تولید و ساخت پژو ۲۰۷ صندوق دار در سال 96 آغاز شد و سرانجام در سال 97 این محصول به دست مردم رسید. البته که این اتفاق عجیبی نبود چرا که مسئولان بزرگترین خودروسازی ایران فروش بالای 206 SD را تجربه کرده بودند و از آنجا که این استقبال گستـرده زیر دندانشان مزه کـرده بود 207 SD را هم تولید و روانه بازار کردند.
میزان فروش و محبوبیت پژو ۲۰۶ در میان ایرانیان، طی مدت زمان تقریبی ۲۰ سال، روزبهروز بیشتر شـد. این خودرو همچنان یکی از محصولات پرفروش و استراتژیک ایران خودرو محسوب میشود. محبوبیت ۲۰۶ در میان در مردم به قدری زیاد است که به سختی میتوان کسی را یافت که این خودرو را از نزدیک ندیده یا سوار آن نشـده باشد.
احتمالاً اشاره به این موضوع خالی از لطف نباشد که شرکت فرانسوی پژو، مدل ۲۰۶ را به عنوان یک هاچبک کوچک طراحی کرد و اصلاً قصد نداشت نمونه صندوقدار آن را وارد بازار کند.
207 SD چگونه تولید و وارد بازار شد؟
همانطور که گفتیم نمونه سدان یا صندوقدار 206 در برنامه تولیدی شرکت فرانسوی نبود، اما اصرار شریک ایرانی این کمپانی، با توجه به استقبال از خودروهای صندوقدار در بین مشتریان ایرانی، باعث شد کمپانی فرانسوی پژو برای تولید نسخه صندوقدار 206 قانع شود. به این ترتیب در سال 86 تولید پژو 206SD به عنوان پروژه مشترک ایران خودرو و پژو به مرحله تولید و عرضه به مشتریان رسید. تولید این خودرو با حواشی فراوانی در مورد هزینههای مختلف روبهرو شـد اما در نهایت به دست مشتریان رسید.
پژو ۲۰۷ صندوق دار در حقیقت همان پژو ۲۰۶ پلاس است. لازم به ذکر است که این محصول طبق انتظار خودروسازان با استقبال خوبی روبهرو شـد و البته با قیمتی بسیار بالاتر از پژو ۲۰۶ معمولی به مشتریان عرضه شـد. با توجه به استقبال و سود دریافتی از فروش این اتومبیل، شرکت خودرو سازی ایران خودرو تصمیم گرفت ۲۰۷ اتوماتیک صندوقدار را نیز در میان محصولات خود قرار دهـد؛ در نتیجه، این خودرو هم از سال ۹۷ وارد بازار شد.
یک نکته جالب دیگر در مورد پژو ۲۰۷ صندوق دار این است که این خودرو قبل از ایران توسط شرکت دانگ فنگ در کشور چین هم تولید شده است. به همین دلیل ایران خودرو نمیتواند تولید ۲۰۷ را از خلاقیتهای کمپانی خود به حساب آورد.
مشخصات فنی پژو ۲۰۷ صندوق دار
همانطور که در ابتدای مقاله اشـاره شد، پژو ۲۰۷ دقیقا نسخه فیس لیفت 206 است. این خودرو در فرانسه تحت عنوان 206+ شناختـه میشود، بنابراین تشابـه مشخصات و ویژگیهای فنی 207 صندوق دار با 206 جای تعجب ندارد. پژو 207 با دو بدنه سدان و هاچبک به وسیله کمپانی ایران خودرو تولید میشود. موتور این خودرو 1.6 لیتری TU5 است و از چهار سیلندر و 16 سوپاپ بهره میبرد. این موتور در گذشتـه فقط در 206 تیپ 5 استفاده میشـد.
پیشرانه پژو ۲۰۷ حجمی برابر با ۱۵۸۷ سی سی دارد و حداکثر قدرت آن به ۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور بر دقیقه است. پیشرانه پژوه ۲۰۷ صندوقدار میتواند ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه گشتاور تولید کنـد. این خودرو دارای دو جعبه دنـده است؛ یک جعبه دنـده پنج سرعتـه دستی و یک گیربکس چهار سرعتـه اتوماتیک، قدرت موتور را به چرخهای جلو منتقل میکنند.
بیشترین سرعتی که با پژو ۲۰۷ صندوق دار میتوان رانندگی کرد، ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است. وزن پژو ۲۰۷ دستی برابر با ۱۰۸۷ کیلوگرم و ۲۰۷ اتوماتیک ۱۱۱۳ کیلوگرم است.
ایران خودرو پژو ۲۰۷ را بر خلاف نسخه فرانسویاش، روی همان پلتفرم ۲۰۶، طراحی کرده است. این ماشین ۳۹۰۰ میلیمتر طول، ۱۶۸۰ میلیمتر عرض و ۱۴۶۸ میلیمتر ارتفاع دارد. در هر ۱۰۰ کیلومتر با جعبه دنـده دستی، فقط ۶.۱ لیتر بنزین مصرف میکند. مصرف بنزین ۲۰۷ با گیربکس اتوماتیک ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
در مورد سیستم تعلیق این خودرو هم باید بدانید که ۲۰۷ هم به همان خشکی ۲۰۶ است. البته با طراحی صندلیهای راحتتر این موضوع کمتر به چشم میآید. جدول مشخصات فنی در ادامه آورده شده است:
مشخصات ظاهری 207 SD
بعد از عرضه اولیه ۲۰۶ هاچبک، طراحی بدنه آن مورد توجه مشتریان قرار گرفت. پژو ۲۰۷ صندوق دار با ارائه مشخصات جدید ظاهری توانست تا حدودی ۲۰۶ را مدرنتر نشان دهد اما به هر حال ویژگیهای جدید باعث بهم خوردن تناسبات و جلوههای ۲۰۶ شد. البته این موضوع در کشور ما مورد توجه خریداران قرار گرفت؛ اضافه شـدن یک صندوق به عقب بدنه ۲۰۷ هاچبک موجب کاربردیتر شـدن آن و افزایش فشاری بار این خودرو شـد. اما همین موضوع زیبایی پژو ۲۰۷ صندوق دار را هم کمفروغتر کرد.
در نمای روبهرو تغییر زیاد مشاهده نمیشود؛ همان حالت خندان هواکش سپر، چراغهای بزرگ و نوار ال ای دی درون کاسه چراغ به چشم میخورد. در قسمت عقب قطعاتی مانند یک بالچه کوچک روی درب صندوق و دو عدد مه شکن روی سپر قرار گرفته است و در کل نمای متفاوتی را نسبت به پژو ۲۰۷ صندوقدار نمیبینیم.
طراحی داخلی 207 sd
بعد از تمام این صحبتها قطعاً شما هم انتظار یک نوآوری عجیب و تازه را در مورد ۲۰۷ صندوق دار از ایران خودرو ندارید. کاملاً طبیعی است که کابین پژو ۲۰۷ صندوق دار مشابه نمونه هاچبک باشد. علاوه بر این مورد، طراحی داشبورد، فرمان، پنل کیلومتر شمار و کنسول میانی دقیقاً مشابه نمونه هاچبک است و حرف تازهای برای گفتن ندارد. طرح تو دریها هم همان چیزی است که در پژو ۲۰۷ میبینید.
تنها چیزی که فضای کابین ۲۰۷ صندوق دار را مدرنتر جلوه میدهد، حضور نمایشگر دیجیتال در قسمت بالای داشبورد است. البته فرم غربیلک فرمان در مقایسه با اکثر تولیدات داخلی ظاهر چشمنوازتری دارد. فضای عقب این خودرو همانند ۲۰۷ کوچک است و محدودیتهایی برای برخی افراد دارد. البته با تمام این صحبتها اضافه شدن صندوق موجب در دسترس قرار گرفتن فضایی در حدود ۳۲۵ لیتر برای وسایل هنگام مسافرت است.
آپشنها و امکانات 207 SD
این خودرو دارای آپشن کروز کنترل است که در بسیاری از تولیدات داخلی موجود نیست. امکانات ایمنی پژو 207 صندوق دار، سنسور عقب، دزدگیر فابریک، ترمز ABS و EBD به همراه ترمز کمکی را شامل میشود. سیستم روشنایی این خودرو شامل دیلایت، چراغ بدرقه، چراغهای مه شکن در جلو و عقب است.
از دیگر آپشنهای این خودرو میتوان به سیستم فرمان برقی حساس به سرعت اشاره کرد. امکانات صوتی و تصویری پژو 207 صندوق دار، شامل 6 اسپیکر به همراه نمایشگر 7 اینچی لمسی میشود و دارای نویگیشن و دوربین عقب است. دوربین شب، بلوتوث، USB و گیرندههای تلویزیون نیز در این خودرو تعبیه شده است.
- دیگر امکانات این خودرو به شرح زیر است:
- دو عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین
- تهویه اتوماتیک صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیمات دستی
- صندلی عقب تا شونده
- روکش صندلی پارچهای یا چرمی
- آینههای بغل گرمکندار با تنظیم برقی
منبع : مجله بیمه (https://bimeh.com/mag/)