حوادثکسب و کار ایرانی

نکاتی که در زمان شارژ کپسول آتش نشانی باید رعایت کرد

زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی و نکات مهم آن

داشتن کپسول آتش نشانی صرفاً به تنهایی نمی تواند ایمنی کامل را همراه داشته باشد. این کپسول ها بسته به نوع آنها می بایست مورد بازرسی و شارژ قرار گیرند. در غیر این صورت کارآیی خود را از دست داده و در زمان هایی که نیاز به استفاده از آنها وجود دارد, نمی توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و همین امر موجب بروز خسارات جبران ناپذیری خواهد شد. بهترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی برای اکثر کپسول ها سالی یک بار است، ولی می توان کپسول های CO2 را هر 2 سال یک بار شارژ نمود. این مدت زمان منوط بر این است که از کپسول استفاده نشده باشد و همچنین در بازرسی های ماهانه مشکلی مشاهده نگردد. در غیر اینصورت می بایست هر چه سریعتر و قبل از موعد یک ساله آن، اقدام به شارژ و سرویس آن کرد.

چطور متوجه شویم کپسول آتش نشانی به شارژ شدن نیاز دارد؟

همانطور که در مطالب قبلی نیز عنوان گردید کپسول ها علاوه بر اینکه می بایست هر ساله شارژ شوند باید به طور ماهانه مورد بازرسی قرار گیرند.

  • کپسول هایی که دارای مانومتر هستند می بایست عقربه آن در محدوده تعیین شده باشد و یا اجزاء کپسول مانند اهرم ، شیلنگ ، پلمپ و یا بدنه آن از نظر ظاهری مشکلی نداشته باشند. در غیر اینصورت می بایست با بهره گیری از خدمات شرکت های معتبر در زمینه شارژ کپسول های آتش نشانی اقدام به سرویس و شارژ مجدد کپسول ها نمایید.
  • موردی که وجود دارد این است که حتی اگر یک بار از کپسول آتش نشانی استفاده کنید نیاز است تا برای شارژ آن به نمایندگی های معتبر اقدام کنید.
  • در صورتی که کپسول را به مدت طولانی در اختیار داشتید و از مدت تعیین شده بر روی کپسول گذشته باشد و شما از آن استفاده نکرده باشید با این حال زمان شارژ کپسول فرا رسیده است.
  • در صورتی که محل کپسول که در آن قرار گرفته است بسیار گرم یا سرد باشد و یا همراه با رطوبت باشد می تواند روی کپسول تاثیر گذاشته و بهتر است که در فواصل زمانی کوتاه تری اقدام به شارژ کپسول نمایید.

دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی

دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی، دستگاهی است که برای شارژ کپسول های آتش نشانی با مواد اطفا حریق استفاده می شود. این دستگاه ها معمولا برای شارژ کپسول های آتش نشانی پودر خشک، گاز CO2 و کف استفاده می شوند.

دستگاه های شارژ کپسول آتش نشانی از اجزای زیر تشکیل شده اند:

  • مخزن: مخزن برای ذخیره مواد اطفا حریق استفاده می شود.
  • شیر: شیر برای کنترل جریان مواد اطفا حریق استفاده می شود.
  • لوله: از لوله برای انتقال مواد اطفای حریق از مخزن به کپسول آتش نشانی استفاده می شود.
  • پمپ: برای فشار دادن مواد اطفا حریق از مخزن به داخل کپسول از پمپ استفاده می شود.

زمان تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی

برای شارژ کپسول، آشنایی با اجزای کپسول آتش نشانی و کارکرد آن یک امر ضروری می باشد. زمان تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی بسته به نوع کپسول آتش نشانی و شرایط محیطی متفاوت است. به طور کلی، زمان تست هیدرواستاتیک کپسول های آتش نشانی به شرح زیر است:

  • کپسول آتش نشانی پودر خشک: 6 سال یکبار
  • کپسول آتش نشانی CO2: پنج سال یکبار
  • کپسول آتش نشانی کف: 4 سال یکبار

البته این زمان ممکن است بسته به شرایط محیطی متفاوت باشد. به عنوان مثال، کپسول های آتش نشانی که در معرض شرایط آب و هوایی نامساعد قرار دارند، ممکن است نیاز به تست هیدرواستاتیک مکرر داشته باشند.

نحوه شارژ کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی را از محل نصب خود جدا کنید. برای این کار، اهرم قفل کپسول را بکشید و کپسول را از پایه آن جدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نصب این وسیله می توانید مقاله محل نصب کپسول آتش نشانی را مطالعه فرمایید.

مشخصات کپسول را بررسی کنید. قبل از شروع شارژ کپسول آتش نشانی، باید مشخصات آن را بررسی کنید. این اطلاعات معمولاً روی بدنه کپسول آتش نشانی حک شده است.

مواد اطفا حریق مناسب را تهیه کنید. نوع مواد اطفا حریق که استفاده می کنید به نوع کپسول آتش نشانی شما بستگی دارد. برای کپسول های پودر خشک، از پودر خشک استفاده می کنید. برای کپسول های گاز CO2، از گاز CO2 استفاده می کنید. برای کپسول های کف، از کف استفاده می کنید.

کپسول را برای شارژ آماده کنید. برای این کار اتصالات را باز کنید. مواد را داخل کپسول بریزید. سپس اتصالات را ببندید.

کپسول را شارژ کنید. برای شارژ کپسول آتش نشانی، باید از یک دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی استفاده کنید.

کپسول آتش نشانی را مجددا سر جای خود قرار دهید.

نکات مهم برای شارژ کپسول آتش نشانی

    شارژ کپسول آتش نشانی باید به طور منظم انجام شود.

    فرکانس شارژ کپسول به نوع کپسول و نوع حریقی که برای اطفای آن استفاده می‌شود، بستگی دارد.

    به طور کلی، کپسول‌های آتش نشانی باید هر ساله یا پس از هر بار استفاده شارژ شوند.

    شارژ کپسول آتش نشانی را فقط به افراد متخصص و باتجربه بسپارید.

روش های افزایش طول عمر کپسول آتش نشانی

می توان با انجام تست های هیدرواستاتیک و نگهداری صحیح از کپسول ها و کارهای مختلف، طول عمر کپسول ها را افزایش داد. کارهایی که باید برای افزایش طول عمر کپسول ها می توان انجام داد عبارتند از:

    برنامه بازرسی سالانه حرفه ای تنظیم شود.

    بررسی و انجام آزمایشات هیدرواستاتیک هر 5 الی 12 سال (بسته به نوع کپسول)

    بررسی ماهانه انواع کپسول های آتش نشانی تا اطمینان حاصل شود که آن ها در مکان های مناسبی قرار گرفته اند، دارای برچسب های قابل خواندن هستند و کاملا پر هستند

    تعمیر و نگهداری کپسول های آتش نشانی شیمیایی خشک هر 6 سال یکبار باید انجام شود.

کپسول‌های آتش‌نشانی چه زمانی نیاز به شارژ مجدد دارند؟

شارژ کپسول‌های آتش نشانی باید دقیقاً پس از استفاده مجدد اتفاق بیفتد تا اطمینان حاصل شود که فشار کافی و عامل اطفای حریق ذخیره شده باشد و آمادة خاموش‌کردن حریق‌های احتمالی بعدی هم هستند.

شارژ کپسول آتش نشانی بلافاصله پس از هر بار استفاده

پس از هر بار استفاده از کپسول آتش نشانی باید بلافاصله نسبت به شارژ آنها اقدام کرد. حتی اگر عامل اطفای حریق داخل کپسول به طور کامل تخلیه نشده باشد، کپسول خاموش‌کننده به سرویس و شارژشدن دوباره نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که برای استفادة بعدی آماده است. تخلیة نادرست کپسول آتش نشانی معمولاً منجر به نشتی و در نهایت ازدست‌رفتن کل فشار موردنیاز برای عملکرد کپسول در شرایط اطفای حریق می‌شود.

پس از هر بار استفاده از کپسول آتش‌نشانی چه کاملاً تخلیه شده باشد چه ناقص، کپسول باید مجدداً شارژ شود.

شارژ مجدد کپسول آتش نشانی در طول عمر کپسول

ما باید کپسول های آتش نشانی را در طول عمر خود به طور دقیق و منظم شارژ کنیم. در دستورالعمل‌های شرکت سازنده و همین‌طور استانداردهای NFPA 10 برای   شارژکپسول‌های آتش نشانی قابل‌حمل، بررسی داخلی و شارژ مجدد دوره‌ای کپسول حتی در صورت اینکه از آن استفاده نکنیم الزامی است. برای کپسول‌های آتش نشانی پودر خشک که متداول‌ترین و پراستفاده‌ترین نوع کپسول‌های آتش نشانی هستند، این بررسی داخلی و شارژ مجدد هر شش ماه و 12 سال یکبار از تاریخ ساخت کپسول ذکر شده الزامی است.

حتی اگر از کپسول های آتش نشانی استفاده نکنیم باید هر چند وقت یکبار بررسی لازم انجام شود.

علائم آسیب ظاهری، خوردگی یا انسداد لازم و اهمیت شارژ مجدد کپسول آتش نشانی

یکی از نکته‌های قابل‌توجه در مورد کپسول‌های آتش نشانی، سالم‌بودن بدنه و نازل آنها است؛ بنابراین در صورت وجود هر گونه آسیب ظاهری یا خوردگی روی بدنه، نشتی یا انسداد نازل آن لازم است نسبت به بررسی و شارژ مجدد آنها اقدام شود. زیرا هر کدام از این مشکلات می‌توانند باعث افت فشار کپسول و کاهش عملکرد آن در شرایط حریق شود.

در صورت آسیب رسیدن به کپسول‌ها باید آنها را از نظر فشار کپسول بررسی کرده و در صورت لزوم نسبت به شارژ مجدد آنها سریعاً اقدام کنید.

آتوسا خوش خواهد

من آتوسا، خبرنگاری که تعهدی عمیق به خدمت به مردم دارم. در این سایت، با تمرکز بر مسائل مهم اجتماعی و اقتصادی، تلاش می‌کنم تا صدای گروه‌ه‌های نادیده گرفته شده را به گوش شما برسانم و برای ایجاد عدالت و برابری در جامعه تلاش کنم.