تفاوت موتور برق گازی با موتور برق بنزینی
آشنایی با موتور برق بنزینی و گازی و تفاوت آنها با یکدیگر
اگر شما هم قصد را دارید، اما نمیدانید نوع گازی برایتان مناسبتر است و یا نوع بنزینی آن، پس این مقاله برای شما نوشته شده است. شناخت تفاوتهای این دو نوع موتور برق میتواند اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید تصمیمگیری درستتر و اقتصادیتری داشته باشید. پس در ادامه این مطلب با نید صنعت همراه باشید تا مقایسهای بین موتور برق بنزینی و گازی و قیمت موتور برق گازسوز و بنزینی داشته باشیم.
7 تفاوت موتور برق گازسوز و بنزینی
مهمترین تفاوت بین این دو دستگاه که برای همه مشخص است، نوع سوخت آنها است که در موتور برقهای گازی از گاز طبیعی و در موتور برقهای بنزینی از بنزین به عنوان سوخت استفاده میشود. در ادامه شما را با تفاوتهای این دو نوع موتور برق آشنا میکنیم:
1. قیمت سوخت
قیمت سوخت گاز به نسبت بنزین ارزانتر میباشد، زیرا بهراحتی به گاز شهری وصل شده و نیازی به سوختگیری مانند دیگر انواع موتور برقها ندارند.
2. قیمت نصب و راهاندازی
همچنین لازم به ذکر است که قیمت راهاندازی و نصب موتور برقهای گازی به دلیل نیاز بهدقت بالاتر در تنظیم فشار گاز ورودی و رگلاتور گاز آن، بالاتر میباشد.
در واقع روند نصب این نوع موتور برقها پرهزینهتر و محدودتر از دیگر انواع موتور برق میباشد.
3. میزان مصرف سوخت
مصرف سوخت موتور برقهای گازی به نسبت بنزینی پایینتر است.
4. راندمان
اکتان گاز به نسبت بنزین پایینتر بوده و فشار گاز در فصول سرد سال، ثابت نمیباشد که به همین دلیل میتوان گفت که بازده توان موتور برقهای گازی به نسبت بنزین پایینتر است.
5. هزینه تعمیر و نگهداری
هزینه تعمیرات و نگهداری موتور برقهای گازی به نسبت بنزینی بالاتر میباشد، بهخصوص اگر این دستگاهها در قسمت رگلاتور و سیستم سوخترسانی خود دچار مشکل شوند که در نتیجه برای تعمیر و یا تعویض این بخشها باید هزینههای بالایی پرداخت شود.
اما در رابطه با موتور برقهای بنزینی به دلیل اینکه سوخت به صورت مستقیم به کاربراتور وارد میشود، این نوع هزینهها را نخواهد داشت.
6. طول عمر
سوخت گاز خورندگی بسیار کمتری دارد که به همین دلیل کمتر به دستگاه آسیب میرساند. همین موضوع در افزایش دوام و ماندگاری آن تأثیر بسزایی دارد.
7. تولید آلاینده
استفاده از موتور برقهای گازی آلاینده بسیار کمتری تولید میکند.
مزایا و معایب موتور برق گازی و بنزینی
قبل از خرید موتور برق و برای شناخت بهتر و بیشتر این دستگاهها، میتوانید مزایا و معایب هر یک را نیز مطالعه نمایید:
- یکی از پرکاربردترین و فراوانترین انواع موتور برق هستند. با توجه به نوع سوختی که در این نوع دستگاهها استفاده میشود، گاز طبیعی و دیاکسیدکربن تولید شده که به همین دلیل اگر از دستگاه در محیط بسته استفاده شود، می تواند سبب خفگی گردد. در کل موتور برق های بنزینی گزینه مناسبی برای مصارف خانگی و کارگاهها به شمار میروند.
- باک سوخت نداشته و همانند دیگر انواع دستگاه ها نیازی به سوخت گیری ندارد.
- در هزینه سوخت بهصرفهتر و اقتصادیتر از دیگر موتور برقها میباشد.
- به دلیل اینکه در کشور ذخایر گاز به صورت فراوان وجود دارد، بنابراین افزایش قیمت آن به نسبت دیگر سوختها کمتر خواهد بود.
- از جمله پرمصرفترین و پرکاربردترین انواع موتور برق هستند که به همین دلیل هزینه تعمیر و نگهداری کمی دارند.
- اگر به طور صحیح از آنها استفاده و نگهداری شود، میتوان گفت که دوام و ماندگاری خوبی خواهند داشت.
- مهمترین عیب این نوع دستگاهها تولید آلاینده که دیاکسیدکربن در هوای اطراف است، میباشد.
- این دستگاه آلودگی صوتی بالایی دارند.
- سوخت بنزین سبب میشود تا گرمای خروجی از دستگاه بیشتر باشد.
2. موتور برق گازی
، با استفاده از سوخت مصرفی گاز شهری و یا کپسول مایع برای تأمین برق اضطراری مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع دستگاهها برای مکانهایی که دارای لولهکشی گاز هستند، مناسب میباشند.
-
- برای بالا بردن ایمنی در این نوع دستگاهها از سه شیر ایمنی که عبارتند از: شیر اصلی، شیر قطع و وصل گاز و میکسر دستگاه استفاده شده است.
- به دلیل اینکه دستگاه به گاز شهری وصل میباشد، بنابراین تأمین برق با سرعت بالایی انجام میشود.
- استفاده کردن از این نوع موتور برق بسیار راحت و ساده میباشد.
- سوخت گازی این اطمینان را ایجاد میکند که موتور برق به طور دائم میتواند به تولید برق بپردازد و به دلیل اینکه این سوخت بسیار فراوان و در دسترس میباشد، میتوان در هزینه آن صرفهجویی نمود.
- سوخت گاز به نسبت دیگر انواع سوختها خورندگی کمتری داشته که به همین دلیل آسیب کمتری به دستگاه وارد میکند؛ بنابراین میتوان دوام بیشتری را برای آن در نظر گرفت.
- آلاینده کمتری تولید میکند.
- توان و قدرت موتور پایینی به نسبت دیگر موتور برقها دارد.
- برای تعمیر و نگهداری آن نیروی متخصص کم میباشد.
- تعمیر و نگهداری آن هزینه بالایی دارد.
- در فصول سرد سال راهاندازی موتور برقهای گازی سختتر میباشد.
- امکان نشت گاز و همچنین انفجار در این دستگاهها در صورت آسیبدیدگی لولهها وجود دارد.
- برای تأمین سوخت باید از لولهکشی استفاده شود که به همین دلیل امکان جابجایی آنها وجود ندارد.
جدول مقایسه موتور برق بنزینی با موتور برق گازی
به طور کلی از نظر ساختاری موتور برقهای گازسوز بسیار مشابه انواع بنزینی میباشند، اما تفاوت در این است که بهجای کاربراتور بنزین، از ژیگلور گاز استفاده میشود.
برای درک تفاوتهای جزئیتر، جدول زیر را مشاهده نمایید:
موتور برق بنزینی در برابر موتور برق گازسوز | قیمت سرویس و نگهداری |
بنزینی > گازی | مصرف سوخت |
بنزینی > گازی | قیمت سوخت |
گازی > بنزینی | استهلاک برق |
بنزینی > گازی | وزن |
بنزینی > گازی | راندمان توان |
بنزینی > گازی | میزان صدای خروجی |
گازی > بنزینی | ایمن بودن موتور |
بنزینی > گازی | میزان آلاینده خروجی از اگزوز |
بنزینی > گازی | کثیف کاری در محیط |
موتور برق گازی بهتر است یا بنزینی؟
به طور کلی نمیتوان بیان کرد که کدام یک از این دستگاهها بهتر هستند، زیرا همانطور که مطالعه کردید، هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود میباشند. بهعنوان مثال برای فردی که نیاز به موتور برق قابل حمل دارد، نوع بنزینی بهتر است و یا برای فردی میزان تولید آلاینده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، نوع گازسوز این دستگاهها مناسبتر است. بنابراین شما باید نوع نیاز خود را در نظر بگیرید تا متوجه شوید که کدام یک برایتان بهتر میباشد.
موتور برق بنزینی بخرم یا گازسوز؟
با توجه تفاوتهایی که در این مطلب برای شما بیان کردیم، میتوانید متوجه شوید که کدام یک از این دستگاهها برای شما گزینه مناسبتری هستند. در واقع شما باید در نظر بگیرید و کاربردی که از موتور برق انتظار دارید چیست و تأمین کدام نوع سوخت برای شما آسانتر و مقرون به صرفهتر خواهد بود.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله را مطالعه کرده و بعد از آن برای یک انتخاب درست و مطمئن با نید صنعت تماس بگیرید و مشاوره رایگانی با متخصصان فنی ما داشته باشید.
سؤالات متداول
1. موتور برق گازسوز بیشتر برای چه مصارفی مناسب است؟
از این نوع موتور برقها در مکانهایی استفاده میشود که به گاز شهری دسترسی دارند. از جمله مصارف پرکاربرد این دستگاهها عبارتند از:
-
- ویلاها
- ساختمانها
- مجتمعهای مسکونی
- و …
2. از موتور برق بنزینی بیشتر برای چه مصارفی استفاده میشود؟
-
- منزل مسکونی
- جوشکاری
- دستهجات سینهزنی
- کلینیکهای دندانپزشکی
- ساختمانهای اداری کوچک
- و…
3. برای کمپهای مسافرتی، موتور برق بنزینی بخرم یا گازی؟
به دلیل اینکه موتور برقهای بنزینی وزن سبکی دارند و قابل حمل هستند، برای کمپهای مسافرتی گزینه مناسبتری میباشند. باید بدانید که دستگاههای گازی به دلیل اینکه باید به گاز شهری متصل باشند، قابلیت حمل و جابجایی ندارند.
4. موتور برق گازی اقتصادیتر است یا نوع بنزینی؟
با توجه به مزایا و توان خروجی، انواع بنزینی نسبت به گازی مقرون بهصرفهتر و اقتصادیتر میباشند.
مقایسه مزایا و معایب موتور برق بنزینی و گازوئیلی و گازسوز
وسیله ای است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. با این روش انرژی برق لازم برای یک محل به خوبی تامین می شود. اما بسته به میزان برق تولیدی لازم، میزان سوخت، نوع سوخت و سایر موارد دارد. ابعاد این موتور ها متفاوت خواهند بود. البته باید گفت که موتور برق ها با توجه نوع سوخت خود عملکرد و سیستم متفاوتی دارند.
موتور برق ها براساس سوخت مصرفی شان به 3 دسته تقسیم می شوند:
- موتور برق بنزینی | سوخت در دسترس | مصارف خانگی و گارگاه ها
- موتور برق دیزلی | سوخت ارزان | مصارف صنعتی بزرگ و خانگی
- موتر برق گازی | سوخت در دسترس | مصارف خانگی و صنعتی
هرکدام از انواع موتور برق ها با توجه به کارکرد و توانشان در عرصه های مختلف به کار می روند. به عنوان مثال، موتور برق بنزینی بیشتر برای مصارف خانگی و گارگاه ها به کار می رود. موتور برق دیزلی برای مصارف صنعتی سنگین بیشتر خواهان دارد. ما در این مقاله سعی بر این داریم که موتور برق های بنزینی،گازی و گازوئیلی رو بر اساس مزایا، معایب و نحوه ساختشان مقایسه کنیم.
1. مزایا و معایب موتور برق های بنزینی
پرکاربرد ترین نوع، موتوربرق های بنزینی می باشد چرا که این مدل ها بخاطر سوخت قابل دسترس کاربرد بسیاری دارند. با توجه به نوع سوخت این محصول گازهای اکسید کربن و دی اکسید کربن تولید می شود که بایستی در فضای باز مورد استفاده قرار گیرد در غیر اینصورت موجب خفگی می شود. هر چند که در صنعت از نوع دیزلی استفاده می شود اما می توان را یک گزینه خوب برای خانه ها و کارگاه ها دانست.
قیمت یکی از ارکان اساسی در هر خریدی محسوب می شود. در این جا نیز قیمت خرید مهم است. موتور برق بنزینی نسبت به انواع دیگر موتور برق ها قیمت مناسب تری دارد. این موتور با توجه به کار کرد خود، قیمت کاملا منصفانه ای دارد. اگر بخواهیم به نکته بعدی اشاره کنیم، قطعا طول عمر آن خواهد بود. برای همه افراد مهم است که موتور برق با طول عمر بالا خریداری کنند. البته موتور برق بنزینی با دوام بوده و اگر به خوبی از آن نگه داری شود، همیشه کنارتان خواهد بود.
هر محصولی بعد از گذشت مدتی نیاز به سرویس دارد، حتی شده یک دستمال برای گرفتن گرد و غبار! بنابراین باید توجه داشت که بعد از مدتی باید موتور برق بررسی و سرویس شود. اما این موضوع در رابطه با موتور برق بنزینی متفاوت زیرا هزینه تعمیر و نگهداری موتور برق بنزینی بسیار کم بوده و خیال شما را از این بابت راحت می باشد.
2. مزایا و معایب موتور برق های دیزلی
موتور برق دیزلی نیز مانند موتور برق بنزینی بسیار پرکاربرد است. این موتور برق برخلاف موتور برق بنزینی، از سیستم فشار زیاد برای ایجاد احتراق استفاده می کند. در حالی که موتور برق بنزینی از شمع برای ایجاد احتراق استفاده می شود. موتور برق دیزلی را با توجه به مزیت های آن، می توان پرفروش ترین موتور برق دانست. البته این موضوع نیز به لطف ساختار آن بوده که باعث شده به این جایگاه برسد. اما دانستن ویژگی های این موتور برق خالی از لطف نیست.
این موتوربرق ها با توجه به مصرف سوخت پایین انرژی زیادی تولید می کنند به عبارتی در مقایسه با موتور برق های بنزینی در توان مشابه مثلا 5 کیلووات مصرف سوختی معادل حدود یک سوم دارند. اما اگر بخواهیم از زاویه دیگری سوخت این موتور را بررسی کنیم تهیه سوخت گازوییل مشکل است در حالی که بنزین به راحتی یافت می شود.
موتور برق دیزلی از نظر ایمنی سوخت، درجه کیفی بالایی دارد. همین نکته باعث شده تا مخاطبان بیشتری به سوی او جلب شوند. چرا که دیگر نگران ایمنی دستگاه خود نخواهند بود. همانطور که می دانید در روشن شدن و استارت موتور دیزلی، از فشار بالا استفاده می شود. در نتیجه ایمنی بیشتری نیز خواهد داشت.
در نهایت می توان به قیمت اشاره کرد. همیشه برای خرید یک دستگاه با کیفیت هزینه بالایی باید پرداخت کرد. این موضوع در رابطه با موتور برق دیزلی نیز صادق است. شاید گفت که این موضوع یکی از معایب آن است. اما نسبت به کیفیت و کارکرد آن، باید قیمت بالای دستگاه را شاهد بود. اما پس از خرید آن دیگر قرار نیست نگران مسئله خاصی باشید.
3. مزایا و معایب موتور برق های گازسوز
موتور برق های گازسوز از نظر ساختار مشابه موتوربرق های بنزینی هستند با این تفاوت که به جای کاربراتور بنزین، ژیگلور گاز قرار گرفته است. اما یکسری تفاوت ها جزئی نیز دارد که برای درک بهتر از جدول زیر کمک بگیرید.
در ادامه این سه نوع سوخت مصرفی را برایتان به صورت جدول نمایش داده ایم.
هزینه سرویس نگهداری(ماهانه) | گازوئیل<بنزین></بنزین> |
مصرف سوخت | گاز<بنزین<گازوئیل
</بنزین<گازوئیل |
قیمت سوخت | گازوئیل<بنزین<> </بنزین<> |
دسترسی به سوخت | گازوئیل<بنزین<> </بنزین<> |
کثیف کاری محیط | گاز<بنزین<> </بنزین<> |
استهلاک برق | گازوئیل<بنزین<گاز
</بنزین<گاز |
وزن موتوربرق | گاز<بنزین<> </بنزین<> |
راندمان توان نسبت به سوخت | گاز≅ بنزین<گازوئیل
</گازوئیل |
میزان صدا خروجی | گاز<بنزین<> </بنزین<> |
ایمنی موتور برق | بنزین<گاز<گازوئیل
</گاز<گازوئیل |
طول عمر موتور برق | گاز<بنزین<گازوئیل </بنزین<گازوئیل |
ارزش خرید موتور برق | گاز<بنزین<> </بنزین<> |
آلاینده خروجی اگزوز | گاز<بنزین<> </بنزین<> |
نماینگی رسمی فروش و خدمات پس از فروش انواع موتور برق بنزینی و گازوئلی و گازسوز با برند های مختلف مانند:
برندهای مطرح موتور برق ژاپنی |فروش|بنزینی|قیمت|کیفیت| فرشگاه نیدصنعت
موتور برق ژاپنی، همیشه مورد درخواست و مورد اطمینان بوده است. دلیل این همه تقاضا اصالت و کیفیت برند های ژاپنی و تجهیزات عالی آن می باشد.برند هوندا، المکس، روبین، کوشین، جزء بهترین و قدیمی ترین برندهای ژاپنی می باشد.
موتور برق بنزینی هوندا | توان ماکسیمم| فروش اینترنتی| حضوری| قیمت| فرشگاه نیدصنعت
برند هوندا، یکی از بهترین و با قدمت ترین برندها می باشد. تجهیزات و لوازم این برند اصل و موجود می باشد. موتور برق بنزینی هوندا در انواع توان ها با خدمات پس از فروش در فرشگاه نیدصنعت به فروش می رسد. در ادامه به معرفی موتور برق بنزینی هوندا 4 کیلو وات می پردازیم:
ویژگی های موتور برق بنزینی دست دوم هوندا 4 کیلو وات اصل ژاپن| سیم پیچ مس| مصارف خانگی| کمپین| صنعتی |فرشگاه نیدصنعت
موتور برق هوندا 4 کیلو وات دست دوم ژاپنی، با بنزین کار می کند و دارای سیستم تثبیت کننده ی ولتاژ AVR می باشد.
- توان ماکسیمم 4 کیلو وات
- تک سیلندر / سیستم هواخنک
- تنظیم کننده دور موتور
- جنس سیم پیچی مس
- جنس بدنه آلومینیوم
- دارای چرخ و دسته
- داری AVR تثبیت کننده ولتاژ موتور
- خدمات پس از فروش فرشگاه نیدصنعت
برندهای با کیفیت موتور برق چینی |فروش|قیمت|فرشگاه نیدصنعت
، انواع موتور برق های بنزینی و گازوئیلی با برندهای مختلف را ارائه می نماید.
سیستم هواخنک| تک فاز| خدمات پس از فروش فرشگاه نیدصنعت | |
سیم پیچی مس| بدنه آلومینیوم | تنظییم کننده دور موتور | |
موتور برق بنزینی | دیزلی واکسون | چهار زمانه| تک سیلندر| سیستم AVR |
قیمت مناسب| باکیفیت| ATS| نمایشگر 5 منظوره | |
موتور برق بنزینی نویگیتور | کیفیت عالی | قیمت مناسب| خدمات پس از فروش فرشگاه نیدصنعت |
موتور برق کیفی | قابل حمل| بی صدا| خدمات پس از فروش فرشگاه نیدصنعت | |
موتور برق بنزینی نویگیتور | قیمت مناسب| تجهیزات عالی | فروش |
تک فاز| سیستم تنظیم دور موتور | AVR| فرشگاه نیدصنعت | |
تک سیلندر| چهار زمانه| سیستم AVR| فرشگاه نیدصنعت | |
موتور برق دیزلی | گازوئیلی | مصارف صنعتی | قدرت بالا | فرشگاه نیدصنعت | |
مصارف صنعتی | گارگاه ها| سوخت بهینه |
در زیر موتور برق بنزینی نویگیتور NPG10500E2 و موتور برق بنزینی 7.5 کیلو وات اکسل مدلEX9000 را معرفی می کنیم:
موتور برق بنزینی نویگیتور 7.5 کیلو وات مدل NPG10500E2 / فروش اینترنتی/ استارتی/ تک فاز/فرشگاه نیدصنعت
- توان خروجی 7.5 کیلووات
- سیم پیچ تمام مس
- نوع راه اندازی: استارتی
- نوع موتور : چهار زمانه
- چرخ و دسته: دارد
- نوع سوخت: بنزین
- نوع فاز :تک فاز
موتور برق بنزینی 7.5 کیلو وات اکسل مدلEX9000 / قیمت| فروش| توان | فرشگاه نیدصنعت
- توان ماکسیمم 7.5 کیلو وات
- توان دائم(KW) 7 کیلو وات
- آمپر خروجی 33.75 آمپر
- ولتاژ خروجی AC 220 ولت
- ولتاژ خروجی DC 12 ولت
- آمپر DC 8.3
- فرکانس 50 هرتز
- تعداد فاز تک فاز
کاربرد موتور برق بنزینی و دیزلی چیست؟ | موتور برق سایلنت| کولر گازی| کمپین گردشگری| استخر| فرشگاه نیدصنعت
را برای مکان هایی که دسترسی به برق ندارند یا نیاز به برق دائم دارند، استفاده می کنند. برخی مشاغل با قطع برق، دچار مشکل و خسارت زیادی می شوند. مانند: مراکز نگهداری واکسن، بیمارستان ها، استخر های پروش ماهی
موتور بر ق سایلنت(بی صدا)، برای مسافرت و کمپین گردشگری، به کار می آید، چون داری وزرن سبک و سر و صدای کم و قابل حمل می باشد. موتور برق برای کولر گازی و یخچال و روشنایی و تلویزیون و حتی مصارف صنعتی بزرگ در گارگاه ها و کارخانجات استفاده می شود.
فروش موتور برق هواسدان | موتور برق سایلنت هواسدان
انواع در نمایندگی موتور برق اعتصامی، عرضه می شود. برای موتور برق سایلنت(بیصدا)، می توان به موتور برق های سایلنت هواسدان، لانسین،راتو، هیوندای، هوندا المکس، ایزی پاور، موتور برق دیزلی کوپ و لوتین اشاره کرد.
منبع: