گرانولا وگن: جایگزینی ایده آل برای صبحانه های ناسالم
یکی از رایج ترین سوالاتی که از افراد تازه وارد به رژیم غذایی گیاهی می شنویم این است که “برای صبحانه چه بخورم؟” بسیاری از ما با خوردن تخم مرغ، بیکن، لبنیات و سایر محصولات حیوانی هر روز صبح بزرگ شدیم. تصور اینکه صبحانه بدون آنها چه شکلی به نظر می رسد در ابتدا سخت است. برای حل این مساله می توانید از youtube.com راهنمایی بگیرید اما در اینجا چند رسیپی وگان فوق العاده داریم. این دستور العمل های صبحانه وگان پر جنب و جوش پر از رنگ و طعم است. آنها صبح های شما را تجدید می کنند و شما را پرانرژی و آماده برای ملاقات با روز می کنند.
1- وگان پالاسینکی (کرپ شیرین چک)
این دسر معروف چک به طور سنتی با تخم مرغ، شیر و روغن درست می شود، اما نسخه گیاهی و بدون روغن ما مملو از طعم های خوشمزه است که بدون مواد ناسالم، هوس شما را برآورده می کند. راز کرپ های گیاهی نرم چیست؟ آب گازدار! این افزودنی کلیدی باعث می شود خمیر کرکی بیشتری داشته باشد، بنابراین هر لقمه سبک و لطیف است. پنکیک های نازک در حین پختن با میوه های تازه یا کمپوت میوه پر می شوند تا یک مرکز لطیف و شیرین ایجاد کنند که مزه آن با کمی از شربت افرا بیشتر می شود. این کرپ های گیاهی که برای برانچ یا غذای بعد از شام ایده آل هستند، برای بچه ها و بزرگسالان تضمینی هستند.
مواد مورد نیاز
- ¾ فنجان آرد گندم کامل
- 2 قاشق غذاخوری آرد برنج قهوه ای
- ½ فنجان آب گازدار
- ¼ فنجان شیر گیاهی شیرین نشده و بدون طعم
- 1 قاشق غذاخوری شربت خرما یا شربت افرا خالص، به علاوه بیشتر برای سرو
- نمک دریا را خرد کنید
- 1 فنجان توت فرنگی نازک ورقه شده
- 1 فنجان زغال اخته تازه
طرز تهیه کرپ شیرین
در مخلوط کن شش ماده اول را با هم مخلوط کنید. بپوشانید و مخلوط کنید تا یکدست شود. یک تابه کرپ نچسب را روی متوسط گرم کنید. ¼ فنجان خمیر را در وسط تابه بریزید. از پشت ملاقه برای پخش کردن خمیر در یک کرپ 6 اینچی استفاده کنید. 2 تا 3 دقیقه یا تا زمانی که کرپ به راحتی از ماهیتابه خارج شود بپزید (نیازی به برگرداندن آن نیست). در حالی که کرپ هنوز در تابه است، چند برش توت فرنگی و مقداری زغال اخته را در یک طرف کرپ قرار دهید. کرپ را روی میوه بغلتانید و به سمت دیگر چرخاندن ادامه دهید. از تابه بردارید. با باقیمانده خمیر و میوه تکرار کنید. کرپ ها را به آرامی با شربت اضافی بپاشید. بلافاصله سرو کنید.
2-کاسرول وگان هاش قهوه ای با تمپه کرامبل
به کاسه هش قهوه ای رویاهای خود خوش آمدید. این کیک صبحانه فوق العاده خوشمزه با ترکیبی خوشمزه از رزماری، سیر و مخمر مغذی طعم دار می شود که با هم ترکیب می شوند و طعمی غیر قابل مقاومت را ایجاد می کنند. فلفل دلمه ای قرمز سرخ شده را در مخلوط سیب زمینی هم زده تا شیرینی لطیفی به کاسرول اضافه کند، در حالی که تمپه خرد شده روی آن پاشیده می شود تا این غذا دلچسب تر شود. سیب زمینی ها فوق العاده همه کاره هستند. می توانید به راحتی این غذا را با سایر سبزیجات و رویه ها مطابق میل خود تغییر دهید. مطمئن شوید که این را قبل از زمان غذای مورد نظر خود آماده کنید، زیرا قبل از آماده شدن برای سرو به دو دور پخت نیاز دارد. پس از بیرون آمدن از فر، پیازچه های تازه را روی آن بریزید تا کمی رنگ و پیازی پیدا کند و داخل آن را فرو کنید!
مواد مورد نیاز
- 1 فنجان شیر گیاهی شیرین نشده و بدون طعم
- ½ فنجان آرد بادام
- 2 قاشق غذاخوری آرد گندم کامل
- 2 قاشق غذاخوری مخمر تغذیه ای
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
- 2 قاشق چایخوری رزماری خشک، له شده
- 2 قاشق چایخوری پودر سیر
- 1 قاشق چایخوری پودر پیاز
- 1 قاشق چایخوری نمک دریا
- ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
- 4 پوند سیب زمینی، هر نوع، پوست کنده
- 1 فلفل دلمه ای قرمز سرخ شده بزرگ، به قطعات ½ اینچی خرد شده
- ½ فنجان تمپه خرد شده (اختیاری)
- 1 فنجان پیازچه نازک ورقه شده
طرز تهیه
فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه کوچک، 10 ماده اول را با همزن بزنید (با فلفل سیاه). سیب زمینی ها را رنده کنید و در حین خرد کردن آن ها را در یک کاسه بزرگ آب سرد قرار دهید. سیب زمینی ها را بشویید و آبکش کنید و روی یک ورقه پخت که با یک حوله آشپزخانه تمیز پوشانده اید پهن کنید. سیب زمینی ها را با حوله تمیز دوم خشک کنید. سیب زمینی ها را به یک کاسه همزن بسیار بزرگ منتقل کنید. فلفل قرمز تفت داده شده را اضافه کنید.مخلوط شیر گیاه را روی مخلوط سیب زمینی بریزید. به طور مساوی بپوشانید. مخلوط سیب زمینی را به آرامی در یک ظرف پخت مستطیلی 3 لیتری بریزید. سیب زمینی را فشرده نکنید (شما می خواهید هوا را نگه دارید تا سیب زمینی ها تبدیل به یک توده جامد نشوند.) تمپه خرد شده را روی آن بپاشید. ظرف را با فویل بپوشانید. 1 ساعت پخت. فویل را بردارید و 30 دقیقه دیگر بپزید تا سیب زمینی ها نرم و ترد شوند. با پیازچه بپاشید. بگذارید 10 دقیقه بماند. گرم سرو کنید.
نکته: برای آماده کردن این غذا از قبل، در مرحله 3، ظرف را برای یک ساعت اول بپزید، اما از پخت 30 دقیقه ای آخر صرف نظر کنید. کاسرول را در یخچال نگهداری کنید و قبل از سرو به مدت 1 ساعت دیگر در دمای 375 درجه فارنهایت بپزید.
3-نان تست فرانسوی نارنجی
آکوافابا ماده نه چندان محرمانه ای است که این دستور نان تست فرانسوی وگان را نرم، غلیظ و تخم مرغی بدون تخم مرغ می کند. از نان یا انواع توت های مورد علاقه خود برای ایجاد نسخه امضای خود استفاده کنید. آکوافابا مایعی است که از خیساندن یا پختن لوبیا یا حبوبات به دست می آید – این مایع غلیظی است که هنگام باز کردن یک قوطی نخود می بینید. این مایع اغلب در محصولات پخته شده وگان به عنوان جایگزین تخم مرغ استفاده می شود، زیرا بافت و ترکیب نشاسته ای و پروتئین آن را برای غلیظ شدن، اتصال، امولسیون کردن و کف کردن مفید می کند. می توانید از مایع کنسرو شده یا جعبه ای نخود یا لوبیاهای دیگر استفاده کنید یا خودتان درست کنید.
نکته اصلی: برای تهیه نان تست فرانسوی به صورت دسته ای از یک سینی نچسب بزرگ استفاده کنید. بافت نان تست بستگی به نوع نان انتخابی شما دارد. نان های متراکم تر باید کمی بیشتر از نان های نرم خیس شوند.
مواد لازم برای نان تست فرانسوی
- 1 ½ فنجان شیر گیاهی شیرین نشده و بدون طعم
- ½ فنجان آرد بادام
- 1 فنجان آکوافابا
- 2 قاشق غذاخوری شربت افرا خالص
- ¼ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
- 2 پیمانه نمک (اختیاری)
- ½ قاشق غذاخوری پوست پرتقال (از نصف پرتقال)
- 8 برش نان سبوس دار (حدود یک و نیم سانت ضخامت)
مواد لازم برای کمپوت توت
- حدود 1 فنجان زغال اخته یا تمشک تازه، یا منجمد و ذوب شده
- ½ فنجان سس سیب
- 1 قاشق چایخوری شربت افرا خالص
طرز تهیه نان تست فرانسوی
فر را با دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید. یک توری سیمی را روی یک ورقه پخت قرار دهید. شیر گیاهی، آرد، آکوافابا، شربت افرا، دارچین و نمک (در صورت استفاده) را در ظرفی بریزید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. به یک تابه کم عمق منتقل کنید. پوست پرتقال را هم بزنید و خوب مخلوط کنید. یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید. هر تکه نان را به مخلوط آغشته کنید و بگذارید چند ثانیه خیس بخورد. برگردانید و چند ثانیه دیگر خیس کنید. داخل ماهیتابه بریزید و به مدت 2 تا 3 دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید. به آرامی برگردانید، سپس طرف دیگر را برای 2 تا 3 دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی شود. نان تست را روی توری سیمی قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر بپزید تا ترد شود. انواع توت ها، سس سیب و شربت افرا را در مخلوط کن بریزید تا سس به قوام کلفتی برسد. نان تست فرانسوی را با کمپوت توت گرم سرو کنید.
4-پنکیک شکلاتی بدون گلوتن
این پنکیک های بدون گلوتن، آرد گندم سیاه مغزدار را با تکه های نارگیل و چیپس های شکلات گیاهی ترکیب می کنند تا یک ضیافت صبحانه خوب برای شما ایجاد کنند. این پنکیک های گیاهی که با تکه های موز تازه و شربت افرا اضافه شده اند، کاملاً با یک گل کلم یا یک هش سبزیجات برشته جفت می شوند.
مواد لازم
- 1 قاشق غذاخوری کنجاله بذر کتان
- ¼ فنجان آرد گندم سیاه
- ¼ فنجان جو دوسر بدون گلوتن تایید شده
- 2 قاشق غذاخوری پرک نارگیل شیرین نشده
- 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر معمولی یا بدون سدیم
- کمی نمک دریا
- 1 فنجان شیر گیاهی شیرین نشده و بدون طعم
- ½ فنجان سس سیب شیرین نشده
- ¼ فنجان شربت افرا خالص
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل خالص
- ⅓ فنجان چیپس مینی شکلاتی وگان بدون گلوتن
- 1 عدد موز بزرگ، ورقه شده
طرز تهیه
در یک قابلمه کوچک کنجاله بذر کتان و ½ فنجان آب را با هم مخلوط کنید. حرارت را به مدت 3 تا 4 دقیقه یا تا زمانی که مخلوط از روی قاشق می چکد، رشته ای شود. بلافاصله مخلوط را در یک پیمانه شیشه ای صاف کنید. مواد جامد را دور بریزید. در یک کاسه بزرگ، پنج ماده بعدی را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه متوسط شیر، سس سیب، شربت افرا، وانیل و 2 قاشق غذاخوری مایع بذر کتان را با هم مخلوط کنید. مخلوط شیر را به مخلوط آرد اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند. (خمیر غلیظ خواهد شد.) شکلات چیپسی را هم بزنید.
یک تابه یا تابه نچسب بزرگ را روی متوسط رو به پایین گرم کنید. ⅓ فنجان خمیر را برای هر پنکیک روی سینی بریزید و به آرامی پخش کنید. 6 تا 8 دقیقه بپزید یا تا زمانی که پنکیک ها کمی خشک به نظر برسند، کف آن کمی قهوه ای شود و به راحتی از سینی جدا شود. پنکیک را 5 دقیقه بیشتر بپزید. به یک بشقاب بریزید و گرم نگه دارید. این کار را با باقیمانده خمیر تکرار کنید و بین دسته ها را پاک کنید. پنکیک ها را داغ با تکه های موز سرو کنید. در صورت تمایل، با شربت افرا اضافی بریزید.
مواد مورد نیاز برای بادام و موز
- 8 فنجان رول شده
- 2 فنجان خرما بدون هسته و خرد شده
- 2 عدد موز رسیده، پوست کنده و خرد شده
- 1 قاشق چایخوری عصاره بادام
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 فنجان بادام خلال شده، برشته شده (اختیاری)
طرز تهیه
فر را با دمای 275 درجه فارنهایت گرم کنید. جو را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید و کنار بگذارید. دو ورقه پخت 13 × 18 اینچی را با کاغذ روغنی بپوشانید. خرماها را در یک قابلمه متوسط با 1 فنجان آب بریزید و بگذارید بجوشد. 10 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید. در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا خرما به تابه نچسبد. از روی حرارت بردارید و مخلوط را به همراه موز، عصاره بادام و نمک در مخلوط کن بریزید. آنقدر عمل کنید تا یکدست و کرم رنگ شود. مخلوط خرما را به جو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. گرانولا وگان را بین دو ورقه پخت آماده شده تقسیم کرده و به طور مساوی پخش کنید. 40 تا 50 دقیقه بپزید و هر 10 دقیقه هم بزنید تا گرانولا ترد شود. قبل از اضافه کردن بادام های خلال شده (در صورت استفاده) از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. (حبوبات با سرد شدن ترد تر می شوند.) گرانولا را در ظرف دربسته نگهداری کنید.