عمومیکسب و کار ایرانی

فرق کولر گازی و داکت اسپلیت

مقایسه داکت اسپلیت با کولر گازی (اسپلیت) و شناخت ۵ تفاوت اصلی آنها

در این متن مقایسه داکت اسپلیت با کولر گازی (اسپلیت) از ابعاد مختلف انجام شده است. با شناخت تفاوت های اصلی داکت اسپلیت نسبت به کولر گازی و با در نظر گرفتن میزان بودجه اولیه و نیز نیازهای موجود در ساختمان ، می توان مناسب ترین سیستم را انتخاب نمود. قبل از اینکه این دو سیستم را نسبت به هم مقایسه کنیم و ۵ تفاوت اصلی آنها را بدانیم، ابتدا باید با ساختار و طرز کار هر کدام از آنها آشنا شویم.

مروری کلی بر ساختار داکت اسپلیت و کولر گازی

همانطور که از نام اسپلیت (کولر گازی) پیداست، این سیستم دستگاهی دو تکه است که تکه بیرونی آن که معمولا پشت پنجره یا بالکن یا بر روی بام نصب می شود، کندانسور نام دارد که با لوله کشی گاز مبرد (گاز فریون) به یونیت دیواری داخل اتاق یا سالن مورد نظر متصل می شود و همانطور که از نام داکت اسپلیت پیداست، این دستگاه نیز مشابه اسپلیت از یک یونیت بیرونی (نصب شده در بیرون ساختمان به نام کندانسور) و یک یونیت داخلی سقفی (نصب شده در سقف کاذب به نام اواپراتور) تشکیل شده که آنها نیز با لوله کشی گاز فریون به یکدیگر متصل می شوند. ولی تفاوت داکت اسپلیت با کولر گازی از نظر ساختاری در این است که اواپراتور داکت اسپلیت، هوا را پس از سرد یا گرم کردن با کانال های متعددی در چندین اتاق یا سالن پخش می کند که در تصویر زیر نشان داده شده است. نکته اینکه اجزای یونیت خارج از ساختمان (کندانسور) اسپلیت و داکت اسپلیت بسیار شبیه هم بوده ولی تفاوت در شکل و شمایل یونیت داخل ساختمان (اواپراتور) است که در کولرهای گازی معمولا به شکل دیواری است که تنها بخش کوچکی از یک سالن یا اتاق را تهویه می کند ولی در داکت اسپلیت ها، اواپراتور از نوع سقفی توکار است که هوا را پس از تهویه با کانال هایی در بخش های متعدد توزیع می کند که در واقع برای مقایسه داکت اسپلیت با کولر گازی و شناخت ۵ تفاوت اصلی آنها باید تفاوت های بین سیستم های کانال دار و بدون کانال را بررسی کنیم. برای اینکه با دستگاه داکت اسپلیت بیشتر آشنا شوید

تفاوت های فنی داکت اسپلیت با کولر گازی اسپلیت

هزینه نصب و راه اندازی

خانه هایی که فضای کافی برای نصب تهویه مطبوع داکت اسپلیت در سقف ندارند و حتی در خانه های دوطبقه که مشکل جریان مجاری برای طبقه پایین ایجاد می شود برای همین منظور باید یک داکت اسپلیت کوچک برای طبقه بالا و یک کولر گازی اسپلیت برای طبقه پایین نصب نماییم زیرا کولرهای گازی برای هر فضایی قابل نصب و به صورت جداگانه یونیت داخلی و بیرونی نصب می شود و این باعث کاهش هزینه ها نسبت به داکت اسپلیت که در کل خانه کانال کشی و نصب می شود و سریع راه اندازی می شود ولی داکت اسپلیت ها نیاز به نصب و راه اندازی تخصصی دارد که البته اگر متراژ بیشتر باشد بهینه تر می باشد.

کارایی دستگاه

کولرهای گازی بیشتر برای اتاق های  کوچک مناسب می باشد هرچند کولرهای بزرگ با ظرفیت بالاتر نیز می تواند برای محیط های بزرگ کاربردی تر باشد ولی هم مصرف انرژی بیشتر می شود و هم کنترل درجه حرارت سخت تر می شود ولی با داکت اسپلیت می توان برای مناطق بزرگ و کنترل درجه حرارت بهتر عمل می کند و دما را یکنواخت می نماید.

تعمیر و نگهداری

علاوه بر اینکه نصب و راه اندازی یونیت داخلی و خارجی بسیار مهم می باشد تا عمر بیشتری را داشته باشند ولی در کل داکت اسپلیت ها نسبت به کولر گازی اسپلیت ها عمر بیشتری دارند و در داکت اسپلیت ها بین 10 الی 15 سال طول می کشد تا نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشد ولی کولرگازی های اسپلیت بین 5 الی 10 سال طول می کشد تا نیاز به تعمیر داشته باشد. البته نگهداری و تمیز نگه داشتن دستگاه باعث بالا رفتن طول عمر می شود.

صدای دستگاه

امروزه با تکنولوژی های به کار رفته در سیستم های کولر گازی به طور چشم گیری صدای آن آرامتر و کمتر نسبت به کولرهای قدیمی شده است اما با این وجود صدای داکت اسپلیت ها خیلی کمتر از بقیه کولرها می باشد که در کل همه این دستگاه ها اگر به موقع سرویس کاری نشوند رفته رفته صدای بیشتری را تولید می کنند.

 

دکوراسیون

سیستم های داکت اسپلیت به دلیل اینکه کاملا پنهان و تنها دارای مجرای داکت ها می باشد یه صورت پنجره ای داخل دیوار تعبیه می شود و جلوه زیباتری دارد و فضای زیادی را اشغال نمی کند در حالی که کولرهای گازی یونیت داخلی حجیمی دارند که فضای داخل را بیشتر اشغال می نماید و جلوه زیباتری هم ندارد در کل از نظر دکوراسیون داکت اسپلیت ها بهتر هستند.

 

خطرات سیستم

اگر همه این سیستم ها مرتب سرویس و نگهداری شوند خطری نخواهد داشت ولی در کل از نظر خطر محیط زیست کولرهای گازی باعث شیوع بیماری می شود که این نیز نسبت به کولرهای آبی خیلی خطر زیادی ندارد و خوب عمل می کنند ولی داکت اسپلیت ها کلا هیچ خطری ندارند.

کولرگازی (اسپلیت)

کولرهای گازی اسپلیت مانند سیستم‌های تهویه مطبوع بوده و در آن فقط قسمت اواپراتور در داخل نصب می‌شود و سایر قسمت‌ها از جمله کمپرسور در محفظه ای به نام یونیت خارجی ( کندانسور ) قرار دارند.

برای ارتباط دو واحد به یکدیگر از لوله‌های مسی استفاده می شود. با توجه به قرار داشتن کمپرسور در یونیت خارجی، منبع سر و صدا از محل دور شده و بنابراین این نوع کولرها دارای صدای کمی در داخل می‌باشند (تنها منبع صدای داخلی، فن یونیت داخلی می باشد).

داکت اسپلیت

سیستم داکت اسپلیت چیست؟

سیستم داکت اسپلیت سیستمی است که از دو بخش جداگانه تشکیل شده است:

  • یونیت داخلی 
  • یونیت خارجی

به یونیت خارجی آن اصطلاحا ((کندانسور یونیت)) می‌گویند که شامل کویل کندانسور، فن کندانسور و کمپرسور می‌باشد.

به یونیت داخلی (( اواپراتور یا هواساز)) گفته می شود. ارتباط بین یونیت داخلی و یونیت خارجی توسط لوله‌های مسی عایق شده صورت می‌گیرد.

نحوه کارکرد

نحوه‌ی کارکرد آن به این صورت است که گاز در داخل کندانسور توسط کمپرسور متراکم و توسط فن گرمای آن کاسته شده و به مایع تبدیل میشود، این مایع توسط لوله های مسی به داخل اواپراتور انتقال پیدا کرده و در آن جا با پاشش به داخل کویل اواپراتور و کاسته شدن فشار از روی آن باعث سرد شدن کویل اواپراتور شده که با چرخش فن (اواپراتور) و انتقال گرما از محیط به فین‌های اواپراتور دمای محیط کاهش می یابد و گرمای محیط توسط گاز جذب و از طریق لوله‌های برگشت به کندانسور و کمپرسور انتقال می‌یابد و این سیکل به طور دائم و منظم ادامه پیدا می‌کند.

جهت مشاهده انواع کولرگازی ال جی به همراه مشخصات و قیمت اینجا کلیک کنید

قیمت داکت اسپلیت با توجه به مدل و ظرفیت دستگاه متفاوت است. جهت خرید انواع داکت اسپلیت می‌توانید در وب سایت ما اقدام کنید.