جوانه گندم از جمله مواد غذایی است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد و شاید اگر بدانید خواص جوانه گندم چیست در هر شرایطی این محصول را از سفزه خود دور نکنیدبسیاری از افراد از استفاده کردن این ماده مغذی غافل می شوند. جوانه گندم قسمتی از دانه گندم است که گیاه گندم جدید از این قسمت رشد کرده و ایجاد می شود. این قسمت کوچک حدود 2.5 درصد از دانه گندم را تشکیل می دهد. بقیه قسمت های گیاه عمدا تشکیل دهنده مغز دانه بوده که اصطلاحا آندوسپرم گفته می شود. آندوسپرم که بخش بزرگی از دانه گندم را تشکیل می دهد دارای کربوهیدرات است و هنگام رشد گیاه جدید، آن را تغذیه می کند.
در طی فرآیند فرآوری تولیدکنندگان غالبا جوانه گندم و مغز آن را حذف می کنند. علت این کار وجود روغن در این قسمت است و می تواند باعث فاسد شدن محصول و کم شدن مدت زمان ماندگاری آن شود. با حذف شدن جوانه گندم، بسیاری از مواد مغذی و ویتامین ها حذف شده و در نهایت گندم فرآوری شده باقی می ماند.
به این علت که جوانه گندم در نهایت به یک گیاه جدید تبدیل می شود؛ غلظت بالایی از مواد مغذی دارد که برای رشد و توسعه گیاه جدید مورد نیاز است. این ویژگی باعث می شود که تامین کننده مواد مغذی مختلفی برای بدن نیز باشد. از جمله ویتامین آ، ویتامین ای، فولات، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، کلسیم، زینک، فسفر پتاسیم، آهن و منگنز مورد نیاز بدن را تامین می کند.
علاوه بر مواد مغذی که اشاره کردیم، این ماده فوق العاده پرخاصیت، منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده، اسیدهای چرب ضروری و فیبر است و 28% آن پروتئین می باشد که از گوشت نیز درصد پروتئین بالایی دارد.همه این مواد معدنی و ویتامین ها جزء نیاز های روزانه بدن هستند که با مصرف جوانه گندم می توان آن ها را تامین کرد.
جوانه گندم را می توانید با خیساندن دانه های گندم ایجاد کنید و با اضافه کردن آن به رژیم غذایی خود از ویتامین ها و مواد مغذی آن بهره مند شوید. روش های زیادی وجود دارد که با کمک آن می توانید جوانه گندم را استفاده کنید :
از جمله این روش ها این است که پودر جوانه گندم دکتر بیز را به اسموتی ها و شیک های پروتئین اضافه کنید. همچنین هنگام درست کردن کلوچه ها، پنکیک، کیک و … می توانید به مواد اولیه آن ها اضافه کنید.
راحت ترین روش برای مصرف این پودر ریختن آن روی ماست، حبوبات و یا گرانولا است. حتی می توانید در سالاد به صورت جوانه و یا روغن جوانه گندم استفاده کنید. هیچ محدودیتی برای استفاده از پودر جوانه گندم وجود ندارد. می توانید آن را به انواع غذاها اضافه کنید و از مزایای فوق العاده آن نهایت لذت را ببرید!
این نکته مهم را به یاد داشته باشید که جنین گندم را باید در یخچال نگهداری کرد تا علاوه بر این که ماندگاری بالایی داشته باشد، مواد غذایی آن نیز به شکل خوب حفظ شود.
به طور کلی دانه گندم دارای چند قسمت می باشد که هر کدام از آن ها خواص متفاوتی برای بدن دارندسبوس یکی از بخش های گندم در نظر گرفته می شود که به عنوان پوست دانه گندم شناخته می شود.
سبوس گندم یک منبع عالی از فیبر است و برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی بسیار مهم است. این قسمت نیز اغلب در فرآیند تصفیه شدن آرد معمولی حذف می شود با این وجود آرد سبوس دار و خود سبوس گندم نیز عرضه می شود که می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
بخش دیگر آندوسپرم نام دارد که بزرگ ترین قسمت دانه است و 83 درصد دانه را تشکیل می دهد.آرد گندم از آندوسپرم ساخته می شود که دارای نشاسته است.آخرین قسمتی که می خواهیم به آن اشاره کنیم جنین گیاه گندم است.
این قسمت در صورت قرارگیری در شرایط مناسب باعث جوانه زنی و رشد گیاه جدید می شود. جوانه گندم از رشد دانه گندم به دست می آید ولی جنین گندم بخش کوچکی در عمق هر دانه گندم است که مهم ترین منبع تغذیه گندم به حساب می آید. جنین گندم محصولی کاملا ارگانیک با اندازه ای بسیار کوچک اما منبعی غنی از مواد غذایی است.
جنین گندم اطلاعات ژنتیکی برای رشد و نمو جوانه گندم را نگهداری می کند و بدون وجود این بخش دانه گندم جدید نمی تواند رشد کند. مواد غذایی مورد نیاز برای رشد بذر، شامل پروتئین، ویتامین ها، املاح و چربی را نیز این قسمت تامین می کند.
این قسمت حاوی ۱۶ نوع ماده معدنی، تمامی ویتامین های گروه B ، ویتامینE ، اسیدهای چرب ضروری بدن و همچنین سرشار از پروتئین و چربی های گیاهی می باشد. مصرف یک قاشق غذاخوری از این محصول می تواند نیاز یک روز بدن انسان به ویتامین های ضروری را تامین کند.
جوانه گندم منبع قدرتمندی از انرژی، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده است که تاثیرهای مختلفی بر اجزای مختلف بدن می گذارند و برای هر کدام خواصی دارند.
برای این که جوانه گندم را بتوان به راحتی به رژیم غذایی انسان ها اضافه کرد، آن را فرآوردی کرده و تبدیل به پودر می کنند. پودر به دست آمده ماندگاری بالایی دارد و به سادگی می توان آن را با انواع غذاها، سالادها و دسرها ترکیب کرد.
در ادامه به بررسی خواص این پودر بر روی ارگان های مختلف بدن خواهیم پرداخت. ما را همراهی کنید. محصولات شرکت بیز از تنوع بسیار بالایی برخوردار است.
-
ویتامین های موجود در پودر جوانه گندم
جوانه گندم خواص فراوانی دارد و مغذی ترین بخش هسته گندم است و سرشار از مواد معدنی می باشد.در حقیقت جوانه گندم همان جنین گیاه گندم است. این جنین در نهایت گندم جدید را تغذیه میکند.به این دلیل جوانه گندم این همه مواد مغذی فوقالعاده را دارد. در این مطلب شما را با خواص پودر جوانه گندم آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
متاسفانه این هسته که جوانه گندم را شامل میشود، در طی تصفیه دانههای کامل گندم به آرد سفید از بین می رود.در فرآیند تولید این قسمت حذف می شود زیرا روغنهای سالم آن می توانند به سرعت فاسد شوند، بنابراین حذف آن برای شرکت های تولید غذا آسان تر می شود تا گندم را در انبار نگه دارند.جوانه گندم فقط حدود ۳ درصد از هسته را تشکیل میدهد و شما به بیش از ۵۰ پوند گندم نیاز دارید تا یک پوند از جوانه گندم را تهیه کنید.
چون هدف از آن تغذیه گیاه جدید است، جوانه گندم سرشار از مواد مغذی خوب می باشد.دو قاشق سوپ خوری پودر جوانه گندم حدود ۱.۵ گرم چربی اشباعنشده، ۹ گرم پروتئین، ۲ گرم فیبر، ۲ گرم شکر، بدون کلسترول و حدود ۶۰ کالری دارد.
از خواص پودر جوانه گندم این است که مقدار زیادی پروتئین و فیبر دارد. علاوه بر این، مقداری مواد مغذی دیگر برای بدن شما دارد:وجود انواع ویتامین های B از خواص پودر جوانه گندم می باشد.
ویتامینهای B برای قلب مهم هستند و مواد شیمیایی مناسب را برای مغز ما درست می کنند و برای سلامت قلبی و عروقی حیاتی هستند.در نتیجه از خواص پودر جوانه گندم کمک به حفظ سلامت قلب و عروق می باشد.
فیبر در جوانه گندم:
جوانه گندم حاوی فیبر زیادی است که برای تعادل خوب قند خون، کنترل کلسترول، سلامت روده ای و سم زدایی ضروری است.
فیتواسترول ها از مهم ترین خواص پودر جوانه گندم:
پودر جوانه گندم فیتواسترول دارد که در واقع اجزای استروئیدی مشابه کلسترول هستند.این فیتواسترول ها میتوانند کلسترول بد را پایین بیاورند و سلامت قلب سالم را بهبود ببخشند.یک مطالعه فرانسوی از سال ۱۹۹۲ نشان داد که خوردن ۳۰ گرم یا حدود یک چهارم فنجان جوانه گندم به صورت روزانه به مدت ۱۴ هفته کل کلسترول را به ۷.۲ % کاهش میدهد.
آن هم چنین LDL و یا کلسترول بد را به میزان ۱۵.۴ درصد کاهش داد و تری گلیسرید، چربی و شکر در خون را تا ۱۱.۳ درصد کاهش داد.مطالعه دیگر مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که اگر فیتواسترول را از جوانه گندم حذف کنید، همان اثر کاهش کلسترول را نخواهد داشت.
این به ما نشان میدهد که فیتواسترول ها ترکیبی هستند که برای پایین آوردن کلسترول لازم است.در این مطالعه، جوانه گندم با فیتواسترول اصلی، جذب کلسترول از رودهها را به مقدار 42.8 % کاهش داد.
مطالعات دیگر نشان میدهند که کاهش کلسترول بد توسط تنها ۷ درصد میتواند منجر به کاهش ۱۵ درصدی بیماری های قلبی شود.از خواص پودر جوانه گندم کاهش کلسترول بد می باشد چرا که یکی از قوی ترین منابع فیتواسترول است.
اسیدهای چرب سالم:
جوانه گندم منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است.اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند به کاهش کلسترول، التهاب کمتر و حمایت از یک سیستم عصبی سالم کمک کند که میتواند سطح استرس را کاهش داده و وضعیت را بهبود بخشد.
مواد معدنی در جوانه گندم
هم چنین پودر جوانه شامل مقدار زیادی مواد معدنی از جمله آهن، روی، منیزیم، کلسیم، سلنیوم و منگنز است.بدن ما برای ترمیم خود و اداره واکنشهای شیمیایی که ما را سالم نگه میدارد، به مواد معدنی نیاز دارد.
ویتامین E
از خواص پودر جوانه گندم دارا بودن قدار زیادی ویتامینE است.این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکند که روغن جوانه گندم را از فاسد شدن سریع حفظ می کند.ویتامینE یک آنتی اکسیدان است که می تواند غشای سلولی، سلولهای مغز و مولکولهای کلسترول را از آسیب رادیکال آزاد محافظت کند.
ویتامین E می تواند به متوقف کردن این فرآیند کمک کند.ویتامین E همچنین برای سم زدایی کبد ، عملکرد سیستم ایمنی بدن و کنترل گلوکز خون در افراد سالم و دیابتی نیز مهم است. طریقه مصرف سبوس برنج برای چاقی به این صورت است که : سبوس برنج را خیس کرده و هنگام طبخ برنج، به آن اضافه نمایید.
یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ در موش های صحرایی نشان داد که موش هایی که به طور منظم جوانه گندم دریافت کرده اند به طور قابل توجهی سطح حفاظتی ویتامین E را در خون و کبد خود به دست آورده اند و حفاظت از آنتیاکسیدان بیشتر را انجام می دهند.