عمومیکسب و کار ایرانی

بهترین محل نصب پکیج دیواری کجاست؟

با نزدیک شدن به فصل زمستان، افراد بیشتری به فکر خرید و راه اندازی تجهیزات گرمایشی می افتند و همانطور که برای انتخاب بهترین پکیج دیواری باید از راهنمای خرید پکیج بهره برد، انتخاب بهترین محل نصب پکیج نیز دارای نکات و ریزه کاری های تخصصی است که پیش از نصب پکیج داخل کابینت یا مکانهای دیگر باید از آنها اطلاع داشته باشید.

آیا پکیج های دیواری را می توان در هر نقطه از ساختمان نصب کرد؟ در چه مکان هایی نصب این دستگاه ممنوع می باشد؟ آیا می توان در خانه های دوبلکس هم از این وسیله استفاده کرد؟ و در نهایت بهترین محل نصب پکیج کجاست؟ این ها معمول ترین سوالاتی هستند که برای هر فرد استفاده کننده از پکیج، مهم تلقی می شود و رعایت یکسری نکات در انتخاب محل نصب پکیج، بازدهی و عملکرد پکیج ها را بهبود خواهد بخشید و از خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری خواهد کرد. برای پاسخ به سوالات مطرح شده و اطمینان از انتخاب بهترین محل نصب پکیج، تنها کافیست چند دقیقه ای با فروشگاه لوتوس همراه باشید و این مقاله را انتها مطالعه کنید.

بهترین محل نصب پکیج دیواری کجاست؟

پکیج های دیواری در دهه های اخیر طرفداران زیادی را جذب خود کرده اند، زیرا دردسر استفاده از بخاری و یا موتور خانه های قدیمی را ندارند. به دلیل اینکه محیط کمتری را اشغال می کنند و به صورت جداگانه هستند طرفداران زیادی را به دست آورده اند. همان طور که در ابتدا گفتیم اولین مرحله نصب این است که یک مکان مناسب برای پکیج پیدا کنید. در صورت انتخاب یک مکان نامناسب به عنوان محل قرارگیری پکیج می تواند مشکلات فراوانی برای مصرف کنندگان پکیج به همراه داشته باشد.

در واقع پکیج وظیفه ای بسیار مهمی را بر دوش خود دارد که آن هم تامین آب گرم مصرفی و گرمایش شوفاژ ها است. این یعنی پکیج با یکی از مهم ترین انرژی های خانه یعنی برق و گاز کار می کند. این دو انرژی، در صورتی که پکیج به درستی نصب نشود یا در محلی نامناسب قرار بگیرد، می تواند خطرساز شود.

به همین خاطر، نصاب پکیج توصیه می کند، پکیج را در محلی قرار دهید که از بروز خطرات تا حد زیادی جلوگیری کند و اگر اتفاقی مانند آتش گرفتگی یا ترکیدن به وجود آمدن، حداقل خسارات به خانه وارد شود. از این رو همواره نصب پکیج دیواری در بالکن و همچنین آشپزخانه، دو مکان عالی هستند. حال در ادامه توضیح می دهیم که چرا محل نصب پکیج در بالکن ساختمان تا این اندازه حائز اهمیت بوده و چه مزایایی را با خود به همراه خواهد داشت.

محل نصب پکیج در ساختمان

نصب پکیج در ساختمان های با متراژ کم‌تر از ۶۰ متر ممنوع است. چون در این صورت گازهای حاصل از احتراق به درستی از محیط خارج نمی شوند و خطر گازگرفتگی افراد وجود دارد. هم چنین از آن جایی که برای احتراق پکیج به اکسیژن نیاز می باشد و بایستی این اکسیژن مورد نیاز از محیط گرفته شود، کمبود اکسیژن باعث آسیب زدن به ساکنین خانه می شود.

رفع ممنوعیت نصب پکیج در ساختمان

تعبیه یک فن یا دریچه هوا در کنار پکیج می تواند مشکل خانه های با متراژ کمتر از ۶۰ متر را کمتر کند. البته در صورت استفاده از دریچه هوا بایستی اطلاعات کافی در خصوص اهمیت باز بودن دائمی دریچه هوا را بدانید و در فصل سرما برای جلوگیری از خروج گرما دریچه را مسدود نکنید!

نصب پکیج در آشپزخانه

بهترین محل نصب پکیج دیواری در آشپزخانه است. نصب پکیج  آشپزخانه مزایایی به همراه دارد که عبارتند از:

  • در معرض دید قرار دارد و در صورت نمایش کد خطا یا چشمک زدن دستگاه راحت تر می توان برای رسیدگی و عیب یابی پکیج اقدام کرد
  • امکان دسترسی به برق و آب و لوله کشی گاز سریع تر است
  • محل نصب پکیج داخل کابینت آشپزخانه، سروصدای دستگاه کمتر می شود
  • در آشپزخانه دسترسی به پکیج برای سرویس و تعمیر به راحتی امکان‌پذیر می باشد.

قبل از خرید و نصب به خاطر داشته باشید که قیمت آبگرمکن دیواری از جمله عواملی است که به پارامترهای مختلفی وابسته است. به طور کلی بهترین جایی را که می توانید برای نصب پکیج در ساختمان انتخاب کنید آشپزخانه، سرویس بهداشتی، راه پله انباری است.

معایب نصب پکیج در بالکن یا تراس

یکی از جاهای ممنوعه برای نصب پکیج دیواری بالکن یا تراس است. معایب نصب پکیج در بالکن شامل موارد زیر می شود.

  • ممکن است باد و طوفان پکیج را خاموش و در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد کند.
  • تعیین مکان نصب پکیج در فضای باز چون بالکن، خطر نشت گازهای حاصل از احتراق پکیج را بیشتر می کند که برای ساکنین بسیار خطرناک است
  • در اثر تابش مستقیم نور آفتاب و گرمای بیش از حدی به دستگاه وارد می شود و به پکیج فشار خواهد آورد
  • در فصل زمستان گذاشتن پکیج در بالکن یا تراس می تواند احتمال یخ زدگی پکیج را بالا ببرد که همین امر منجر به شکستگی لوله های پکیج و نشتی می شود.

محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان

مهم ترین نکته در نصب پکیج، توجه به استاندارد های محل نصب پکیج می باشد. در مبحث چهاردهم از کتاب مقررات ملی ساختمان، اطلاعات جامعی درباره تاسیسات گرمایی و تامین آب گرم ساختمان ها وجود دارد. بر اساس این قوانین، نصب و راه اندازی پکیج باید در مکانی با بیشترین بازدهی و ایمنی انجام شود. داشتن دودکش در نزدیکی محل نصب پکیج از واجبات نصب پکیج می باشد.

متراژ محل نصب یکی از نکاتی است که نصابان پکیج به آن دقت کافی ندارند و محل نصب پکیج طبق مقررات ملی ساختمان باید در فضای حداقل ۸ مترمربع و محیط های بسته باشد. سایر ویژگی های محل نصب پکیج ها طبق این مقررات را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

شرایط استاندارد محل نصب پکیج

  • حداقل فاصله پکیج از کف زمین می‌ بایست ۱۲۰ سانتی متر باشد.
  • حداقل فاصله پکیج از کابینت مجاور آن باید ۱۵ سانتی متر باشد.
  • حداقل فاصله پکیج از دیوار های مجاور آن باید ۱۰۰ سانتی متر باشد.
  • محل نصب پکیج می‌بایست به دور از وسایل گرمازا مثل اجاق‌گاز باشد.
  • نصب پکیج دیواری را باید در ارتفاع بین ۱ تا ۲ متر از کف زمین انجام داد.
  • محل نصب پکیج می‌بایست در نزدیکی دودکش با میزان مکش کافی باشد.
  • پکیج باید در محل های بسته (نه محیط باز مانند خارج از ساختمان) نصب شود.
  • حداقل فاصله کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه خروجی دودکش می‌بایست ۳۰ سانتی متر باشد.
  • محل نصب پکیج باید به صورتی باشد که بتوان یک عدد دودکش مجزا برای آن در نظر گرفت.
  • محل نصب پکیج در ساختمان باید به صورتی باشد که بتوان لوله کشی شوفاژ به پکیج را به راحتی انجام داد.
  • محل نصب پکیج در ساختمان باید به صورتی باشد که بتوان از انشعابات آب برای انجام لوله کشی پکیج استفاده کرد.
  • محل نصب پکیج باید به شکلی باشد که بتوان در صورت لزوم اقدامات لازم در جهت سرویس و یا تعمیر پکیج را انجام داد.
  • پکیج را باید در نزدیکی یکی از انشعابت گاز نصب کرد و باید مکان قرارگیری پکیج دسترسی راحت به برق ساختمان را داشته باشد.
  • محل نصب پکیج دیواری نباید درزبند کامل باشد (داشتن پنجره دوجداره و استفاده از درب ضد سرقت به معنی درزبندی کامل است).
  • محل نصب پکیج می‌بایست عاری از رطوبت باشد؛ بنابراین رختکن، حمام، دستشویی و یا زیرزمین محل مناسبی برای نصب پکیج نیستند.
  • همانطور که از قبل گفته شد، حداقل فضای تعبیه‌شده برای نصب پکیج می‌بایست ۸ متر مربع باشد، اگر فضایی که در نظر دارید کمتر از این مقدار است هرگز پکیج را در آنجا نصب نکنید. معمولاً به ازای هر کیلووات توان پکیج، یک متر مکعب فضا لازم است. برای مثال پکیجی با توان ۲۸ کیلووات نیاز به فضایی حداقل به ‌اندازه ۲۸ مترمربع دارد.