عمومیکسب و کار ایرانی

بهترین مارک برای انتخاب دوربین چیست؟

معرفی انواع برندهای دوربین عکاسی

دنیای عکاسی پر از برندهای صاحب نامی است که دوربین عکاسی تولید می‌کنند. وقتی نگاهی کوتاه به دنیای دوربین عکاسی در انواع DSLR، Mirrorless و کامپکت می‌اندازیم،‌ برندهای ژاپنی حرف اول و شاید آخر را می‌زنند. از کانن و نیکون گرفته تا سونی و فوجی‌فیلم، توان ژاپن در تولید این تجهیزات حساس است.

در این متن از فروشگاه مرکزی کانن سعی کردیم نگاهی کوتاه به انواع برند دوربین‌های عکاسی بپردازیم. شاید انتخاب از بین 3 برند کانن Canon، نیکون Nikon و سونی Sony قدری سخت‌تر به نظر برسد. رقابت بسیار نزدیکی بین این کمپانی‌ها در جریان است. افرادی که همچنان طراحی بدنه دوربین برای آن‌ها اهمیت دارد، شاید به سراغ فوجی بروند که با وجود استفاده از فناوری‌های روز، ظاهر دوربین عکاسی را همچنان تا حدودی کلاسیک حفظ کرده است. در ادامه با ما همراه باشید. پیش به سوی دوربین‌ها!

دوربین عکاسی کانن Canon

تمام افراد فعال در حوزه عکاسی با این نام آشنا هستند. از 1937 فعالیت خود را آغاز کرد. علاوه بر دوربین عکاسی، کانن در تولید لنز دوربین، تجهیزات پزشکی، اسکنرها و پرینترها نیز فعال است.

برای اطلاع از قیمت دوربین کنون لطفا کلیک کنید.

مختصری در تاریخ کانن Canon

در ابتدا یک کارگاه کوچک خیابانی در توکیو بود که در آن گورو یوشیدا Goro Yoshida به عنوان تعمیرکار دوربین‌ها و پروژکتورها فعالیت می‌کرد. یوشیدا از تولیدات آلمانی لایکا Leica و کنتاکس Contax لذت می‌برد؛ خصوصاً مدل‌های Leica Model II و Contax Model 1 که 1932 و 1933 عرضه شدند. این دو مدل در آن زمان به عنوان بهترین دوربین‌های 35 میلی‌متری شناخته می‌شدند.

مثل یک کودک بازیگوش،‌ یوشیدا اقدام به باز کردن دوربین کرد! به گفته خودش بدون برنامه قبلی اینکار را کرد و قصدش این بود که بداند Leica Model II از چه بخش‌هایی تشکیل شده است. او می‌گوید که هیچ آیتِم عجیبی درون آن پیدا نکرد. بخش‌ها متشکل از آلیاژ برنج، آلومینیوم، آهن و لاستیک بود. او اشاره می‌کند که متعجب بود که چطور این مواد اولیه ارزان‌قیمت، سرجمع چنین دوربین عکاسی گران قیمتی را سرهم می‌کند؟! یوشیدا از این موضوع عصبانی شده بود.

سال 1933 میلادی بود که به همراه برادر ناتنی‌اش سابورو اوچیدا Saburo Uchida و یک شخص دیگر با نام تاکئو مائدا Takeo Maeda تیمی تشکیل دادند که تحت نام یک آزمایشگاه Precision Optical Instruments آغاز به تحقیق کردند. این تحقیقات یک سال بعد منجر به تولید اولین دوربین 35 میلی‌متری ژاپنی با نام The Kwanon شد. این نام بر اساس یکی از الهه‌های بودایی که پیام‌آور بخشش است، انتخاب شد. این مدل دوربین عکاسی یک نمونه اولیه بود و مدل موفقیت‌آمیز Hansa Canon در فوریه 1936 بود که وارد بازار شد.

آزمایشگاه یوشیدا و دوستان فاقد توانایی تولیدِ برخی از قطعات خصوصاً لنز بود. آن‌ها از Nippon Kogaku Kogyo لنز را تهیه می‌کردند. جالب است که بدانید این شرکت امروزه با نام نیکون Nikon شناخته می‌شود که همچنان از رقبای شرکت کانن Canon در تولید دوربین عکاسی است.

آغاز شکوفایی کانن بعد از جنگ جهانی دوم

دهم آگوست 1937، یعنی حدوداً دو سال قبل از آغاز جنگ خانمان‌سوز جهانی دوم، شرکت کانن ژاپنی با اولین مدیر ارشد یعنی تاکشی میتارای Takeshi Mitarai آغاز به کار کرد. یک سال بعد از جنگ جهانی دوم، SII از کانن Canon، اولین دوربین عکاسی 35 میلی‌متری که ترکیبی از viewfinder /rangefinder است را به بازار عرضه کرد که مدل موفق آن 1949 میلادی با نام IIB معرفی شد که قابلیت تعویض لنز هم داشت.

تاریخچه دوربین عکاسی‌ SLR حدوداً به اواخر قرن نوزدهم برمیگردد. نسبت به Rangefinder دقت و صحت بالاتری در اختیار عکاس می‌گذارند. اما در آن روزها فناوری موجود باعث می‌شد که استفاده از Single-Lens Reflex پیچیده به نظر برسد. سال 1959 میلادی کمپانی کانن اولین SLR 35mm را تولید کرد.

امروزه کانن در تولید دوربین عکاسی بسیار متنوع عمل می‌کند و پیدا کردن یک مورد متناسب با کار و سبکی که دنبال می‌کنید، می‌تواند گیج‌کننده باشد. کانن نیز مانند اکثر شرکت‌های تولید کننده دوربین عکاسی در سه فورم فاکتور DSLR، بدون آینه Mirrorless و کامپکت Compact، پیشنهاداتی برای خریداران خود دارد.

گران‌ترین دوربین عکاسی کانن Canon

خب جالب است که بدانیم گرانترین دوربین عکاسی کانن تا به امروز یک کامپکت است! جدی؟ دوربین عکاسی Diamond Canon IXUS سال 2006 میلادی با مشخصات نه چندان بالا 20 مگاپیکسل و زوم 10 برابری با قیمت 32 هزار دلار به بازار عرضه شد. خب شاید بپرسید دلیل این قیمت سرسام‌آور چیست؟ کانن در یک اقدام عجیب محصولی تولید کرد که بیش‌تر یک لوازم تزیینی است تا دوربین عکاسی. وجود 338 الماس دور لنز دلیل این قیمت بالاست که فقط 10 عدد از این مدل تولید شد.

گران‌قیمت بعدی Canon ME20F-SH با کاربری‌های متعدد multi-purpose است. از خصوصیات آن 12 نقطه استاپ، سنسور فول‌فریم CMOS، فیلمبرداری Full HD با سرعت 60 فریم در ثانیه است. شاید تا اینجا هنوز از قیمت چند هزار دلاری آن تعجب کنیم. اما وقتی متوجه می‌شویم که تا چه حد برای فیلمسازان می‌تواند جالب باشد قدری منطقی می‌شود: ایزو ISO دیوانه‌وار، می‌تواند در شرایط نزدیک به تاریکی مطلق نیز فیلمبردای کند. همچنین برای مستندسازان نیز می‌تواند یک انتخاب بی‌نظیر باشد. درگاه‌های متعدد آن نیز باعث می‌شود تا چنین قیمت گزافی داشته باشد.

شما می‌توانید یک کیت کامل از دوربین عکاسی Canon EOS-1D Mark II با یک لنز 200-400mm برای عکاسی از حیات وحش با مبلغ 17500 دلار خریداری کنید. شامل تجهیزات نورپردازی و سه‌پایه نیز هست.

چند پیشنهاد مقرون به صرفه از دوربین عکاسی کانن Canon

  • Canon 5D از بهترین‌های کانن
  • Canon 5D Mark III‌ بهترین DSLR‌ برای ضبط ویدیو
  • بهترین فول‌فریم با قیمت مناسب
  • Canon 7D از بهترین‌های برای عکاسی ورزشی

شما قادر خواهید با حدود چند صد دلار نیز یک دوربین عکاسی DSLR از کانن خریداری کنید و برای افراد با نیازهای مختلف، پیشنهاداتی روی میز است. بعد از یک معرفی اجمالی سراغ یکی دیگر از برندهای معتبر و رقیب هم‌وطن کانن، یعنی کمپانی نیکون Nikon بپردازیم.

تاریخچه نیکون Nikon

باید به 1917 میلادی بازگردیم. جایی که Nikon Corporation با نام Nippon Kogaku Tokyo فعالیت می‌کرد. در آن زمان این کمپانی برای ساخت لنز شهرت بسیاری داشت و حتی کانن Canon در ابتدای راه از لنزهای Nippon در ساخت دوربین عکاسی خود استفاده می‌کرد. در طول جنگ جهانی دوم نیکون بیش از 30 کارخانه با 2000 کارگر راه‌اندازی کرد تا دوچشمی‌ها ()، لنزها، دید برای بمب‌افکن، دوربین زیردریایی و مواردی از این قبیل برای ارتش ژاپن تولید می‌کرد. اولین دوربین عکاسی نیکون سال 1948 با نام Nikon I تولید شد.

نیکون و بازار امروز

دوربین‌های عکاسی نیکون Nikon امروزه در سه دسته DSLR، بدون آینه و کامپکت تولید می‌شوند. یکی از دوربین‌های محبوب چند هزار دلاری است. حسگر 46 مگاپیکسلی فول‌فریم و فوکوس با 153 نقطه از قابلیت‌های اساسی این دوربین عکاسی نیکون است. این دستگاه قابلیت ضبط ویدیوی 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه را دارد.

دوربین عکاسی بدون آینه نیکون Nikon Z5 نیز هواخواهان زیادی داشته است. یک دوربین عکاسی فول‌فریم و سنسور 24.3 مگاپیکسلی، قابلیت ضبط 4K و 1080p که قیمت پایین‌تری دارد و می‌تواند اکثر نیازهای شما را برطرف کند.

برویم سراغ برند بعدی. دوربین‌های خاص و طرفداران خاص!

برند فوجی فیلم Fujifilm

این کمپانی ژاپنی در تولید تجهیزات عکاسی، اپتیک، تجهیزات اداری و پزشکی، بیوتکنولوژی و شیمیایی فعالیت میکند. آغاز فعالیت به 1934 میلادی بازمی‌گردد که با قصد فیلم‌های عکاسی بود. در ابتدا برای دوربین‌های عکاسی بدون آینه APS-C معروف بود و اخیراً به خاطر medium-format. همچنین به طراحی دوران کلاسیک بسیار پایبند است و به زیبایی بدنه دوربین عکاسی اهمیت بالایی می‌دهد.

گفته می‌شود که در دهه هفتاد میلادی، استیو ساسون در حالی که با کُداک Kodak در حال فعالیت بود، اولین دوربین عکاسی دیجیتال فوجی را اختراع کرد. نیز در 1988 میلادی در یک نمایشگاه از اولین دوربین دیجیتال عکاسی رونمایی کردند که قابلیتِ ذخیره اطلاعات روی کارت حافظه را دارد. ظرفیت کارت حافظه طراحی توشیبا، 2 مگابایت SRAM بود و قابلیت ذخیره 5 تا 10 عکس را داشت. فوجی یکی از کمپانی‌هایی است که افراد حرفه‌ای را به خود جلب می‌کند.

پیش‌ترها شاید رقابت نزدیک‌تر بود و افراد حرفه‌ای در انتخاب مابین کانن و نیکون شک می‌کردند، امروزه فوجی جان تازه‌ای پیدا کرده است و مورد توجه افراد حرفه‌ای قرار می‌گیرد. دوربین‌های بدون آینه Mirrorless و لنزهای سری X فوجی‌فیلم Fujifilm نمونه‌های توانایی به بازار عرضه کرده است. می‌توانیم به دوربین عکاسی حرفه‌ای فوجی X-T1 IR اشاره کنیم که در محدوده قیمتی که دارد، می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد. فوجی به یاد دنیای کلاسیک و پیش از آغاز دیجیتال از نیز برخوردار است.

یکی از دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای فوجی با نام Fujifilm GFX 100 است. یک بدون آینه Mirrorless با رزولوشن موثر 100 مگاپیکسلی، 1400 گرم وزن دارد. این دوربین عکاسی می‌تواند با کیفیت 4K و سرعت 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری کند.

خب رسیدیم به برند شناخته شده در تمام تولیدات دیجیتال. سونی!

سونی Sony فعال در همه زمینه‌ها

ابرکمپانی سونی انواع لوازم و تجهیزات الکترونیک را تولید می‌کند. اکثر افراد با این برند آشنا هستند. سونی در تولید دوربین عکاسی و لنزهای با کیفیت بالا نیز فعالیتِ حرفهای دارد. اولین دوربین عکاسی دیجیتال سونی سال 1988 وارد بازار شد. سونی تا 1996 تولید دیگری نداشت تا اولین سایبرشات را معرفی کرد. دوربین‌های عکاسی دیجیتال جمع و جور سونی که در بین عموم هم از شهرتِ بالایی برخوردار هستند.

با الحاق Konica Minolta به سونی، صنعت سونی در این زمینه هم مورد توجه همگان قرار گرفت و یکی از پرچم‌داران دنیای تولید دوربین عکاسی سونی Sony ژاپن است. سونی بزرگترین تولیدکننده سنسورهای دیجیتال است. علاوه بر تولید برخی سنسورهای رقبا، 70 درصد از سهم بازار سنسورهای دوربین در گوشی‌های هوشمند نیز به سونی تعلق دارد.

امروزه شاید بیش از همه دوربین عکاسی سری آلفا مورد توجه باشد. می‌توانیم به Sony Alpha a1 Mirrorless اشاره کنیم. یک فول‌فریم با رزولوشن 50 مگاپیکسلی که چند هزار دلار قیمت دارد و جزو حرفه‌ای‌ها گران‌قیمت برای کاربران ایرانی به شمار می‌رود. با وجود قابلیت ضبط 8K شما یک هیبرید فوق‌العاده برای هرکاری خواهید داشت.

وقتی به این لیست نام‌های پاناسونیک و الیمپوس Olympus را هم اضافه می‌کنیم با کمال تعجب می‌بینیم که تمام کمپانی‌های معتبر و نام‌آشنای ما ژاپنی از آب درآمدند!

دوربین عکاسی اکشن و جمع و جور

در دنیای عکاسی اکشن یا در حال حرکت هم گزینه‌های دیگری به عنوان برند تولید کننده داریم. برای مثال می‌توانیم به اشاره کنیم که سنسور 23 مگاپیکسلی در کنار ضبط ویدیو با کیفیت 5.3K و سرعت 60 فریم در ثانیه و اسلوموشن‌های 2.7K با 240 فریم در ثانیه یک انتخاب بی‌نظیر است. همچنین کمپانی DJI چینی محصول Osmo Action رقابت نزدیکی با برند آمریکایی گوپرو GoPro دارد.

این دوربین‌ها که نظر ورزشکاران را به خود جلب می‌کند کاربری به خصوصی برای صحنه‌های اکشن دارند. قابل حمل بودن در کنار فیلم‌برداری باعث می‌شود تا این دوربین‌ها را به عنوان یک نسل جدید یاد کنیم که نه دوربین عکاسی است نه فیلم‌برداری، ولی کار هر دو را انجام می‌دهد.

قدمت و دوربین عکاسی لایکا آلمانی Leica

اولین دوربین عکاسی 35 میلی‌متری توسط اسکار بارناک Oscar Barnack در سال 1913 میلادی معرفی شد. در 1930 Leica I تولید شد که اولین سیستم با قابلیت تعویض لنز است. در آن زمان در کنار لنز 50 میلی‌متری معمول، یک 35 میلی‌متری عریض Wide و یک 135 میلی‌متری تله‌فوتو برای عکاس مهیا بود. ایده شروعِ فعالیت برند کانن از اقدام یوشیدا در باز کردن Leica I حاصل آمد.

کدام برند دوربین عکاسی را انتخاب کنم؟

این موضوع به تجربه و سبک کاری شما باز می‌گردد. مشخصاً 4 کمپانی کانن، نیکون، فوجی‌فیلم و سونی همگی نیازهای شما را با دوربین‌های عکاسی متنوع و لنزهای متفاوت برطرف خواهند کرد. شاید مدت‌ها زمان ببرد تا به یک انتخاب از بین برندهای متفاوت دست بزنید. بخشی از این وسواس ناشی از اثر تاریخی برند و همچنین واکنش افراد به فناوری‌های جدید است. نظر شما چیست؟ در دنیای دیجیتالِ امروزی به جز دوربین‌های کانن، نیکون، سونی و فوجی‌فیلم چه برندهایی را برای خرید معتبر به شمار می‌آورید؟ در مقاله‌های دیگر به صورت تخصصی‌تر از تجارب افراد خواهیم گفت. اگر این مقاله را دوست داشتید، خوشحال می‌شویم آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

منبع:

نمایندگی تعمیرات دوربین کانن در تهران