آیین نکوداشت حجتالاسلام شیخ حسین انصاریان برگزار شد
آیین نکوداشت حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان با حضور شخصیتهای علمی، حوزوی و ادبی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور برگزار شد.
به گزارش گیلونا، محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور بعد از ظهر امروز سه شنبه (٢٥ بهمن ماه) در آیین نکوداشت حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان که در محل این انجمن برگزار شد با بیان اینکه هرکسی عالمی را اکرام کند انگار پیامبری را تکریم کرده است و هرکسی پیامبر را تکریم کند انگار خداوند را تکریم داشته است، اظهار کرد: استاد دانشمند شیخ حسین انصاریان نیازی به قدردانی ندارند و ما نیاز داریم از چنین شخصیتی در میان خود بهره ببریم.
وی ادامه داد: وقتی این انجمن قصد پیدا کرد از استاد انصاریان تجلیل کند خیلیها با ما تماس گرفتند که سخنران این مراسم باشند اما این امکان برای ما فراهم نشد.
شالویی ابراز کرد: همین امروز با آقای آذر از شخصیتهای ادبی صحبتی داشتم و درخواست کردم در این برنامه حضور داشته باشند و بی وقفه گفتند حتما خواهم آمد. جویا شدم چرا انقدر استقبال کردید گفت استاد انصاریان جدای از اینکه استاد دینی است برای ما یک شاعر است و من دوست دارم در این مراسم باشم.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در پایان گفت: از زمان آمادگی کارهای تبلیغی برای این مراسم ما با محمدودیتهای زیاد همراه بودیم زیرا استاد دوست نداشت از عناوین مختلف برای ایشان استفاده کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم حمیدرضا برقعهای به شعرخوانی در مدح اهل بیت(ع) به ویژه امیرالمومنین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) پرداخت.
سپس حجت الاسلام مهدویراد -از پژوهشگران حوزه دینی- در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به تفسیر قرآن کریم استاد انصاریان گفت: تا به امروز در حوزه تفسیر بسیار مطالعه داشتهام و تفسیر استاد انصاریان تنها تفسیر قرآن به قرآن است که روایات و سنت هم در این تفسیر موج میزند و این یک اثر بیبدیل است.
وی ادامه داد: تفسیر این استاد در عین ترتیب تفسیر بسیار موضوعی و عینی بودن تفسیر فوق العاده است. یک مفسر عربی میگفت قرآن در ذیل ٢٣ سال حرکت پیامبر(ص) نازل شده و راهنمای حرکت رسول خدا(ص) بوده است و اگر کسی در متن این حرکت نباشد نمیتواند این قرآن را بفهمد. استاد انصاریان دقیقا به این حرکتی بودن قرآن در موارد مختلف تاریخ توجه کرده است.
مهدویراد بیان کرد: ده مورد از مواردی که مترجمان درتفسیر قرآن لغزیدند را دارم اما ترجمه شیخ حسین انصاریان مستند است. در دیگر ترجمهها از حدود ١٠٠تفسیری که من دیدم فقط در یک آیه و کلمه ٦٠گونه ترجمه ایراد دارد.
در بخش پایانی این مراسم محسن اسماعیلی -عضو خبرگان رهبری- با بیان اینکه استاد انصاریان در مطالعه حریص هستند، اظهار کرد: آثار امروز ایشان بخشی از مطالعات این استاد است که هیچکدام تکراری نیست. همچنین منبرهای ایشان یک نوع کرامت به شمار میرود.
وی ادامه داد: این عالم مجاهد خستگیناپذیر است و بنده بارها برای نسل جوان، طلبهها و دانشجویان مثال میزنم که استاد انصاریان گرد و غبار پیری بر چهرهشان خودنمایی میکند اما هنوز هم مانند یک جوان تازه کار شهر به شهر و کشور به کشور به کشور به دنبال احیای امر به اهلبیت(ع) هستند که نتیجه آن تبعیت محض مردم از معارف ایشان است.
این عضو خبرگان رهبری بیان کرد: خصلت کمیاب این استاد اخلاق فروتنی ایشان است و برای همه بندگان فروتنی و آغوش باز دارند و با کودک و نوجوان تا افراد مسن نشست و برخواست دارند. هرکسی در نخستین دیدار با ایشان برخورد کند فکر میکند سالها با ایشان ارتباط داشته است. یکی از ویژگیهای بارز ایشان این است که درد مردم درد ایشان است و تنها دردی که ایشان را به خروش در میآورد رنج مردم است و این را از مولای خود امیرالمومنین(ع) یاد گرفتند.
اسماعیلی ابراز کرد: از اختصاصات شیخ حسین انصاریان توجه خاص ایشان به گناهکارانی است که به بند شیطان افتادند و دست از آنها نمیکشد و تلاش میکند آنها را به راه راست هدایت کند.
وی با اشاره به ادب شیخ حسین انصاریان در گفتار و تواضع در رفتار خاطرنشان کرد: حلم در ارتباطات اجتماعی ویژگی برجسته ایشان است و عالم دینی باید لحن پیامبرگونه داشته باشد نه لحن جبارانه که این ویژگی در استاد انصاریان دیده میشود.
به گفته این عضو خبرگان رهبری، متاسفانه کمیابی مربیان روحانی مثل استاد انصاریان در کشور دیده میشود و این موضوع بسیار دردناک است.
در این آیین از کتاب «تفسیر حکیم» و «کتاب خصال» به عنوان دو نمونه از آثار شیخحسین انصاریان و تمبر مراسم رونمایی شد.
گفتنی است، در این آیین محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری، محمدعلی مهدوی راد استاد دانشگاه تهران، سید ضیاءالدین محمودیان رئیس موسسه فرهنگی دارالعرفان، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک، اسماعیل و جواد آذر و جمعی از اصحاب علم و فرهنگ نیز حضور داشتند.
انتهای پیام