آموزش فرمت كردن هارد اکسترنال
آموزش 6 روش فرمت کردن هارد دیسک و هارد اکسترنال در کامپیوتر
هارد دیسک (Hard Disk Drive) و هارد اکسترنال از جمله مهم ترین قطعات کامپیوتر می باشند که حامل اطلاعات و داده های ما خواهند بود. گاه به دلایل مختلفی نیاز داریم تا اقدام به فرمت کردن هارد یا بازیابی فلش کنیم. شما می توانید این کار را با کامپیوتر خود و روش های گوناگونی انجام دهید. امروز نحوه فرمت هارد دیسک در کامپیوتر را به شما آموزش خواهیم داد.
نحوه فرمت هارد از طریق بوت، CMD و ویندوز ۱۰، ۸ و ۷
How to Format an Hard Drive
برای راه اندازی و تنظیم اولیه هارد نو، حذف اطلاعات، رفع مشکلات مختلف، پارتیشن بندی، فروش و.. نیاز است تا هارد خود را فرمت کنیم. برای این کار می توانید از کامپیوتر خود و نسخه های مختلف ویندوز استفاده کنید. قبل از هر کاری توجه داشته باشید که فرمت کردن هارد، باعث حذف تمامی اطلاعات و محتویات درون آن می شود. همچنین روش های ذکر شده در اکثر نسخه های ویندوز قابل دسترس خواهند بود.
آموزش فرمت کردن هارد در ویندوز (هارد اکسترنال و فلش درایو)
برای فرمت هارد اکسترنال ابتدا با کمک کابل، هارد اکسترنال خود را ویندوز متصل کنید. وارد This PC شده و روی درایور هارد خود کلیک کنید تا انتخاب شود.
در بالای پنجره، به تب Manage بروید.
روی گزینه Format کلیک کنید.
تنظیمات مورد نظر خود مانند انتخاب File System را انجام دهید. قبلا در مقاله بازیابی فایل های پاک شده هارد اکسترنال تفاوت بین را به شما معرفی کرده ایم.
اگر قبلا درایو خود را قالب بندی کرده اید، گزینه Quick Format را هم فعال کنید. در نهایت روی Start کلیک کنید.
منتظر بمانید تا فرآیند به اتمام برسد و در پیام نمایش داده شده، روی OK کلیک کنید.
اکنون هارد اکسترنال شما فرمت شده است.
همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب ت در هنگام پارتیشن بندی هارد درایو چیست؟ را هم مطالعه نمایید.
فرمت هارد اکسترنال در مک
هارد اکسترنال خود را به سیستم متصل کنید.
سپس Finder را باز کنید.
روی منوی Go کلیک کرده و گزینه Utilities را انتخاب کنید.
روی Disk Utility دابل کلیک کنید.
در پنل سمت چپ، روی اسم هارد خود کلیک کنید.
در قسمت سمت راست هم به منوی Erase بروید.
منوی کشویی Format را باز کرده و و حالت مورد نظر را برای فرمت انتخاب کنید.
- Mac OS Extended (Journaled): فرمت پیش فرض مک بوده و فقط در مک کار می کند.
- Mac OS Extended (Journaled, Encrypted): نسخه رمزگذاری شده فرمت مک بوده و فقط در مک کار می کند.
- Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled): فرمت پیش فرض مک با این تفاوت که پرونده های هم نام را متفاوت می کند.
- Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled, Encrypted): ترکیبی از سه فرمت قبلی.
- MS-DOS (FAT): بر روی ویندوز و مک کار می کند اما سایز آن محدود به ۴ گیگ می باشد.
- ExFAT (Recommended): بر روی هر دو کامپیوتر ویندوز و مک کار کرده و محدودیتی برای حجم ذخیره ندارد.
پس از انتخاب تنظیمات، روی Erase کلیک کنید. در پیام نمایش داده شده هم Erase را بزنید.
آموزش فرمت کردن هارد اکسترنال WD و.. در ویندوز برای تنظیم اولیه
اگر هارد نو خریده اید و هدف از فرمت کامل هارد، پیکربندی و تنظیم آن می باشد، هارد خود را به کامپیوتر متصل کرده و به منوی استارت بروید. سپس Disk Management را سرچ کرده و آن را باز کنید. حال روی اسم هارد خود راست کلیک کرده و Format را انتخاب کنید.
در بخش Value Labe نام هارد را انتخاب کنید. در بخش File System هم نوع فرمت (ترجیحا NTFS) را انتخاب کنید. منوی Allocation Unit Size را هم روی Default تنظیم کنید. گزینه Perform a Quick Format را هم فعال کنید.
در صورتی که مشکلی در هارد وجود ندارد، Quick Format را انتخاب کنید. گزینه Enable File and Folder Compression را هم غیر فعال کنید. روی OK کلیک کرده و در پیام نمایش داده شده هم OK را بزنید.
همینطور در صورت بروز مشکل The file or directory is corrupted and unreadable، مطالعه مطلب۳ روش حل مشکل هارد اکسترنال ، فلش و.. نیز برای شما کاربردی و مفید خواهد بود.
فرمت هارد اکسترنال با CMD
برای بازگرداندن اطلاعات هارد اکسترنال یا فرمت کردن هارد دیسک با CMD، در سرچ ویندوز Command Prompt را وارد کنید. در نتایج روی Command Prompt راست کلیک کرده و Run As Administrator را بزنید.
دستور diskpart را وارد و اینتر کنید.
سپس دستور list disk را وارد و اینتر کنید.
هارد خود را در لیست پیدا کنید. (در این کار دقت کافی داشته باشید) سپس دستور select disk (disk number) را وارد کنید. (به جای disk number شماره درایور در لیست را وارد کنید. به طور مثال select disk 2)
اکنون دستور clean را تایپ و اینتر کنید.
دستور create partition primary را هم وارد و اینتر کنید.
حال باید از دستور format fs=ntfs استفاده کنید. (در صورت نیاز می توانید FAT را هم در دستور جایگزین کنید)
برای اختصاص دادن نام درایور، دستور assign را هم تایپ و اینتر کنید تا فرمت هارد با CMD به اتمام برسد.
قالب بندی برای نصب ویندوز (فرمت کامل هارد هنگام نصب ویندوز)
اگر قصد نصب ویندوز را روی هارد دارید، به دیسک نصب ویندوز نیاز خواهید داشت. دیسک نصب ویندوز را وارد کرده و آن را بوت کنید. در صفحه نصب Custom (Advanced) را انتخاب کنید. هارد خود را از لیست انتخاب کرده و روی گزینه Drive Options (Advanced) کلیک کنید.
برای حذف پارتیشن روی Delete و برای ایجاد پارتیشن جدید روی New کلیک کنید. بعد از ایجاد پارتیشن، روی Format کلیک کنید. بعد از اتمام فرمت شدن، با کلیک روی Next می توانید ویندوز را روی هارد نصب کنید.
چگونه هارد را فرمت کنیم؟ استفاده از نرم افزار برای فرمت هارد از طریق بوت (فرمت هارد بدون ویندوز)
اگر برای فرمت کامل هارد لپ تاپ می خواهید از طریق بوت اقدام کنید، می توانید نرم افزار فرمت هارد را دانلود و نصب کنید. سپس در قدم بعدی باید اقدام به ساخت یک فلش یا هارد کنید. برای این کار فلش را به کامپیوتر وصل کرده و برنامه را باز کنید. روی گزینه Bootable Media در بالا و سمت راست برنامه تپ کنید.
حال در پنجره باز شده گزینه WinPE-based Media with MiniTool Plug-in را انتخاب کنید.
در بین گزینه های موجود، USB Flash Disk را انتخاب کنید.
منتظر بمانید را فلش شما Bootable شود. سپس روی Finish کلیک کنید.
حال برای فرمت هارد از طریق بایوس فلش را به کامیپوتر مورد نظر وصل کرده و آن را بوت کنید. برنامه باید به طور خودکار اجرا شود در غیر اینصورت روی گزینه Partition Wizard کلیک کنید.
با بوت شدن برنامه، درایور مورد نظر برای فرمت را انتخاب کنید. سپس در منوی سمت چپ، گزینه Format Partition را انتخاب کنید. همچنین می توانید روی درایو راست کلیک کرده و گزینه Format را انتخاب کنید.
پیام نمایش داده شده را تایید کنید.
تنظیمات مورد نظر را اعمال کرده و روی OK کلیک کنید.
در برنامه روی دکمه Apply در بالا و سمت چپ پنجره کلیک کنید.
در پایان اگر هارد اکسترنال شما شناسایی نشد، مطالعه مطلب ۸ روش رفع مشکل نخواندن و در ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ را هم فراموش نکنید.
آموزش فرمت کردن هارد دیسک در ویندوز با 4 روش کاربردی
امروز با در خدمت شما هستم. اینبار قصد دارم به شما یاد بدم که چطور هاردهای خودتون رو فرمت کنید. فرمت کردن هارد دیسک شیوههای متعددی داره که بنا به نیاز ممکنه از هرکدوم اونها استفاده بشه.
همونطور که میدونید، ممکنه به دلایل زیادی نیاز داشته باشیم اطلاعات درون هاردهای خودمون رو حذف کنیم. این امر میتونه به دو صورت انجام بشه: یکی حذف عادی یعنی همون Delete کردن و دیگری Format. در شیوهی اول ممکنه بخوایم چند فایل یا پوشه رو در یک پارتیشن یا درایو حذف کنیم. اما در روش دوم یعنی فرمت کردن، ما حق انتخاب نداریم و اون پارتیشن یا درایو بهصورت کلی پاک میشه و تمام محتویات داخلش هم پاک میشه…
خب دوستان، بدون اتلاف وقت بریم سر اصل مطلب. برای فرمت کردن یک هارد ابتدا وارد This Pc یا My Computer میشیم. سپس روی یکی از درایوها که قصد فرمت کردنش رو داریم، راستکلیک میکنیم و بعد روی گزینهی Format کلیک میکنیم.
حالا در کادر بازشده میشه کمی تنظیمات رو دستکاری کرد. در قسمت File System نحوهی فرمت رو میشه مشخص کرد. مثلا که بهشخصه به دلیل پشتیبانی از فایل بزرگتر از 4 گیگابایت، همیشه از NTFS استفاده میکنم. موارد دیگه در استانداردترین حالت خودشون هستن.
شما فقط میتونید اسم درایو رو تغییر بدید که بعد از فرمت چه اسمی داشته باشه. همچنین میتونید تیک Quick Format رو بردارید تا عملیات فرمت هارد بیشتر طول بکشه. پس از انجام تنظیمات، روی گزینه Start کلیک کنید تا فرمت آغاز بشه. فرمت که تموم بشه بهتون پیام میده عملیات تموم شده.
دوستان فرض میکنیم که یک لپتاپ یا سیستم دارین و هارد شما روی اون دستگاه هست. حالا میخواین ویندوز رو عوض کنید و دوست دارید همون زمانی که ویندوز رو عوض میکنید، بقیهی درایوها رو هم فرمت کنید. برای شروع، پس از بوت ویندوز به این مرحله که رسیدیم، گزینهی پایین (در تصویر زیر) رو انتخاب میکنیم چون بالایی فقط ویندوز رو آپدیت میکنه.
اینجا ما با یک کادر مواجه میشیم که درایوها و پارتیشنهای ما رو نشون میده. حالا هر کدوم رو که خواستید با کلیک انتخاب کنید و در قسمت پایینی صفحه، روی گزینهی Format کلیک کنید. چند لحظه که صبر کنید، پارتیشن فرمت میشه و میتونید سراغ درایو بعدی برید.
آموزش فرمت کردن هارد از طریق CMD
قصد دارم به شما یاد بدم که چطوری از طریق CMD هارد و درایوهای خودتون رو فرمت کنید. ابتدا روی دکمهی Start کلیک کنید و CMD رو تایپ کنید. روی CMD.EXE کلیک راست کرده و Run as administrator رو انتخاب کنید.
خب حالا با یک صفحهی مشکی روبهرو میشین که همون CMD هست و پنجرهی Command Prompt باز میشه.
در این قسمت، باید دستور diskpart رو وارد کنید و بعد دکمهی اینتر رو بزنید تا فرمان اجرا بشه.
خروجی دستور بالا رو میتونین در تصویر پایین ببینید.
اما حالا باید دستور جدیدی رو تایپ کنیم: متن list disk رو نوشته و اینتر بزنید.
حالا شما لیست هاردهایی رو میبینید که به دستگاه شما وصل هستن. حالا فرض کنید میخواید یکی از هاردها رو فرمت کنید. دستور select a disk disk number رو وارد کنید. بهجای disk number، باید شمارهی دیسک رو وارد کنید و بعد دکمهی اینتر رو بزنید.
برای مثال من میخوام که هارد شماره یک رو فرمت کنم. دستور رو اینطوری تایپ میکنم:
Select disk 1
خب حالا پیغامی میاد و میگه دیسک موردنظر شما انتخاب شده. پیغام در شکل پایین مشخصه. اگه یادتون باشه، ما دیسک شماره 1 رو انتخاب کردیم. پیغام بهصورت زیر مییاد: Disk 1 is now selected disk بعد از مشاهدهی این پیغام، در زیرش دستور clean رو بنویسید و دکمهی اینتر رو بزنید.
حالا پیغام میده که دیسک با موفقیت پاک شد. با توجه به ظرفیت و کیفیت هاردتون ممکنه کمی طول بکشه. پس باید صبر کنین.
خب دوستان این هم از اموزش فرمت هارد از طریق CMD. امیدوارم که کار شما رو راه انداخته باشه.
آموزش فرمت هارد و یا درایو با برنامه DiskGenius
این نرمافزار یکی از بهترین نرمافزارهای مربوط به این مورده و به شما کمک میکنه که هارد، فلش یا هارد اکسترنال خودتون رو فرمت کنید.
برای استفاده از این نرمافزار کافیه که اون رو روی ویندوز نصب کنین و اجراش کنین. همونطور که میدونین این نرمافزار میاد و اطلاعات 0 و 1 هارد رو بهصورت تصادفی بههم میریزه و با این حرکت، بازگردانی اطلاعات داخلش بسیار سخت میشه که هم میتونه کارایی بالایی داشته باشه وهم میتونه مضر باشه.
اگه شما هارد رو برای فروش گذاشته باشین یا بخواین هارد رو به کسی امانت بدین اما بهش اطمینان ندارید که فایلهای شخصیتون رو بهش بسپارین، بهترین راه، فرمت کردن هارده.
با استفاده از این نرمافزار تقریبا میشه اطمینان داشت که اطلاعات برنگرده، اما اگه هارد روی کامپیوتر شخصی شماست و ممکنه بعدا بخواین ریکاوریش کنین، بهتره با یکی از روشهایی که در بالاتر گفتم، این کار رو انجام بدین.
خب برنامه رو پس از نصب باز میکنیم و روی پارتیشن موردنظر راست کلیک میکنیم و گزینهی Format Current Partition رو انتخاب میکنیم.
حالا با کادری مثل تصویر زیر براتون باز میشه. مطابق منوی کرکرهای، NTFS رو انتخاب کنید و فرمت رو بزنید. بعد از اتمام کار یک گزینه میاد. Yes رو بزنید.
حرف آخر
نت رانیهای عزیز! در این مقاله از سری مقالات نت ران، روشهای متعددی برای فرمت کردن هارد دیسک رو یاد گرفتید. از استفاده از ابزارهای خود ویندوز گرفته تا استفاده از خط فرمان و CMD. در آخر هم با استفاده از یک نرمافزار جانبی هاردتون رو فرمت کردید.
برای فرمت هارد، راههای متعددی وجود داره که میشه از هرکدوم از اونها استفاده کرد.
این نکته رو به یاد داشته باشین که اگه زمانی نیاز بود تنها یک درایو رو فرمت کنید، دقت کنید کل هارد رو فرمت نکنید.
برای هاردهای نو از فرمت سریع استفاده کنید و برای هاردهای کهنه و کارکرده از فرمت معمولی استفاده کنید. درسته که مقدار بیشتری زمان صرف فرمت هارد میشه اما خب این عملیات با دقت و کیفیت بالاتری انجام میشه.
اگه هارد شما ضربه خورده یا بد سکتور گرفته، فرمت کردن اون هیچ کمکی به شما نمیکنه. حتی ممکنه باعث آسیب بیشتر هم بشه و دیگه نتونید حتی با صرف هزینه اطلاعات خودتون رو از هارد استخراج کنید. پس لطفا حواستون رو جمع کنید.
این آموزش صرفا برای سیستمعامل ویندوز بود و در اسرع وقت آموزش فرمت کردن هارد در دیگر سیستمعاملها رو هم برای شما قرار میدیم. لطفا اگه سوالی و نظری دارین، حتما در قسمت نظرات، ما رو از اون باخبر کنید. در اسرع وقت، من و همکارام در خدمتتونیم.
سوالات متداول
چطور میتونم یک درایو رو فرمت کنم؟
سادهترین راه اینه که روی درایو راست کلیک کنید و Format رو انتخاب کنید. همچنین میتونید در CMD با دستور diskpart این کار رو انجام بدید. موقع نصب ویندوز هم شما میتونید هر کدوم از درایوها رو فرمت کنید.
هاردی که بدسکتور شده رو میشه فرمت کرد؟
این کارو نکنید، چون ممکنه به هارد آسیب بیشتری وارد کنید.
وقتی هارد رو فرمت می کنیم چه اتفاقی میفته؟
تمام اطلاعات هارد پاک میشه و مثل روز اولش میشه، پس مراقب باشید.