ضربات پنالتی، کابوس تیم ملی
هشتمین دوره جام ملتهای آسیا سال ۱۹۸۴ در سنگاپور برگزار شد و تیم ملی عربستان از این دوره به جمع تیمهای حاضر در این رقابتها پیوست. تیم ملی ایران با بازیکنانی استثنایی و کادری پرمهره و کویت به عنوان قهرمان دوره قبل، در کنار کره جنوبی مدعی کسب جام بودند ولی دو شکست در ضربات پنالتی در دیدارهای نیمهنهایی و ردهبندی باعث شد ایران به رتبه چهارمی بسنده کند.
تیم ملی در این رقابتها با ترکیب بهروز سلطانی، شاهین بیانی، اصغر حاجیلو، احمد سنجری، محمد پنجعلی، ضیاء عربشاهی، ناصر محمدخانی، شاهرخ بیانی، حمید درخشان، حمید علیدوستی، عبدالعلی چنگیز، محمدرضا شکورزاده، رضا احدی، رحیم میرآخوری، جعفر مختاریفر، غلامرضا فتحآبادی، سعید مراغهچیان و حافظ طاحونی راهی سنگاپور شد.
در گروه A، عربستان، کویت، قطر، سوریه، کره جنوبی و در گروه B، چین، ایران، امارات، سنگاپور و هند حضور داشتند.
شروع خوب ایران
ایران در این دوره نیز شروع خوبی داشت و در نخستین دیدارش به مصاف امارات رفت و در نهایت با گلهای حمید علیدوستی، شاهرخ بیانی و ناصر محمدخانی حریفش را با سه گل شکست داد. ایران در ادامه هم موفق شد چین را با نتیجه دو بر صفر شکست دهد که ناصر محمدخانی و ضیاء عربشاهی گلزنان ایران در بازی دوم بودند.
در ادامه روند نزولی تیم ملی ایران آغاز شد و شاگردان ابراهیمی مقابل هند به تساوی بدون گل رسیدند و در ادامه باز هم در کسب برد ناکام بودند و یک امتیاز دیگر را نیز از دست دادند و مقابل سنگاپور به تساوی یک بر یک رضایت دادند.
ایران در نیمهنهایی مقابل عربستان قرار گرفت و با گل شاهرخ بیانی تا دقیقه ۸۹ پیروز و در فینال حاضر بود اما اشتباه شاهین بیانی، برادر شاهرخ، و گلبهخودی او بازی را به تساوی کشید. بازی در ضربات پنالتی به نفع عربستان شد. در ضربات پنالتی، اصغر حاجیلو، مختاریفر، درخشان و شاهرخ بیانی پنالتیهایشان را به گل تبدیل کردند اما پنجعلی نتوانست ضربه پنالتیاش را به گل تبدیل کند تا ایران بازنده ماراتن پنالتیها باشد.
عربستان در اولین حضور در این رقابتها چین را شکست داد و نخستین جام قهرمانیاش را بالای سر برد. ایران در دیدار ردهبندی پس از تساوی یک بر یک در پایان وقت قانونی و اضافه، دوباره در ضربات پنالتی ناکام بود و این بار به کویت باخت و در نهایت چهارم شد. این بار حاجیلو، درخشان و احدی پنالتیهایشان را به گل تبدیل کردند و مختاریفر پنالتیاش را از دست داد.
در پایان این رقابتها ناصر محمدخانی، شاهرخ بیانی و ژیوکوان با سه گل زده، مشترکا آقای گل جام ملتها شدند. عبدالله جمال الدعایه، دروازهبان عربستان، به عنوان بهترین دروازهبان انتخاب شد و ژیوکوان بهترین بازیکن جام شد. جایزه بازی جوانمردانه هم به چین رسید.