عمومیکسب و کار ایرانی

طراحی ویلای مدرن و آنچه باید بدانید

بررسی کامل مراحل ساخت یک ویلا (اجرای ویلا)

ساخت ویلا در حالت کلی دارای پروسه طولانی و زمانبری می‌باشد که دارای مراحل مختلفی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل مراحل ساخت یک ویلا (اجرای ویلا) و اهمیت طراحی ویلا مدرن بپردازیم پس با ما همراه باشید. در حالت کلی ویلا به بنایی اطلاق می‌گردد که در آن یک‌ هارمونی بسیار خوب میان بنا و طبیعت پیرامون ایجاد گردد و در واقع بنای ساخته شده به عنوان عضوی از طبیعت پیرامون به حساب آید. نکته بسیار مهم و کلیدی که نقش بسیار زیادی در نتیجه نهایی ساخت ویلا دارد این است که برای ساخت ویلا از طرح مناسب استفاده شود.

اساس کار یک ویلا کاملا متفاوت از ساختمان‌های معمولی و آپارتمانها می‌باشد چرا که ویلا بر خلاف انواع دیگر ساختمانها ارتباط بسیار نزدیکی با طبیعت و محیط پیرامون خود دارد. در حالت کلی زمانی که ما در یک ویلا قدم می‌زنیم و هوای پاک و تمیز را نفس می‌کشیم حس بسیار خوبی را تجربه کرده که این حس کاملاً از قدم زدن درون یک آپارتمان متفاوت است.

طراحی و ساخت ویلا نیز مانند ساخت هر ساختمان دیگری نیاز به یک نقشه اولیه دارد. همچنین باید یک سری مراحل ساخت و ساز به صورت تمام و کمال صورت پذیرد و در نهایت پروژه اجرای ویلا به اتمام برسد. معمولاً مهندسان و ناظرین خبره برای ساخت ویلا ارزان، با توجه به آب و هوا و موقعیت جغرافیایی منطقه طرح‌های مناسب ویلایی ارائه می‌کنند. همچنین نمای داخلی و خارجی ساختمان و مصالح به کار رفته برای ساخت ویلا ارزان نیز تحت تاثیر پارامترهایی مانند آب و هوا و موقعیت جغرافیایی ملک می‌باشد.

ساخت ویلا یا خرید ویلا؟

انتخاب هر کدام از گزینه‌های بالا، بستگی به شرایط مالی، ایده آل‌های شما از طراحی ویلا و قصد شما از داشتن ویلا، که برای استفاده شخصی باشد یا سرمایه گذاری، متفاوت خواهد بود. در این نوشته دلایلی را ذکر می‌کنیم، تا بهتر بتوانید جنبه‌ها مختلف این تصمیم گیری را در نظر داشته باشید و راحتتر تصمیم مناسب را بگیرید.

1- اگر زمان در اولویت است و برای داشتن ویلا عجله دارید، خرید ویلا تصمیم مناسب تری است.

2- در صورتی که سرمایه مورد نیاز به طور کامل فراهم است، بهتر است با کمی‌جست و جو، ویلای مورد نظر خود را پیدا کنید و در نهایت آن را خریداری کنید. همچنین در این شرایط و نواسانات اقتصادی، ممکن است پس از گذشت زمان نتوانید با سرمایه خود ویلایی با معیار‌های مورد نظر را بسازید یا حتی خریداری کنید پس بهتر است پس از اطمینان کامل در مورد انتخاب ویلا مناسب آن را بخرید.

3- اگر محدودیت مالی ندارید، هزینه‌ها برایتان مشکلی به وجود نمی‌آورد، ساخت ویلا بهتر است.

4- برای ساخت ویلا به امنیت مالی احتیاج دارید تا بتوانید با خیال راحت از پس تمام هزینه‌های ساخت ویلا در حین پروسه اجرا بر آیید.

5- اگر به دلایل مختلف شرایط انجام کار‌های اداری را ندارید، ویلا بخرید. ممکن است به دلیل عدم تجربه کافی در امور اداری، نداشتن زمان یا اطلاعات کافی در مورد قوانین نتوانید امور اداری را طی کنید پس خریدن ویلا کاری عاقلانه تری است.

و در نهایت اگر نقشه و پلان خاصی برای ویلا در نظر دارید و می‌خواهید با مصالح با کیفیت و ایده آل خود ویلا داشته باشید، آن را بسازید، سراغ طراحی و ساخت ویلا بروید.

مراحل اجرایی ساخت ویلا چیست؟

در حالت کلی باید بگویم زمانی که برای ساخت یک ویلا فرآیندها به صورت کاملاً استاندارد و درست صورت پذیرد. نتیجه امر ایجاد یک بنای با کیفیت می‌باشد. امکانات رفاهی و آسایش بسیار بالایی را در آن برای ساکنین خود ایجاد می‌کند. همچنین از ارزش مالی بسیار بالاتری نسبت به املاکی که به صورت استاندارد و اصولی ساخته نشده است، برخوردار بوده و آرامش روحی و جسمی‌فراوانی را برای ساکنین خود ایجاد می‌نماید.

از نظر مهندسی لازم است تمام اصول مقاوم سازی و طراحی به صورت استاندارد و درست رعایت و اجرا گردد; و در نتیجه بتوانیم یک ویلای تمام عیار ارائه نمایم. برخی از مراحل اجرایی ویلا جنبه تزئینی و ظاهری  دارند و برخی دیگر در استحکام بخشی ویلا  در برابر بارهای خارجی نقش دارند. مهمترین مراحل اجرای ویلا به ترتیب زیر است:

توپوگرافی زمین ویلا

اساساً اولین قدم در ساخت ویلا نقشه برداری زمین است. در این زمان سرمایه گذار می‌تواند با نظارت و مشاوره مهندسین ویلای خود را طراحی و طرح را در زمین مورد نظر اجرا کنند. هر ویلا متناسب با مساحت زمین و سلیقه کارفرما می‌تواند پلان‌های متفاوتی داشته باشد. تمامی‌نقشه‌ها توسط مهندسان طراحی شده و هزینه ساخت ویلا محاسبه شده است. در نظر گرفتن قیمت بسیار مهم است زیرا نوع سازه، تجهیزات و صنعت ویلا می‌تواند در اجرای ویلا تاثیرگذار باشد.

آماده سازی زمین برای ساخت ویلا

در مرحله اول باید تمام ساختارهای اضافی و حتی ریشه‌های پوسیده گیاهان را از زمین جدا کنید.

برای شروع فرآیند اجرای ویلا، لازم است یک سطح صاف و بدون هیچ گونه آوار ترتیب دهید.

گودبرداری زمین

مرحله بعدی از ساخت ویلا خاکبرداری زمین است و در این مرحله باید فونداسیون ویلا آماده شود. گودبرداری یکی از مهمترین مراحل در ساخت هر نوع ساختمانی است زیرا استحکام، طول عمر و مقاومت سازه به آن بستگی دارد. نوع و عمق گودبرداری نیز باید بر اساس اصول و مقررات و نوع خاک و زمین مورد نظر باشد. پس از گودبرداری باید فونداسیون ویلا ساخته شود. فونداسیون را می‌توان با ابزار و تجهیزات خاص ساخت. در واقع اجرای صحیح گودبرداری و فونداسیون می‌تواند ساختمان ویلا را در برابر عواملی مانند زلزله محافظت کند.

عمق گودبرداری به عوامل زیر بستگی دارد:

  • مقاومت خاک
  • شرایط پارکینک
  • ارتفاع ساختمان
  • محاسبات ساختاری

بتن ریزی و قالب بندی فونداسیون ویلا

دراین مرحله از ساخت ویلا بتن ریزی و اسکلت بندی است که اساسا نحوه ساخت ویلا را مشخص می‌کند. در این مرحله از مصالحی مانند آرماتور و بتن استفاده می‌شود. این مرحله نیز باید تحت نظارت کامل مهندسین ناظر انجام شود، زیرا بتن و اسکلت ویلا می‌تواند در ایمنی نهایی ویلا بسیار مهم باشد. توجه داشته باشید که نسبت اجزای بتن یکی از مواردی است که مهندس سازه تعیین می‌کند.

دیوارکشی زمین ویلا

پس از اجرای اسکلت ویلا نوبت به پوشش دیوارها می‌رسد. پوشش دیوار اساسا شروع اصلی اجرای ویلا را نشان می‌دهد. البته نحوه دیوارکشی می‌تواند سبک ویلا را نیز تعیین کند وچیدمان تمامی‌اتاق‌ها، درب‌ها و خروجی‌ها، سرویس‌ها و … را مشخص میکند. برای دیوارها می‌توان از مصالح مختلفی استفاده کرد و مصالح سنتی (آجر، سیمان، چوب و…) رایج است.به طور کلی میتوان گفت دیوارکشی مرحله پایانی از  فاز اول ساخت ویلا است.

نکات مهم در ساخت ویلا کدامند؟

اولین قدم در ساخت ویلا و یا هر سازه دیگری در نظر داشتن یک طرح مناسب و همچنین برنامه ریزی اصولی و دقیق به منظور شروع پروژه ساخت می‌باشد; که وظیفه انجام این قسمت بر عهده طراحان و مهندسین ناظر و معمار همچنین گروه‌هایی مانند استادکاران و تاسیسات و غیره می‌باشد.

مرحله بعدی در اجرای ویلا گود برداری است. در این مرحله مکانی که قرار است پروژه ساخت ویلا در آن انجام گردد با گچ و ریسمان به صورت کامل مشخص و علامت گذاری می‌گردد. بعد از آنکه فونداسیون بنا به صورت کامل مشخص شد، عملیات گود برداری با نظارت مهندسی و با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات گود برداری انجام می‌گردد. مرحله بعدی در اجرای ویلا بتن ریزی و اجرای اسکلت ساختمانی است.

در این مرحله لازم است حتماً از بتن مرغوب و مناسب بنا استفاده کرد تا در نتیجه بنای ساخته شده دارای استحکام و طول عمر بیشتری بوده و در برابر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله مقاومت خوبی داشته باشد. همچنین برای اجرای اسکلت و آرماتور بندی، لازم است از میلگرد‌های مقاوم و متناسب با نوع سازه استفاده گردد. تعیین این موارد توسط مهندسین کارآزموده و با تجربه امکان پذیر است. مرحله بعدی در اجرای ویلا دیوارکشی است.

در مرحله دیوارکشی چهارچوب ساختمان به علاوه ورودیها و خروجی و همچنین سیستم‌های تهویه و دیگر اجزای ساختمان به صورت کامل تقسیم بندی می‌گردند.

بعد از به اتمام رسیدن فرایند دیوار کشی ساختمان، مرحله بعدی در ساخت ویلا، اجرای مرحله سقف ویلا می‌باشد.

پوشش سقف ویلا

سقف یک ساختمان ویلایی با توجه به موقعیت جغرافیایی آن می‌تواند از نوع سقف معمولی و یا سقف شیروانی باشد که هر کدام دارای قابلیتها و خصوصیات مخصوص به خود هستند. همچنین باید بگویم که سقف‌های شیبدار دارای پیچیدگی طراحی بیشتری بوده و در این زمینه لازم است تا متخصصین و مهندسین با تجربه وارد عمل شده تا نتیجه کار کاملا بی عیب و نقص باشد.

مرحله بعدی در ساخت ویلا نما کاری ویلا می‌باشد; که در این مرحله از مصالحی مانند چوب، سنگ آجر و غیره برای ساخت نمای بنا استفاده می‌گردد. معمولا در نمای بیرونی بنا از سنگ استفاده می‌شود، زیرا طول عمر بسیار بالاتری در برابر دیگر مصالح داشته و همچنین هیچگونه فرسایشی در آن وجود ندارد. همچنین توجه به دکوراسیون داخلی در ساخت ویلا بسیار مهم می‌باشد. از همین رو افراد متخصصی تحت عنوان معمار طراحی داخلی حضور دارند که می‌توان با استفاده از علم روز در زمینه دکوراسیون داخلی به طراحی نمای داخلی یک بنا بپردازند.

ساخت ویلا ارزان

اغلب اوقات ممکن است افرادی که تمایل به طراحی و ساخت ویلا دارند، تصور می‌کنند ساخت ویلا یک پروسه پر هزینه و به طور کلی یک کار لوکس به شمار می‌رود که فقط مختص به قشر خاصی از افراد جامعه است، اما همیشه اینطور نیست که همه ویلا‌ها از متریالی خاص و گران قیمت ساخته شوند و برای ساخت آن میلیون‌ها تومان هزینه شود.

با گسترش ویلاسازی در مناطق خوش آب و هوای ویلایی، بسیاری افراد، ناخود آگاه به خرید یا اجرای ویلا وسوسه می‌شوند، اما نگرانی از هزینه ساخت ویلا، آنها را مردد می‌کند. اما با راهکارهایی ساده و در دسترس می‌توان هزینه‌های ساخت ویلا را به حداقل رساند و دیگر نگران محدودیت بودجه نبود. پیش از ارائه این راهکار‌ها لازم است بگوییم، اگر بودجه اجرای ویلا ارزان تمام شود به این معنی نیست که ویلایی بی کیفیت می‌سازید.