و اعضای داخلی به صورت خرپائی از نبشی ساخته میشود. در ساخت پایهها از نبشی، نبشی ۶۰ درجه، میل گردهای توپر، پرفیلهای خمکاری شده و… نیز استفاده میشود. اعضای داخلی (بریسها) از نبشی، لوله، میلگرد ساخته میشود. این نوع دکلها برای نصب آنتنهای ماکروویو، آنتنهای موبایل و بیسیم استفاده میشود. دکلهای مهاری به دکلهایی گفته میشود که بوسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد. این نوع دکلها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکانهایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده میگردد. اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و بیسیم و شبکههای رایانهای مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع دکلها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکلها کمتر از دکلهای دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینهاست. این دکلها بسته به ابعاد و نوع ساخت به جند دسته تقسیم میشوند از انواع آن میتوان به دکلهای سری G اشاره کرد که با انواع G۲۵، G۳۵، G۴۵ تولید میشوند این دکلها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشنهای سه متری که پایهها از لوله نمره ۳ بوده که به وسیله میل گردهای نمره ۸ یا ۱۰ به صورت خرپائی به هم متصل میشود این دکلها ابتدا توسط کارخانه دکل سازی ROHN کانادا تولید میشده که اکنون در بعضی مواقع با نام این کارخانه شناخته میشوند.
این نوع از دکلهای مهاری با باربری بسیار کم بوده و تنها برای نصب آنتنهای بی سیم یا دیشهای کوچک اینترنت استفاده میگردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخشها به سانتیمتر میباشد. این دکلها به دلیل سبکی بیشتر در پشت بامها نصب میشوند و در هر ۹ متر به وسیله سیم مهار از سه جهت مهار میشوند. دکل ۳۰ متری تکپایه شهرک اندیشه تهران با کاربریGSM شهری دکلهای تکپایه یا مونوپل به دکلهایی گفته میشود که به صورت تکپایه باشد. این دکلها با مقاطع چند وجهی ساخته میشود. این نوع دکلها بر روی یک پایه استوار بوده و لنگر زیادی در پای دکل وجود دارد. لرزش این دکلها به تناسب بقیه دکلها بیشتر میباشد.
این نوع دکلها با توجه به فضای کمی که اشغال میکنند مد نظر قرار گرفته و در محیطهای شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده میشود. ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده میشود. این دکلها تنها با جرثقیل نصب میشود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد. دکلهای بازتابی یا پسیو رفلکتور دکلهایی هستند که به صورت آینه امواج رادیوئی را منعکس میکنند. در مناطقی که به دلیل عوارض طبیعی مانند کوه دکلها برای انتقال امواج دچار مشکل شوند برای دور زدن کوه از این نوع دکلها استفاده میکنند. این نوع دکلها دارای پنل بزرگی بوده که زاویه آن قابل تنظیم میباشد.
انواع دکل
پیشتر از این در مقالات گذشته از انواع دکل مهاری از قبیل ، دکل منوپل و دکل خودایستا و دسته بندی آن ها در تیپ های متفاوت و همچنین دسته بندی بر اساس مورد استفاده مانند دکل برج نوری یا دکل دوربین مداربسته بارها گفته ایم این بار تنواع دکل را بر اساس کاربرد آن در شهر های ایران توضیح میدهیم . و همچنین به بررسی دکل ایرانسل و دکل همراه اول و انواع آن در شهر های ایران نیز میپردازیم . شاید شما هم کنجکاو شده باشید که دکل ایرانسل نصب شده بر پشت بام منازل و یا سطح شهر چه کاربردی دارند و آیا مضرات دکل مخابراتی بیشتر است و یا عواید آن .
نوع اول دکل مخابراتی ، دکل مخابراتی است که روی زمین و در خیابانها نصب میشوند و به دور آنها فنس کشیده شده است. بُرد این نوع از دکل مخابرات عموماً زیر ۱ کیلومتر تنظیم می شود. معمولا اپراتورها تحت عنوان دکل ایرانسل یا دکل همراه اول از این نوع استفاده میکنند و جزو دسته دکل های منوپل و خودایستا هستند عموما . نوع دوم دکل ایرانسل روی پشت بام ساختمانها نصب میشوند و اپراتور دوم تلفن همراه کشور بابت نصب این دکلها به مالک ساختمان اجاره پرداخت میکند. برد این نوع از دکل مخابرات بستگی به سایتهای همسایه داشته معمولاً زیر ۵۰۰ متر تنظیم شده است. معروف به دکل BTS هستند و عموما جزو دسته منوپل و یا مهاری هستند .
نوع سوم دکل ایرانسل در حاشیه خیابانها و روی دکلهای کوتاه حدود ۶ متر نصب میشوند و با هدف تأمین ظرفیت مورد نیاز ترافیکی این مناطق مورد استفاده قرار می گیرند. برد این نوع از دکل های مخابرات نیز بستگی به سایتهای همسایه داشته ولی معمولاً زیر ۱۰۰ متر تنظیم می شود. این سایت ها در ایستگاه های مترو در زیر زمین، و در بازارهای قدیمی روی دیوار نیز نصب می شوند. دکل مخابرات قابل استفاده در نقاط روستایی و جاده های خارج شهر نوع سوم دکل ایرانسل در خارج از شهرها و بدور از مناطق مسکونی نصب می شود و برد آنها گاهی تا ۳۵ کیلومتر نیز میرسد. اکثرا جزو دسته دکل های خودایستا عظیم هستند .