کسب و کار ایرانی

اهمیت استفاده از خدمات پرستار بیمار در منزل چیست؟

اهمیت استفاده از خدمات پرستار بیمار در منزل چیست؟

بسیاری از بیماران هنگامی که از بیمارستان مرخص می شوند همچنان بایستی تحت مراقبت شبانه روزی قرار بگیرند. همراهان و خانواده بیمار به دلیل مشغله های فراوان نمی توانند به مدت طولانی از بیمار مراقبت کنند. بخصوص اینکه مراقبت از بیمار در منزل کار هرکسی نیست و به پرستار متخصص یا مراقب کارآزموده به همراه تجهیزات پزشکی احتیاج است.

شرکت خدمات پرستاری آسامهر: به همین منظور شرایطی را فراهم کرده است تا خانواده ها بتوانند با خیال راحت زندگی عادی خود را از سر بگیرند و با خیالی آسوده به مراقبت از بیمار در منزل بپردازند.

در ادامه به فواید مراقبت از بیمار توسط پرستار متخصص می پردازیم:

 همراه بیمار: پرستار یا مراقب متخصص بیمار می تواند همیشه در دسترس بیمار باشد. این خیلی مهم است زمانی که سرکار هستید و یا به دلایل دیگری در خانه حضور ندارید شخصی در منزل حضور داشته باشد که بتواند به نیازهای بیمار پاسخ سریع دهد. پرستار متخصص شرایط را ارزیابی کرده و آرامش بیمار را فراهم می کند.

همچنین او می تواند برنامه زندگی روزانه بیمار را طبق روال عادی پیش ببرد. استحمام، کمک به نظافت شخصی و یادآوری زمان دارو ها باعث می شود عزت و احترام بیمار و یا سالمند حفظ گردد.

 استخدام همراه بیمار در بیمارستان: وقتی شما یک پرستار متخصص در خانه دارید می تواند خیالتان از هر نظر راحت باشد. مراقبت از بیمار در منزل توسط شخص کارآزموده و آگاه در مورد تجهیزات پزشکی به شما این اطمینان را می دهد که هر زمان نیاز باشد خیلی سریع به نیازهای پیچیده بیمارتان پاسخ داده خواهد شد.

 آیا عزیزان شما برای سلامتشان باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند؟ بزرگسالان ۶۵ سال به بالا، افراد مبتلا به بیماری های مزمن و کسانی که به تازگی از بیمارستان مرخص شده اند. احتمالا باید از مصرف بعضی غذاها پرهیز کنند. مثل غذاهای چرب و شیرین.

افزایش سن، کم تحرکی، آسیب دیدگی و بیماری، اغلب باعث لاغری و ناتوانی می گردد. مراقبت در منزل به همراه رژیم غذایی سالم، وعده های غذایی حاوی ویتامین و مواد مقوی و بخصوص پخت خانگی می تواند انرژی از دست رفته را به بیمار بازگردانده و از سوءتغذیه او جلوگیری کند.

 اگر فرد بیمار چند نسخه دارد و از داروهای مختلف استفاده می کند. احتمالا مدیریت مصرف به موقع آن ها و همینطور تزریقات برایتان ساده نیست. پرستار متخصص می تواند شما را مطمئن کند که دارو ها در زمان مناسب توسط بیمار دریافت شده است و همینطور از تداخل دارویی جلوگیری کند.

 چه کسی می تواند تاثیر روابط اجتماعی را انکار کند؟ تحقیقات نشان می دهد افراد سالمند و بیماران با تعاملات اجتماعی سالمتر می شوند. فرد مراقب بیمار می تواند همراه خوبی برای هم صحبتی، تماشای فیلم، پیاده روی، مطالعه، خوردن غذا و سایر فعالیت ها گردد. پس از مدتی او به یک دوست و همراه تبدیل می شود. همراهی در خرید مواد غذایی و یا مراجعه به مطب پزشک از مزایای دیگر مراقبت از بیمار در منزل است که برای آسودگی سالمندان مهم است.

 

تحقیقات نشان داده است نشانه های بیماری در افراد مبتلا به بیماری های مزمن که خدمات پرستاری در منزل دریافت کرده اند پس از مدتی کمتر شده است. مثل ذات الریه، دیابت و COPD (یک نوع بیماری انسداد ریوی مزمن)

 همه ما خیلی خوب می دانیم تراکم بیماران و نفرات محدود پرستاران این اجازه را به آن ها نمی دهد تا به طور مداوم به یک بیمار رسیدگی کنند. اما از مزایای مراقبت از بیمار در منزل همین و بس که پرستار تمام وقت در اختیارتان خواهد بود. به همین سبب پیوند عاطفی میان بیمار و پرستار شکل گرفته، بیمار اعتماد کامل به او خواهد داشت و پرستار هم با درد ها، بیماری و شخصیت بیمار به خوبی آشنا خواهد شد.

 یکی از مهم ترین مزایای پرستار در منزل صرفه جویی در هزینه ها است. بسیاری از بیماران به تجهیزات پزشکی و مراقبت خاص احتیاج ندارند. در بیمارستان به دلیل اشغال تخت و پرسنلی که در شیفت های مختلف مراقب بیمار هستند، هزینه های بسیاری به خانواده تحمیل خواهد شد. پس منطقی است که از خدمات مراقبت از بیمار در خانه بهره ببرید ضمن اینکه در این صورت یک پرستار تمام وقت در اختیارتان خواهد بود.

مرکز خدمات پرستاری عاطفه برایتان سلامتی و آرامش آرزو می کند.

پرستاری از بیمار، اصل اول در بهبود هرچه سریعتر بیماری می­باشد. در صورت عدم حضور پرستار این امکان وجود دارد که زمان کوتاه بهبودی بیماری، هفته­ ها یا ماه­ ها به طول انجامد. از منظر دیگر بستری بودن بیمار برای طولانی مدت در بیمارستان بر سلامت روان او تأثیر منفی خواهد داشت. مواجه با اتفاقات روزانه در بیمارستان، بیماری، مرگ، ناراحتی و نا آرامی سایر بیماران و… نیز بر میزان استرس و ناراحتی بیمار تاثیر گذار است. همچنین بستری بودن در بیمارستان برای اطرافیان بیمار نیز بسیار استرس آور و وقت گیر است. زمانی که بیمار به هر دلیلی در منزل بستری می­ شود، پرستاری از بیمار اهمیت دو چندان پیدا می­ کند. استفاده از و استخدام پرستار در منزل در این شرایط، بهترین راه­کار برای مراقبت از بیمار می­ باشد. علت این امر، عدم حضور مستمر اعضای خانواده و عدم توانایی ایشان در مراقبت و پرستاری از بیمار در منزل می­ باشد.

خدمات مراقبتی در منزل مانند ، و این امکان را به خانواده ها می دهند که بیماران در منزل خود تحت مراقبت و نگهداری قرار بگیرند و بتوانند فعالیت های اجتماعی خود را انجام دهند. مهمتر این که برای خانواده نیز حضور یک پرستار متخصص در منزل آرامش خاطر بیشتری به همراه دارد.

به همین جهت استخدام پرستار بیمار امری حیاتی است. چرا که افراد عادی و خانواده ­­­­­­­­­­­ی بیمار توانایی و تخصص انجام تمام خدمات نگهداری از بیمار را ندارند.

همچنین مراقبت از عزیزان در منزل، خانواده را مانند همسر، فرزند یا والدین، از رسیدگی به فعالیت های شخصی و توجه به سلامت خود غافل می کند. به همین دلیل استفاده از خدمات پرستاری در منزل برای مراقبین بیمار زمان استراحت نیز فراهم می کند.

این مراکز طبق ضوابط و مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با شرح وظایف و اختیارات تعیین‌شده، پس از اخذ مجوز از معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها، توسط افراد واجد شرایط که پرستاران دارای مدرک کارشناسی و بالاتر و حداقل ۵ سال سابقه خدمت می‌باشند تأسیس و اداره می‌گردد و به ارائه‌ی خدمات غربالگری، مراقبتی، مشاوره‌ای و آموزش‌های خود مراقبتی می‌پردازند. نیروهای موردنیاز این دفاتر از بین پرستارانی که تمایل به کار در بخش غیرانتفاعی دارند تأمین می‌گردد. عمده فعالیت آنان ارائه خدمات در منزل است که به جهت وضعیت تخت‌های بیمارستانی بسیار ارزشمند است و موجب کاهش هزینه‌های درمانی می‌شود.

این مراکز در سه حیطه عمومی، تخصصی و مدیریتی خدمات خود را ارائه می‌نمایند. فعالیت‌های عمومی مانند آموزش بهداشت عمومی متناسب با نیاز افراد و بررسی وضعیت سلامت جسمی، روانی، اجتماعی افراد است تا در صورت نیاز، مددجو به مراکز بهداشتی، درمانی و مؤسسات توان‌بخشی ارجاع داده شود.

یکی دیگر از فعالیت‌های مهم این مراکز مراجعه به منزل مددجویان و ارائه خدمات آموزشی، مراقبتی لازم در تمام مراحل (قبل از پذیرش بیماران و بعد از ترخیص از بیمارستان) است. همچنین به کمک این مراکز آموزش‌های لازم به‌ منظور باز توانی مددجویان (کودک معلول، معلولین جسمی و روانی و سالمندان و…) در منزل داده می‌شود.

پروانه تأسیس این شرکت ها به نام اشخاص حقیقی، حقوقی، خیریه و شرکت تعاونی‌های خدمات بهداشتی درمانی صادر می شود. این پروانه، پروانه قانونی است که از طریق حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پس از تصویب در کمیسیون ماده ۲۰ معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی صادر خواهد شد.

نظارت و ارزشیابی خدمات ارائه‌شده توسط این مراکز در سراسر کشور به عهده‌ی دانشگاه‌ها /دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مربوطه خواهد بود.

مهم‌ترین و اصلی ترین وظیفه این مراکز ارائه خدمات پرستاری ایمن به بیماران است که توسط افراد واجد شرایط، دارای دانش و مهارت کافی و مجوزهای لازم به مددجویان ارائه می‌گردد. سایر وظایف مرکز عبارت است از: خدمات مشاوره‌ای و آموزشی شامل آموزش و مشاوره به خانواده جهت تأمین نیازهای عاطفی، روانی، مراقبت از نوزاد و سالمند و افراد ناتوان و کم‌توان و…

خدمات پرستاری از بیمار در منزل علاوه بر جنبه ­ی نگهداری و مراقبت از بیمار، می­تواند همراه با انجام خدمات درمانی برای بیمار باشد. خدمات پرستاری از بیمار در منزل قابل ارائه برای تمام بیماران کودک و  بزرگسال می­باشد. با این تفاوت که نوع خدمات و در نتیجه فرد پرستار تغییر خواهد داشت. پرستاری که برای پرستاری کودک به محل حضور بیمار اعزام می­ شود، متخصص در انجام امور درمانی کودک و پرستار اعزامی برای بیمار بزرگسال متخصص و آموزش­ دیده ­ی این امر است.