نحوه نصب و استفاده از درب صنعتی سکشنال در مکان های صنعتی
توضیحاتی مختصر درباره درب اتوماتیک چند تکه یا سکشنال
درب صنعتی سکشنال متشکل از چندین پنل با طول و عرض مشخص و یک ریل جانبی و یک ریل اصلی و موتور تعبیه شده بر روی دیوار می باشد.عملکرد درب سکشنال بدین صورت است که پنل های درب در زمان باز شدن به صورت کشویی در مسیر حرکت خود بر روی دیوار ( ریل ها ) به واسطه نیروی حاصل از موتور کشیده شده و به صورت افقی زیر سقف جای می گیرند. در چنین حالتی درب باز است و امکان تردد فراهم می شود.
بسته شدن درب بدین صورت است که پنل ها بر روی ریل عمودی حرکت کرده و به جای اولیه خود باز می گردند. درب اتوماتیک سکشنال در مکان های مختلفی نصب می شود. از مزایای نصب درب سکشنال می توان به زیبایی نمای درب ، امنیت بالا ، حرکت آرام و بی صدا ، مقاومت بالا ، امکان طراحی درب نفررو داخل آن ، امکان نصب پنجره در آن و … اشاره نمود.
پیش از ارائه آموزش نصب سکشنال با انواع درب اتوماتیک سکشنال آشنا می شویم. درب سشکنال در چندین نوع طراحی و ساخته می شود که شامل درب سکشنال زیر سقفی ساختمان های مسکونی ، درب سکشنال صنعتی ، درب سکشنال آتش نشانی می باشد.
درب زیر سقفی ساختمان های مسکونی : کاربرد این نوع درب در پارکینگ ساختمان های مسکونی و برج ها می باشد. نصب درب زیرسقفی به صورت قائم و یا اریب می باشد.
درب سکشنال آتش نشانی : این نوع درب مجهز به موتور گیربکسی قدرتمند می باشد تا سرعت بالا برای باز و بسته شدن درب را ایجاد کند. سرعت بالا ، برجسته ترین خصیصه این نوع درب است.
درب سکشنال صنعتی : محیط های صنعتی بزرگ و کارخانه ها نیازمند درب قدرتمند و بزرگ هستند. نصب درب به سه شکل قائم ، اریب و عمود بازشو است.
تفاوت درب های کرکره ای و سکشنال
یکی دیگر از نکاتی که پیش از آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال به آن اشاره می کنیم ، تفاوت درب های کرکره ای و سکشنال است. درب های کرکره ای و سکشنال دارای چندین تفاوت اساسی هستند. مقاومت درب های سکشنال بیشتر از کرکره ها است و این ویژگی موجب افزایش امنیت درب می شود. درب های سکشنال دارای چندین پنل است که امکان تعویض هر پنل به صورت مستقل وجود دارد.
نمای ظاهری درب های سکشنال از کرکره برقی ها زیباتر و شیک تر به نظر می آید و امکان هماهنگی آنها با نمای سازه های مختلف ، بیشتر است. قیمت درب سکشنال از کرکره برقی بیشتر است. بنابراین اگر به فکر هزینه ها هستید باید به این مسئله توجه داشته باشید. کرکره برقی در مقایسه با درب سکشنال از ساختمان ساده تری برخوردار است. بنابراین هزینه سرویس ، تعمیر و نگهداری آن کمتر از درب سکشنال می باشد.
آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال یا درب های پنلی ( زیر سقفی )
اجزای درب اتوماتیک سکشنال شامل ریل ها ، پنل ها ، موتور ، فنرها ، فریم و … است. نصب درب سکشنال باید با درنظر گرفتن تمامی استانداردها و اصول فنی انجام شود تا عملکرد درب کاملاً درست و صحیح باشد. فرآیند نصب درب سکشنال را به 4 بخش تقسیم می کنیم. اندازه گیری و بررسی شرایط مکان نصب ، زیرسازی و پروفیل کشی ، کار گذاشتن ریل های عمودی و نصب فنر و شفت بر روی فریم از 4 مرحله اصلی نصب درب سکشنال می باشند.
چگونگی اندازه گیری و بررسی شرایط نصب درب سکشنال یا زیرسقفی
نکته بسیار مهمی که باید درنظر داشته باشید این است که مکان نصب درب کاملاً مربع باشد. در واقع منظور از مربع بودن تساوی ابعاد کف از سقف ستون راست با ابعاد کف از سقف ستون چپ می باشد. ابعاد دهنه بالا و دهنه پایین باید کاملاً مساوی هم باشد. بنابراین اولین نکته مهم آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال ، این مسئله است. در مکان نصب درب نباید لوله کشی ، کنتور و یا موانع دیگر وجود داشته باشد. کمترین اندازه بالای تاج درب تا سقف باید 25 سانتی متر باشد. منظورمان این است که از ماکزیمم نقطه درب تا سقف باید 25 سانتی متر فضا داشته باشیم تا عملیات موردنیاز در این بخش ها را انجام دهیم.
فاصله دیوار به دیوار یا ستون به ستون را اندازه گرفته تا ابعاد دهنه مشخص شود. توجه داشته باشید که کوچکترین خطایی در اندازه گیری منجر به اشتباهی بزرگ در نصب درب می شود. لذا دقت در اندازه گیری ها ، مسئله بسیار مهمی است که باید بدان توجه شود. چندین اندازه باید به سازنده درب سکشنال تحویل داده شود که مهمترین آنها شامل ارتفاع از کف زمین تا زیر درب ، ارتفاع از کف زمین تا زیر سقف می باشد. معمولاً درب سکشنال را در ابعاد زیر طراحی و تولید می کنند :
زیرسازی ها و پروفیل کشی ( آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال )
ما برای نصب این نوع درب به پروفیل های 80 * 40 و 40 * 40 نیاز داریم. نخست باید پروفیل ها برشکاری شوند و به سطح مکان نصب درب ، وصل گردند. برای نصب پروفیل ها می توانید از پیچ و رول پلاک استفاده کنید و یا پروفیل ها را جوش دهید. حال انتخاب با خود شما است. به شکل های زیر توجه کنید. فضای خالی موجود میان دو پروفیل افقی تعبیه شده بر روی پیشانی مکان نصب ، معادل با ده میلی متر است. در این بخش ، پروفیل های 15 سانتی متری برای نصب اجزای درب سکشنال می باشد.
حال به تصویر شماره یک توجه کنید. با کمی دقت متوجه شده که پروفیل های جانبی تا چه اندازه زیبا و حرفه ای تعبیه شده اند. تصویر شماره دو ، محل نصب ریل ها و موتور را در ایده آل ترین شرایط نشان می دهد. تصویر شماره سه ، دو قوطی 80 * 40 را مشاهده نموده که در کتیبه نصب شده اند. تفاوت میان آنها حدود 10 میلی متر می باشد.
نصب ریل های عمودی درب سکشنال
در ادامه آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال ، به مرحله نصب ریل های عمودی می رسیم. نخست تراز بودن سطح زمین را چک نموده و یک متری هر سمت را علامت بزنید. لاستیک های مختص ریل های عمودی را در مکان نصب خود بگذارید. برای مونتاژ ریل های عمودی مطابق با تصاویر زیر عمل کنید.
دقت کنید که بعد از مونتاژ درب بر روی کف زمین ، درب را در راستای عمودی قرار دهید. بعد از ترار نمودن دقیق سطح کار ، فریم را با استفاده از پیچ های آهنی و مته کاری در محل درست خود سوار کنید. چهارچوب سرو هم بندی شده را توسط پیچ های سایز مناسب بر روی آهن کشی و دیوار تعبیه کنید. سپس اطمینان حاصل کنید که چهارچوب کاملاً محکم قرار داده شده است. حال باید چهارچوب پایین را در بیاورید. امیدواریم تا به اینجای آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال را به خوبی متوجه شده باشید.
پیچ هایی که در مرحله قبل از پروفیل پایینی باز کرده اید را بعد از برداشتن پروفیل ، مجدداً در همان مکان ها ببندید. ریل منحنی باید بر روی انتهای پروفیل عمودی کار تعبیه شود. میان ریل منحنی و مکان قرارگیری بر روی ریل عمودی ، نباید فاصله ای وجود داشته باشد. برای بالا نگه داشتن ریل های افقی باید از اهرم موجود در انتهای کار استفاده نمایید. البته این اهرم برای تراز کردن ریل ها ، کاربرد دارد. فراموش نکنید که بعد از نصب ریل های افقی بایستی به تراز نمودن آنها اقدام نمود. با استفاده از یراق آلات موجود به فیکس کردن و محکم کردن ریل ها بر روی سقف و دیوار اقدام نمایید.
شاید برای شما جای سؤال باشد که چرا در آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال بارها به تراز کردن قطعات مختلف درب سکشنال تأکید می کنیم. دلیل این امر ، صحت عملکرد درب در اثر تراز بودن اجزای مختلف درب سکشنال است.
نصب فنرهای درب سکشنال
نصب فنرها بر روی شفت اصلی به صورت زیر است :
معمولاً درب های سکشنال دارای یک الی چهار فنر کمکی هستند. تعداد فنرها با توجه به وسعت درب و سنگینی کار ، مشخص می شود. سازنده این محاسبات را انجام داده و تعداد فنر موردنیاز را در اختیار شما قرار می دهد. فنر نارنجی رنگ از طرف چپ و فنر آبی رنگ از طرف راست از درون شفت تعبیه می شوند. ترتیب این اتصال مهم است و نباید اشتباهی در این قسمت رخ بدهد. فنرهای کمکی را به درستی تراز کنید.
سوار کردن پنل های درب سکشنال ( آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال )
- ابتدا پنل جاگذاری شده و یراق آن به درستی بسته شود.
- سیم بکسل موجود بر روی غلطک کناری قرار داده شود.
- بخش پایینی کابل توسط پیچ های ویژه ای در پایین ترین محل نخستین پنل قرار داده شده ، تعبیه شود.
- بخش متصل به کابل توسط پیچ های خودکار به پنل نخست درب ، وصل شود.
- قسمت دیگر سیم به درون غلتک رفته و به حفره از قبل ایجاد شده وارد شود. پیچ موجود در این قسمت ، کاملاً بسته شده تا کابل بکسل در محل خود فیکس شود.
- سیم باید در طول مسیر حرکت خود از بالا به پایین در طرفین پروفیل عمودی ، صاف شده تا انحنایی نداشته باشد. با استفاده از اهرم های شارژ فنر باید هر فنر را تا حدود 1.5 الی 2 دور در جهت معینی شارژ نمود.
- حال می توانید پنل ها را به نوبت سوار کنید. تمامی یراق آلات را با دقت بسیار زیاد ببندید.
- نکته مهمی که در این بخش از آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال باید بدان اشاره کنیم ، تست عملکرد درب پس از سوار کردن پنل ها می باشد. اینگونه متوجه خواهید شد که عملکرد درب دچار مشکل نباشد. چنانچه مشکلی وجود دارد در همین بخش به رفع آن اقدام می کنیم تا ایرادات کار به آسانی گرفته شوند.
- در انتها باید قفل دستی درب سکشنال را به درستی نصب کنید.
- نصب دستگیره ها باید در این مرحله انجام شود.
- نصب طناب کشنده به منظور بالا کشیدن درب بدون نیاز به لمس دستگیره ، ضرورت دارد.
شارژ فنرهای درب سکشنال
شارژ فنرها ، یکی از اصلی ترین آیتم های نصب درب سکشنال می باشد. لذا لازم دانستیم در مبحث آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال حتماً به این مسئله اشاره کنیم. درب سکشنال را تا فاصله یک متری از زمین پایین آورده و دستان خود را از روی درب بردارید. چنانچه درب به سمت پایین حرکت کرد ، فنرها به شارژ شدن نیازی ندارند. اما چنانچه درب به سمت بالا حرکت کرد ، شارژ فنرها زیاد است. زمانی شارژ فنر در حد ایده آلی است که اگر درب را در فاصله یک متری زمین رها کنیم ، درب سکشنال به سمت بالا و یا سمت پایین حرکت نکند. مسئله مهم دیگر تعداد کوک فنرهای چپ و راست است که بایستی به یک اندازه و کاملاً تنظیم باشد.
یکی از مزایای نصب درب سکشنال ، امکان نصب درب نفر رو بر روی آن است که در توضیحات قبل از آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال ، بدان اشاره نمودیم. برای مکان هایی که محدودیت فضا از نظر عرض ورودی دارند ، از درب سکشنال دارای درب نفر رو استفاده می کنند. پنل های این نوع درب در محل ساخت آن برش داده می شوند. کلیه یراق آلات لازم برای کارفرما ارسال می شود. تمامی اجزای درب در زمان نصب درب بایستی تراز شوند. قفل و آرام بند درب نفر رو ، نصب می شود. درب نفر رو اصلاً نباید در حالت باز بماند و بایستی بلافاصله بسته شود.
برای نصب آرام بند ، باید طبق دستورالعمل موجود عمل نمود و از دو پیچ تنظیم شده استفاده کرد تا آرام بند کاملاً تنظیم شود. یکی از پیچ های موجود بر روی آرام بند مربوط به تنظیم کننده سرعت و پیچ دیگر مربوط به تنظیم کننده نیرو و قدرت آرام بند است. نکته مهم دیگر در آموزش نصب درب اتوماتیک سکشنال ، این است که تنظیمات این پیچ ها بر روی شارژ فنر داخلی تأثیر می گذارد.