چین و تایلند قمر زمین را اکتشاف میکنند
بواسطه قرارداد همکاری؛
چین و تایلند قراردادهایی را درباره ماموریتهای فضای خارج از جو و ایستگاههای قمری امضا میکنند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، آژانس فضایی چین اعلام کرد چین و تایلند قراردادهای اولیه را برای همکاری در زمینه استفاده صلح آمیز از فضا و ایستگاههای تحقیقاتی بین المللی ماه امضا کردند.
بر اساس یادداشتهای تفاهم، هدف این کشورها تشکیل یک گروه کاری مشترک در زمینه اکتشاف و کاربردهای فضایی، شامل تبادل دادهها و آموزش پرسنل است.
اداره ملی فضایی چین در بیانیهای اعلام کرد، این دو کشور همچنین موافقت کردند تا در طرحهایی برای ارزیابی، مهندسی و مدیریت ایستگاههای تحقیقاتی قمری همکاری کنند.
چین در سال۲۰۲۳ یک مانیتور هوا فضای که توسط تایلند برای مأموریت کاوشگر چانگای۷ ساخته شده بود، انتخاب کرد. این ماموریت که قرار است در حدود سال ۲۰۲۶ عملیاتی شود، منابعی را در قطب جنوبی ماه بررسی میکند و به دنبال تحقق سکونت طولانی مدت انسان بر روی ماه است. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ فضانوردان را روی ماه فرود آورد. این امضاها هدف توسعه همکاریهای فضایی بین دو کشور را به دنبال دارد.
یکی از مهمترین توافقات امضا شده بین دو کشور، انجام تحقیقات مشترک در زمینه فضا و فعالیتهای مربوط به ماه است. این تحقیقات میتواند به توسعه دانش و فناوریهای مدرن فضایی کمک کرده و هر دو کشور را به مرحله بعدی توسعه فضایی برساند.
همچنین، دو کشور با همکاری در زمینه ساخت پایگاههای فضایی در قمر زمین، قصد دارند که برنامههای مشترکی را برای اکتشاف این فضا و بررسی دقیقتر زمین خارج از جو سیاره خود اجرا کنند. این توافقات میتوانند به تامین امنیت فضایی و توسعه علمی و فناوری دو کشور کمک کنند.
امضای این توافقات بین چین و تایلند نشان میدهد که دو کشور با همکاری و تبادل دانش و تجربه، قصد دارند در زمینه فضا و فعالیتهای فضایی به موفقیتهای بزرگی دست یابند و از این راه، به توسعه زمینههای علمی، فناوری و اقتصادی خود بپردازند.