اصلاح سبک زندگی؛ موضوعی که مردم با آن بیگانه هستند
دکتر مرضیه سیاهپوش اظهار کرد: موضوع طب سنتی و درمان یک بحث علمی است و یکی از مهمترین اصول در طب سنتی ایرانی چه در پیشگیری و چه در درمان اصلاح سبک زندگی است موضوعی که مردم معمولاً با آن بیگانه هستند.
وی گفت: اینکه فرهنگ ما در درمان، فرهنگ مصرف دارو است به هیچ عنوان رویه درستی نیست و حتی گاه بیمارانی که به ما مراجعه میکنند اصرار دارند تا دارو تجویز کنیم با این گمان که داروی گیاهی داروی کاملاً ایمن است و حتی معجزه هم میکند در حالی که اینطور نیست و رسالت اصلی طب سنتی اصلاح سبک زندگی است.
این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: اصلاح سبک زندگی یعنی ارتقای سطح سلامت افراد، اگر فرد سالم است سلامتی خود را حفظ کند و اگر بیمار است سلامتیاش را به دست بیاورد. زکریای رازی نیز که از بزرگترین کلینیسینهای دنیا است و به مرد هزاره مشهور است میگوید تا زمانی تغذیه و تدبیر یعنی اصلاح سبک زندگی وجود دارد دست به تجویز دارو نخواهم برد.
متخصص طب سنتی ایرانی در مرکز درمان جهاددانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: زکریای رازی زمانی تجویز دارو را مجاز میدانست که با اصلاح سبک زندگی نتوان کاری کرد؛ در خصوص ناباروری با طب سنتی نیز گاه بیماران ما اصلاح سبک زندگی را نمیپسندند و فکر میکنند باید حتماً داروی گیاهی تجویز شود.
وی گفت: گاه بیمارانی با ناباوری ۲۰ ساله به ما مراجعه میکنند و انتظار دارند با تجویزی که صورت گرفته پس از ۲ هفته باروری اتفاق بیفتد در صورتی که اصلاح سبک زندگی زمانبر است؛ این که طب سنتی یک علم است و اصلاح سبک زندگی زمانبر است در جامعه فرهنگسازی نشده و به همین دلیل تصورات اشتباهاتی درباره طب سنتی وجود دارد.
سیاه پوش عنوان کرد: سبک زندگی شامل معیارهای اصلاح تغذیه، ورزش، فعالیت بدنی مناسب، داشتن خواب شبانه کافی، پرهیز از استرس و هیجانات روحی شدید است. آنچه از طب سنتی در فضای مجازی گفته میشود یک تصور اشتباه است چراکه طب سنتی گرایشی از طب است و بر اساس اصول علمی پیش میرود.