چگونه یک اپلیکیشن موبایل حرفه ای میتوانیم بسازیم؟
چگونه اپلیکیشن بسازیم و یک توسعهدهندهی موفق اپلیکیشن باشیم؟
برنامه ها همه جا هستند! فکرش را بکنید! به هر نام تجاری معروف که فکر کنید، متوجه خواهید شد که آنها دارای یک اپلیکیشن موبایل هستند که می توانید دانلود کنید. این برنامه ها اساسا توسط کسب و کارها برای مشتریان ساخته شده اند. از دیدگاه کسب و کارها، اپلیکیشن ها صرف نظر از هدفی که از آن ها استفاده می شود، راه حل های عالی تجاری هستند. اپلیکیشن های موبایل روش های موثری برای افزایش فروش شما هستند زیرا تعامل با مشتریان از طریق یک برنامه آسان تر است. همین کافی ست تا هر کسی این سوال را بپرسد، چگونه اپلیکیشن بسازیم؟

امروزه همه افراد، از جمله شما، در زندگی روزمره خود از صدها اپلیکیشن استفاده می کنید. همین موضوع به اندازه کافی ثابت می کند که هر کسب و کاری در جایی از چرخه زندگی خود به برنامه ای نیاز دارد تا فروش خود را افزایش دهد و محصولات خود را به بازار عرضه کند و شهرت برند خود را افزایش دهد. در این مقاله، به طور خلاصه روشهای ساخت و طراحی اپلیکیشن موبایل، اندروید و iOS را توضیح داده و نکاتی به شما میآموزیم که برای تبدیل شدن به یک توسعهدهندهی موفق اپلیکیشن، خیلی به کار شما میآیند.
روشهای ساخت اپلیکیشن موبایل
برای ساخت اپلیکیشن موبایل دو راه پیش روی توسعهدهندگان وجود دارد. برنامه نویسی به زبان اندروید یا iOS و یا استفاده از اپلیکیشنها یا برنامههای تحت وب اپ ساز یا اپ بیلدر (App builder).
ساخت اپلیکیشن از طریق کدنویسی
در صورتی که از دانش کافی برای برنامهنویسی اندروید یا iOS برخوردار هستید میتوانید برای طراحی اپلیکیشن مورد نظر خود با کدنویسی به یکی از سه روش زیر بسازید:
۱-روش بومی یا نیتیو
اپلیکیشنهای بومی (Native) به طور اختصاصی برای سیستمهای عامل اندروید یا iOS طراحی میشوند. برای برنامهنویسی iOS بهترین زبانهای برنامهنویسی، Swift و Objective-C هستند. Objective-C زبان قویتری است ولی یادگیری آن دشوارتر میباشد. Swift یک زبان جدید برای برنامهنویسی iOS است ولی روز به روز گستردهتر شده و محبوبیت بیشتری کسب میکند. یادگیری این زبان از Objective-C آسانتر است.
بهترین زبانهای برنامهنویسی اندروید برای ساخت یک اپلیکیشن نیتیو، Kotlin یا Java هستند. Java قدیمیتر و محبوبتر است ولی Kotlin نیز خیلی با آن فاصله ندارد. مهمترین مزیت ساخت اپلیکیشن به روش نیتیو برای دستگاهی که روی آن نصب میشود این است که امنیت دستگاه، سرعت و قابلیتهای آن را تماما حفظ خواهد شد. تجربهی کاربری و سرعت اپلیکیشنهای نیتیو نیز نسبت به دیگر اپلیکیشنها بهتر است. مهمترین ایراد ساخت اپلیکیشن به روش نیتیو آن است که توسعهدهندگان باید برای هر سیستم عامل یک اپلیکیشن بسازند.
۲-روش هیبرید
برای ساخت اپلیکیشنهای هیبریدی از یک فناوری دارای چند پلتفرم شامل جاوااسکریپت، CSS، HTML5 یا هرسه استفاده شده و این اپلیکیشنها، ضرورتا اپلیکیشنهایی تحت وب در یک قالب نیتیو هستند. مزیت اصلی اپلیکیشنهای هیبریدی این است که به جای ساخت چندین اپلیکیشن برای سیستمهای عامل مختلف، تنها یک اپلیکیشن اصلی میسازید که روی همهی آنها قابل اجرا است. بزرگترین ایراد ساخت اپلیکیشن به روش هیبریدی، عملکرد ضعیف این اپلیکیشنها است.
۳-ساخت اپلیکیشن به روش PWA
از این روش برای ساخت اپلیکیشنهای تحت وب استفاده میشود. این اپلیکیشنها همانند صفحات عادی وب هستند اما قابلیتهای مثل کارکردن به صورت آفلاین، پوشنوتیفیکیشن و دسترسی به سختافزار دستگاه که تنها در اپلیکیشنهای نیتیو مشاهده میشوند، دارند. اپلیکیشنهای PWA هنوز جدید هستند و پشتیبانی چندانی ندارند.
چگونه اپلیکیشن بسازیم؟ به وسیلهی اپلیکیشنها یا وبسایتهای اپ ساز
اگر از دانش کدنویسی برای ساخت اپلیکیشن موبایل بیبهره هستید، ناامید نشوید! هنوز یک راه دیگری پیش روی شماست که از آن طریق میتوانید بدون دانستن حتی یک کلمه زبان برنامهنویسی، یک اپلیکیشن بسازید. چندسالی است که اپلیکیشنهایی تحت انواع اپ بیلدر (App builder) یا اپ ساز توسعه یافتهاند که به شما این امکان را میدهند تنها با چند تپ ساده روی صفحهی گوشی خود، یک اپلیکیشن تقریبا حرفهای بسازید. بهترین برنامههای اپ ساز عبارتند از: BuildFire، AppyPie، Thunkable، AppInstitiute و Andromo. علاوه بر این اپلیکیشنها، وبسایتهایی نیز موجود هستند که امکان ساخت اپلیکیشن بدون کدنویسی را فرآهم میآورند.
چگونه اپلیکیشن بسازیم و یک توسعهدهندهی موفق اپلیکیشن شویم؟
توان ساخت یک اپلیکیشن حرفهای به معنی این نیست که حتما شما یک توسعهدهندهی اپلیکیشن موفق هستید. اینکار با توجه به وجود بیش از یک میلیون اپلیکیشن در اپاستور و پلیاستور، کار دشواری است اما نگران نباشید! ما در ادامهی این مقاله به شما میآموزیم که چگونه در این حوزه به موفقیت برسید. امروزه بسیاری از افراد میخواهند سایت آنها در موبایل هم نمایش داده شود. اگر این قصد را دارید پیشنهاد میکنم ار ایده تبدیل سایت به اپلیکیشن استفاده کنید و سایت مورد نظر خود را به اپ کاربردی کسب و کار خود تبدیل کنید.
۱-اپلیکیشنهای بد را مورد مطالعه قرار دهید
شما نه تنها باید روی اپلیکیشنهای خوب مطالعه کنید، بلکه اپلیکیشنهای بد را نیز مورد بررسی قرار دهید تا دلایل عدم موفقیت آنها را یاد بگیرید و خودتان چنین اشتباهاتی نکنید. «از لقمان پرسیدند ادب از که آموختی؟ گفت از بیادبان!»
۲- سرعت ساخت را افزایش دهید
روی ساخت اپلیکیشنهایی کار کنید که بتوانید آنها را ظرف ۶ تا هشت هفته تکمیل کنید. این کار به شما این امکان را میدهد تا ایدههای مختلف را آزمایش کنید.
۳-طراحی از همهچیز مهمتر است
طراحی زیبا و کاربرپسند محیط کاربری و لوگو از مهمترین عوامل در ساخت یک اپلیکیشن موفق است.
۴-چیزی بسازید که دوستش دارید
موضوعی را برای ساخت اپلیکیشن انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. اگر اپلیکیشنی که طراحی میکنید یکی از مشکلات خودتان را برطرف کند یا یک سرگرمی جدید برای شما فرآهم آورد، برای ساخت اپلیکیشنهای بعدی انگیزهی زیادی میگیرید.
۵-ایدههای خود را بینقص ندانید
هرچند ممکن است اپلیکیشن ساخت خودتان را خیلی دوست داشته باشید ولی کورکورانه عاشق آن نشوید و در صورتی که نقصی دارد آن را ببینید تا بتوانید در نسخههای بعدی آن را برطرف کنید.
۶-چیزی ساده بسازید
خیلی اهمیت دارد که استفاده از اپلیکیشن برای کابران ساده و لذتبخش باشد. هدف شما باید این باشد که اپلیکیشن را برای کسی بسازید که هیچ دانش نرمافزاری ندارد ولی بتواند ظرف چند ثانیه، کار کردن با نرمافزار شما را یاد بگیرد.
۷-سمج باشید
موفقیتهای خیلی بزرگ، حداقل ۱۰ سال زمان لازم دارند. اگر یک اپلیکیشن ناموفق ساختید ناامید نشوید! به یادگیری ادامه دهید و آنقدر شکست بخورید را راه پیروزی و ساخت یک اپلیکیشن موفق را یاد بگیرید.
۸-دنبال سرمایه و سرمایهگذار نباشید
شما باید به عنوان یک برنامهنویس، روی پاهای خودتان بایستید و با برنامهنویسی در وقت آزاد خود، هزینهی پروژههای جاریتان را تأمین کنید. این کار نه تنها دانش برنامهنویسی شما را بالا میبرد، بلکه سبب خطور ایدههای جدید به ذهن شما میشود.
۹-یک همکار پیدا کنید
داشتن یک همکار که میتواند همانند یک دوست خوب برای شما باشد، سبب میشود که ایدههای بیشتری در اختیار داشته باشید و با پوشش نقاط ضعف همدیگر، بتوانید یک تیم قوی برای ساخت اپلیکیشن تشکیل دهید.
۱۰-هیچ وقت دیر نیست
برای اینکه یاد بگیرید چگونه اپلیکیشن بسازید و به یک توسعهدهندهی موفق اپلیکیشن تبدیل شوید، هرگز دیر نیست و توسعهی روزافزون ابزارهایی که ساخت اپلیکیشن را سادهتر از همیشه کردهاند، در این راه به شما کمک خواهد کرد.
به نقل از: