علمی و پزشکیکسب و کار ایرانی

علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر

علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر و چگونگی بروز این یخ زدگی، موضوع این مقاله است. ممکن است روزی شما هم با یخ زدگی لوله‌های پشت یخچال مواجه شوید و مجبور باشید دنبال راه حل‌های رفع این مسئله بگردید. پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مقاله همراهمان باشید و اطلاعات خود در این باره را تکمیل کنید.

لوله‌های پشت یخچال، چگونه یخ می‌زند؟

سال‌هایی که هنوز پای یخچال به آشپزخانه‌های ما باز نشده بود، آنقدرها دور نیست که یادمان نیاید در نبود آن، چه بر سر مواد غذایی فساد پذیر می‌آمد. وجود یخچال فریزر به عنوان یکی از کاربردی‌ترین لوازم خانگی در خانه‌هایمان بسیار ضروری بوده و هست. به همین دلیل کوچکترین خرابی و آسیب دیدگی آن، دردسر زیادی را برای ما ایجاد می‌کند. از جمله مشکلاتی که ممکن است برای برخی مدل‌های یخچال پیش آید، یخ زدن و برفک زدن لوله‌های پشت آن است.

اگر به قسمت پشتی یخچال نگاه کنید، حتماً لوله‌هایی را می‌بینید که در اصطلاح به آن‌ها لوله‌های اپراتور گفته می‌شود. یخ زدن و برفک داخل یخچال، از طریق این لوله‌ها انجام می‌شود. در بیانی دقیق تر، لوله‌های پشتی یخچال، گاز یخچال را حمل می‌کنند و سرمایی که این سیستم تولید می‌کند را به فضای داخلی منتقل خواهند کرد. در مدت زمانی که یخچال در حال خنک‌سازی است، رطوبت موجود در فضای آن، در فرایند میعان، به برفک تبدیل شده و به لوله‌های پشت یخچال یا همان اپراتور می‌چسبد.

سیستم یخ‌زدای یا بهتر است بگوییم سیکل دیفراست، مانع از تجمیع این برفک‌ها شده و اجازه انباشت آن‌ها بر روی لوله‌ها را نمی‌دهد. این کار که از طریق ذوب کردن برفک‌ها صورت می‌پذیرد، مانع از یخ زدن اپراتور خواهد شد. اختلال در این چرخه، مساوی است با یخ زدگی لوله‌های پشت یخچال و به خطر افتادن سلامت این سیستم. گاه میزان یخ زدگی پشت یخچال، به حدی است که عبور جریان هوا به کلی مسدود شده و عملیات خنک سازی، متوقف می‌گردد. توصیه می‌کنیم که پیش از رسیدن به این مرحله، سعی کنید مشکل را برطرف سازید.

از علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر چه می‌دانید؟

علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر، یکی و دو تا نیست. عوامل زیادی می‌تواند زمینه را برای یخ زدگی و ایجاد برفک در قسمت پشتی یخچال فراهم نماید. همیشه نباید دنبال علل پیچیده‌ای بود؛ گاه دست کاری دمای داخل یخچال، علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر است! مثلاً اگر دما را بر روی بیشترین درجه حرارت محیط اطراف تنظیم کنید، لوله‌های اپراتور خیس و نم زده می‌شوند و این باعث یخ زدن لوله‌ها خواهد شد.

حتماً شما هم شنیده‌اید که باز و بسته کردن بیش از اندازه در یخچال، به سلامت دستگاه آسیب می‌زند؛ چرا که با این کار، حجم قابل توجهی از هوای گرم وارد یخچال شده و امکان یخ زدن لوله‌های پشتی افزایش می‌یابد. به علاوه گاه علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال، مشکل در جایگیری اشتباه لوله بلو است که باید به نحو احسن با اواپراتور مماس گردد. در غیر این صورت، لوله‌های پشتی یخ می‌زند. با توجه به آنچه برخی کارشناسان می‌گویند، زیاد بودن گاز یخچال نیز زمینه ساز بروز یخ زدگی در لوله‌های پشتی است. آنطور که به نظر می‌رسد، وجود حتی یک نشتی جزئی در لوله‌های پشت یخچال، باعث خروج گاز شده و اختلاف دمای درون و بیرون لوله ها، باعث پیدایش برفک و یخ زدگی در لوله‌های پشت یخچال فریزر خواهد شد.

وقتی هیتر دیفراست خراب می‌شود

اکثر مواقع، خرابی هیتر دیفراست، علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال است. وظیفه هیتر دیفراست، ذوب کردن برفک‌هایی است که بر روی لوله‌های اواپراتور در قسمت پشتی یخچال تشکیل شده است. چنانچه عملکرد هیتر دیفراست دچار اختلال گردد، برفک‌های موجود بر روی لوله ها، روی هم انباشته می‌شوند و لوله‌ها یخ می‌زند. (تجمیع این برفک ها، مانع از گردش هوا خواهد شد.)

آیا ممکن است مشکل از خرابی تایمر دیفراست باشد؟

کلیه یخچال‌هایی که به عنوان یخچال بدون برفک از آن‌ها یاد می‌شود، به سیستم یخ‌زدایی یا همان دیفراست مجهز اند. این سیستم، دیفراست و سیکل‌های سرمایشی یخچال را کنترل می‌کند. از جمله اجزا این سیستم، تایمر دیفراست نام دارد؛ وظیفه تایمر دیفراست، کنترل یخچال بین دو وضعیت سرمایش و دیفراست است. آسیب دیدگی تایمر و متوقف شدن آن در حالت سرمایش، موجب بروز برفک و یخ زدگی در پشت یخچال خواهد شد.

خرابی ترموستات و ارتباط آن به یخ زدن لوله‌های پشت یخچال

در بخش قبلی با کاربرد هیتر دیفراست آشنا شدید. باید بدانید که هیتر دیفراست، به ترموستات یخچال متصل شده است. وقتی ترموستات، دمای لوله‌های اواپراتور واقع در پشت یخچال را تشخیص می‌دهد، دستور شروع به کار به هیتر دیفراست فرستاده می‌شود. زمانی که یخچال به دمای مورد نظر و از پیش تنظیم شده می‌رسد، هیتر دیفراست، پیغام استارت را از ترموستات می‌گیرد و کار خود را آغاز خواهد کرد. اینجاست که می‌بینیم برفک‌ها به مرور ذوب شده و از روی لوله کنار می‌روند.

حال فرض کنید ترموستات به درستی کار نکند و نتواند دمای لوله‌ها را به درستی تشخیص دهد. فکر می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟ درست است؛ هیتر دیفراست، هرگز استارت نمی‌خورد و فرایند ذوب آغاز نمی‌شود. بنابراین برفک‌ها تجمیع یافته و پس از مدتی، سفت خواهند شد. اگر علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال، خرابی ترموستات باشد، تنها یک تعمیرکار متخصص و باتجربه می‌تواند مسئله را رفع نماید.

برای بررسی نحوه کارکرد ترموستات، می‌توانید درجه دمای یخچال را از بالا تا پایین و سپس از پایین تا بالا تنظیم کنید و ببینید که آیا ترموستات برای مدت طولانی و کوتاه کار می‌کند یا نه؟ همچنین می‌توانید دمای یخچال را در پایین‌ترین حالت تنظیم کنید. حالا چند ساعت منتظر بمانید و سپس در یخچال را باز کنید. اگر دمای یخچال بسیار پایین بود، می‌توانید به سلامت ترموستات اطمینان کنید.

تعمیر یخچال در تهران

تعمیر یخچال پروفایل

نمایندگی یخچال سیلوان

جمع‌بندی

با توجه به آنچه از علت یخ زدن لوله‌های پشت یخچال فریزر گفته شد، در صورت مواجه با این مشکل، شاید بتوانید دلیل بروز یخ زدگی را تشخیص دهید. اما همانطور که می‌دانید رفع مسئله و تعمیر یخچال، کاری نیست که از عهده شما برآید. توصیه ما این است که با مشاهده اولین نشانه‌های نشتی و یخ زدگی در لوله‌های پشت یخچال، ابتدا یخچال را خاموش کنید.

پس از عیب یابی، سعی کنید راهکارهای ساده را برای رفع مشکل امتحان نمایید و چنانچه مسئله کماکان باقی مانده بود، از یک تعمیرکار متخصص و با تجربه آراسرویس با شماره 75931-021 کمک بگیرید.