اجتماعیکسب و کار ایرانی

نمونه هایی از سقف شیبدار یکطرفه و دوشیب

شیب سقف های شیبدار چند درجه است ؟

سقف‌های شیب دار دارای حداقل شیب ۱۵ درجه و حداکثر شیب ۷۰ درجه می‌باشند، در گذشته از سقف‌های شیب دار تنها در مناطق سردسیر و پر بارش مانند شمال کشور استفاده می‌کردند اما با گذشت زمان و پیشرفت صنعت سقف‌های شیب دار این نوع از سقف‌ها در ۲/ گروه سقف‌های شیب دار سرد و سقف‌های شیب دار گرم طبقه‌بندی شدند به گونه‌ای که سقف‌های شیب دار گرم با داشتن پنل های خورشیدی و عایق به مناطق سردسیر اختصاص داده شدند و سقف‌های شیب دار سرد نیز که فاقد این امکانات بودند به مناطق گرم سیر اختصاص داده شدند. در سقف‌های شیب دار از سازه‌ی سقف توسط آهن کشی و گاه فلزات دیگر استفاده می‌کنند و پس از آن پوشش سقف شیب دار بر روی آن‌ها نصب می‌گردد.جهت اطلاع از قیمت سقف شیبدار با ما تماس بگیرید.

انواع پوشش سقف و انواع متریالهای اجرایی

پوش سقف شیب دار می‌تواند از تایل های آردواز، سفال، چوب، انواع ورق‌های شیروانی مانند ورق‌های گالوانیزه و ورق‌های طرح سفال باشد. درصورتی که در ساخت سقف‌های شیب دار از ورق‌های شیروانی استفاده شود می‌توان گفت ورق‌های شیروانی دارای انواع متعددی می‌باشند که شامل: ورق گالوانیزه، ورق آجدار، ورق آلوزینک، ورق آلومینیوم، ورق‌های طرح سفال، ورق پالرمو، آردواز، ورق طرح شادولاین، ورق طرح ذوزنقه‌ای، ورق طرح سینوسی یا کرکره‌ای، ورق طرح لمبه یا دمپا می‌باشند و درصورتی که در ساخت سقف‌های شیب دار از یکی از انواع ورق‌های شیروانی استفاده نشود مطمعنا سقف‌های شیب دار به صورت ۱/ از چند شکل شامل: سقف شیب دار شینگل، سقف شیب دار دکرا، سقف شیب دار آندوویلا، سقف شیب دار تاپ تایل، سقف شیب دار مترو تایل، سقف شیب دار تایل سنگریزه‌ای، سقف شیب دار آندولین، سقف شیب دار سفال طراحی و ساخته می‌شوند.

دلیل اصلی که از سقف شیب دار استفاده میشود چیست ؟

شیب آن می‌باشد که در هنگام بارش باران و برف عملکرد بی نظیری دارد چرا که برف و باران را به راحتی به سمت لوله‌ی ناودان و یا لبه‌ی سقف هدایت می‌کند که باعث می‌شود برف و باران به راحتی از روی سقف به زمین منتقل شود. از این رو می‌توان گفت که یکی دیگر از فواید سقف‌های شیب دار احتیاج نداشتن آن‌ها به برف روبی می‌باشد. پس از آشنایی با سقف شیب دار و انواع آن نوبت به آشنایی با مراحل نحوه‌ی اجرای آن است که در ادامه‌ی مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

نحوهی اجرای سقف شیب دار چگونه است ؟

نحوه‌ی در ۱۵ مرحله خلاصه می‌شود که این ۱۵ مرحله شامل: زیرسازی سقف شیب دار، قرار دادن تیرهای فلزی روی سقف بتنی، آهن کشی کامل برای پوشش هرمی، زره کشی کامل برای سر درب، سقف و اسکلت کامل برای اجرای سقف شیب دار، نصب ورق‌های سقف شیب دار، آهن کشی در سقف شیب دار، زیر سازی واضح و کامل مخروط فلزی، شاسی کشی چوبی و فلزی، شاسی کشی بسیار مستحکم روی سقف بتنی، شاسی کشی و تیر ریزی کامل همراه با دامپا و نمای پیشانی ساختمان، اجری مناسب آب رو برای شیروانی، زیر سازی برای سقف شیب دار هرمی و یا مخروطی با استفاده از پروفیل، استقاده از چوب روسی در زیر سازی سقف شیب دار می‌باشد.

 

از میان تمامی ۱۵٫ مرحله‌ای که به آن‌ها اشاره کردیم می‌توان گفت مهم‌ترین مرحله به زیر سازی سقف شیب دار مرتبط می‌شود چرا که مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند از این رو باید فوق العاده مقاوم و مستحکم باشد. اما دلیل تاکید بر زیرسازی قوی در این نوع از سقف‌ها این است که سقف‌های شیب دار مدت زمان زیادی را بدون آسیب دیدگی در زیر باران و برف باقی بمانند

به چه نوع سقفی سقف شیبدار یکطرفه می گوییم ؟

به سقف های شیب داری که تنها یک شیب تند دارند اصطلاحا سقف شیبدار یک طرفه گفته می شود . ممکن است یک سازه دارای دو یا سه شیب مجزا یکطرفه باشد. این گونه سقف های شیبدار بیشتر برای مناطقی مناسب است که وزش باد در آنجا شدت |آنچنانی ندارند. در باقی موارد اگر با شیب تند باشد و در معرض باد قرار بگیرد ، با مشکل مواجه خواهد شد. از مزایای سقف شیبدار تک شیب می توان به سهولت در نصب نسبت به باقی و استفاده از متریال کمتر و کاهش پرتی کار نیز اشاره کرد.همچنین از دیگر مزایای سقف شیبدار تک شیب می توان به این مهم اشاره کرد که اگر شیب زیاد باشد ، باران و برف کمتری بر روی سطح بام خواهد ماند . . سقف شیبدار با شیب تند نمای زیباتری را به ساختمان می دهدو به بافت خانه اصالت و تازگی می بخشد.

 

سقف شیبدار تک شیب به این صورت می باشند که از وسط به دو قسمت تقسیم شده است حداقل شیب آنها باید 45درجه باشد و بیشتر برای تراس منازل به این صورت ساخته میشود.بهترین محصول برای و سقف ویلایی شینگل می باشد . بادوام تر و آب بندی 100% را دارا می باشد و در کشورهای اروپایی استاندارد جهانی را دارد .همچنین محصولاتی چون سفال ورق سنگریزه آندوویلا نیز برای سقف ویلا استفاده می شود

شرکت پوشش بام تخت جمشید در زمینه بازرگانی و تولید فعالیت می کند. متخصصین این مجموعه می توانند محل مورد نظر شما اعم از ، و شما را با بهترین مواد و با کیفیت بالا پیاده سازی کنند. این مجموعه و بوده و علاوه بر ارائه )، نمایندگی رسمی (BTM)، ،، و … را دارا می باشد. این مجموعه با تولید ، امکان بهره بردن از زیبایی این طرح را با رفع مشکلات آن ایجاد کرده است. همچنین با فراهم سازی امکان به کارگیری ترکیه که تنها برای استفاده اروپا در نظر گرفته شده بود، زیبایی و کیفیت اروپایی را برای ایرانیان به ارمغان آورده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با متخصصان ما با شماره یا برای ارتباط با بخش فروش با شماره ، به صورت تلفنی یا در در تماس باشید

مزایای استفاده از سقفهای شیبدار و آشنایی با روشهای اجرای آن

سقف‌های شیب‌دار به دلیل نوع بسیار زیاد، نصب آسان، زمان پایین اجرا، پرت کم مصالح، وزن کم، سازگاری با شرایط اقلیمی برخی منطق و ظاهری زیبا، در بسیاری از مناطق شهری و روستایی برای پوشش سقف ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. اجرای سقف‌های شیب‌دار به دلیل اقبال عمومی بسیار جذاب بوده و شناخت روش‌های اجرای آن خالی‌ازلطف نیست.

نصب آسان، زمان پایین اجرا و وزن کم سقف‌های شیب‌دار شیروانی دلیل محبوبیت آن است. مزایای استفاده از سقف‌های شیب‌دار

یکی از اصلی‌ترین اجزای ساختمان سقف آن می‌باشد که موجب هویت‌بخشی و زیبایی خانه‌ها می‌گردد. عوامل بسیاری مانند میزان باد، باران، رطوبت، موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما و نیز نوع کاربری ساختمان، وزن و دیگری مشخصات فنی ساختمان، عواملی هستند که می‌توانند در تعیین نوع سقف ساختمان‌ها تأثیرگذار باشند.

سقف‌های شیب‌دار در ایران به چندین روش اجرا می‌گردد و باتوجه‌به نوع طرح معماری آنها، باید زیرسازی مطابق با آن را اجرا نمود. به‌عنوان‌مثال زیرسازی سقف‌های شیب‌دار یک‌طرفه، دوطرفه، چند طرفه و یا مخروطی به یک شیوه قابل‌اجرا نیست. نه‌تنها نوع ساختار سقف‌های شیب‌دار بلکه نوع مصالح پوشش روی سقف‌ها نیز در روش زیرسازی آن تأثیرگذار خواهد بود و با این تفاصیل در اینجا روال کلی اجرای این نوع سقف‌ها را بررسی خواهیم نمود.

عوامل موثر در تعیین نوع سقف ساختمان‌ها سقف‌های شیب‌دار یک‌طرفه، دوطرفه، چند طرفه و یا مخروطی زیرسازی مختلفی دارند.

مراحل اجرای سقفهای شیبدار

جهت اجرای سقف‌های شیب‌دار، ابتدا باید نشیمنی مناسب جهت قرارگرفتن زیرسازی سقف شیب‌دار ایجاد نمود. برای این منظور دورتادور فضای موردنظر را به‌وسیله پروفیل فلزی و یا چوبی یک کلاف ایجاد می‌نماییم. این کلاف باید کاملاً به‌وسیله اتصالات مناسب به اسکلت سازه متصل باشد تا در اثر نیروهای جانبی مانند باد از ساختمان جدا نشود. این کلاف باتوجه‌به وسط سقف، ارتفاع آن، طول دهانه آن و مصالح پوشش روی آن با پروفیل‌های متفاوتی قابل‌اجرا می‌باشد.

مقاطع مورداستفاده آن را مهندسین محاسب تعیین خواهند نمود. پس از ساخت کلاف پیرامونی باتوجه‌به نوع سقف شیب‌دار یک‌طرفه، دوطرفه، چند طرفه و یا غیره. ابتدا بلندترین دهنه موردنیاز سقف را ساخته و در محل موردنیاز قرار داده می‌شود. سپس پروفیل‌های جانبی جهت ایجاد شیب سقف به پروفیل اصلی متصل خواهد شد. این امر تا پایان زیرسازی سقف شیب‌دار ادامه پیدا خواهد کرد.

لازم به ذکر است فاصله پروفیل‌های فرعی سقف‌های شیب‌دار باتوجه‌به میزان نیروی وارده به سقف طول پروفیل‌ها و مصالح پوشش سقف متغیر خواهد بود که عموماً به‌صورت نقشه‌های اجرایی قبل از شروع به کار مشخص می‌گردد.

زیرسازی سقف شیب‌دار و نحوه آن عوامل موثر در نحوه اجرای زیرسازی سقف شیب‌دار

پس از تکمیل زیرسازی سقف‌ها، پوشش نهایی کاور می‌نماییم. این مصالح پوششی می‌توان از جنس فلزی مانند ساندویچ پنل و یا توری به همراه پشم‌شیشه و یا چوب ورق osB و یا مصالح دیگر باشد. نکته بسیار مهم در این نوع پوشش‌ها برآورده کردن نیازهای موردنظر می‌باشد.

به‌عنوان‌مثال درصورتی‌که پوشش نهایی سقف شیروانی از جنس ورق‌های فولادی باشد. باید پوششی روی سازه زیرسازی اجرا گردد تا بتواند عایق دمایی و رطوبتی را تا حد ایجاد نماید. یکی از همین مصالح جهت زیرسازی پوشش نهایی چوب‌های osB می‌باشد که باتوجه‌به همگن بودن آن با مصالحی نظیر شینگل در بسیاری از سقف‌های شیروانی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

چوب‌های osB مناسب جهت زیرسازی پوشش نهایی سقف شیروانی انتخاب مصالح مناسب زیرسازی پوشش سقف شیروانی

پس از آماده‌شدن زیرسازی جهت اجرای پوشش نهایی انجام خواهد گرفت. برخی از این پوشش‌ها می‌تواند با نوع هم‌پوشانی روی یکدیگر عایق رطوبتی لازم را ایجاد نمایند ولی برخی از آنها نیاز به ایجاد لایه عایق رطوبتی آب‌بندی با مصالح دیگری هستند‌. گروهی از پوشش‌های سقف‌های شیروانی نیز مانند شیروانی‌های سفالی، باتوجه‌به ساختار، دارای قطعاتی تاج بام، لب‌بند، کله بام. کتیبه، ناودانی و غیره هستند که می‌توانند شرایط عبور آب را در نقاط مختلف سقف فراهم نمایند.

بعضی از این پوشش‌ها به‌وسیله چسب‌ها، برخی به‌وسیله میخ و یا حتی پیچ روی سقف‌ها قرار داده می‌شوند که در نهایت باید محل اتصال میخ‌ها و پیچ‌ها را نیز آب‌بندی نمود.

منبع : کینگستون