اقتصادیعمومیکسب و کار ایرانی

چه مقدار قهوه در موکاپات بریزیم

ویدئو آموزش طرز تهیه قهوه با اسپرسو ساز رو گازی

برای اطلاع از میزان دقیق ترکیبات و نکته های تهیه  قهوه فوری موکا به این روش حتما ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

خرید قهوه اسپرسو

قیمت قهوه گانودرما لاته دکتر بیز: داخل ویدیو در مورد روش تهیه قهوه اسپرسو توضیحات کافی را دادیم، اما شاید از خودتون بپرسید که چه نوع قهوه ای را لازمه برای اسپرسو بخریم و چه مشخصاتی باید داشته باشد؟ لازمه به این نکته اشاره کنیم که نکاتی که قصد گفتن آن رو داریم کلی می باشد و فقط برای موکاپات نیست و میتونید برای درست کردن نیز استفاده کنید.

  • پودر قهوه شما باید به صورت آردی باشد، در موکاپات این اندازه کمی درشت تر می شود.
  • شما می توانید به دو صورت قهوه اسپرسو یکی دانه و یکی پودر آسیاب شده
  • اگر در آسیاب کرد خیلی حرفه ای نمی باشید توصیه می کنیم دانه قهوه نخرید.
  • تلاش کنید که قهوه ای تازه آسیاب شده خرید کنید، جوری بخرید که بعد از یک ماه تموم بشه قهوه تون.
  • برندهای خارجی مثل ، استارباکس، و… تا به ایران می رسند چند ماه از تولید آنها می گذرد، اگر می توانید از قهوه های داخلی که البته مطمئن و حرفه ای می باشند خرید کنید مثل قهوه کافی مافی ?

مواد و وسایل لازم جهت تهیه قهوه اسپرسو

روشی که ما می‌خواهیم برای تهیه  قهوه هات چاکلت دکتر بیز به شما آموزش دهیم یک روش است و با استفاده از آن می‌توانید اسپرسو را با همان روشی که ایتالیایی‌ها تهیه می‌کنند، درست کنید.

ابتدا موارد زیر را آماده کنید:

  • پودر قهوه اسپرسو باکیفیت و تازه رُست ( معمولا از قهوه های استفاده میشود )
  • شکلات تلخ
  • آب سرد
  • موکاپات
  • شکر
  • یک ظرف برای مخلوط کردن قهوه و شکر
  • فنجان‌های کوچک (ترجیحاً فنجان اسپرسو )

اگر همه موارد گفته شده را دارید پس وقت آن رسیده که برای درست کردن یک اسپرسوی بسیار عالی با مزه مطلوب ایتالیایی دست به کار شوید.

مرحله اول

 اگر قهوه تان آسیاب شده است این مرحله را نادیده بگیرید و اما اگر آسیاب نشده است ، ابتدا باید اقدام به آسیاب کردن قهوه اسپرسو نمایید . بدین منظور درجه آسیاب را بر روی درجه موکاپات تنظیم نمایید و اقدام به آسیاب کردن قهوه کنید.

قهوه آسیاب شده برای موکاپات نباید به میزان اسپرسو ساز برقی باشد و حتما میبایست یک درجه از آن کمتر آسیاب شود ، زیرا اسپرسو ساز های برقی قدرت بیشتری نسبت به موکاپات ها دارند.

مرحله دوم

 موکاپات را تا جایی که معمولاً با خط مشخص می‌شود از آب پر کنید. اگر مشخص نشده است می‌توانید آن را تا زیر سوپاپ اطمینان پر کنید. آب نباید در هنگام عبور از صافی نشت کند زیرا این مسئله باعث می‌شود قهوه آبکی شود و طعم آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 مرحله سوم

 سبد را با استفاده از پودر قهوه اسپرسو پر کنید، دقت کنید که پودر از لبه‌های محفظه بیرون نریزد می‌توانید با انگشت یا پشت قاشق به آرامی روی قهوه را صاف کنید و پودر اضافه را کنار بگذارید.

در این مرحله باید سبد قهوه در محل خود قرار گیرد زیرا آب جوشیده شده با فشار وارد آن می‌شود. قبل از این که موکاپات را به طور کامل ببندید همه قسمت‌های آن را به خوبی پاک کنید.

 هشدار: اگر دلتان نمی‌خواهد که موکاپات منفجر شود و در و دیوار خانه‌تان را با قهوه رنگ آمیزی کنید و یا آسیبی به خودتان وارد کند دقت کنید که نباید قهوه را زیاد فشرده کنید و فقط به اندازه ظرفیت داخل سبد، قهوه بریزید.

طعم قوی و یا رقیق بودن قهوه نیز بر اساس میزان قهوه‌ای که داخل محفظه می‌ریزید قابل تنظیم است پس دقت کنید که آن را به دلخواه خود تنظیم کنید.

مرحله چهارم

 قسمت بالایی که محفظه جمع آوری قهوه اسپروسو است را با دقت کامل ببندید . توجه کنید که به جای گرفتن دسته، خود قوری را در دست بگیرید و آن را در محل خود محکم کنید چرا که دسته به راحتی قابل شکستن است.

همچنین دقت کنید که قسمت بالایی را به صورت دنده روی دنده نبندید و حتماً دقیت کنید که صحیح بسته شود.

 مرحله پنجم

 موکاپات را روی شعله کم بگذارید چرا که حرارت کم باعث طعم بهتر قهوه و جلوگیری از فوران و جوشیدن آن می‌شود، همچنین در این حالت قهوه اسپرسو به آرامی بیرون می‌یاید.

پس از گذشت 3 تا 5 دقیقه قهوه به صورت یکنواخت از خروجی قسمت بالایی درون محفظه نگهداری می‌ریزد .

 پس از اتمام آب داخل مخزن خروجی حالت یکنواخت خود را از دست می‌دهد و شروع به پاشیدن می‌کند ، در این زمان می‌توانید شعله را خاموش نموده و موکاپات را از روی گاز بردارید

مرحله ششم

تا مرحله 4 شما یک قهوه اسپرسو ساده را با موکاپات آماده کرده اید که می‌توانید آن را درون فنجان بریزید و نوش جان کنید. اما برای اینکه بتوانید اسپرسو ای جدید از ناپُلی ایتالیا را تجربه کنید مراحل پنجم ، ششم و هفتم را به دلخواه انجام دهید .

در حین دم کشیدن قهوه، شکر را در ظرفی که برای مخلوط کردن آماده کرده اید بریزید. نسبت شکر به قهوه، یک قاشق چای خوری به ازای هر فنجان که باشد تقریبا مناسب است اما در کل این مسئله سلیقه‌ای است و شما می‌توانید پس از چند بار تجربه به خوبی مقدار آن را تنظیم کنید تا در نهایت یک اسپرسو خوش طعم داشته باشید.

 مرحله هفتم

این مرحله بسیار مهم و حیاتی است و ممکن است با چند بار تمرین کردن بتوانید به درستی آن را انجام دهید. به محض آمده شدن قهوه اسپرسو آن را از روی حرارت بردارید و قسمتی از آن را در ظرف مخضوض مخلوط کردن بریزید و با شکر مخلوط کنید. البته توجه داشته باشید کم ریختن قهوه بهتر از بیش از حد ریختن است بنابراین در ریختن قهوه محافظه کار باشید.

پس از ریختن شروع به هم زدن کنید نتیجه نهایی باید چیزی شبیه به کره بادام زمینی باشد بنابراین اگر احساس کردید که مخلوط خشک است مقداری اسپرسو اضافه کنید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

 مرحله هشتم

 مخلوط شکر و قهوه اسپرسو را به تندی هم بزنید تا یک لایه کف ایجاد شود (برای این مورد میتوانید از همزن های برقی کوچک استفاده کنید) وقتی به طور کامل مخلوط شد دوباره مقداری اسپرسو اضافه کنید و به همین ترتیب به کار خود ادامه دهید. مقدار کف تولید شده به میزان شکر ریخته شده و انجام درست کار بستگی دارد و شما تنها با چند بار تمرین کردن به راحتی می‌توانید مانند یک ایتالیایی این نوع از قهوه اسپرسو را آامده کنید.

 به این نکته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از سرد شدن قهوه تهیه شده در زمان دم کردن قهوه فنجان‌ها را با آب جوش پر کنید تا در هنگام سرو، قهوه اسپرسو کاملاً داغ و دلچسب را به مهمانانتان تعارف کنید.

تهیه کردن قهوه اسپرسو با موکاپات کار سختی نیست و تهیه آن بیشتر نوعی هنر است تا علم؛ در عین حال قسمت بزرگی از لذت نوشیدن اسپرسو به تهیه کردنش برمی‌گردد