عمومیکسب و کار ایرانی

آموزش طرز تهیه قیمه نثار مجلسی اصل قزوین

قیمه نثار یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین غذاهای ایرانی در استان قزوین است. قیمه نثار قزوینی اغلب از غذاهای جشن محسوب می شود و اغلب به عنوان نذری در مناسبت های خاص مانند عروسی، مهمانی ها و ایام محرم طبخ می شود. قیمه نثار بر خلاف اسم این غذا، خورش قیمه نیست، بلکه پلو با خلال بادام، خلال پسته و پیاز داغ است و شباهت زیادی به پیلو مرسی و مغز پیلو دارد. برای تهیه این غذای لذیذ ادویه مخصوص قیمه نثار وجود دارد و در صورت دسترسی به این ادویه می توانید قیمه نثار اصل قزوینی را تهیه کنید. همچنین در حین آماده سازی باید لیست توصیه هایی که به شما داده می شود و روش پخت را رعایت کنید.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار مجلسی:

1. گوشت بره: 500 گرم

2. برنج: 3 فنجان

3. پیاز: 1 عدد بزرگ

4. گل رز: 1/2 فنجان

5. شکر: 1 قاشق

6. پودر هل: 1 قاشق غذاخوری

7. جو: 2 قاشق غذاخوری

8. بادام و پسته خرد شده: 4 عدد

9. دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم

10. نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

11. روغن مایع: به مقدار لازم

12. برش های پرتقال: 1 قاشق غذاخوری

13. ادویه اصلی قیمه نثار: 1/2 قاشق چایخوری

14. زعفران ساییده شده: 1 قاشق غذاخوری

15. رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه قیمه نثار

1. پخت برنج:

ابتدا برنج را به مدت یک ساعت در آب و نمک خیس کنید. پس از مدت زمان مورد نظر، برنج را در آب جوش بریزید و سعی کنید 1-2 بار آن را بجوشانید. اگر پوسته ها پخته و مغزها خام هستند، می توانید برنج را خشک کنید. در آخر زعفران را به برنج اضافه کرده و تفت دهید.

2. گوشت را تمیز کنید:

گوشت را بشویید و سپس آن را به صورت گوشت چرخ کرده و مکعبی خرد کنید.

3. خلال بادام را خیس کنید:

خلال بادام و پسته را باید یک ساعت قبل در گلاب خیس کنید تا علاوه بر نرم شدن بوی آن نیز گرفته شود.

4. پختن گوشت:

در تابه دلخواه پیاز را با مقدار مناسب روغن تفت دهید تا طلایی و روشن شود و گوشت را اضافه کنید. وقتی گوشت خوب تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، رب را به فضای خالی قابلمه اضافه کنید و آرام آرام تفت دهید تا بوی سبز آن از بین برود. سپس تمام مواد را کاملا سرخ کنید. حالا ادویه پلو مخصوص را به مواد اضافه کنید و بعد از اینکه همه مواد با هم ترکیب شدند 4 پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و زمان دهید تا روی آتش ملایم خوب بپزد.

5. پوست پرتقال را آماده کنید:

در این مرحله که برنج و آبگوشت پخته شد، لازم است پوست پرتقال را آماده کنید. برای استفاده از پوست پرتقال می توانید از پوست تازه استفاده کنید و می توانید آن را از فروشگاه ها خشک کنید. در صورت استفاده از پوست تمیز، لازم است تلخی آن از بین برود. برای این کار ابتدا پوست پرتقال را نازک برش دهید و سپس در آب در حال جوش قرار دهید تا چندین بار بجوشد و سپس آن را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

6. مخلوط زرشک و زعفران را تهیه کنید:

زرشک را به مدت نیم ساعت در آب گرم خیس کنید و چند بار بشویید تا کثیفی های سطحی از بین برود. سپس زرشک ها را با 50 گرم کره و 1 قاشق شکر تفت می دهیم تا رنگ آن روشن شود سپس بادام و پسته را اضافه کرده و دوباره همه مواد را تفت می دهیم. در آخر به مقدار لازم زعفران اضافه کنید و دوباره مواد را تفت دهید. پس از خارج شدن آب، آتش را می توان خاموش کرد.

7. مخلوط برنج و سایر مواد:

در پایان پخت برنج، بشقاب برنج را جدا کرده و با مخلوط زغال اخته و برش ها مخلوط کنید تا مخلوط کاملا یکدست شود. حالا برنج را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و سپس خورش غلیظ را در وسط برنج اضافه کنید و با مخلوط برنج و زغال اخته دور آن را تزئین کنید.

نکات کلیدی در پخت قیمه نثار

می توانید هل و پودر دارچین را جایگزین کنید.

قیمه نثار را می توان به روش دیگری تهیه کرد که در حین پختن برنج، مایع خورش را لایه لایه به برنج اضافه کنید.

بهتر است از خلال های پرتقال زیاد استفاده نکنید تا طعم خورش تلخ نشود.

می توانید ترکیب ادویه پلو را به سلیقه خود تغییر دهید.

زعفران استفاده شده باید غلیظ باشد تا رنگ دلخواه به برنج بدهد.

بعد از حل شدن شکر، حرارت را خاموش کنید تا قهوه ای نشود.

اگر برای مناسبت های خاص قیچی نثار را تهیه می کنید، بهتر است گوشت را کمی بزرگتر برش دهید.

برای جلوگیری از پختن بیش از حد گوشت، پس از پخت نمک به آن اضافه کنید یا از زودپزهای پارس استیل استفاده کنید تا زود بپزند.

برای تهیه قیمه نثار نیز می توانید گوشت را به قطعات کوچک برش دهید.

در برخی غذاها به جای استفاده از گوشت قرمز از مرغ نیز برای تهیه قیمه نثار استفاده می شود.

می توانید مقداری از آب خورش را در ظرفی جداگانه ذخیره کنید تا در صورت تمایل با برنج از آن استفاده کنید.

برای خوش طعم شدن این غذا از کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.

هنگام شستن گوشت، تمام چربی ها و استخوان ها را جدا کنید.

برای طعم دادن به برنج، در حین پخت گلاب اضافه کنید.

برای پخت برنج می توانید از هل و پودر دارچین نیز استفاده کنید.

ارزش غذایی قیمه نثار در 100 گرم

انرژی: 185 کیلو کالری

وزن من: 13.44 گرم

پروتئین: 30.7 گرم

اردیبهشت: 47.11 c

آب: 35.44 گرم

قفل: 32.3 گرم

ایسوکاری: گاراما 1.46

کلسترول: 39.15 میلی گرم