زمان پخت آبگوشت در قابلمه
طرز تهیه خوشمزه
آبگوشت از غذاهای لذیذ و پر طرفدار ایرانی ها است که از ترکیب گوشت،حبوبات و سبزیجات تشکیل شده است که با تیلیت کردن خورده می شود. همچنین آبگوشت خوشمزه از غذاهای اصیل و سنتی مانند است. این غذا از زندگی کوچی و عشایری نیاکان ما، به دلیل فرهنگ دامپروری به جای مانده است.
طرز پخت آبگوشت انواع مختلف دارد که در شهر ها و مناطق مختلف با مواد و ادویه های متفاوتی طبخ میشود. که شناخته ترین آن ها، آبگوشت بزباش، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور، آبگوشت و…… است. پخت آبگوشت در اقسا نقاط ایران متفاوت است. طرز تهیه آبگوشت گوسفندی لذیذ و اصیل را در این بخش از آشپزخانه بخوانید.
آبگوشت | |
ملیت | ایران |
نام دیگر | |
ماده اصلی | گوشت |
وعده ها | برای شام و نهار |
کالری | در 100 گرم 96 کالری |
نوشیدنی مرتبط |
نکات طرز تهیه آبگوشت
- ادویه مناسب برای آبگوشت همان زردچوبه است ولی میتوان به آن کمی زعفران و زیره هم اضافه کرد تا طعم بهتری پیدا کند.
- بهترین گوشت برای تهیه آبگوشت، گوشت گردن است زیرا هم چرب است و هم بسیار ترد و لطیف و هم چرب. و باعث می شود طعم آبگوشت لذیذتر شود.
- خوردن برگ های تازه نعناع و پیاز در کنار آبگوشت باعث می شود هضم این غذا به دلیل پروتئین و چربی بالا راحت تر باشد.
- هرچه آبگوشت در مدت زمان طولانی تر و با حرارت کمتر پخته شود بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
- مناسب ترین قابلمه برای پخت آبگوشت دیگ سنگی و بعد چدن و در نهایت قابلمه مسی است.
- آبگوشت غذای مقوی و سنگین است بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
- خوردن یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان برای کسانی که دچار ضعف معده هستند بعد خوردن آبگوشت ضروریست تا باد و نفخ شکم را از بین ببرد.
پخت آبگوشت در زودپز:
ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه زودپز تفت دهید.بعد از اینکه پیاز نرم شد گوشت آبگوشتی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.در حین تفت زردچوبه، فلفل و ادویه کاری را هم به آنها اضافه کنید و یک دقیقه ای هم بزنید، تا عطر ادویه ها به مشام برسد.در آخر رب را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
بعد حبوبات خیس داده شده را به همراه مقدار مناسبی آب جوش داخل قابلمه میریزیم. سیب زمینی ها را هم با پوست (البته شسته شده و برای اینکه زمینی ها وا نرود) داخل قابلمه اضافه میکنیم.پوست گوجه ها را هم بگیرید و آن را 4 قسمت کنید و داخل قابلمه به همراه یک تکه چوب دارچین و مقدار کافی نمک قرار دهید.
سپس در زودپز را ببندید تا به مدت 50 دقیقه تا یک ساعت همه مواد با هم بپزند. البته این زمان بستگی به زودپز شما دارد که روی چه دمایی تنظیم شود.
اگر دوست داشته باشید میتوانید به جای آبلیمو از لیمو عمانی هم در آبگوشت تان استفاده کنید و برای این کار باید یکی دو عدد لیمو را با چنگال سوراخ کنید و یک ساعتی در آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را بعد از پخت گوشت و حبوبات به مدت 15 دقیقه در قابلمه بیندازید و در آخر از قابلمه بیرون بیاورید و دور بیندازید.
پوست سیب زمینی ها را جدا کنید و اگر دوست داشتید همه مواد را بکوبید و به صورت گوشت کوبیده میل کنید و آبش را با نان خرد شده تلیت کنید.
آبگوشت خوشمزه تان را در کنار سبزیجات میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آبگوشت
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
آبگوشت را می توانید در وعده نآبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است. این غذای خوشمزه یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، البته روش تهیه آبگوشت سنتی تقریبا در تمام شهرهای کشور یکسان است، برای مشاهده کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آبگوشت در ادامه با همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت آبگوشتی | ۵۰۰ گرم |
لوبیا سفید | نصف لیوان |
نخود | نصف لیوان |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
طرز تهیه پخت آبگوشت
مرحله اول
برای تهیه بهتر است از شب قبل نخود و لوبیا سفید را در دو کاسه آب به صورت جداگانه بخیسانید و در صرت امکان چندین مرتبه آب موجود در کاسه ها را تعویض کنید تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود و پخت راحت تری داشته باشند.
مرحله دوم
برای شروع آشپزی مقدار کمی روغن یک قابلمه بریزید و گوشت آبگوشتی را اضافه کنید. گوشت را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس نخود و لوبیا را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید و انها را نیز در حد یک دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم
در این مرحله پوست گوجه فرنگی و یکی از پیازها را می گیریم و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس ۸ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم. یکی از نکات مهم در مورد خوشمزه تر شدن آبگوشت اضافه کردن آب جوش می باشد.
مرحله چهارم
حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و اجازه می دهیم آبگوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. پس از اینکه آب جوش را اضافه کردید، اجازه دهید مواد آبگوشت شما به مدت ۲ الی ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بمانند تا آبگوشت به خوبی جا بیفتد.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه سیب زمینی ها را می شوییم و به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن سیب زمینی ها چربی موجود در قابلمه را خارج می کنیم و به همراه پیاز باقیمانده به خوبی می کوبیم تا کاملا له شوند، سپس مجددا به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، رب گوجه فرنگی را در یک تابه کوچک به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شود سپس به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم. تفت دادن رب گوجه فرنگی باعث می شود آبگوشت خوشرنگ تری داشته باشیم.
مرحله هفتم
پس از اضافه کردن رب گوجه فرنگی اجازه می دهیم آبگوشت به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا به طور کامل جا بیفتد، سپس آنرا از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. آبگوشت را می توانید به دو روش سرو کنید.
مرحله هشتم
روش اول و مرسوم این است که آب آبگوشت را جداگانه سرو کنید و باقی مواد را با گوشتکوب به خوبی بکوبید و گوشت کوبیده را به صورت جداگانه سرو کنید. روش دوم هم این است که در کاسه هر نفر مقداری از حبوبات و گوشت را اضافه کنید.
نکات طرز تهیه آبگوشت
طرز تهیه آبگوشت در زودپز
برای تهیه آبگوشت در زودپز ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا داخل زودپز می ریزیم. سپس پیازها را به ۴ قسمت تقسیم می کنیم و به همراه آب داخل زودپز می ریزیم. ادویه ها را هم اضافه می کنیم و درب زودپز رو می بندیم و روی حرارت قرار می دهیم.
حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت مواد نیاز است. پس از اینکه گوشت و نخود و لوبیا به خوبی پختند، آبگوشت را به قابلمه منتقل می کنیم و گوجه فرنگی و سیب زمینی را اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را هم تفت می دهیم.
سپس به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه چربی آبگوشت را به همراه پیازها داخل یک کاسه می ریزیم و با گوشتکوب به خوبی می کوبیم تا کاملا له شوند سپس داخل قابلمه آبگوشت می ریزیم. پس از اینکه سیب زمینی پخت آبگوشت را سرو می کنیم.
طرز تهیه آبگوشت با لیمو عمانی
برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترش شود در بخری نقاط به ان لیمو عمانی هم اضافه می کنند. البته باید مراقب باشید که لیمو عمانی باعث تلخ شدن طعم آبگوشت نشود. برای جلوگیری از تلخ شدن آبگوشت می توانیم از دو روش استفاده کنیم.
روش اول اینکه به جای استفاده از لیمو عمانی از پودر لیمو عمانی استفاده کنیم و روش دوم این است که قبل از اضافه کردن لیمو عمانی آنرا چند دقیقه در آب جوش قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود. برای کیفیت بهتر آبگوشت توصیه می شود از لیمو عمانی خانگی استفاده شود.
طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی خوشمزه و سنتی در قابلمه و زودپز
انواع سرویس قابلمه تابان در دسته لوازم پخت و پز از غرفه داران با قیمت مناسب از سراسر ایران تهیه کنید جهت خرید از فروشگاه هوم شلف کلیک کنید
هار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .