اجتماعی

تغییر جنسیت اژدهای ریش‌دار با گرمای محیط

متخصصان حیات وحش در مطالعات اخیر کشف کرده اند که چگونه دمای محیط تعیین می کند که جنین نر یا ماده گونه ای از مارمولک است که “اژدهای ریشه دار” نامیده می شود.

به گزارش گیلونا ، این کشف دستیابی به موفقیت مهمتر است که روش بیولوژیکی تعیین جنسیت در خزندگان را بیشتر روشن می کند.

بیش از پنج دهه است که زیست شناسان می دانند که جنسیت جنین در حال رشد در بسیاری از خزندگان و ماهی ها به درجه حرارت محیط بستگی دارد ، اما زمینه و مکانیسم دقیق این فرآیند مشخص نبود.

در مورد اژدهای ریش دار ، متخصصان همچنین می دانستند که نر یا ماده جنین به یک یا دو مسیر بستگی دارد. یکی تعیین جنسیت طبیعی کروموزومهای جنسی خزندگان بر اساس ژنهای آن و دیگری مسیری است که در طی درجه حرارت بالا در طی روند رشد فعال می شود.

محققان دانشگاه کانبرا در استرالیا اکنون در یک تحقیق جدید در حال بررسی فرآیندی به نام “تعیین جنس وابسته به دما در مارمولک های ریشه دار اژدها” هستند.

به گفته آنها ، نر این گونه دارای کروموزوم های جنسی یکسان (ZZ) در سلول های خود است ، در حالی که ماده ها دارای دو کروموزوم جنسی متفاوت (ZW) هستند. با این حال ، این واقعیت که جنین نر هنگام گرم شدن دما به عنوان جنین ماده رشد می کند و همچنین روند دقیق رشد جنین ماده ، قبلاً ناشناخته بود.

در این مطالعه ، متخصصان ژنوم تعدادی از اژدهای اژدهای ناشکسته را که در دمای هوا به اندازه کافی بزرگ شده اند تا جنین کروموزوم های ZZ نر را به دنیا آورند ، یا 2) همان جنین ها (یعنی با کروموزوم ها) پرورش داده شدند. دمایی که به اندازه کافی گرم باشد و زن متولد شود.

دانشمندان این نتایج را با داده هایی مقایسه کردند که جنس توسط ژن های داخل کروموزوم های ZW تعیین می شود.

بر اساس این نتایج ، دانشمندان نحوه بزرگ شدن دو نوع ماده (کسانی که جنسیت آنها توسط دما و کسانی که جنسیت آنها توسط کروموزوم آنها تعیین می شود) مقایسه کردند.

نتایج فوق روشن می کند که مجموعه های مختلف ژن در ابتدا در هر دو جنس فعال هستند ، اما سپس مسیرهای بیوشیمیایی تحت کنترل این ژن ها برای تولید تخمدان در جنین مارمولک همگرا می شوند. به عبارت دیگر ، تخمدان ها در جنین های نر تولید می شوند که در دمای گرم در محیط پرورش رشد می کنند.

به گفته محققان ، از جمله سارا ویتلی از دانشگاه کانبرا ، این اولین مطالعه است که نشان می دهد برای تشکیل تخمدان در اژدهای ماده دو روش وجود دارد و این نتایج زمینه را برای آزمایش های آینده برای درک نقش هر یک فراهم می کند. ژن در اندازه گیری دما و کنترل رشد جنسیت را باز می کند.

دکتر ویتلی در بیانیه ای گفت: “این کشف جدید ما را به درک چگونگی دما در تعیین جنسیت نزدیکتر می کند و این یک کشف شگفت آور در زیست شناسی است.”

انتهای پیام