عمومیکسب و کار ایرانی

متوسط مصرف بتن در ساختمان

منظور از حجم بتن فونداسیون در ساختمان سازی چیست؟

همانگونه که اطلاع دارید حجم به فضایی گفته می شود که توسط ماده ای اشغال شده باشد. در ساختمان سازی برای پر کردن فضای فونداسیون از بتن استفاده می شود. یکی از اصطلاحات پرکاربرد تونل فرم میباشد که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه می توان متوجه شد، چه مقدار بتن برای پر کردن حجم فونداسیون لازم است؟ برای حل این مشکل از فرمول ریاضی استفاده می شود. با توجه به فرمول زیر، محاسبه حجم بتن فونداسیون صورت می گیرد.

مراحل بتن ریزی فونداسیون :

قبل از شروععملیات بتن ریزی و محاسبه ی حجم بتن فونداسیون، مشخصات محل مورد نظر باید با نقشهها، مشخصات فنی و استانداردها مطابقت کامل داشته باشد‌. مهمترین اقدامات جهت بررسی مطابقت یا عدم آن بشرح زیر است.

‌- کنترل نحوه‌ ی بستن آرماتورها

‌- كنترل قطر، تعداد و فاصله آرماتور‌ها

‌- لقمه گذاری زیر و کنار آرماتور‌ها

‌- تمیزی سطح بتن مگر، قالب‌ها و نیز میلگردها

‌- كنترل فواصل محور تا محور

‌- كنترل ابعاد و فونداسیون و  شناژ

‌- كنترل قائم بودن انكر بولت‌ها

– كنترل فاصله انكر بولت‌ها

– كنترل تراز روی بتن

حجم مورد نیاز بتن برای فونداسیون= طول * عرض* ارتفاع = 1 متر * 1 متر * 1 متر = 1 متر مکعب است

با توجه به این فرمول ساده، می توان بتن مورد نیاز برای فونداسیون و سایر اجزای ساختمان را محاسبه کرد. طبق تجربه و آزمایش های علمی در این زمینه برای این که بتوان یک متر مکعب را پر کرد، به 25 کیلو نیوتن یا 1000 کیلوگرم بتن نیاز است. در واقع چگالی بتن در فونداسیون 25 کیلو نیوتن بر متر مکعب عنوان می شود.

با توجه به سطح فونداسیون، حجم بتن از این طریق محاسبه می شود. احتمال دارد حجمی به شکل استوانه در نظر گرفته شود. در این صورت در ابتدای امر مساحت سطح مقطع استوانه که دایره شکل است محاسبه می شود. این مساحت در ارتفاع استوانه ضرب می شود تا حجم بتن فونداسیون مشخص گردد.

محاسبه بتن :

یکی از مهم ترین اموری که باید برای فونداسیون ها انجام شود، محاسبه بتن مصرفی می باشد. علاوه بر آن در متره و برآورد ساختمان باید تمامی جزئیات مربوط به فونداسیون سازه و هم چنین کل سازه محاسبه شود، برای مثال باید تسطیح زمین، مقدار بتن مگر، تعداد و نوع میلگرد به کار رفته در فونداسیون سازه نیز محاسبه شود تا بتوان هزینه های ساخت و ساز را به صورت دقیق به دست آورد. اگر نیاز به مشاوره دارید کارشناسان سپنتا در خدمت شما هستند.

بتن مصرفی در اسکلت بتنی :

منظور از بتن مصرفی در کل ساختمان (فونداسیون + سقف + دیوار + تیر و ستون)می باشد که باید با دقت تمام محاسبه شود.

به طور کلی حجم بتن مصرفی در سازه بتنی را می‌توان چیزی حدود ۰.۴ مترمکعب به ازای هر مترمربع زیربنا در نظر گرفت. مثلا برای یک ساختمان با ۱۰۰۰ مترمربع زیربنا چیزی حدود ۴۰۰ مترمکعب بتن مصرف می‌شود

محاسبه بتن مصرفی در ستون ها :

ستون ها از جمله اعضای مهمی است که در فونداسیون ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع پایه و اساس ساختمان را ستون تشکیل می دهد. برای اجرای ستون ها از بتن و  و قالب های مشخصی استفاده می شود.

از آنجایی که ستون ها انواع مختلفی دارد، با توجه به نوع آن ها، باید محاسبه ی بتن مورد نیاز را انجام داد. ستون ها دارای شکل های استوانه، دایره و چند ضلعی منتظم هستند. به همین دلیل فرمول متفاوتی برای محاسبه ی بتن مصرفی در آن ها مورد نیاز است. برای این منظور در ادامه بتن ریزی در سطح مقطع های متفاوت ستون ها را مورد بررسی قرار می دهیم با ما همراه باشید.

از پر کاربرد ترین شکل ستون ها می توان به موارد زیر اشاره داشت :

  • ستون های دایره ایی
  • ستون های مربعی

بتن ریزی در ستون های دایره ای :

برای این که بتوان هزینه ی بتن مورد نظر در این نوع از ستون ها را حساب کرد، در ابتدا باید مساحت سطح مقطع آن را به دست آورد. باید مساحت دایره را در ارتفاع ستون مورد نظر ضرب کرد. در این صورت عدد به دست آمده را نیز در هزینه ی بتن ضرب کرده و از این طریق هزینه ی بتن مصرفی در ستون مورد نظر، محاسبه می شود. اگر همه ی ستون ها به صورت دایره ای باشد. قیمت یک ستون را به دست آورده و در کل ستون های مورد نظر که دارای ارتفاع و سطح مقطع یکسان است، ضرب می کنند.

بتن ریزی در ستون های مربع :

ستون مربعی شکل دارای طول، عرض و ارتفاع است. برای به دست آوردن حجم بتن در این ستون ها در ابتدا مساحت سطح مقطع مربع به دست آورده می شود. در این صورت عدد به دست آمده در ارتفاع و هزینه یک کیلوگرم بتن ضرب می شود. در نتیجه در ابتدا حجم بتن و بعد از آن هزینه های مورد نظر محاسبه می شود.

محاسبه حجم بتن فونداسیون به چند روش انجام می شود؟

با توجه به شکل مورد نظری که  فونداسیون یا  دارد، برای محاسبه نیاز است تا آن را به دو بخش تقسیم کرد. به روشی که در بالا اشاره شد، مساحت هر بخش را در عمق آن ضرب می کنند. میزان عدد به دست آمده در هر بخش را در نهایت با یکدیگر جمع کرده از این طریق حجم بتن مورد نیاز برای فونداسیون تعیین می شود.

در واقع محاسبه ی حجم بتن فونداسیون به راحتی و بدون استفاده از فرمول های پیچیده انجام می شود. با این روش افراد می توانند بتن مورد نیاز برای ساختمان سازی را محاسبه کنند. در این صورت مشخص شده و هیچ گونه اسرافی در بتن صورت نمی گیرد.

چه اجزایی در بتن مورد استفاده قرار می گیرند؟

نمی توان از به تنهایی در ساختمان سازی و فونداسیون ساختمان استفاده قرار کرد. در واقع این ماده را با اجزای دیگری نظیر شن و ماسه، سیمان و آب مخلوط می کنند. برای محاسبه ی حجم بتن در ابتدا، مقدار بتن مورد نیاز را به شیوه ای که بیان شد، محاسبه می کنند. بعد از آن برای به دست آوردن میزان هر یک از اجزای بتن کمیت های هر جز را وارد می شود. همه ی این اندازه ها باید بر حسب متر اندازه گذاری شود. نسبت آب به سیمان را در محاسبه،  باید بین 0.35 تا 0.60 در نظر گرفت.

چگونگی متره و برآورد حجم بتن فونداسیون:

 متره و برآورد فونداسیون ساختمان شامل مراحل مختلفی است. در ابتدا باید مراحل زیر را برای این منظور انجام داد تا بتوان میزان بتن فونداسیون را حساب کرد.

– خاک برداری

– قالب گذاری

– بتن مگر

– آرماتور بندی

– بتن ریزی

– اولین مرحله قبل از محاسبه بتن فونداسیون خاک برداری است.

برای این که بتوان فونداسیون ساختمان را انجام داد، ابتدا باید محل مورد نظر را خاک برداری کرد. در این مبحث تنها هزینه ی بتن محاسبه می شود. عرض پی های نواری دارای مقدار مشخصی است. باید طول، عرض و ارتفاع این پی ها را با یکدیگر ضرب کرد. در این صورت واحد به دست آمده بر حسب متر مکعب در نظر گرفته می شود. میزان هزینه های مورد نظر برای این کار را مشخص کرده و در اعداد به دست آمده ضرب می کنند. در این بخش هزینه های بتن فونداسیون در پی ساختمان محاسبه می شود.

– هزینه های قالب گذاری در فونداسیون ساختمان

در این مرحله میزان قالب مورد نیاز برای پی ساختمان محاسبه می شود. این قالب ها توسط آجر، فلز و چوب اجرا می شود. با محاسبه ی ارتفاع قالب، عرض و طول آن هزینه های پی ریزی برآورد می شود.

– محاسبه بتن مگر در فونداسیون ساختمان

بتن مگر یا بتن نظافت یا همان بتن رگلاژ کف قالبندی فونداسیون ، در واقع یک بتن با عیار سیمان کم (بین 100 تا 150 کیلوگرم سیمان بر مترمکعب) است که به منظور آماده سازی بستر خاک برداری شده برای و صفحه گذاری اجرا می گردد.

از بتن مگر می توان برای پوشش دادن لایه‌های ناهموار و همچنین ایجاد یک فونداسیون مناسب بر روی زمین استاده کرد و اگر به شکل مناسبی از آن استفاده شود می‌توان اطمینان داشت که مانع از تأثیر زمین بر روی بتن اصلی سازه می شود. بتن مگر به طور معمول در حدود ۵ الی ۱۰ سانتیمتر ضخامت دارند و بیشتر از آن توجیه چندانی ندارند. در واقع می توان گفت که در مورد این بتن نیازی به استحکام و یا جلوگیری از تنش های احتمالی نیست و بیشتر به عنوان یک لایه پوششی در محافظت از سازه و جلوگیری از خروج آب سیمان از آن مورد استفاده قرار می گیرد.

برای محاسبه بتن مگر در فونداسیون ساختمان، بتن مورد نیاز برای پی ریزی حساب می شود. برای این منظور طول و عرض پی های نواری مشخص می شود. حاصل ضرب مورد نظر را در ارتفاع معمول بتن که 10 سانتی متر است، ضرب کرده و هزینه ی بتن مگر بر حسب متر مکعب به دست می آید. در این نوع از بتن، عیار آن 100 تا 200 کیلومتر مکعب در نظر گرفته می شود. حاصل ضرب به دست آمده میزان حجم بتن مگر در فونداسیون ساختمان است. در این صورت هزینه های بتن مورد نظر برآورد می شود.

– هزینه های آرماتوربندی در فونداسیون ساختمان

وزن آرماتورهای طولی و عرضی مورد استفاده در فونداسیون در این مرحله محاسبه می شود. برای این کار ابتدا طول و وزن میلگرد ها را به دست می آورند و با توجه به نمره هر میلگرد هزینه های آن ها به صورت جداگانه محاسبه می شود. با ضرب وزن و طول این میلگرد ها در هزینه های موجود در فهرست بها میزان هزینه های فونداسیون برآورد می شود.

– برآورد هزینه های حجم بتن فونداسیون

میزان حجم بتن مصرفی در فونداسیون، یکی از مهمترین برآورد هایی است که باید در ساختمان سازی انجام شود. برای این منظور به ارتفاع، عرض و طول پی نیاز است. از آنجایی که همه ی ساختمان ها دارای نقشه های اجرایی هستند، از این طریق به راحتی می توان حجم بتن مصرفی را به دست آورد. بتن فونداسیون بر حسب متر مکعب برآورد می شود. در انتها هزینه های بتن  در مقدار به دست آمده ضرب می شود تا هزینه بتن مصرفی به دست آید.

– بتن ریزی در فونداسیون

بتن ریزی در فونداسیون یکی از مهمترین قسمت های ساختمان سازی عنوان می شود. از جمله مراحل ابتدایی ساختمان سازی بتن ریزی در فونداسیون است. بنابراین باید ناظران و مهندسان ساخت و ساز این مرحله را مورد توجه قرار دهند. برای این که بتوانید  را در این مرحله انجام دهید باید نکات زیر را مورد توجه قرار دهید.

چون بتن با سیمان و سنگدانه های شن و ماسه مخلوط می شود، باید کیفیت این مصالح مورد توجه قرار گیرد و دقت لازم در این زمینه به کار گرفته شود. این امر در کیفیت بتن فونداسیون تاثیر گذار است. زمانی که بتن مورد نظر به صورت آماده تهیه شده باشد، باید به سرعت آن را مورد استفاده قرار داد. در واقع زمان استفاده از بتن آماده، نباید بیشتر از یک ساعت  طول بکشد. در این مدت زمان، بتن مراحل گیرایی  اولیه ی خود را شروع می کند. زمانی که تخلیه بتن آماده صورت می گیرد به هیچ عنوان نباید به آن آب بیشتری اضافه نمود. در این صورت تحت تاثیر قرار می گیرد.

در زمان شروع بتن ریزی، ابتدا از شیره ی سیمان برای راه اندازی پمپ استفاده می شود. در این مرحله باید دقت کرد که شیره به داخل قالب ها وارد نشود. باید بتن را در لایه های 30 سانتی متری به صورت ویبره به تراکم رساند به گونه ای که ترکیب بندی آن به هم نریزد. فونداسیون ها باید بعد از  طرح، اجرا شوند.

عوامل موثر در مقاومت بتن

باید توجه داشت که مقاومت بتن به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر در مقاومت بتن می توان به موارد ذیل استفاده کرد.

  • عیار سیمان بتن
  • نسبت آب به سیمان
  • دانه بندی سنگ دانه
  • نوع سنگدانه
  • نوع سیمانی مصرفی
  • ریزی سیمان مصرفی
  • افزودنی مصرفی
  • کیورینگ بتن
  • اسلامپ و کارایی بتن
  • نمودار دانه بندی سنگدانه بتن و…

بنابراین جواب سوالان مذکور به صورت چند مجهولی می باشد. لذا برای اخذ جواب های تقریبی می توان به برخی کتب معتبر و تقریبی و نیز آیین نامه های بتن، فهرست بها، آبا، ASTM، BS، مقررات ملی ساختمان و استاندارد مقاومت فشاری ایران مراجعه کرد. در مشخصات فنی پروژه ها مقاومت مشخصه بتن داده می شود. وقتی مراجعه می کنیم به شرکت های بتن آماده جهت خرید بتن، از ما سوال می کنند که عیار سیمان بتن شما چقدر است؟ اگر مطمین شدیم که درهیچ کجای نقشه ها و ضمایم و مشخصات فنی و …این عدد ذکر نشده است، برای محاسبه از رابطه زیر میتوان استفاده کرد:

رابطه ی اول

Fc=(w/10)-9

-مقاومت مشخصه بتن بر اساس آیین نامه بتن ایران ( آبا ) و نمونه های استوانه ای استاندارد بر حسب مگاپاسکال : Fc

-عیار سیمان بر حسب کیلوگرم بر متر مکعب : w

به عنوان مثال اگر مقاومت مشخصه بتن برابر 25 مگاپاسکال باشد، عیار سیمان حدودا برابر 350 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.

25=(W/10)-9

25+9=(W/10)

34*10=W

W=340 ( عیار سیمان )

همچنین از این فرمول برای یافتن مقاومت فشاری مشخصه بتن استفاده میشود:

در نتیجه با جایگذاری اعداد 350 و 400 ( عیار سیمان بر حسب کیلوگرم درمترمکعب بتن=w ) مقاومت فشاری مشخصه به ترتیب برابر 26mpa و 31mpa بدست میاید.

برای محاسبه عیار سیمان در بتن یک رابطه دیگر هم وجود دارد.

رابطه دوم:

باید مقاومت نمونه مکعبی بتن را بدست بیاریم (کیلوگرم بر سانتی متر مربع) و بعدش حاصل را با عدد 50 جمع کنیم .هر نیوتن بر میلی متر مربع 10 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. به عنوان مثال برای بتنی با مقاومت مشخصه 25 مگا پاسکال، مقاومت نظیر نمونه مکعبی برابر میشه با 30=25*1.2 (مطابق مبحث 9، 9-6-1-3) پس مقاومت نمونه مکعبی برابر است با 300 که با عدد 50 جمع می کنیم و عیاری که بدست میاید با 350 مساوری است.

فقط باید در نظر داشته باشیم که هر دو رابطه بصورت تقریبی و تجربی هستند و استناد به آنها برای مواقع بشدت مورد نیاز است و یا چک کردن و تطبیق دادن اطلاعات موجود در نقشه با اطلاعات اجرایی و عملی هنگام عمل به نقشه هست.

سایر سوالاتی که می توانید برای دسترسی به پاسخ آن ها از طریق بخش سرچ سایت استفاده نماید:

  • طرح اختلاط بتن دستی با بیل
  • ساخت بتن در خانه
  • محاسبه حجم بتن ریزی پی
  • طرح اختلاط بتن 350 دستی
  • هرمترمکعب بتن چقدر شن و ماسه میخواهد؟
  • مقدار مصرف بتن در هرمترمربع
  • هر فرغون ماسه چقدر سیمان میخواهد؟
  • نحوه محاسبه مقدار بتن فونداسیون
  • وزن مخصوص بتن مسلح با عیار 350
  • مقدار مقاومت فشاری بتن C25 چقدر است؟
  • عیار بتن مگر
  • منظور از بتن B250 چیست؟
  • منظور از بتن B300 چیست؟
  • مقاومت بتن B300
  • مقاومت فشاری بتن C25 چقدر است؟

هر متر مربع چقدر میلگرد لازم دارد ؟

میزان آهن مصرفی در هر متر مربع به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت که در ادامه به طور مفصل به بررسی آن خواهیم پرداخت ولی اگر بخواهیم به طور اجمالی در خصوص برآورد هزینه ساختمان اطلاعاتی کسب کنیم خوب است بدانید که در پروژه های ساختمانی و فلزی بستگی به دو عامل مهم دارد.

  • میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی
  • دستمزد کار نسبت به پروژه مورد نظر

برای محاسبه ابتدا میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی در هر متر مربع ساختمان را محاسبه کرده و سپس این میزان را با دستمزد کار جمع می کنیم.

محاسبه میانگین قیمت آهن آلات مصرفی نیز به این صورت است که ابتدا درصد آهن آلات مصرفی را برای انواع آهن آلات از جمله تیرآهن، میلگرد، ورق و اتصالات محاسبه کرده و از مجموع آن ها میانگین قیمت آهن آلات مصرفی را به دست می آوریم.

در نهایت از فرمول زیر برای تخمین هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان استفاده می کنیم:

(میانگین قیمت خرید هر کیلوگرم آهن مصرفی+ دستمزد ساخت هر کیلوگرم آهن مصرفی) × کیلوگرم آهن مصرفی در هر متر مربع

البته باید در نظر داشته باشید که این فرمول تخمینی بوده و برای محاسبه دقیق تر باید به عواملی از جمله نوع طراحی سازه، موقعیت مکانی ساختمان، مدت زمان اجرای پروژه، میزان ماشین آلات و نیروی انسانی مورد استفاده، شرایط جوی و محیطی و تاثیر آن بر نیروی انسانی و ماشین آلات و در نهایت مسافت راه توجه کرد.

برخی اطلاعات سرانگشتی عمرانی برای میلگرد

  • در یک سازه بتنی به ازای هر مترمربع زیربنا حدود 43 کیلوگرم ارماتور مصرف می شود.
  • به ازای هر مترمربع فونداسیون حدود 82 کیلوگرم ارماتور مصرف می شود.
  • در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیربنا 12 کیلوگرم ارماتور در ستون مصرف می شود.
  • مقدار متر طول تیرچه حدود 1.3 تا 1.7 برابر به نسبت سقف در یک سازه بتنی است.
  • میزان ارماتور مصرفی به طور متوسط حدود 7 تا 10 کیلوگرم میلگرد به ازای هر مترطول تیرچه است.
  • در هر مترمربع از سقف سازه بتنی حدود 1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم دوطرفه ارماتور حرارتی مصرف می شود.
  • به ازای هر مترمربع از سقف تیرچه بلوک به ضخامت 30 سانتیمتر حدود یک کیسه 50 کیلوگرمی سیمان مصرف می شود.

مقدار آهن مورد نیاز برای ساختن خانه مسکونی

برای محاسبه آهن مورد نیاز ساختمان مسکونی چند اصل زیر را در نظر داشته باشید:

·        آهن آلات مصرفی برای سازه هایی با اسکلت فلزی:

چنانچه اسکلت فلزی با مهاربندی هم مرکز باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف وزن آهن آلات مصرفی در سازه حدودا 70-40 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

در اسکلت فلزی با مهاربندی غیر هم مرکز، بدون وزن آرماتور سقف مقدار آهن آلات موردنیاز در سازه فلزی حدودا 75-50 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

چنانچه اسکلت فلزی با قاب خمشی متوسط و معمولی باشد بدون در نظر گرفتن وزن سقف میزان آهن آلات مصرفی حدودا 105-65 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب خواهد بود.

همچنین در سازه های فولادی با قاب خمشی ویژه و معمولی بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف حدودا 115-70 کیلوگرم آهن آلات به ازای هر متر مربع سازه نیاز می باشد.

در ساختمان سازی برج های بلند، آسمان‌خراش ها و ساختمان‌های دارای سیستم دوگانه ارائه یک عدد به عنوان میزان آهن آلات مصرفی کار درستی نیست چراکه هر کدام از این سازه ها می‌توانند کاربرد خاص خود را داشته باشند. اما به طور حدودی میزان آهن مصرفی این ساختمان‌ها برای هر متر مربع برابر با 70-120 کیلوگرم است.

مقدار آهن آلات و میلگرد مصرفی برای اسکلت بتنی

در ساختمان های بتنی محاسبات متفاوت می باشد. در ادامه میزان آهن آلات مصرفی برای انواع اسکلت بتنی را مشاهده خواهیم کرد:

  1. چنانچه سازه بتنی با قاب خمشی و دیوار برشی باشد بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف میزان آهن آلات مصرفی به ازای هر متر مربع سازه در حدود 60-35 کیلوگرم می باشد.
  2. برای سازه بتنی قاب خمشی متوسط بدون در نظر گرفتن وزن، آرماتور سقف حدود 55-40 کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات مورد نیاز می باشد.
  3. همچنین برای سازه بتنی قاب خمشی ویژه نیز بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور میزان آهن آلات مصرفی حدودا 70-45 کیلوگرم به ازای هر متر مربع خواهد بود.
  4. وزن آرماتور سقف نیز طبق محاسبات زیر به صورت جداگانه حساب می شود.
  5. برای سقف دال بتنی توپر میزان آهن آلات مصرفی 16-10 کیلوگرم به ازای هر متر مربع می باشد
  6. سقف کامپوزیتی به میزان 12-8 کیلوگرم آهن آلات در هر متر مربع نیاز دارد.
  7. برای محاسبه باید بدانیم سقف تیرچه بلوک نیز به میزان 5-7 کیلوگرم به ازای هر متر مربع آهن آلات نیاز خواهد داشت.

محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون

محاسبه تعداد میلگرد در فونداسیون برای عمق، ضخامت و حداقل میلگردهای موردنیاز در فونداسیون در ساختمان های متداول به صوزت زیر است.

برای پیشنهاد اولیه عمق حداقل پی می توان از عبارت زیر استفاده کرد:

(تعداد طبقات * 10) + 20 سانتی متر استفاده نمود، ترجیح بر آن است که عمق پی کمتر از 50 سانتی متر نباشد.

برای پیشنهاد اولیه محاسبه عرض حداقل نوارها می توان از عبارت:

(تعداد طبقات * 20) + 20

حداقل میلگردهای طولی، از بین دو آیتم زیر، مقدار بیشینه را محاسبه می نماییم.

AS = 0.0025 bd

مثال

برای فهم بهتر این موضوع مثال زیر را برایتان آورده ایم. در این مثال، سازه مورد نظر ما بتنی و 6 طبقه باشد.

عمق پی 6 * 10 + 20 = 80 سانتی متر

عرض حداقل نوار 6 * 20 + 20 = 140 سانتی متر

b : عرض پی 140

h: ضخامت پی 80

63 = ( 80* 140 * 0.0025) = As

اگر سایز میلگرد طولی را 20 در نظر بگیریم، فاصله و تعداد آن ها به شکل زیر محاسبه می گردد.

3.14 = 2.4 * 2 * 3.14 = As

3.14 / 63

20.06 =

20 میلگرد در هر متر مربع نیاز است.

تعدادی از محصولات میلگرد را در ادامه می توانید مشاهده کنید. برای مشاهده ویژگی های هر محصول روی نام آن کلیک کنید.این میلگردها انواع مقاطعی هستند که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

معرفی ارزان ترین سقف ها در ساختمان سازی

برای ساخت و ساز و استعلام حدودی قیمت بد نیست بدانید ارزان ترین سقف‌ها برای ساخت کدامند:

برای اطلاع از قیمت انواع سقف اعم از و عرشه فولادی با کارشناسان مرکزآهن از طریق شماره تلفن 03135155 تماس حاصل فرمایید.

وزن کل آهن آلات مصرفی در سازه نیز از مجموع وزن آهن آلات مصرفی در اسکلت و سقف و فوندانسیون ضربدر مساحت کل سازه به دست می آید. سایر برآوردهایی که برای محاسبه هزینه ساختمان باید به آن توجه کرد علاوه بر هزینه آهن آلات مصرفی، میزان مورد نیاز گچ و آجرنما و ماسه بادی، مقدار رنگ برای پوشش دیوار و کاشی کاری … می باشد. برای مثال به طور کلی هر کیلو رنگ روغنی 4 الی 6 متر مربع را پوشش می دهد و هر کیلو رنگ پلاستیک با توجه به سطح زیر کار از 6 الی 8 متر مربع را پوشش می دهد.

همچنین برای مثال برای کاشی کاری با کاشی لعابی  با سطح 2/5 دسی متر مربع نیاز به:

  1. 0.127 نفر- ساعت  کارگر ساده
  2. 0.495 نفر- ساعت کاشی کار درجه یک
  3. 0.495 نفر- ساعت  کاشی کاری درجه
  4. 0.99 نفر- ساعت کمک کاشی کار
  5. 0.0275 متر مکعب ملات ماسه سیمان
  6. 0.001 متر مکعب دوغاب سیمان سفید و پودر سنگ
  7. 1.10 متر مربع کاشی درجه یک دیوار به سطح 2.5 دسی متر مربع می باشد.

برخی محاسبات سرانگشتی ساختمان

برخی محاسبات سرانگشتی ساختمان به صورت زیر  هستند. این محاسبات برای تخمین هزینه به شما کمک می‌کند.

  • در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیربنا حدود 43 کیلوگرم آرماتور مصرف می شود.
  • به ازای هر متر مربع فونداسیون حدود 82 کیلوگرم آرماتور مصرف می شود.
  • در یک سازه بتنی به ازای هر متر مربع زیر بنا 12 کیلوگرم آرماتور در ستون مصرف می شود.
  • مقدار متر طول تیرچه حدود 1.3 تا 1.7 برابر به نسبت سقف در یک سازه بتنی است.
  • میزان آرماتور مصرفی به طور متوسط حدود 7 تا 10 کیلوگرم میلگرد به ازای هر متر طول تیرچه است.
  • در هر مترمربع از سقف سازه بتنی حدود 1.2 کیلوگرم یکطرفه و 2.5 کیلوگرم دو طرفه آرماتور حرارتی مصرف می شود.
  • به ازای هر متر مربع از سقف تیرچه بلوک به ضخامت 30 سانتی متر حدود یک کیسه 50 کیلوگرمی سیمان مصرف می شود.

محاسبات کارهای فولادی با میلگرد

نکات مهم زیر برای محاسبات کارهای فولادی اعلام شده است:

  • واحد اندازه گیری برای کارهای فولادی با میلگرد یا کیلوگرم است
  • برای به دست آوردن از جداول استاندارد (جدول زیر ) که مشخصات فنی میلگردها در آن وجود دارد محاسبه می شود.
  • در کارخانه معمولا هر شاخه میلگرد به طول 12 متر تولید می شود.

میلگردها معمولا به سه نوع دسته بندی می شوند:

  1. ساده (AI) Ø
  2. آجدار (AII) Φ
  3. آجدار پیچیده (AIII) Φ

برای مثال اگر بخواهیم وزن میلگردی به طول 6 متر از نوع Φ16 را به دست آوریماز فرمول زیر استفاده خواهیم کرد:

وزن میلگرد = 1× 6 × 1/58 = 9/48 Kg

نحوه محاسبه مقدار خم و قطر داخلی خاموت

برای میلگردهای تقسیم و خاموت های دارای قلاب 135 درجه مقدار مقدار خم برابر است با:

لازم به ذکر است که قطر داخلی خم ها برای خاموت های با قطر کمتر از 16 میلی متر نباید از 4db کمتر باشد:

خاموت دارای قلاب 135 درجه را می‌توان در شکل زیر مشاهده کرد.

تصاویر زیر خاموت Φ8 (20cm×20cm) با خم 10 سانتی متر و دارای قلاب 135 درجه را نشان می دهد.

نحوه محاسبه مقدار خم و قطر داخلی آرماتورهای اصلی

خم 90 درجه به اضافه حداقل 12db طول مستقیم در انتهای آزاد میلگرد برابر است با : min 15db

حداقل قطر داخلی خم ها برای میلگرد های اصلی به قطر کمتر از 28 میلی متر برابر است با : min 6db

تذکر : db قطر آرماتور است

شکل زیر خم 90 درجه در آرماتورهای اصلی را نمایش می دهد.

مقادیر حداقل ضخامت پوشش بتن روی میلگردها

شرایط محیطی مندرج در جدول فوق به شرح زیر است:

محیط ملایم به محیط هایی گفته می شود که قطعات بتنی در آن ها ایمن بوده و عوامل خورنده اعم از رطوبت و یا فرسایش شدید سبب خوردگی بتن نمی گردد.

در این محیط ها عوامل مهاجم و خورنده دائما بتن را تهدید نموده و سبب خوردگی این محصول می گردد. برای مثال محصولاتی که در مجاورت آب هایی با ph بالاتر از 5 قرار دارند در دسته شرایط محیطی متوسط می باشند.

در این محیط ها شرایط خوردگی شدید بوده و بتن دائما در خطر رطوبت و یا خشک شدن مداوم و یا یخ زدگی قرار خواهد داشت.

بتن در شرایط محیطی بسیار شدید به طور مداوم در برابر شرایط خورنده شدید مانند گازها و رطوبت شدید قرار دارند. از جمله این محیط ها می توان به قطعات واقع در هوای اشباع از نمک اشاره نمود.

  • شرایط محیطی فوق العاده شدید:

این محیط ها شرایط بسیار خطرناکی را برای بتن فراهم می نمایند که از جمله آن ها می توان به قرار گرفتن در آب با ph کمتر از 5 اشاره نمود.

محاسبه آنلاین میلگرد موردنیاز فونداسیون

در این بخش به پرسش برخی عزیزان در خصوص میلگرد مصرفی در فونداسیون های مختلف پاسخ خواهیم داد. شما با این روش می توانید به راحتی به محاسبه سریع تعداد میلگرد فونداسیون بپردازید.

در ابتدا با یک مثال عملی آغاز خواهیم کرد:

مقدار میلگرد مصرفی در فوندانسیون اسکلت فلزی

مقدار میلگردهای فونداسیون منفرد زیر را به دست آورید. ( شرایط محیطی از نوع بسیار شدید)

توجه: محورهای A و B دارای شناژهای یکسان هستند.

محورهای 1 و 2 دارای شناژهای یکسان هستند.

باید در نظر داشت که با توجه به اینکه شرایط محیطی بسیار شدید است بنابراین پوشش بتن 5/7 سانتی متر (برای شالوده ها) است.

تیترهای مطلب پنهان کردن تیترها