استان ها

بزرگترین پروژه تولید و ذخیره سازی انرژی خورشیدی جهان راه‌اندازی می‌شود

با نصب میلیون‌ها پنل؛

بزرگترین پروژه تولید و ذخیره سازی انرژی تجدیدپذیر در جهان با ۱.۹ میلیون پنل خورشیدی و تولید ۸۷۵ مگاوات انرژی، در آمریکا به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از  انرژی استوریج نیوز،   پروژه ذخیره سازی برق و انرژی خورشیدی «ادواردز سنبورن» «Edwards Sanborn» یک مجموعه عظیم انرژی‌های تجدیدپذیر است که ۴۶۰۰ هکتار زمین در کالیفرنیا را پوشش می‌دهد. 
این مجموعه می‌تواند ۸۷۵ مگاوات انرژی خورشیدی تولید و نزدیک به ۳.۳ گیگاوات ساعت انرژی در باتری‌ها ذخیره کند. همچنین قادر است با ظرفیت اتصال ۱.۳ گیگاواتی به شبکه متصل شود.

این پروژه می‌تواند برق پاک کافی برای تامین برق حدود ۲۳۸ هزار خانه را تامین کند و انتشار دی اکسید کربن را سالانه ۳۲۰ هزار تن کاهش دهد. این پروژه از ۱.۹ میلیون پنل خورشیدی شرکت First Solar و باتری‌های LG Chem ال جی چم سامسونگ و BYD استفاده می‌کند. همچنین به ۹۸ مایل سیم ولتاژ متوسط، ۳۶۱ مایل سیم کشی جریان مستقیم و ۱۲۰ هزار ۷۲۰ باتری نیاز داشت.

این پروژه تقریبا در پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کِرن، کالیفرنیا، محل بسیاری از پروژه‌های خورشیدی بزرگ دیگر در آمریکا واقع شده است. این بزرگترین مشارکت عمومی و خصوصی در تاریخ وزارت دفاع این کشور است. بیش از هزار کارگر در این پروژه شرکت کردند که با بیش از یک میلیون ساعت کار بدون آسیب تکمیل شد.

شرکت «موتنسون» که در زمینه ساخت و ساز و مهندسی فعال است این پروژه را در اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز کرد و در فوریه ۲۰۲۳ به بهره برداری رساند. در ژانویه ۲۰۲۴، درست قبل از افتتاح رسمی، به ظرفیت کامل رسید. مقیاس چشمگیر این پروژه توسط ماهواره Landsat-۹ در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ ثبت شد.

پروژه ذخیره سازی برق و انرژی خورشیدی ادواردز سنبورن بزرگترین پروژه در نوع خود در آمریکاست. این رکورد از رکورد قبلی بزرگترین سایت ذخیره انرژی، به نام «ویسترا مَس لَندینگ» که آن نیز در کالیفرنیاست، پیشی گرفت. این تاسیسات عظیم با بزرگترین مزارع خورشیدی جهان مانند پارک خورشیدی «گُلمود» در چین با ۲.۸ گیگاوات ظرفیت خورشیدی نصب شده و پارک خورشیدی «بدلا» در هند با ۲.۷ گیگاوات، رقابت می‌کند.

انرژی خورشیدی مولفه کلیدی گذار جهانی به سوی منابع انرژی تجدیدپذیر است، زیرا می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، عامل اصلی تغییرات آب و هوایی کمک کند. با این حال، انرژی خورشیدی نیز با چالش‌هایی مانند متناوب بودن نور خورشید و تأثیر زیست محیطی زیرساخت‌های خورشیدی روبه روست.

انرژی خورشیدی باید در باتری‌ها ذخیره شود تا از تامین برق قابل اطمینان و مداوم، به ویژه در زمان اوج تقاضا یا روز‌های ابری اطمینان حاصل شود. با این حال، باتری‌ها اغلب از فلزات کمیاب و گرانبها مانند لیتیوم و کبالت استخراج شده از معادن استفاده می‌کنند و می‌توانند به محیط زیست و جوامع اطراف آسیب برسانند.

انرژی خورشیدی همچنین به زمین زیادی برای نصب پنل‌ها و تجهیزات مربوطه نیاز دارد. صحرای «موهاوه» در کالیفرنیا با پروژه‌هایی مانند «منطقه انرژی خورشیدی ریورساید شرق» که ۶۰ هزار و ۷۰۰ هکتار یا ده برابر منهتن وسعت دارد، به یک مرکز خورشیدی تبدیل شده است. این امر باعث درگیری با قبایل بومی آمریکا شده است که این سرزمین را مقدس می‌دانند. همچنین حیات حیواناتی مانند وزغ شاخدار دم صاف و لاک پشت بیابانی به دلیل از بین رفتن زیستگاه در معرض خطر قرار گرفته است.