اقتصادیکسب و کار ایرانی

چند نکته مهم برای آموزش سئو

اگر قصد دارید شروع به آموزش سئو بکنید در این مقاله به شما نکاتی ارزشمند آموزش داده شده است حتما با ما همراه باشید. هنگامی که وب سایت خود را ساختید احتمالاً آن را با در نظر گرفتن کاربران خود طراحی کردید و تلاش نمودید که یافتن و مرور محتوای آن برای کاربران آسان باشد. یکی از این کاربران یک موتور جستجو است که به افراد کمک می کند محتوای شما را کشف کنند SEO .مخفف بهینه سازی موتور جستجو درباره کمک به موتورهای جستجو برای درک محتوای شما و یاری رساندن به کاربران برای پیدا کردن سایت شما و تصمیم گیری درباره بازدید از آن از طریق موتور جستجو است.

اصول اولیه جستجو (Search Essentials) مهم ترین عناصر لازم برای واجد شرایط شدن سایت شما جهت نمایش در جستجوی گوگل را مشخص می کنند. اگرچه هیچ تضمینی وجود ندارد که یک سایت خاص به فهرست گوگل اضافه شود اما سایت هایی که از اصول اولیه جستجو پیروی می کنند احتمال بیشتری برای نمایش در نتایج جستجوی گوگل دارند. SEO درباره برداشتن گام بعدی و کار بر روی بهبود حضور سایت شما در جستجو است. این راهنما شما را با برخی از رایج ترین و مؤثرترین بهبودهایی که می توانید روی سایت خود انجام دهید آشنا می کند.

هیچ رازی در اینجا وجود ندارد که بتواند به طور خودکار سایت شما را در رتبه اول گوگل قرار دهد (متأسفیم!). در واقع برخی از پیشنهادات ممکن است حتی برای کسب و کار شما قابل اجرا نباشد اما پیروی از بهترین شیوه ها امیدواریم که کار خزیدن ایندکس کردن و درک محتوای شما را برای موتورهای جستجو (نه فقط گوگل) آسان تر کند.

گوگل سرچ چگونه کار می کند؟

گوگل یک موتور جستجوی کاملاً خودکار است که از برنامه هایی به نام خزنده (crawler) استفاده می کند تا به طور مداوم وب را جستجو کرده و به دنبال صفحاتی برای افزودن به فهرست خود باشد. معمولاً شما نیازی به انجام کاری جز انتشار سایت خود در وب ندارید. در واقع اکثریت قریب به اتفاق سایت هایی که در نتایج ما فهرست شده اند به صورت خودکار و در حین جستجوی وب توسط ما پیدا و اضافه می شوند. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر هستید مستنداتی درباره چگونگی کشف خزیدن و ارائه صفحات وب توسط گوگل در اختیار داریم.

چه مدت طول می کشد تا تأثیر تغییرات را در نتایج جستجو ببینم؟

هر تغییری که ایجاد می کنید مدتی طول می کشد تا در سمت گوگل منعکس شود. برخی تغییرات ممکن است در عرض چند ساعت اثر بگذارند در حالی که برخی دیگر ممکن است چندین ماه طول بکشند. به طور کلی احتمالاً باید چند هفته صبر کنید تا ارزیابی کنید که آیا کار شما تأثیر مثبتی در نتایج جستجوی گوگل داشته است یا خیر. به خاطر داشته باشید که همه تغییراتی که در وب سایت خود ایجاد می کنید منجر به تأثیر قابل توجه در نتایج جستجو نمی شود؛ اگر از نتایج راضی نیستید و استراتژی های کسب و کارتان اجازه می دهند سعی کنید با تغییرات آزمایش کنید و ببینید آیا تفاوتی ایجاد می کند یا خیر.

کمک کنید گوگل محتوای شما را پیدا کند

قبل از انجام هر کاری که در این بخش ذکر شده است بررسی کنید که آیا گوگل قبلاً محتوای متنی سئو شده شما را پیدا کرده است یا خیر (شاید اصلاً نیازی به انجام کاری نباشد!). سعی کنید با استفاده از عملگر site: در گوگل سایت خود را جستجو کنید. اگر نتایجی را می بینید که به سایت شما اشاره دارند شما در فهرست هستید. برای مثال جستجوی site:wikipedia.org این نتایج را بازمی گرداند. اگر سایت خود را نمی بینید الزامات فنی را بررسی کنید تا مطمئن شوید چیزی به طور فنی مانع از نمایش سایت شما در جستجوی گوگل نشده است سپس به اینجا بازگردید.

گوگل عمدتاً صفحات را از طریق لینک هایی که از صفحات دیگری که قبلاً خزیده است پیدا می کند. در بسیاری موارد این صفحات دیگر وب سایت هایی هستند که به صفحات شما لینک داده اند. لینک دادن دیگر سایت ها به شما چیزی است که به طور طبیعی در طول زمان اتفاق می افتد و همچنین می توانید با تبلیغ سایت خود افراد را به کشف محتوایتان ترغیب کنید.

سایت مپ را به گوگل معرفی کنید

اگر آمادگی پذیرش یک چالش فنی کوچک را دارید می توانید یک نقشه سایت (sitemap) ارسال کنید که فایلی است که تمام URL های مهم سایت شما را در بر می گیرد. برخی از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) ممکن است حتی این کار را به صورت خودکار برای شما انجام دهند. البته این کار ضروری نیست و ابتدا باید تمرکز خود را بر این بگذارید که مردم سایت شما را بشناسند.

بررسی کنید که آیا گوگل می تواند صفحه شما را همانطور که یک کاربر می بیند مشاهده کند هنگامی که گوگل صفحه ای را خزیده می کند باید بتواند صفحه را همانطور که یک کاربر معمولی می بیند مشاهده کند. برای این منظور گوگل باید به همان منابعی دسترسی داشته باشد که مرورگر کاربر دارد. اگر سایت شما اجزای مهمی را که وب سایت شما را تشکیل می دهند (مانند CSS و JavaScript) پنهان کرده باشد گوگل ممکن است نتواند صفحات شما را درک کند که این می تواند منجر به عدم نمایش یا رتبه گیری ضعیف صفحات شما برای کلمات کلیدی هدف شده شود.

اگر صفحات شما اطلاعات متفاوتی بر اساس موقعیت مکانی کاربر ارائه می دهند مطمئن شوید که از اطلاعاتی که گوگل از مکان خزنده خود (که معمولاً ایالات متحده است) می بیند راضی هستید.

برای بررسی اینکه گوگل چگونه صفحه شما را مشاهده می کند از ابزار URL Inspection در سرچ کنسول استفاده کنید.

نمی خواهید صفحه ای در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شود؟

 ممکن است برای شما مهم باشد که کل سایت خود یا بخش هایی از آن را از نمایش در نتایج جستجو مستثنی کنید. برای مثال ممکن است نخواهید پست هایتان درباره مدل موی جدید شرم آورتان در نتایج جستجو ظاهر شود. گوگل روش های مختلفی را برای جلوگیری از خزیدن و ایندکس کردن URL های شما پشتیبانی می کند.

سازماندهی سایت خود هنگامی که در حال راه اندازی یا بازطراحی سایت خود هستید می تواند مفید باشد که آن را به صورت منطقی سازماندهی کنید زیرا این کار می تواند به موتورهای جستجو و کاربران کمک کند تا درک کنند که صفحات شما چگونه با بقیه سایت شما مرتبط هستند. البته فوراً همه چیز را رها نکنید و همین حالا شروع به سازماندهی مجدد سایت خود نکنید: در حالی که این پیشنهادات می توانند در بلند مدت مفید باشند (به ویژه اگر روی یک وب سایت بزرگ کار می کنید) موتورهای جستجو احتمالاً صفحات شما را همانطور که اکنون هستند درک خواهند کرد بدون توجه به اینکه سایت شما چگونه سازماندهی شده است.

استفاده از URL های توصیفی

بخش هایی از URL می توانند به عنوان بردکرامپ (breadcrumbs) در نتایج جستجو نمایش داده شوند بنابراین کاربران می توانند از طریق URL ها نیز درک کنند که آیا نتیجه ای برای آن ها مفید خواهد بود یا خیر.

گوگل به صورت خودکار بردکرامپ ها (breadcrumbs) را بر اساس کلمات موجود در URL یاد می گیرد اما اگر به یک چالش فنی علاقه مند باشید می توانید با استفاده از داده های ساختاریافته نیز بر آن ها تأثیر بگذارید. سعی کنید در URL کلماتی را بگنجانید که ممکن است برای کاربران مفید باشد؛ برای مثال:

https://www.example.com/pets/cats.html

یک URL که فقط شامل شناسه های تصادفی باشد کمتر برای کاربران مفید است؛ برای مثال:

https://www.example.com/2/6772756D707920636174

گروه بندی صفحات موضوعی مشابه در دایرکتوری ها تصویری از نحوه گروه بندی صفحات در دایرکتوری ها اگر بیش از چند هزار URL در سایت خود دارید نحوه سازماندهی محتوای شما ممکن است بر چگونگی خزیدن و ایندکس شدن سایت شما توسط گوگل تأثیر بگذارد. به طور خاص استفاده از دایرکتوری ها (یا پوشه ها) برای گروه بندی موضوعات مشابه می تواند به گوگل کمک کند تا یاد بگیرد که URL های موجود در دایرکتوری های جداگانه هر چند وقت یکبار تغییر می کنند.

برای مثال URL های زیر را در نظر بگیرید:

https://www.example.com/policies/return-policy.html

https://www.example.com/promotions/new-promos.html

محتوای موجود در دایرکتوری policies به ندرت تغییر می کند در حالی که محتوای دایرکتوری promotions احتمالاً بسیار بیشتر تغییر می کند. گوگل می تواند این اطلاعات را یاد بگیرد و دایرکتوری های مختلف را با فرکانس های متفاوتی خزیده کند.

کاهش محتوای تکراری برخی وب سایت ها محتوای یکسانی را تحت URL های مختلف نمایش می دهند که به آن محتوای تکراری گفته می شود. موتورهای جستجو برای هر قطعه محتوا یک URL واحد (URL قانونی یا canonical) را برای نمایش به کاربران انتخاب می کنند.