اجتماعیکسب و کار ایرانی

شرایط مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۴

شرایط مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت کانادا در سال 2024

کانادا یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی در جهان است که سالانه ایرانیان زیادی به آن مهاجرت می‌کنند. مهاجرت به کانادا یکی از گزینه‌های همیشگی ایرانیان برای مهاجرت است. طبق آمار، حدود 423 هزار ایرانی در کانادا اقامت دارند. به خصوص در دوران جاستین ترودو (Justin Trodo) نخست وزیر کانادا و رهبر حزب لیبرال، شرایط مهاجرت به کانادا برای ایرانیان راحت‌تر شد، به طوری که شاهد رشد چشمگیری در پذیرش ایرانیان در کانادا بودیم.

زمانی که به مهاجرت به کانادا فکر می‌کنید احتمالاً به دلیل یکی از این موارد است: نگرانی از آینده فرزندانتان؛ آینده شغلی خود؛ افزایش درآمدتان و داشتن یک زندگی متعادل از کار و تفریح! در ادامه این مطلب که به تایید وکلای موسسه مهاجرتی دستیکن رسیده است، با جزئیات کامل، شرایط جدید اخذ اقامت کانادا در سال 2024، انواع روش‌ها، مدارک و مراحل اخذ انواع ویزای کانادا به همراه مدت زمان ویزا شدن را با هم مرور خواهیم کرد. با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت نیز در کمتر از دو دقیقه می‌توانید شرایط خود را بررسی کنید.

جدیدترین شرایط مهاجرت به کانادا در سال 2024

طبق جدیدترین اخبار مهاجرت به کانادا، این کشور قصد دارد بین سال‌های 2024 تا 2026 حدود 500 هزار مهاجر جدید جذب کند. این عدد در کل تاریخ جذب مهاجران کانادا، بی‌سابقه است! بخش زیادی از این مهاجران قرار است از میان کلاس اقتصادی (انواع روش‌های کاری و سرمایه‌گذاری) انتخاب شوند. پس طبیعی است که در جدیدترین شرایط مهاجرت به کانادا روی مواردی مانند داشتن تخصص و مهارت، سابقه کار، توان مدیریتی و داشتن سرمایه کافی تمرکز بیشتری شود. در ادامه شرایط ویژه هر روش را بررسی کرده‌ایم. اما اگر هر کدام از موارد زیر را داشته باشید، شرایط مهاجرت به کانادا را ندارید:

  • پول کافی برای زندگی در کانادا نداشته باشید.
  • دارای سوء سابقه باشید.
  • مبتلا به بیماری‌های واگیردار باشید.
  • یا به هر دلیلی درباره شرایط خود به اداره مهاجرت کانادا، دروغ گفته باشید.

?نکته: اگر سابقه ریجکتی ویزا دارید، ممکن است پروسه مهاجرت تان دچار مشکل شود، اما لزوماً به این معنا نیست که با سابقه ریجکتی نمی‌توانید دیگر به کانادا مهاجرت کنید. لازم است که علت ریجکتی شما توسط وکلای مهاجرتی خبره بررسی و بهترین تصمیم برای ارائه مجدد درخواست ویزا اتخاذ شود. با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت می‌توانید از شرایط خود برای مهاجرت به کانادا اطمینان حاصل کنید.

راه‌های مهاجرت به کانادا

راه‌های مهاجرت به کانادا شامل مهاجرت کاری (اسکیل ورکر، جاب آفر، اسکیل ترید، ICT، تجربه کانادایی)، مهاجرت از طریق برنامه‌های استانی، سرمایه‌گذاری (استارتاپ، ثبت شرکت، خرید بیزینس، خوداشتغالی و کارآفرینی)، تحصیلی و ازدواج است. سوال بسیاری از افراد این است که چگونه به کانادا مهاجرت کنیم. در زیر بهترین روش‌های مهاجرت به کانادا که ایرانیان توانسته‌اند راحت‌تر با آن‌ها مهاجرت کنند را معرفی کرده‌ایم.

مهاجرت کاری به کانادا

کانادا در سال‌های اخیر دچار کمبود جدی نیروی کار شده است. به همین دلیل بخش زیادی از نیروی کار مورد نیاز خود را از طریق مهاجران تأمین می‌کند. نزدیک به 60 درصد از مهاجرانی که وارد کانادا شده‌اند از طریق برنامه‌های مهاجرتی کاری جذب شده‌اند. میزان درآمد در کانادا طبق آخرین آمار منتشر شده (2022) در وب‌سایت‌های آمار کانادا، به‌طور میانگین برابر با 59,300 دلار در سال بوده است. بر اساس همین اطلاعات حدود 19% از کانادایی‌ها،  درآمد بالای 100 هزار دلار در سال دارند. این در حالی است که حدود 2% از کانادایی‌ها زیر 5 هزار دلار در سال درآمد دارند.

فرد متقاضی مهاجرت کاری در ابتدا مشاغل مورد نیاز کانادا را باید بررسی کرده و سپس بعد از اتمام فرآیند با استفاده از ویزای کاری کانادا می‌تواند مهاجرت کند.

شرایط عمومی مهاجرت کاری به کانادا
سن ? 18 سال به بالا (به جز روش تجربه کار بین‌المللی کانادا که تا 35 سال است)
مدرک تحصیلی ??‍? در روش خرید بیزینس و اسکیلد ترید نیازی نیست، در روش‌های دیگر حداقل دیپلم لازم است
سابقه کار ?️ حداقل یک سال
مدرک زبان ? حداقل CLB 4

روش اول: جاب آفر کانادا

پیشنهاد شغلی (Job offer) یک پیشنهاد رسمی توسط کارفرما کانادایی به نیروی کار متخصص (Skill Worker) توانمند برای کار در یک شرکت کانادایی است. یکی از روش‌هایی که می‌توان با آن به کانادا مهاجرت کرد با استفاده از ویزای جاب آفر کانادا است. کارفرمای کانادایی باید یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر را به شخص بدهد و به اداره مهاجرت کانادا ثابت کند که این جایگاه شغلی در کانادا پیدا نمی‌شود. دستیکن پرونده‌های موفق متعددی در اخذ ویزای جاب آفر دارد. با خیال راحت می‌توانید پروسه این روش را به ما بسپارید.

روش دوم: کار پس از تحصیل در کانادا

کار پس از تحصیل در کانادا که با عنوان (PGWP) شناخته شده است یک مجوز کار موقت است که به دانشجویان خارجی که از یک موسسه آموزشی منتخب (DLI) در کانادا فارغ‌التحصیل شده‌اند، اجازه می‌دهد تا پس از اتمام تحصیلات خود، برای مدت معینی در این کشور کار کنند. با ویزای کار پس از تحصیل در کانادا می‌توانید 3 سال دیگر در کانادا کار کنید و شرایط اخذ اقامت دائم کانادا را برای خود فراهم کنید.

روش سوم: مهاجرت به کانادا با ICT

برنامه ICT یکی از روش‌های مهاجرتی کاری به کانادا است. با این برنامه، شرکت‌های بین‌المللی این امکان را می‌دهند تا به طور موقت نیروهای کار واجد شرایط را به منظور بهبود اثربخشی مدیریت، افزایش رقابت در بازارهای خارج از کشور به کانادا منتقل کنند. این برنامه به شرکت‌های کانادایی این امکان را می‌دهد که نیروهای کار خارجی را که قبلاً در شرکت استخدام شده‌اند به منظور جبران جایگاه‌های شغلی خاص یا انتقال دانش تخصصی به نیروی کار کانادایی استخدام کنند. مثلاً این شرکت می‌تواند به یک ایرانی تعلق داشته باشد و نیروی کار خود را از داخل ایران تأمین کند.

روش چهارم: مهاجرت به کانادا از طریق‌ اسکیل ورکر

اسکیل وکر (Skill Worker) یک برنامه مهاجرتی فدرال است که به نیروهای کار با مهارت و تجربه خاص این امکان را می‌دهد تا به کانادا مهاجرت دائم کنند. این برنامه برای کمک به جبران نیروی کار خاص در کانادا و جذب نیروهای کار بسیار ماهر، که می‌توانند به اقتصاد کانادا کمک کنند، طراحی شده است. برای اینکه در برنامه اسکیل ورکر کانادا پذیرفته شوید باید دارای شرایط حداقلی زیر باشید. شرایط اختصاصی را در صفحه اسکیل ورکر کانادا آورده‌ایم.

  • سن بین 18 تا 47 (درغیر این صورت امتیاز مربوط به سن را از دست می‌دهید)
  • حداقل تحصیلات لیسانس
  • داشتن 1 سال سابقه کار
  • داشتن جاب آفر (برای کسب امتیاز بیشتر)
  • حداقل نمره 7CLB (زبان انگلیسی که معادل نمره 6 آیلتس جنرال در چهار مهارت است) یا NCLC7 در زبان فرانسوی
  • تمکن مالی (فرد مجرد $13,757 و یک زوج: $17,127 دلار کانادا)

روش پنجم: مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه‌ای (اسکیل ترید)

روش Skilled Trades یکی از روش‌های برنامه مهاجرتی اکسپرس انتری کانادا است که به افراد دارای مشاغل حرفه‌ای و فنی خاص این امکان را می‌دهد تا به طور دائم به کانادا مهاجرت کنند. این مشاغل در کانادا تقاضای زیادی دارند و برای اقتصاد این کشور ضروری تلقی می‌شوند. در زیر حداقل شرایط برای مهاجرت از طریق این روش را معرفی کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی کامل به صفحه اسکیل ترید کانادا مراجعه کنید. مهم‌ترین تفاوت بین اسکیل ترید و اسکیل ورکر این است که اسکیل ترید وابسته به مشاغل فنی حرفه‌ای مثل نجاری، جوشکاری، برق خودرو، مشاغل تعمیراتی و…است. ولی اسکیل ورکر به مشاغل فنی مثل مهندس برق، مهندس مکانیک،مهندسی پلیمر و.. اشاره دارد که دارای مدارک دانشگاهی هستند.

روش ششم: مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کانادایی

تجربه کانادایی (CEC) یکی دیگر از روش‌های اخذ اقامت از طریق اکسپرس انتری است که به واسطه آن به نیروهای کار موقت خارجی و دانشجویان فارغ‌التحصیلی که دارای حداقل یک سال تجربه کار حرفه‌ای در کانادا هستند و مهارت زبان موردنیاز را دارند این امکان را می‌دهد که برای اخذ اقامت دائم یا پی آر کانادا درخواست دهند. هدف از طراحی این روش کمک به تازه‌واردان خارجی جهت ورود به بازار کار کانادا و همچنین کمک به رشد اقتصادی این کشور است. این روش براساس یک سیستم امتیازبندی عمل می‌کند. امتیازبندی مهاجرت به کانادا معیارهایی دارد که شخص متقاضی از مجموع آنها امتیازی را کسب می‌کند و وضعیت آن سنجیده می‌شود.